Miten CS voi olla niin suosittu?

Enymmärräcsää

Ostin CS GO:n muutama kuukausi sitten, ja pelannut sitä yksin sekä kavereiden kanssa, rankedissa ja ei rankedissa, ja en ymmärrä peliä. Miten se voi olla niin suosittu ja kehuttu. Siis suoraan sanottuna se on todella huono. Tähtäys, aivan päin h*lvettiä (millainen poliisi ei osaa tähdätä? Ja kyllä painan CTRL:ää tai LShiftia), olen vihollisessa kiinni, siis kirjaimellisesti kiinni, ammun sarjatulta, ja en osu ainoatakaan ennen kuin kuolen. Siis tä? Miten spreadi voi olla aseessa niin suuri, lähes 90 astetta. Pelimuodot ovat sinäänsä ihan hauskoja, mutta huono pelimekaniikka pilaa kokemuksen. Miksi en voi tähdätä (paisti tietysti kiikarikiväärillä)?
Burst-tulitus ei ole totuttua 4-7 laukauksen sarjoja, vaan 1-2 laukauksen eriä ja aika hitaassa tahdissa.
Pidän siitä, että pääosumat tekevät enemmän vahinkoa kuin esim. jalkaan, mutta tähtäys edelleen puuttuu pelistä ja on liian omituinen.
Löytyy niin paljon uudemipa, parempia ja monipuolisempia ammunta pelejä, miten jotkut jaksaa pelata tuollaista suoraan sanottuna pa*kaa peliä. Tamä kirjotus ei johdu siitä, että raivoan kun kuolen koko ajan, vaan siitä että tuntuu kuin pelimoottori olisi rakennettu RNG generaattorin ympärille. CS pistää RNG:n uudelle tasolle.
CS:ää pitää pelata useita satoja tunteja, jotta siinä tulee edes kohtalaiseksi.

Voisiko joku kertoa miten joku jaksaa pelata tuollaista pa*kaa kuin Counter Strike, se oli hvä ehkä silloin vuosikymmen sitten, mutta nykyään kun on pajon parempia pelejäkin olemassa.
(En tosiaan ymmärrä miten souce moottori on niin kehuttu. Toimiihan se hyvin ja pyörittää peliä, mutta pelimekaniikka on TODELLA ankeaa)

PS. Voin jo arvata että joku vastaa: "älä sitten pelaa sitä" tai "itke lisää" tai muuta vastaavaa ilkeää, joten jätetään ilkeily pois joohan? Olen kirjoittamassa arviota pelistä, ja jos joku voisi antaa toisen näkemyksen miksi näkee pelissä jotain pelaamisen arvoista.

15

1249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entiedäc

      Minä ainakin pidän pelistä, mutta se on taas mielipidekysymys.

    • Cs4lyfe

      CS ei oo niinku cod jossa odotetaan vastustajaa ja painetaan nappi pohjaan. Sun pitää kontrolloida sitä sarjatulta.

      • Enymmärräcsää

        Ensinnäkin en pelaa CODeja. Toiseksi sarjatuli kontrolli on kaameaa. Ei ole niin kuin intissä opetettiin (lyhyitä nopeita 4-7 laukauksen sarjoja) jos CS.ssä rupeat ampumaan nopeita 4-7 laukauksen sarjoja et osu mihinkään. Elikäs hyvin epäloogista. Myöskin jos olet sanotaan vaikka alle puolen metrin päässä vihollisesta, vaan painat lipasimen pohjaan, et osu ainoataan ammusta. Sehän on fyysisesti mahdotonta, missä aseessa ammukset lähtevät piipusta 180 eri suuntiin, eli missä aseessa on 180 asteen hajonta? Ei missään. CS väittää olevansa aito ammuntamekaniikan kannalta, mutta on aivan toista luokkaa kuin realismi. Epäilen, että CS:n kehittäjät ja velven "tyypit" eivät ole aseeseen koskeneetkaan.
        Eli, CS:ää ei kannata intiiopeilla pelata.


      • Csgrill

        CS:ässä on kolmenlaista ampumatyyliä. Sprayaamista, jossa joutuu opettelemaan spraypatternin (esmes. AK:lla ensialkuun hankalaa); burstfiring, jossa nimenomaan ammutaan niitä 2-4 laukauksen sarjoja, joita suurin osa pelaajista käyttää; ja tapshooting, eli yksi ammus kerrallaan, esimerkiksi pidemmältä matkalta tai erilaisella aseella.

        CS:ssä se kone merkkaa aika paljon, ja fps:n voi tarkistaa konsoliin laittamalla koodin: cl_graph 1 , jos fps on alle 100, kun ammut, ammut todella liikkuvan vihollisen viereen. Myös ase, jota käytät, on merkittävää. Jos otat P90 tmv. ja juokset kuvaamallasi tavalla vihollisen viereen, tähtäät rintaan ja painat napin pohjaan, et voi olla osumatta.

        Ongelmasi oli myös, ettet voi tähdätä muilla kuin kiikarikivääreillä. Jos huomaat, näät näyttösi keskellä pisteen, joka on kohta, johon tähtäät. Esim. automaattisnaippereilla tätä pistettä ei ole. Jos haluat välttämättä tähdätä, käytä T-puolella SG:tä ja CT-puolella AUGia.

        Ystäväni, joka on pelannut CODia ihan ammattilaistasolla, siirtyi kanssani pelaamaan CS:ää aikanaan ja viehättyi nimenomaan pelin monikerroksisuudesta ja smokejen ja fläsyjen heittelystä mielenkiintoisista paikoista. Itselläni pelitunteja on takana 230, joten voit olla oikeassa, että ampumisen opetteleminen voi kestää. Kuitenkin tänä aikana kehittyy peliäly, naattien heittely ja calloutit.

        Suosittelen, että otat jonkun hieman paremman seuraamaan peliäsi ja kertomaan, mitä nimenomaisesti teet väärin.


      • Csgrill

        Sori, väsynyt. Tuo konsolikoodi oli tietysti net_graph 1


    • yoolo

      ehkä vaa opettelet ampumaa ?

      • Tomas11113

        Miten tähdätään tietokoneella


    • 4erdtfg

      Olispa hauska nähdä kun pelaat, kuvaamasi ongelma on todella erikoinen.

    • takillya

      Toisesta näkökulmasta: Itse sain seurata kun se aloitti Half-Lifen modina ja suosio räjähti käsiin vuonna 99. Itsekin pelasin sitä pari kuukautta kun ei ollut mitään parempaa, mutta jätin sen parempien modien ilmestyessä loppuvuodesta. En oikein ymmärrä, miten siitä tuli niin älyttömän suosittu. Vuonna 2000 Gooseman oli sitten jo Valvella töissä.

      Aluksi varmaan se oli vain oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ilmestyi ainakin pari kuukautta ennen useimpia muita modeja. Muut vaihtoehdot olivat virallinen modi Team Fortress Classic ja svencoop. CS erosi näistä sillä että se oli hieman realistisempi. Ilmeisesti ei kuitenkaan liian realistinen vaan juuri sopivasti. Rahasysteemi varmaankin vetoaa joidenkin pakkomielteisiin. Itsestäni se oli typerä idea. Varsinkin ensimmäisissä betoissa häviäjillä oli tuskin edes varaa ostaa ammuksia pistooliin. Myöhemmin se vesitettiin sen verran että sillä ei ole niin kauheasti väliä, mutta progression maku säilyy. Sitten on vielä se aseporno joka viehättää joitakin.

      CS:n suosiota kun seurasin, tajusin etten tule koskaan ymmärtämään massojen mielenliikkeitä.

    • Janari6

      CSGO ei oo oikeeta elämää, vaan peli. Ja juuri tästä syystä tykkään siitä; ei ole keskitytty grafiikoihin tai muuhun roskaan, vaan luotu peli jossa on käytännössä mahdollista kehittyä aina eteenpäin (refleksit, muscle memory jne.).

    • ykä1337

      vitun paska :DDD

      • Anonyymi

        Paska


    • niilo2222222222
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      En ole koskaan kovin pitkään CS pelejä (1.6, Source ja GO) pelannut vaan satunnaisesti. Toki alkuintoa oli varsinkin kun GO tuli aikoinaan, mutta loppui 6 kk jälkeen.

      CS vahvuuksia on mielestäni aika hyvä balanssi eri aseiden suhteen vaikken ihan 100 % ole tämän lausunnon takana.

      On tullut pelattua monia Pay2Win ilmaiseksi hankittavia CS kopioita Blackshot, Project Blackout ja mitä näitä on niin niissä voi ostaa ties miten hyviä ylivoimaisia aseita rahalla sun muuta OP gearia. CS on taas standardoitu ja skinit eivät vaikuta mihinkään.

      Monissa lisäksi voi mennä nappi pohjassa, mutta GO:ssa tarvii osata rekyylin kans pelittää vaikka onhan siinäkin toki haulikko millä voi losauttaa ja rukoilla osuvansa kun välimatka kasvaa. Läheltähän toki osuu hyvin haulikolla, pääosin.

      Yhteisö on iso eikä servut ole tyhjät vaan aina on peliseuraa saatavilla vaikka klo 4 Suomen aikaa. Oma vaikutuksensa lie, että ase boxeja jos saa niitä arvokkaampia, niin ne saa varmasti myydyksi, mut tuskin kukaan nyt pelkästään niiden takii pelaa.

      Mut kyl Go on aika tylsä IMO et mielummin pelaan täl hetkel BF V, koska on ajoneuvoja ei ole sitä pientä mappia vaan laajempi sota-alue tankkeineen, veneineen ja lentokoneineen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      87
      3684
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      578
      3445
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3339
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      52
      2167
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2091
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      317
      1921
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1895
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      156
      1624
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1351
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1332
    Aihe