Äänestäiskö Puumalaa, vai Urpilaista

Puhtoren

Onko vinkkejä, kumpaa kannattaa äänestää? Opetusministerihän me halutaan Kokkolasta. Mun ehdokkaan pitää olla sellanen, että sillä on jotain merkitystä ja vaikutusvaltaa puolueensa sisällä. Neverhöördiä ei kannata kenenkään äänestää mun mielestä.

48

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyynel

      Ei ainakaan Urpitalaista. Sehän sai potkut jo omiltaankin.

    • eäkeläiset

      En kumpaakaan näistä ehdokkaista. Sen sijaan äänestäsin ehdokasta joka ajaisi meidän eläkeläisten asioita. Meitä on nykyiin palon. En ole vielä löytänyt hakemaani ehdokasta, kerro jos tiedät?

      • Kokeileppa noita netistä löytyviä kyselyitä. Vastaat ehkä 40 kysymykseen ja kone kertoo kuka on lähinnä mielipiteitäsi asioista!


      • Eläkeläinen67v

        Keskustan Paloranta kertoo ajavansa meidän vanhusten asioita.


    • Laphrotin

      Sitten varmaan Kallis olisi mies paikallaan, sehän on itekin eläkeläinen.

      • Micki01

        Kalliksella ei ole mitään mahdollisuuksia päästä sisään Kokoomuksen listalta. Ruotsinkielisillä on oma ehdokas RKP:sta, Marlene Timonen, ja kristilliset ei vaihda puoluetta. Kallikselle ei yksinkertaosesti jää ääniä kun vielä ottaa huomioon että Kokoomus teke huonon vaalin.


    • Mieluummin

      Mieluummin Urpilaista.

      • Johoo

        Totta jos noista pitäisi valita.


    • Puumalaa

      Puumalaa. Helposti lähestyttävä. Ihan fiksun oloinen.

    • Totuutta

      Joo äänestä Kepua ja Puumalaista niin saat Väyrysen, Pekkarisen, Anttilan, Kääriäisen jne. Sitäkö haluat?

    • TupeP

      Puumalaa ehdottomasti. Eikö tuolla Urpilaisella ole aivan eri näkemykset asioista muutenkin. Viimeiseksi mä nyt Urpilaista äänestäisin.

      • Totuutta

        Ääni Puumalalle tarkoittaa seuraavaan hallitukseen pääministeriksi Vanhasta, ulkoministeriksi Väyrystä, maatalousministeriksi Anttilaa, puolustusministeriksi Kääriäistä, teollisuusministeriksi Sipilää, ja pitäähän Pekkarisellekin joku "siltarumpuministeriö" saada.


      • Rannan_asukki

        Ääni Puumalalle on samalla ääni Sipilälle.


    • Faktaa

      Aika epätoivoista heittelyä. Ei Sipilä noita vanhoja jääriä halua ministereiksi. Ministerisalkut menee jakoon mm. iän, sukupuolen, alueen ja kokemuksen perusteella. Joten ei se Keskustan kaarti voi mistään eläkeläisistä koostua. Sanoisin, että Puumala on hyvin vahvoilla ministeriksi.

      • Totuutta

        Tiedätkö mitä mieltä Sipilä on asioista? Ei mitään mieltä, mies ei ole ottanut mihinkään asiaan kantaa. Jos hän jossakin tentissä varovaisen kantansa on ilmaissut, niin seuraavassa haastattelussa hän on vastauksensa torjunut. Minä en ole päässyt hänen kannanotoistaan muusta selville, kuin sen että rikkaiden veroja ei saa korottaa ja uskonnon asioista hän on Päivi Räsäsen kanssa samaa mieltä.


      • Perse-Jorma

        Mitä mieltä Marlen Timonen on asioista? Tulee mieleen se takavuosien Ylen ajankohtaisohjelma pakkoruotsista jossa Marlen aiheutti myötähäpeää varmaan suomenruotsalaisille itsellekin.


    • MIKAMIKAMIKA

      Äänesta Mika Lintilää ja numeroa 147! Turha äänestää Puumalaa, jolla ei ole työelämästä mitään kokemusta - ei edes opetuspuolesta, ikänsä ja elämänsä vain politikoinut ilman työkokemusta. Työelämässä pitää olla, jotta osaa hoitaa työläisten asioita. Puumalalla ei ole mitään kontaktia oikeaan työhön, huuhaata kaikki puheet ja toisilta opeteltuja tekstejä! Lintilä on ollut työelämässä vuosia ja eduskunnassa hoitanut keskipohjalaistenkin asioita jo neljä kautta. Äänestetään Lintilä viidennelle kaudelle ja saadaan talousosaamista ja ihmisten asioita oikeasti ymmärtävä ihminen eduskuntaan! Lintilän äänestysnumero on 147!

      • Valakolaanen

        Ja mitä työkokemusta sillä lintilällä on? Olis saanu tippua jo viime vaaleissa(lähellä oli)Urpilaista en äänestä,kaks naamainen ihminen!


    • Loiseläin

      Molemmat epäpätevät, pitäisi laittaa töihin eikä antaa niiden elää veronmaksajien rahoilla !

    • Vaalikissa

      No niin toi Mikakmikamika oli kyllä Mika ite kun kirjoitti. Tai naapuri Toholammilta. Tää on hei Kokkolan keskustelualue. Jos on ollut 16 vuotta eduskunnassa, niin en kyllä ekana alkais kehuskelemaan työelämäkokemuksesta. Heh. Politiikka on ammatti, samanlailla kuin lääkäri. Haluan ehdokkaalleni osaamista politiikasta, sillä lailla hän voi puolustaa meitä. Sahuri Hakkarainen edustaa elämänkokemusta, mutta ei välttämättä pärjää politiikassa.

    • Ärsyttävä_Rane

      En kumpaakaa!

    • Kusessa_ollaan_

      Mikäli EU:n uusi taakanjakojärjestelmä menee läpi Brysselin ytimessä.

      Arviot Suomen tulevasta pakolaiskiintiöstä liikkuu 20 000-25 000 välillä... Eli noin monta tulijaa tulisi vuodessa jo EU:n pakottamana humanitäärisinä tulijoina.

      Eli kokonaisen pienen kaupungin verran per. vuosi.

      Media ei sano halaistuakaan sanaa asiasta ja vaikenee siitä kuin muuri, etenkin nyt vaalien alla sattuneesta syystä.

      5 vuodessa tulisi sitten 100 000-125 000 tulijaa Perheenyhdistämiset päälle ja tämä kaikki pelkästään EU:n uuden systeemin kautta.

      Nyt kun Suomessa saa halpoja taloja ja vanhoja mummonmökkejä (Suht. Omavaraisia) Halvalla metsistä, niin rahat kasaan ja sellainen remppaamaan, niiden arvo tulee nousemaan.

      Lopuksi suurkaupungeissa asuville alkuperäsisuomalaisille ei jää mitään muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa takaisin pieniin kyliin pitkin poikin maaseutua ja pohjoista, koska sinne tuo porukka ei luultavasti seuraa vaan jää sinne Helsinkiin ja muihin suurkaupunkeihin riehumaan.

      Tuo tulee olemaan tavallinen näky Suomessa hyvinkin pian mikäli EU:n systeemi menee läpi.

    • Leena___

      En äänestä kumpaakaan. Urpilaista en äänestä henkilökohtaisista syistä ja Puumala on keskustapuolueen uskollinen äänitorvi, jota en äänestä kun en halua antaa tukea Keskustan vanhakantaiselle ja luonnon riistoon (esim. Talvivaara, Kollajan tekojärvi, turpeen suosiminen yms.) perustuvalle politiikalle.

    • Totuutta

      Ei kepua missään tapauksessa, luin juuri että Sipilän mokailut ulkopoliittisissa lausunnoissa on aiheuttanut sen että Kääriäinen alkaa preppaamaan Sipilää ulkopolitiikassa. Kääriäisen ulkopolitiikka on Neuvostoliiton aikainen neukkuja nuoleva politiikka. Voi kepu ja sinun ulkopolitiikkasi, nyt eletään vuotta 2015.

    • Kälviä

      En kumpaakaan eikä myöskään Kallista, Lintilää kaikki pelkkiä tuolinlämmittäjiä. Se joka näitä äänestää ei taida olla oikein kuusalla maan tilasta. Keskusta on poistamassa ansiosidonaisen työttömyysturvan yhdessä demareitten ja kokoomuksen kanssa.Puumala on täysi nolla, Lintilä on samoin, Urpilainen on näyttönsä antanut , hänelle oli tärkeintä puolittaa viinavero, siinä unohtu lapsiperheet heille lätkästiin lisää sähköveroa ja päivähoitomaksua. Kallis on järkyttävä tapaus hän kehuu itteensä talousihmeellä mutta miten se on mahdollsta että Kokkolan talous on päin hanuria. Taitaa olla vahuuden höpäkässä, joten suomalaisille veronmaksajille hän on pelkkä rasite.Tiettävästi Puumalan vaaliavustaja on pahasti ryvettynyt,,tätähän keskusta huusi 95 vaaleissa. Niikuin totesin pelkkiä tuolinlämmittäjiä. Eikö nyt ole uusien puolueiden aika.

    • Totuutta

      Eilisessä Ajankohtaisessa kakkosessa kerrottiin mitä saa kun äänestää kepua. Katsokaapa se Yle areenasta ja miettikää kannattaako äänensä antaa kepulle. Vanhoillislestadiolaiset sanoivat että ei ole mitään käytännön eroa onko Rauhan sanan tai Vl:n porukkaa. Siinä kerrottiin myös kuka tekee päätökset.

      • KP24-Toimittaja

        Lestadiolaisilla ei ole mitään tekemistä keskustapuolueen kanssa. Eikö tuo nyt ole jo vähän liian paksua valetta nieltäväksi? Se on ihan oma asiansa kelle lestadiolaiset äänensä antavat eikä ei se tee keskustapuolueesta lestadiolaisten kannattajia.


      • Totuutta
        KP24-Toimittaja kirjoitti:

        Lestadiolaisilla ei ole mitään tekemistä keskustapuolueen kanssa. Eikö tuo nyt ole jo vähän liian paksua valetta nieltäväksi? Se on ihan oma asiansa kelle lestadiolaiset äänensä antavat eikä ei se tee keskustapuolueesta lestadiolaisten kannattajia.

        Katso eilinen Ajankohtainen kakkonen Areensta ja kirjoita sitten vasta tänne.


      • ketkä
        KP24-Toimittaja kirjoitti:

        Lestadiolaisilla ei ole mitään tekemistä keskustapuolueen kanssa. Eikö tuo nyt ole jo vähän liian paksua valetta nieltäväksi? Se on ihan oma asiansa kelle lestadiolaiset äänensä antavat eikä ei se tee keskustapuolueesta lestadiolaisten kannattajia.

        Kuka tai ketkä ovat Kokkolan alueella näitä lestadiolaisehdokkaita? Kysyn sen vuoksi, että tiedän ketä en äänestä.


      • Terveyskeskuslääkäri
        Totuutta kirjoitti:

        Katso eilinen Ajankohtainen kakkonen Areensta ja kirjoita sitten vasta tänne.

        Keskusta puolueen poliittinen linja ei liity millääntavoin lestadiolaisiin tai uskontoihin yleensäkkään. Yksittäisillä jäsenillä ei ole merkitystä puolueen linjan kannalta. Valheesi on niin paksu ettei sitä niele kukaan. Turhaa loan heittoa vailla järkeä!


      • liittyy

        Kyllä se vaan liittyy. Lestadiolaisilla on tehokas verkosto keskustassa ja muussakin elämässä. Tämä ei ole tervettä.


      • Vaarattomia-ovat
        liittyy kirjoitti:

        Kyllä se vaan liittyy. Lestadiolaisilla on tehokas verkosto keskustassa ja muussakin elämässä. Tämä ei ole tervettä.

        Puolueen poliittista linjaa pitää noudattaa vaikka olisikin lestadiolainen ja miksi niitä edes pelkäät? Mitä haittaa lestadiolaisista muka on? Lestadiolaisuuteen ei kuulu muuta yhteiskunnallista kuin homo-liittojen ja abortin vastustus joiden kieltoa ei nyt yksipuolue edes voisi saada läpi.


      • Kepun-islami

        Katsoin ja suvaitsevaisena ja lojaalina ihmisenä en halua uskonnolista konservatiivista vallan lisäystä suomeen.
        Ohjelman uskonopin mukaisesti Talviraan vaikeudet ovat jumalan käsissä.
        http://areena.yle.fi/tv/2449105


      • kepun-islami
        Kepun-islami kirjoitti:

        Katsoin ja suvaitsevaisena ja lojaalina ihmisenä en halua uskonnolista konservatiivista vallan lisäystä suomeen.
        Ohjelman uskonopin mukaisesti Talviraan vaikeudet ovat jumalan käsissä.
        http://areena.yle.fi/tv/2449105

        Lestatilaisuus alkaa noin 20 min kohdalta


      • kärkkäinentappaasut
        kepun-islami kirjoitti:

        Lestatilaisuus alkaa noin 20 min kohdalta

        juutalainen hei ootko ajatellut että sulla voi olla islamfobian lisäksi kepufobia


    • eiei

      en kumpaakaan, yhtä surkeita molemmat

    • Totuutta

      Kepun puheenjohtaja Juha SIpilä oli tänään tv-tentissä, huomasiko joku että hänellä olisi ollut joku kanta johonkin asiaan? Onko tosiaan että meillä aioitaan tehdä pääministeri tällaisesta henkilöstä?

      • Maalais.maisema

        Omavaraisen maatalouden ylläpito tuilla on varmasti yksi keskustan tärkeimmistä asioista.


      • lantalainen
        Maalais.maisema kirjoitti:

        Omavaraisen maatalouden ylläpito tuilla on varmasti yksi keskustan tärkeimmistä asioista.

        Suomessa ei ole omavaraista maataloutta, vaan tukienvarassa veronmaksajien rahoilla ylläpidettävää toimintaa joka on mennyt aivan liian pitkälle, koska tuet lasketaan hehtaarien ja "varakkuuden" mukaan jossa suurtilalliset vievät pientilalliselta mahdollisuuden työllistää ja elättää perheensä.


      • maha-kurnii-jo
        lantalainen kirjoitti:

        Suomessa ei ole omavaraista maataloutta, vaan tukienvarassa veronmaksajien rahoilla ylläpidettävää toimintaa joka on mennyt aivan liian pitkälle, koska tuet lasketaan hehtaarien ja "varakkuuden" mukaan jossa suurtilalliset vievät pientilalliselta mahdollisuuden työllistää ja elättää perheensä.

        pien tilallisten tuotanto määrä on mitätöntä


    • Jore64

      Ennakkoon Puumalaa, laitoin jo.

    • Opettajaissekin

      Puumalasta tehdään keskipohjalainen opetusministeri.

    • risto.m

      urpilainen ei kyllä oikein handlaa noita rahahommia?

    • Ministerintoivossa

      Kyllä se on nyt Puumalalla näytön paikka.

    • Jarskivaan

      Ei oo mitään kumpaakaan vastaan, mutta nyt laitan kyllä Puumalalle. Viime vaaleissa äänestin Urpilaista. Haluan Kokkolasta hyvän tyypin edustamaan ja ministeritoiveitakin on.

    • Gasolin

      Kyllä Jutta vie rinnan mitalla tuon kisan .

      Tärkeintä on kuitenkin saada joku Kokkolan puolia pitämään.

    • aukivieläaamupäivän

      En äänestä noista kahdesta kumpaakaan huomenna! Jos demariin päädyn niin se on aivan muu kuin Jutta ja jos Keskustaan niin se on nainen Kruunupyystä.

    • Honkaniemi

      Laitoin jo ennakkoon ekaa kertaa Puumalalle. Perhekin äänestää nyt ekaa kertaa keskustaa! Eli Puumala.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      60
      3110
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      546
      2967
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2155
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1972
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1781
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1542
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1267
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1172
    Aihe