Lastensuojelun moniammatillinen yhteistyö-

syökuravelliä

Moniammatilliseksi yhteistyöksi kutsuttu toiminta täyttää pikemminkin kiusaamisen kuin auttamisen kriteerit. Toiminta muistuttaa läheisesti monille lapsuudesta tuttua kuravellin pakkosyöttämistä.

Mielenkiintoista on asetelman lavastus. Ihmiset istutetaan pakanalliseen piirimuodostelmaan, jonka tarkoitus on lavastaa vaikutelma kohtaamisesta ja tasa-arvoisesta osallistumisesta, josta kokouksissa ei ole havaittavissa jälkeäkään.

Yleensä kokousten sisältö typistyy asiakkaan arvosteluun ja solvaamiseen. Paikalle kutsutut asiantuntijat puhuvat kiusatun ohi ja yli- vain toisilleen ja vain jo etukäteen päättämiensä toimenpiteiden puolesta. Asiakkaasta puhutaan muttei puhuta suoraan asiakkaalle.

Papereiden allekirjoitusosio on kuin toisinto kuravellin pakkosyötöstä, jossa kiusattua vedetään nenästä samalla kun kuravelli lapioidaan väkisin suuhun: Kiusatun eteen lätkäistään huostaan johtava paperi, johon häntä painostetaan laittamaan allekirjoituksensa. Siinä lukee , että allekirjoittaja suostuu antamaan lapsensa pois "avohuollon tukitoimena".
Jos kiusattu yrittää sanoa jotakin, häntä uhkaillaan pysyvällä huostalla ja tapaamisrajoituksilla ja hänen sanansa tulkitaan ja dokumentoidaan väärin ja käytetään häntä vastaan.
Dosentti Matti Rimpelän mukaan sosiaalitoimessa asiantuntijat puhuvatkin vain toisilleen- asiakkuuksien välityksellä.

Moniammatillisten kokousten roolijakokin on sama kuin koulukiusaamisessa paitsi, ettei perheillä ole puolustajaa. Tapana on yrittää lainvastaisesti evätä perheiden tukihenkilön pääsy kokouksiin jonkun tekosyyn varjolla.

Kiusaajana toimii tyypillisimmin sosiaalityöntekijä, apurina hänen työparinsa.
Vahvistajina toimivat yleensä sijaisvanhemmat , perhetyöntekijät tai perhetuki/vastaanottokeskusten henkilöstö antamalla myönteistä palautetta kiusaajalle nauramalla tai muuten kannustamalla kiusaajaa.

Ulkopuolisina haluavat esiintyä lastensuojelun mukaan pakottamat toiset hallinnonalat, jotka ovat usein päivähoidon tai terveydenhuollon henkilöstöä ja vain virkansa puolesta tyhjän panttina kokouksissa. He seuraavat kiusaamista hämillään , yrittävät pysytellä sivummalla ja olla ottamatta osaa tai kantaa kiusaamiseen.

Nämä kuravellin pakkosyöttötapahtumat kuluttavat järjettömän määrän julkishallinnon resursseja ja paatuneimmat sadistit julkeavat vielä väittää, että huoltajat suostuvat sijoituksiin "vapaaehtoisesti".

4

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pelkorealismiaväp

      Niin. Vielä ei ole meidän perheeseen kolahtanut "auttamisen" pitkä käsi. Mutta, kun emme ole standardiperhe monellakaan tapaa, niin kyllä pelko silmätikuksi joutumisesta on meillä olemassa. Jos lukee kuinka moni lapsi on suomessa huostaanotettu, niin ei vaan voi olla totta, että nämä kaikki lapset olisivat aidosti ja rehellisesti avun tarpeessa. Päivähoito on muutettu varhaiskasvatukseksi ja tarhatädeille annettu avoin huoliliputus-tehtävä, jolla varmasti nyt esikoulupakko-maassamme taas voidaan tehtailla lastensuojeluasiakkuuksia mielivaltaisesti mutu-tuntumalla..

      Kyllä olisi syytä ihan jokaisen perheen alkaa miettiä mitä tapahtuu jos arpa osuu heihin. Sossusiivous kotiin, pyhäkoulussa käynti, saunaan ei lasten kanssa alasti, kaikki pullot piiloon, jaksamista tai uupumusta ei kannata kenellekään valittaa, parisuhde super kunnossa, naimisiin ehdottomasti ja yksinhuoltajien kannattisi äkkiä perustaa vaikka yhdessä kimpass uusperheitä, ainakaan yh:lla ei kannata olla suhteita, lapset menevät nukkumaan aina 100% nätisti jne, ruokailu perheellä yhdessä kuin nakutettu jne....

    • Mr.A.B
    • Mr.A.B

      Pätemisen kulttuuri on suurta. Nuoret sairastuvat psyykkisesti, eikä vanhempien sallita auttaa heitä, vaan vanhempien on mentävä töihin ja jättää lapsensa laitoksiin.

      Elämme laitos yhteiskuntaa.
      Ihmistä leimataan helposti sairaaksi, vaikka yhteiskunnalla voi olla itsellään väärät asenteet.

      Kaiken keskellä on elittijoukko, joka turvaa itsenäisyytensä armeiljalla.
      Toiset ihmiset vain eivät ole kiinnostuneita hallita muita. Heille on tärkeämpää se, että oma perhe on onnellinen. Valitettavasti maan johto ei haluaa, että joku on onnellinen. Kansa on opetettu niin, että valtiota pitää kumartaa syvään.

      OIkea kansalainen ei kuitenkaan kumarra muita kuin itseään. Ihmisen arvo on siitä kiinni. Valtio kansalle eikä kansa valtiolle!

      On valtion velvollisuus jättää kansa rauhaan.

      Läpi historioiden perheeseen kuului vaikka mitä käytäntöjä. Nykyvaltio ei ole vikaviimeinen totuus. Totuus on elämä itse. Jokainen elää omista lähtökohdista käsin ja se on oikein. Ei ole mitään järkeä juosta muiden tarjoamien mallien perässä, vaan elää omaa Pyhää perhe-elämänsä.

      Rahassa onni? Ei ole. Älä siis rikas, varasta köyhän kansan onnea!


      https://www.youtube.com/watch?v=kf_G2x1LENg
      Sweet Om Alabama at the 2013 Montana Rainbow Gathering

    • Mr.A.B

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      106
      1854
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1437
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1416
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1379
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      145
      1334
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1270
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1267
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      647
      1202
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1078
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1077
    Aihe