Syömishäiriöstä BED:istä

läskiolen

Elikkä olen 15v tyttö. Elämäni on ollut yhtä helvettiä tähän asti. Minulla on ollut masennus jo monta vuotta ja olen koulukiusattu yms. Lista jatkuisi pitkään jos kertoisin mitä kaikkea olen joutunut kokemaan. Eli mennään asiaan minulla on syömishäiriö tai ahmimishäiriö BED. Mittani ovat: 176cm ja 77kg. Olen yrittänyt laihduttaa jo monta vuotta ja loppupeleissä sain tuon ikävän syömishäiriön. Ahmin päivästä toiseen ja vanhempani eivät tiedä mitään. Ahmiminen on alkanut noi 2 vuotta sitten ja juuri kui luulin parantuvani en oikeasti parantunut minulla on jaksoja jolloin ahmin ja saatan olla kuukauden ahmimatta ja sitten taas. Eilen aamulla heräsin ja söin: kahvia, 2 leipää, jugurttia sitten kierre oli valmis otin jäätelön sitten ajattelin että kun olen jo aloittanut niin ei se haittaa jos ahmin. Ensin meni kokonainen suklaalevy sitten perään jumbokarkki pussi ja puoli pitsaa. illalla purkillinen dippiä ja sipsipussi sitten vielä 8 palaa porkkanapiirakkaa, 3 vaaleaa leipää, 4 kääretortunpalaa ja pulla sitten päälle kasa viinirypäleitä itkin itseni uneen. Aamulla heräsin ja olo oli kamala menin puntarille ja kiloja oli hurjasti. En kestä tällaista elämää haluaisin painaa 60kg mutta en tule onnistumaan. Syön vielä itseltäni hengen pois.

9

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parantunut

      Kai tiedostat että ahminnan jälkeinen painon nousu on pääasiassa vettä, joka lähtee pois päivissä? Lopeta laihduttamis yritykset, ne lisäävät ahmimiskohtauksia.
      Ala syödä normaalisti, et voi tietää kuinka paljon kehosi käyttää energiaa minäkin päivänä.
      Jos syöt liikaa keho kyllä vähentää ruokahalua, sama jos syöt liian vähän. Keho pistää sinut syömään vajauksen pois. Minäpä luulen että kehosi tarvitsee nyt exstrakaloreita rakentaaksesi sinulle lihaksistoa. Syö nälän mukaan normaalia ruokaa niin pajon että nälkä lähtee, älä syö tunteiden mukaan herkkuja. Tule kylläiseksi.
      Terve keho ei anna sinun syödä itseäsi piloille.

    • Ciiii

      Mulla on ihan samanlaista syöminen

    • Cii

      Mulla on ihan saman laista syöminen

    • stupidme

      Mä oon 16 ja mullaki ongelmii ahmimise kaa. mul oli enne lievä anoreksia jonka jälkee syöminen on ollu todella sekavaa. Oispa ihana jos vois jonku kaa vaihella vaikka sähköpostii eli sais niinku vertaistukee jotenki kyl uskon et paranen pitää vaan olla vahva ja alkaa syömää vaa ruokii jotka on hyväksi

      • läskiolen

        Jos sulla on kikki ni voisin tulla kikkaan. :)


    • parantumassa

      Mull on sama juttu mutta oon laihtunut 6kg sen jälkee ku rupesin syömään salaattiaterioita (ilman juustoja).

      Syö kellon mukaan. Aseta joku raja, jolla tiedostat itsellesi että "tuohon kellon aikaan mennessä ruokailu on päättynyt ja olen kylläinen."

      Tosin mull on adhd, ja mun PITÄÄ vältellä suurimmasta osasta viljatuotteita (esim. riisi, peruna, ohra, ruis, irtosokeri, irtofruktoosi, siirappi, vehnä ja leivät paitsi kauraleivät), ainoat mitkä neutralisoi kohtauksia, ovat vesipitoiset ruuat eli kasvikset, maissi ja hedelmät. Näin meikäläisen tapaan.

      Tekee kyl mieli jotain marinadilihaa tai uppopaistettua kanaa, mut mä en voi, koska tiedostan sen itsekin paljonko rasvaa siin on ja että enhän halua viivyttää normaalipainoni saavuttamista. Oon kyl menkkojen aikoina silleen et nyt tekee mieli kilo taloussuklaata, mut otan mielummin maustamattomia pähkinöitä rusinasekoituksella, koska siin on enemmän rautaa.

    • Eatingdissi

      Sama fiilis. Mulla on pituutta 170cm ja painavimmillani olin 90kg ENNEN kaiken alkua. Sitten aloin laihduttamaan sukulaisten painostuksesta. Laihdutin ja laihdutin, pian olin tiputtanut painon 65kg. Kun kilot olivat 64kg, sekosin. Halusin laihtua yhä 50kg, mutta olin ollut jo useita kuukausia lähes täysin syömättä, lisäksi liikkuen hurjasti. Söin itselleni kuukaudessa 10kg. Seuraavina muutamana kuukautena ahmimista paino nousi 1-3kg. Nyt olen tällä hetkellä 75kg. En enää ahmi, mutta syön paljon päivittäin. Paino ei enää nouse, ei ole enää muutamaan kuukauteen noussut, jopa laski vähän ahminnan lopetuksesta. Silti olo on ihan kamala. Yritin itsemurhaa tämän kaiken katkaisuun, mutta jouduin vain sairaalaan ja sieltä mielisairaalaan.

      Yritän taistella asian kanssa päivittäin. Kun on huono olo, halu syödä on paljon suurempi. Enää en ole tosiaan ahminut, mutta joka päivä sen kanssa taistelen. Koskahan epäonnistun taas...? :(

      Käyn psykologilla ja ravitsemusterapeutilla. Koen silti, että olen yksin asiani kanssa, ja minulle lähinnä naureskellaan. Ravitsemusterapeuttini ei koskaan kysellyt suhteestani ruokaan, eikä mitään. Häntä ei selvästikään kiinnosta. Hän vain käski minun syödä, ja antoi minulle pitkän listan ruoista, mitä pitää syödä. Helppoa hänen on sanoa. Haluan kuolla. Ahmia itseni hengiltä.

    • läskiolen

      Heii! Olis kyllä tosi kiva jutella teijän kaa ja yrittää tsemppailla ja muuta. laittakaa kikkejä alas niin voisin tulla kikkaan.

    • naarmuton

      Huh ! Sulla on ruokavalio ihan sekaisin. Syöt ihan kaikkea epätavallista ja paljon.
      Kannattaisi ottaa yhteyttä ruoka terapeuttiin ja laatia esim. kahden viikon ruoka aikojen rytmitys ja ruoka. Mm.hampaat kärsivät ajan myötä ja happohyökkäys on jatkuvaa... Opettele ja totuttele syömään oikein.Suolistokin on myös nyt kovilla ja ennen pitkää saat suolisto oireita. Tämä on vain mun mielipide asiasta.
      Olet nuori tyttö ja elämäsi edessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5770
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3657
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      224
      1875
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1762
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1212
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1167
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      284
      939
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      937
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      877
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe