Honda Insight kokemuksia

hybridi

Tere vaan mieheen!!
Mietityttää käytetyn insightin osto...millassia kokemuksia insightin ostajilla on autosta? itsellä olisi työmatkaa 60km päivässä josta 60%kaupunki ajoa ja 40% motarilla menoa..miten kuluttaa talvella? Lähteekö käyntiin? Entäs kulutus? Luin tuolta että joku oli saanut motarilla menemään 10l/100km ja oli käytetty aito kyseessä...

21

7099

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hondamään

      No tämä vastaus tulee aika myöhään, mutta omia kokemuksia yhdestä talvesta. Erinomainen kaupunkiauto, loistava vaihteisto. Lämmin. Käynnistyy aina. Akun lataussysteemi pitää huolta, ettei se tyhjene. Kulutus motarillakin pysyy kurissa, esim mäkisellä Turun moottoritiellä sähkömoottori avittaa ylämäissä. Matka-ajossa talvella kulutus ehkä 5:n korvilla. ihan omimmillaan motarilla, koska kevyt ohjaus vaatii jatkuvaa paimentamista. Voisi tosin parantua suuntavaikailla renkailla.

    • Hondamään

      Siis piti sanoa, ETTEI ole ihan omimmillaan motarilla.

      • nokuhalvallasai

        Samat havainnot.
        Maininnan arvoista on, että samaan hintaan (nykyään halvimmat alle 100tkm ajetut noin 13000€) ei saa toista yhtä hyvää automaattivaihteista, täysin varusteltua autoa jonka luotettavuus on huippua (valmistettu Japanissa).
        Kokonaiskäyttökulut todella pienet. Huollot suorastaan halpoja vaikka veholla käyttäisi.
        Kestävyyden osalta ainoa miinus tulee ruosteherkkyydestä. Kaikki Japanissa valmistetut joihin ei ole tehty erillistä suojausta, ruostuvat pahasti noin 15v kuluessa. Eivät ilmeisesti saa käyttää kunnollisia suojauksia Japanissa. Lisenssillä esim. euroopassa valmistetut ovat paremmin suojattuja, mutta teknisesti laatuvaihtelua on paljon enemmän lisenssillä tehdyissä (esim civic hatchback).


    • Insights

      Täällä taas sama kaveri väittää japsiautoja ruostuviksi. Katselkaas kadun varteen pysäköityjä autoja. Joukossa on paljon jaappanilaisia 2000-luvun alkuvuosien kärryjä, joissa ei näy ruostehippuakaan. Japanilaisilla oli muutaman vuoden ajan notkahdus, kun käyttivät suunnilleen vesivärejä ympäristösyistä, mutta 2010 tuntumassa homma on korjattu. Kannattaa keskustella merkkiliikkeessä ruostesuoja-asioista, nämä ovat sen verran uusia että neuvoa kyllä löytyy.

      Mutta anyway, Insightin automaatti on huippuluokkaa. Motarilla ajettaessa etuna ovat myös pitkät välitykset, harva auto pistelee 120 km/h nopeutta alle 2500 kierroksen, kun maasto on suht tasaista. Rengasvalinta ja tien karkeus vaikuttavat melutasoon. Sitten noista akkuhommista. Insightissa on kaksi akkua. Pienempää perusakkua rääkätään käynnistyksissä ja se hoitaa valojärjestelmän. Se isompi 36-kiloinen järkäle pyörittää apumoottoria. Ison akun latauksen valvonta on jatkuvaa, ei pelkän releen takana. Auto alkaa heti ladata akkua, mikäli varaustilanne alkaa laskea esim. kiihdytysten tai ylämäessä avittamisen jälkeen

      • insaitillaitsekinajelen

        Sama kaveri toteaa merkkihuollon todenneen, että 2010 mallin Insightista hävisi koritakuu ruosteen takia. Tuli oikein merkintä huoltovihkoon asiasta. Pesevät noin kätevästi kätensä mahdollisista ongelmista tulevaisuudessa. Tuo siis ns keulan kiveniskemistä joissa jokaisessa maalin lohkaisseessa pikku lohkeamassa näkyy ruostetäplä.

        Samaa huomannut kaikissa Japanilaisissa vuosimallista riippumatta (2012 eteenpäin en tiedä). Eli jos maali lähtee jostain kohdasta niin se ruostuu heti.
        Vastaavasti useissa eurooppalaisissa sinkitty peltipinta ei ala kukkimaan useisiin vuosiin vastaavassa tilanteessa.

        Itseäni nuo mikroskooppiset ruosteläikät eivät häiritse kun ne saa piiloon helposti ja tekniikan osalta 100% tyytyväisyys takaa huolettoman nautinnon.
        Ruostumisasia on vain hyvä tiedostaa jos sellainen joitakin vaivaa. Vanhemmissa yksilöissä siitä kuitenkin tulee väistämättä ongelma.


      • Tarkkuutta

        Akuista sen verran että pinempää akkua rääkätään vasta sitten kun on todella kova pakkanen, muuten starttauksen hoitaa huomaamattomasti ajomoottori pääakuilla!
        Itsellä vm. 2010 ja ajelen Oulun alueella eikä autossa ole yhtään ruostetta. Puhkiruostumattomuustakuu ei pääty ruosteeseen vaan takuuehtojen laiminlyöti voi päättää takuun! Sanokoot korjaamolla mitä tahtoo asiasta tämä on fakta!


      • huippuauto

        158.000km aj. ei pienintäkään ongelmaa,moitteeton toimivuus myös pohjolan kylmissä olosuhteissa 4,3l/100km.lämmin,silmiä hivelevä ulkomuoto


    • accordiin

      syyt jonka takia vaihdan: ahdas sisältä takapenkillä vain 2 istumapaikkaakeskellä kuin käsinoja"jonka päällä ei voi istua, suuri kulutuksinevn 8-10l/100km vaikka ilm. 4,6l/100km riittääkö nää syiksi vaihtaa accord

      • Tarkistukseen

        Jos Insight kuluttaa 8 - 10 l/100 km niin taitaa kyllä olla jossakin jotain pahasti vialla!


    • Punto60voittoon

      Suosittelen sinulle autoksi: Punto60. Erinomainen suorituskyky, laatu ja hieno ajaa. Kuin ministerin auto.

    • EnsimmäinenHondani

      Hieno auto kaikinpuolin, Honda insight -10 toimii kuin unelma ja ylläpito kulut pienet samoin kulutus (ajotavasta riippuen minulla on kulutus ollut 4.5 - 5.2 l/100km kaupunki/muu ajo 60/40 %) p.a ylläpitokulut 220 €/kk. Vertailukohtana Mazda 6 2.0 bensa -06 ( 295 €/kk) ja VW polo 1,4 TDi -06 265€/kk. Toisin nyt kaikki ajot ajetaan Hondalla kun ennen jakautui kahdelle autolle. Mazda on isompi ja Polo pienempi kooltaa. Olen omistanut auton kohta 2 vuotta ja tarkoitus olis hankkia uudempi. Miinusta on ettei saa vetää kärryä (harvalla hybridillä saa),

      • Anonyymi

        Joo jos rekisteritiedoissa lukee vetomassa 0 ei saa vetää mutta jos ei mitään niin saa vetää..eli 2008 toyota priuksellakin saa vetää ja on hiton hyvä vetämään.


    • Insigtexpert

      niin Honda totesi , että insight ei pärjää kilpailussa muille valmistajille ja päätti loprttaa auton tuonnin eurooppaan. Kilpailjat vaan olivat yksikertisesti parmpia ja autot jäivät myymättä.

    • inssight

      Ajellut käytettynä ostetulla Insightilla reilun vuoden. Ei mitään vikoja, ei edes polttimoita tarvinnut vaihdella. Bensakone&automaattivaihteisto todella mukava kaupunkiajossa. Ongelmia tulee lähinnä työpaikan dieselmiehistä, joilla alkaa nuppi tutista ja höyry nousta, kun alkaa keskustelu autojen ominaisuuksista. Ei kuitenkaan itseä kiinnosta pätkääkään, paljonko joku nokivasara kuluttaa välillä Pihtipudas-Keikyä. Itselle tärkeintä on mukavuus ja kohtuukulutus kaupunkiajossa. Eikä nämä ruostu kuten 2004-mallit, vaikka se yksi ooppelisti käy tällä palstalla valehtelemassa.

    • Insaitisti

      Insaitistina totean, että ruostuu ihan samanlailla kuin kaikki muutkin Japanissa valmistetut. Jos tulee pienikin naarmu niin ruostuminen alkaa välittömästi ja etenee vauhdilla. Omassani oli muutamassa kohdassa ja sain pysäytettyä hiomalla ja paikkaamalla.
      Muutoin ovat teknisesti viattomia ja ominaisuuksiltaan hyviä.
      Vuosimallissa 2012 on havaittu männänrenkaissa ongelmia.
      Ja niitä pääajovaloja, joissa on erikoinen (H11) polttimo, niitä on allekirjoittanut joutunut kerran vuodessa vaihtamaan (25000km/vuosi). Tosin hinta 6€/kpl ei pahasti kukkaroa verota kun motonetistä hake.

      Tietoa löytyy tuolta: http://www.insightcentral.net/forums/2nd-generation-honda-insight-forum/

    • Inssight

      Kysytääs väliaikatilannetta esim. vm 2009 omistajilta, kun ovat vanhinta vuosikertaa. Miten on kestänyt käytössä ym?

    • Anonyymi

      Olen hankkimassa 09 vuosimallia 200 tkm ajettu. Onko järkeä?

      • Anonyymi

        Ainakin tutun CR-Z hybrid näyttää toimivan kuten pitää. Samaa ikäluokkaa ja samat kilometrit. Akun tilaa tuossa yritetty tarkistella, mutta ajossa siitä ei huomaa ainakaan, että olis mitään vikaa vielä.


    • Anonyymi

      2011 malli, ei ruostu vieläkään. Hyvin pelaa, ei vaihdettu muuta kuin jarrupalat ja se pikkuakku edestä. Kulutus jopa pienentynyt hitusen nykyisillä renkailla.

    • Anonyymi

      Japsi ja ruoste. Corolla 2007 ja pohja ja alusta kunnolla ruosteessa, jarrukilpikin lähti itsestään irti. Päällepäin ei näy mitään.

      • Anonyymi

        2007 alkaa olla romutusikäinen kampe jo, jopa Suomessakin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4683
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4542
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      615
      4141
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3097
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2661
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2193
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2153
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      213
      2130
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1755
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1492
    Aihe