CBR 1100 XX vai ZZR 1400?

MitäsTekisin

Pyöräkuume on taas kova ja tällä kertaa pitäisi saada mopotin, jolla myös hieman pidemmät matkat taittuvat mukavasti.

Aikaisemmin olen ajellut muutamalla pienellä customilla (VT 600, Marauder 800), 750 VFR:llä, Bemarin ST 1200:llä ja VTX 1800:lla.

Olen nyt päätynyt siihen, että seuraava pyörä olisi joko n. 2005 CBR 1100 tai sitten hieman uudempi Kawasakin ZZR 1400. Blackbirdistä olen kuullut paljon hyvää, mutta myös tuo ZZR kiinnostaisi.

Mielipiteitä? Kumman itse ostaisitte? Kokoa ja tehoja molemmissa on enemmän kuin tarpeeksi, pelkän nopeuden takia en todellakaan päätöstä tee.

30

1670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Motoristiman

      Osta molemmat, mitäs siinä nuukailemaan, voi sitten itse päätellä, kummalla tahtoo kruisata :D

    • hontamies

      ZZR 1400 valmistus on alkanut 1100 xx teon päättyessä eli ehdottomasti Kawa jo pelkästään paremman jousituksen vuoksi.

    • Bööd

      Jos on kova hinku päästä tekemään koneremonttia niin osta Kasawika. Honda puolestaan on ikiliikkuja, josta vuosimalliin 2005 on ne tyypilliset sähköviatkin eliminoitu.

    • Cbf

      En ottaisi xx:ää mistään hinnasta. Dual-jarrut ilman abs:ää on tosi vaarallinen yhdistelmä kokeneellekin kuskille.

      • Bööd

        Oho! Mistäs tuollaisen väitteen tempaisit? Mulla on XX toiminut kuin unelma, jarruineen päivineen. Reipasta matka-ajoa ilman turhaa konhotusta. Vasta 80 tkm mittarissa.


      • TubrotOn
        Bööd kirjoitti:

        Oho! Mistäs tuollaisen väitteen tempaisit? Mulla on XX toiminut kuin unelma, jarruineen päivineen. Reipasta matka-ajoa ilman turhaa konhotusta. Vasta 80 tkm mittarissa.

        Itsellä kokemusta vanhimmasta eli 1997-mallisesta Bläkkäristä mutta siinä ainakin mutkaisella tiellä jos sattumalta pienen jarrutuksen aikana eturengas osui kuoppaan tai epätasaiseen kohtaan asfaltissa lukkiutui takajarru johtuen etupään joustoliikkeestä alaspäin. Kovin suuri vaaratilanne ei ollut mutta pelästytti eteenkin kun takana istui kyytiläinen. Muuten hyväpyörä joskin vähän luonteeton. Pyörä ei tuntunut niin tehokkaalta kuin oli. Ja moottorissa tehokäyrässä kuoppa keskialueella jonka sai suutinsarjalla pikkasen pienemmäksi. Ruisku-aikakauden Blackbirdiä en ole ajanut.


      • Bööd

        No ei tietysti ollut mukava tapahtuma, toistuiko useinkin? Omalle kohdalle ei ole sattunut tällaista, siksi edelleen luotan blakkäriin kuin vuoreen. Vuosimalli on 2004 eli ruiskukone, bläkkärin muutokset eri vuosimalleihin olivat minimaalisia joten jarrujen osalta ei ole aavistustakaan onko 97:lla ja uudemmilla jotain eroa.


    • alottelijallesopiva
    • tyejtyjetyjrtjdghj

      Hah hah. "mopotin, jolla myös hieman pidemmät matkat taittuvat mukavasti". Jos (pitkän) matkan taittumiseen tarvitaan yli 1000 kuutiota niin silloin vikaa ei voi olla muualla kuin kuskissa.

      Nimimerkillä pari Euroopan reissua takana 125 kuutioisella Hondalla.

      • hgkjhcvkb

        Tulipas hiljaista tänne...

        Asiaa ;)

        Jos osaa ajaa, ei kuutioita juuri tarvita.


      • Bööd

        Matkailla voi myös mopolla, polkupyörällä ja kävellen. Matkailun pitäisi sanonnan mukaan myös avartaa, mutta kevarikuskilla näyttää vaan menevän laput enemmän silmille. "Mun tapa on se ainoa oikea"... matkaile vähän lisää ja odota että se partakin alkaa kasvamaan, kyllä se siitä.


      • 600ccOnMinimi

        Todella suuri nautinto varmaan vetää kevarilla motarilla kun autoja lappaa ohi pahimmillaan molemmilta puolilta. Vastatuulen sattuessa rekatkin menevät kevarin ohi. Mieltä ylentävää on myös huudattaa pientä moottoria punarajan tuntumassa ettei jää kokonaan muiden alle. Kevariin kun lataa vielä matkatavarat päälle niin on siinä pikkuruisella piikillä hirveä työ päästä ylipäätään liikkeelle. Kukaan järkevä ihminen ei kevarilla lähde muulle reissulle kuin kauppaan, kouluun tai töihin. Ei pidemmälle matkalle välttämättä 1000cc pyörää tarvita mutta senverran moottoriin voimavaroja ettei jää muiden jalkoihin ja ettei tarvitse moottoria särkeä ylikierroksilla ajamisen takia. Eikä se kaksitahtisen hajukaan ajokamoissa/matkatavaroissa jirveän hyvältä haise.


      • blacksmithy

        Matkailuun tarvitaan luotettavuutta ja siksi tonniset on ehkä lievemmin parempia kuin kireät kusiaiset. Kusiainen on kuitenkin mutkatiellä ehdottomasti parempi. Siksi noista lienee Honda parempi matkailuun, mutta jos menet maapallon ympäri niin ota Kawasaki KLR 650...


      • 1200kuutiota

        se menee jo mukavuus alueen ulkopuolelle jo 125 vitosellä pitää reissata


    • xxzzr

      Itelläni on muutaman kauden ollut tuo xx -02, nykyään mittarissa reilusti toista sataa tuhatta. Kesässä kilsoja 6-9 tkm.
      Xx on minun kokoiselle (183) pitkiin matkoihin liian kyykky perusvarustuksella, auttaa paljon pikku modaus esim. 3d- kahvat korotuksella ja touring-plexi.
      Tuo aiemmin mainittu vääntökuoppa 3000k on oikeastaan pyörän ainut isompi miinus, oppii sen äkkiä kiertämään sopivalla vaihtamisella mutta ei sitä oikein pois saa, mullakin kokeiltu pc3lla penkissä ohjelmoida jouheemmaksi eli antaa enempi kakkua matalille kiekoille.
      Käyttövarmuus on vaan näissä Hondissa aika omaa luokkaansa verrattuna Kawoihin, itsekkin siirryin Kawojen jälkeen kokeilumielessä XX.ään (eli v'tutti rassata).
      Mutta kuitenkin mieli halajaa uusia kokemuksia, vaikka järki sanoo ettei pitäis käsiään enää liata epävarmojen Kawojen kanssa, joten seuraava pyörä on mullakin varmaan tuo 1400 zzr, jos ei tänä kesänä sitten ensi kaudelle.

      Mutta onhan ne pirun hyviä kummatkin, verrattuna muihin.

      P.s. Meissä kaikissa motoristeissa asuu pieni masokisti, siitä osoituksena Kawasaki.

      • Bööd

        Tuo käyttövarmuus juuri on se bläkkärin paras puoli, omilla mitoilla (188 cm) en ole vielä tuntenut liiallista kyykkymäisyyttä ja tehoakin on yli tarpeen joten vääntökuopat ei ole häirinneet. Käyttötarpeita ja makuja on monia, mulle järki sanoo että seuraavassa on 50 hv vähemmän. Ai niin, sen touring-plexin minäkin olen laittanut.


    • Jfalfa

      ZZR 1400
      niistä pyydetään kyllä aika paljon, mutta on se pyörä kyllä sen arvoinenkin.

    • NjeperMan

      Ole tarkka ja osta sellainen pyörä jonka pystyt remppaamaan itse, eli jos jotain sattuu niin ei tarvitse seistä tienpielessä peukalo perseessä ja itku silmässä. Vituttaa katsella ja kuunnella "huippukuskeja" ja "euroopan valloittajia" jotka jollain lisähärpäkkeillä varustetulla homosohvalla keikistelevät huoltoasemien ja markettien parkkipaikoilla kertomassa yleisölle yleviä tarinoita jännittävistä "maailmanympärimatkoistaan". Yksi pariskunta eli homosohvaukko ja koppava nahkahousuakka suuttuivat minulle Porissa helatorstain ajoissa kun kysyin siltä että onko tuo peräpäässä oleva valoilla varustettu helvetin iso loora yhdistetty mikroaaltouuni/kemiallinen wc, nättinokkaista porukkaa. Kun konepyörä alkaa hiukankin temppuilemaan niin heti laitetaan sormi nenään ja peukalo perseeseen sekä soitellaan hätääntyneeenä apua. Kampiakselin tasapainotuksia, sylinterin hoonauksia tai venojen säätöä taikka vaihtoa ei edes pystytä tekemään itse vaan siinäkin tarvitaan joku muu tekemään homman. Hyvä kun ilmaa osataan laittaa renkaisiin, sekin näyttää joskus olevan kovin ylivoimaista askartelua. Meikä omistanut ja ajellut erillaisilla vekottimilla(18 kpl) vuodesta 1969 asti ja kaikki on itse korjattu kulkukuntoon jos vikoja on ilmennyt. Osta sellainen pyörä johon kykysi riittävät, niin ajossa kuin remontissakin.

      • Hajoopahvi

        No voi voi... joku voi olla nättinokkainen, Njepermanin vuodatuksessa taas haisee omakehu ja huomionkipeys yhdistettynä kateuteen ja alemmuudentuntoon. Jotkut viisastuu vanhetessaan, Njeperman käytöksestään päätellen ei.


      • MopoMarita

        NjeperMan, oletko homoseksualisti? MopoMarita ihmettelee tuollaista kateutta. Jos itselläsi e ole varaa kunnon matkapyörään, älä kuitenkaan kadehdi muita.


      • MaritallaLyöTyhjää

        MopoMaritan olisi hyvä vähän vilkaista kalenteria edes vuosiluvun osalta.


    • OskarDirlewanger

      Mitä hittoa tuollaista kysyt? Varmaan kysyt palstoilta että mistä asennosta vaimosi tykkää? Eli mistä päin tuuppaat?

      Mene prätkä liikkeeseen ja koeaja. Tee sitten OMAN tuntemuksesi mukaan ostopäätös.

      Huh-huh!!!!

    • entinen.kuski

      Tämä suomi24 on kyllä siitä hauska palsta, että joukkoon mahtuu aina kiukuttelijoita ja pätijöitä. Joku kehuu kuinka on reissannut jollain pikkupyörällä ja on siksi suurin ja paras motoristi. Toinen kehuu kuinka korjaa itse kaiken ja jos muut eivät niin tee, eivät saisi edes ajaa moottoripyörällä. Kolman luulee että koeajolla selviää kaikki mahdollinen pyörästä ja siksi ei kannatta kysellä muiden kokemuksia. Kaikenlaista.

      Henkilökohtaisesti ainakin haluan että se ajaminen on myös mukavaa, eikä mikään luonteen kovuuden testi. Kyllähän minä voisin lähteä vaikka PV:llä ajamaan ympäri maailman, mutta vituttamaanhan se alkaisi. Jostain syystä ne 125-kuutioiset ovat matka-ajossa hieman epämukavampia kuin matka-ajoon suunnitellut värkit. Ei siinä pelkästä kuutioiden määrästä ole kyse. Vaikka harrastaisi moottoripyörällä ajamista, niin kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Kyllä minullakin työkalut kädessä pysyvät, mutta kyllä minä silti vien auton tai mp:n välillä myös huoltamolle. En minä siitä mitään henkistä orgasmia saa jos teen itse jonkun kampiakselin tasapainotuksen, eikä ole edes tiloja joissa isompia remppoja voisi itse tehdä.

      Jostain syystä olen myös halunnut aina tietää pyörästä muutakin kuin sen että miltä se tuntuu muutaman kilometrin koeajossa. Varmaan kyllä ihan säälittävää selvittää muiden käyttökokemuksia, tyyppivikoja, ajo-ominaisuuksia eri tilanteissa yms. Tosimieshän ei kysele, ei muilta eikä edes oman vaimon mieltymyksiä.

    • ZX-14

      4 vuotta oli alla 2006 XX. Noin 50 tkm tuli sillä ajeltua...aivan olematon pyörä jarruiltaan,jousitukseltaan ja voimavaroiltaan (vaikka oli PC/pönikät) nykyiseen ZZR 1400:een verrattuna. Hontassa ei vikoja eikä Kawassakaan.....

    • Jutustelija1
    • 199

      Molempia on tullut ajettua, XX omistettua. Kawassa on kyllä nykyaikaisempi alusta, silti Hondassa on aidompi tuntuma tiehen. Kawa ei vain anna oikeanlaista palautetta kuskille. Kawassa vauhti nousee kuin varkain eikä kuski enää tiedä rajaansa. Perstuntuma tiehen on siinä vain jotenkin liian etäinen. Onhan Kawa toki tehokkaampi ja jarrut on paremmat, kuten aiemmin joku kirjoitti mutta Honda on alustan ja tehon suhteen Kawaa paremmin balanssissa, sanokoot muut mitä lystää. Itse tykkään siitä, että kuski vie ja pyörä seuraa. Jos pyörään ei synny luottamusta, sillä ei kannata ajaa kovaa. Siksi minä jättäisin Kawan kauppaan.

      • Jutustelija1

        Esitän eriävän mielipiteen, Kawa on sata nolla parempi.


    • zzr1100kawa

      Nostan hattua 125 miehelle! Ite en ikinä viittisi lähtee kylää pitemmälle piikkiluokassa. Moto harrastus kannattaa ottaa mielestäni kuitenkin rentona lajina.

    • xdkdfådåv

      Hayabusa ehdottomasti, pesee kyllä kawat ja hondat mennen tullen toimintavarmuudellaan....
      Edullisen hyvän pyörän saa myös bandit 1250:ta ,huippupyörä hintaan nähden

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe