Tehokkain kalaöljy/krilliöljy/omega3 valmiste

tttttttttt

Olen koittanut etsiä parasta pitkäketjuista omega3 rasvahappo valmistetta ja tässä olisi mietteeni.

Päädyin viikkojen etsintöjen jälkeen että Omegavia on puhtain ja tehokkain markkinoilla oleva omega3 kalaöljy:

http://www.omegavia.com/the-omegavia-difference/

Paljon on ollut puhetta myös uudesta krilliöljystä, joista tehokkaimaksi olen löytänyt black labelin krilliöljy:

http://krill-oil.wellwise.org/krill-oil-reviews/best-krill-oil

Harmittavasti black labelin krilliöljy lopettaa toimintansa koska tuotetta on yksinkertaista liian kallista valmistaa. Ragtaghealth sivusta löytyy tiedeporukka joka etsii uutta terveystietoa yöt ja päivät. He ovat kirjoitelleet kohtuu hyviä artikkeleita. Ragtaghealthin tiedenörttiporukka ehdotteli Captains Krill Oil tilalle.

Myöhemmin löysin tietoa että kalaöljylläkin pärjää hyvin:

http://www.omegavia.com/krill-oil-misinformation/

Olen myös miettinyt löytyisikö kasvissyöjille jokin hyvä algae pohjainen omega3 valmiste jos he eivät suostu syömän kalaöljyä?

13

3768

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luiluil8

      Hesarissa oli taas vaihteeksi kriittinen arvio kalaöljystä

      http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1428547098305

      Tässä on argumentit kalaöljyn puolesta:

      Meitä heikosti informoidaan kuinka laadukkaalla kalaöljyllä tutkimus on tehty ja onko annoskoko ollut riittävä? Esterialkoholiprossoidulla kalaöljyllä kehomme vastaanottaa vain n. 10% EPA/DHA hyödyistä joten kalaöljyillä on merkittäviä eroja.

      Esimerkiksi Lovaza ja Vascepa kalaöljyistä löytyy etyyliesteröityjä omega 3 rasvahappoja jotka todellakin eri asia mitä löytyy oikeasti tepsivästä rasvaisesta kalasta. Rasvainen kala sisältää triglyseridiä (TAG) jonka molekyylirakenne on erilainen etyyliesteröidystä joten hyötyosuus ja sen pilkkoutuminen kehossa eroaa edukseen toisin kuin etyyliesteröidyssä.
      Etyyliesteröity omega 3 valmistetaan synteettisesti kiehauttamalla kalaöljy etanolissa katalyytin kuten NaOEt mukanaollessa. Voidaan siis sanoa että lääkealan synteettiset kemialliset yhdisteet ovat pilanneet harvojen ja oikeasti toimivien kalaöljyjen maineen ja kansalaisia sitten hämmennetään kun näitä epätoimivia yhdisteitä kutsutaan "kalaöljyksi" ja käytetään vieläpä tutkimuksissa.

      Oikean tehokkaan kalaöljyn löytäminen on työllästä,haastavaa ja monia asioita pitää ottaa huomioon. Oman tämänhetkisen tietotasoni pohjalta suosittelisin omegavia-tuotetta tai black labelin krilliöljyä. Vegetaristeille jotain algaepohjaista.

      Artikkelin tutkimuksessa väitetään että kalaöljystä ei olisi hyötyä sydänterveydelle ja sivutetaan aivan kokonaan mitä kaikkea muuta terveyshyötyjä kalaöljystä saadaan. Hyötyä on niin aivoterveydelle,hermovauriolle,immuniteetille,näölle,muistille,väsymykselle, alzhaimerille,mielenterveydelle ja ehkäisyä tietyille syöville. Löytyy monia kalaöljytutkimuksia joissa ei kerrota että sydänkohtauksen syy olisi pääasiassa kalaöljyn syy.

      Kyllä, kalaöljy on tärkeä monessa eri kehon toiminnassa ja tämä artikkelin tutkimus on keskeneräisen puolinainen ja erehdyttävän harhaanjohtava. Luotettavimman terveystiedon löydätte henkilöiltä jotka tietävät aineen fysikaalisen, biologisen ja kemiallisen vaikutuksen kehossa ja tietää miten ainesosat tehostetusti imeytetään.

    • lisäätietoa

      Kannattaa ottaa huomioon että kalaöljystä saatavat EPA/DHA omega 3 rasvahapot ovat pitkäketjuisia ja kasvikunnan tuotteista saatavat alfalinoleenihapot (ALA) omega 3 rasvahapot ovat lyhytketjuisia. ALA imeytyy ja muuttuu aktiiviseksi EPA/DHA kovin kehnosti ihmiskehossa. Hyvä myös muistaa että keho ei pysty itse valmistamaan näitä välttämättömiä rasvahappoja.

      Vaikka itsenäisiä ALA lähteitä kannattaakin suosia kannattaa olla erityisen varovainen mitä tulee erilaisiin ruokaöljyihin. Muuan muassa öljyjen liiallinen omega 6 pitoisuus on terveydelle vaarallista. Oikea omega3 ja omega6 rasvatasapaino on hyvin tärkeää elimistöllesi.

      Omega 3 ja omega 6 balanssi on tärkeää koska liiallisella omega 6 voi tärvellä omega 3 hyödyt. Omega3 taas tarvitsee toimiakseen pienen määrän hyviä omega 6 lähteitä. Näppituntumalla voin sanoa että omega 6 rasvahappoja kannattaa vältellä mahdollisemman paljon koska niin moniin ruokiin sitä on piiloupotettuna mm. kasviöljynä. Pelkästä kourallisesta manteleita saa jo päivän omega 6 saantisuosituksen. Omega 6 määrän ylittää siis yllättävän herkästi. Netistä löytää paljon lisätietoa.

      Ensisijaiset omega3 ja omega 6 lähteet tulisi olla orgaanisia ja luonnonmukaisia kuten neitsytoliivi-, avocado- ja kookosöljy, voi, raakamaito, vapaan kanan munia. Sekä tuoreita pähkinöitä ja siemeniä kuten pellavan-, chian-, auringonkukan-, seesamin-, kurpitsansiemeniä että manteleita, maapähkinöitä, saksanpähkinöitä. Unohtamatta laadukasta kalaöljyä.

      Vältä rypsi-, maissi-,puuvillan-,auringonkukka- ja soijaöljyä sekä margariinia. Netistä löytää lisää tietoa että miksi.

      Mielenkiintoisia artikkeleita:
      http://kuntoplus.fi/ravinto/ravinto-ja-terveys/saamme-aivan-liikaa-omega-6-rasvahappoja
      http://www.anttiheikkila.com/blogi/miksi_en_kayta_rypsioljya/
      http://authoritynutrition.com/optimize-omega-6-omega-3-ratio/

      Kotiläksyksi kannattaa selvittää omegapitoisimmat kalalajikkeet että ALA pitoisimmat ruuat ja lisätä ne välittömästi uuteen parempaan ruokavalioon!

    • tyjghjnvhjgh
    • sdtsgsdg

      Kalaöljyllä ja kalanmaksaöljyllä on eroa. Kalaöljy tehdään kalan proteiinista toisin kuin kalanmaksaöljy tehdään juurikin kalanmaksasta johon on voinut jäädä raskasmetallipitoisuuksia. Toisaalta muistaakseni kalanmaksaöljyä voi käyttää myös kala allergikot koska siinä ei ole kalanproteiinia.

    • epätoivoinenn

      Tietääkö kukaan mikä olisi suomen markkinoilla paras kalaöljy? Itse olen käyttänyt möllerin nestemäistä kalanmaksaöljyä ja takakannen mukaan paremmat viitteet mitä muissa suomalaisissa kalaöljyissä.

    • ttta3334342

      Juurikin täyteaineilla tai että tuoteselostuksen mukaan pitäisi ottaa vaikkapa 4 tablettia viilataan kuluttajia eri valmisteissa että saadaan korkeammat lukemat. On kyllä vaikeaa löytää hyvää ja rehellistä tuotetta. Hyvän d vitamiinivalmisteenkin löytäminen on hakusessa.

      • Vaikeaa-on

        Juu, D-vitamiinin löytäminen on todella vaikeaa niitä ei myydä juurikaan missään.


    • vegeillehaastavampaa

      Tässä on muutamia algae pohjaisia mitä löysin:

      http://www.ovega.com/what-is-ovega3
      http://opti3omega.com/
      http://www.precisionnutrition.com/all-about-algae


      Kannattaa muistaa että vegeratistit voivat kärsiä kalsiumin, raudan, sinkin ja b12 vitamiinin puutteesta näiden pitkäketjuisten omega3 rasvahappojen lisäksi. Algae pohjaisesta saa EPA/DHA eikä ALA pohjaista mikä on hyvä juttu.


      Tässä vielä tietoa ravinnepuutoksista mistä vegeratistit voi kärsiä:
      http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/in-depth/vegetarian-diet/art-20046446?pg=2

      Tässä loistava artikkeli
      http://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/vegetarianism-and-nutrient-deficiencies/


      Huom. B12 vitamiinista on kahta muotoa b12 methylcobalamin ja cyanocobalamin. Methylcobalamin on tehokkaampi ja sitä saa vaikkapa täältä:

      http://www.vitaminshoppe.com/p/b12-methylcobalamin-1000-mcg-120-lozenges/vs-1730#.VSgOEsaKxqE

      Suomalaisesta Fineli sivusta näkee hyvin miksi vegeratisteilla on vaikeuksia saada vaikkapa b12 vitamiinia

      http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2269&fuclass=all&specdiet=none&items=10&from=top&portion=100g&lang=fi

    • herbbi
    • dvitamiini

      Hei kaikki! Kiinnostaako 39,9€ hintainen vuoden annos luonnollisesti valmistettua d-vitamiinia ja ilmainen lahja vielä kaupan päälle? Sellaista olisi nyt tarjolla ilman sitoumuksia, ja paketti voidaan toimittaa syksylläkin! Olen puhelinmyyjä ja lisäostajat ovat plussaa.. Ota yhteyttä, nin kerron tarkemmin! Kik: venlatuubi S-posti: [email protected]

    • HukummeSaasteisiin

      Kaikki meret ovat jo saastuneet täysin! Etkö ole lukenut raportteja?
      Joten puhdasta ja hyvää kalöljyä, et saa mistään, koska saastuneet meret ovat saastuttaneet kalat, joista kalaöljyä tehdään!
      Kaikki kalat elävät saastuneissa merissä ja ovat siten saastuneita ja ihmisravinnoksi kelpaamattomia!

    • Hyvinvointineuvoja

      Markkinoiden puhtain ja tehokkain valmiste lienee LR Health&Beautyn Super Omega. Päiväannoksessa jopa 1260mg omega 3 rasvahappoa.
      EPA 630mg
      DHA 420mg
      Beetaglukaani ohrasta 117mg

      Lisäinfoa http://www.hyvinvoinnintekijat.fi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      62
      5992
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3774
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      232
      2076
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1830
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1269
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe