TALOYHTIÖN ANTAMA KIRJALLINEN VAROITUS

Outoa

Taloyhtiön hallitus on päättänyt antaa kirjallisen varoituksen, huoneiston ottamisesta taloyhtiön hallintaan,
Maksuvaatimuksessa vastikevelka on merkitty huomattavasti suuremmaksi, kuin mitä velka itseasiassa on esitetyltä ajalta.Tuon velan päälle on merkitty erikseen korot.Itse vastikevelka on alle kuukauden vastikkeen määrä.
Lisäksi taloyhtiön hallitus vaatii kirjeessä maksamaan rapiat 500eur.varoituskuluja.

Mitenhän tässä pitäisi toimia? Maksaako koko lasku ja antaa asian olla vaiko viedä asia käsittelyyn jonnekkin sillä selvä virhehän tässä on.
Entä nuo hallituksen kulut? Onko tietoa, voiko olla noin suuri?

5

820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hankala_änkyrä

      "Maksuvaatimuksessa vastikevelka on merkitty huomattavasti suuremmaksi, kuin mitä velka itseasiassa on esitetyltä ajalta.Tuon velan päälle on merkitty erikseen korot.Itse vastikevelka on alle kuukauden vastikkeen määrä."

      Siis mitä ihmettä nyt on häröilty? Mitenhän tälläinen alle kuukauden vastikevelka on saatu tehtyä? Luuleeko joku, että niitä vastikkeita voi maksaa osamaksulla vähän kerrallaan pitkin kuukautta? Joka tapauksessa nyt soitto isännöitsijälle, ja asia selvitykseen. Se voi olla pelkkä selkeä virhe, kuten makseltu väärällä viitenumerolla tms.

      "Lisäksi taloyhtiön hallitus vaatii kirjeessä maksamaan rapiat 500eur.varoituskuluja."

      Yhtiö on oikeutettu vaatimaan varoituksen antamisesta aiheutuneet kulut, mikäli hallintaan ottaminen olisi ollut mahdollista varoituksessa esitetystä syystä. Yli 500 euroa kuulostaa tosin aivan liian suurelta summalta, ehkäpä se on mahdollista jos on jouduttu järjestämään ylimääräinen hallituksen kokous ja hallituksen palkkiot on yhtiökokous päättänyt korkeiksi. Itse en maksaisi, ainakaan saamatta tarkempaa selvitystä kulujen sisällöstä. (jos nämä varoituskulut jättää maksamatta, niin tämä ei ole uusi hallintaanottoon oikeuttava peruste, vaan yhtiön asema on sama kuin muullakin (riitaisen saatavan) velkojalla.) Mikäli vastikevelkaa todellakin vaaditaan maksettavaksi liikaa, tämän seikan osoittaminen voisi mahdollisesti riittää torjumaan myös "varoituskulun". (yhtiö itse myötävaikuttanut varoituksen antamisen tarpeellisuuteen, varoituksessa virhe -> yhtiön hankala näyttää onnistuvansa haltuunotossa virheestä huolimatta)

      Asunto-osakeyhtiölain esitöistä (HE 24/2009) kopioitua: "...että varoituksen antamisen jälkeen yhtiövastikevelkansa maksava tai varoituksen perusteena olevan muun seikan oikaisevan osakkeenomistajan on korvattava yhtiölle kulut, jotka ovat aiheutuneet varoituksen antamisesta ja mahdollisesta yhtiökokouksen koolle kutsumisesta. Muutoksen tarkoitus on, että osakehuoneiston hallintaan ottamiseen sinänsä oikeuttavalla tavalla käyttäytynyt osakkeenomistaja olisi myös käytännössä vastuussa toimintansa tai laiminlyöntinsä yhtiölle aiheuttamista, yhtiön saatavan tai muun edun turvaamiseksi käytännössä välttämättömistä kuluista. Osakkeenomistaja voi tietenkin vastustaa yhtiön vaatimusta kulujen korvaamisesta, jos osakehuoneiston ottamiseen yhtiön hallintaan ei ole ollut perusteita."

      • hankala_änkyrä

        "Mikäli vastikevelkaa todellakin vaaditaan maksettavaksi liikaa, tämän seikan osoittaminen voisi mahdollisesti riittää torjumaan myös "varoituskulun"."

        Ja tietysti, jos todellinen vastikevelka oli alkujaankin suuruudeltaan hyvin vähäinen, niin tuskinpa se hallintaanotto menestyisi. Jos maksun laiminlyönnillä on vähäinen merkitys, yhtiö ei saa ottaa huoneistoa hallintaansa. Vähäisyyden arvostelussa huomioon otettavia seikkoja voinevat olla maksun pieni määrä, viivästyksen kesto ja toistuvuus. Tällöin noita varoituskulujakaan ei tarvitse maksaa.


      • yfdscfr

        Melko mielenkiintoinen taloyhtiö, jos heti ollaan uhkaamassa haltuunotolla. Kyllä yleensä sitä ennen tulee roppakaupalla isännöitsijän maksumuistutuksia, joissa on vain se tavallinen ~5-10 euron muistutusaksu. Ja tosiaan alkuperäinen velka on alle kuukauden vastikemaksu? Miten ihmeessä on jäänyt maksamatta "alle kuukauden vastikemaksu"?

        Ei tainnut ihan kaikki olla tuossa aloituksessa mukana. Se on kumma miten ihmiset jaksavat salailla olennaisia asioita, vaikka saavat asiansa esittää täysin tuntemattomina nimimerkin takaa... Kai sitä täältä haetaan itselleen suotuista vastausta ihan kuin sillä olisi sitten jotain oikeusvoimaa oikeassa elämässä?


      • Onnibonni1

        Noh, älähän häntä heti väitä valehtelijaksi. Onhan se täysin mahdollista että taloyhtiön hallitus on vain täynnä kusipäitä.

        Aloittajalle:
        - paljonko vastike on?
        - paljonko (väitetty) velka on?
        - miltä kuukaudelta vastike on mAaksamatta?
        - onko tämä ensimmäinen varotus?

        Vastaa näihin kysymyksiin, niin voimme auttaa sua paremmin.


    • Merkkinimi

      "Osakkeenomistaja tai vuokralainen tai osakehuoneistossa asuva muu käyttöoikeuden saanut voi saattaa tuomioistuimen tutkittavaksi sen, onko osakehuoneiston ottamiselle yhtiön hallintaan 2 §:ssä säädetty peruste. Tämä moitekanne yhtiökokouksen päätöksen julistamisesta pätemättömäksi 2 §:n vastaisena on ***pantava vireille yhtiötä vastaan 30 päivän kuluessa*** siitä, kun päätös hallintaan ottamisesta on 4 §:ssä säädetyllä tavalla annettu tiedoksi."

      LUE 8 LUKU KOKONAISUUDESSAAN:

      https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20091599#L8

      "Maksuvaatimuksessa vastikevelka on merkitty huomattavasti suuremmaksi, kuin mitä velka itseasiassa on esitetyltä ajalta.Tuon velan päälle on merkitty erikseen korot.Itse vastikevelka on alle kuukauden vastikkeen määrä."

      Tällainen virhe pitää tietenkin korjata eli pyydä isännöitsijältä selvitystä laskusta.

      "Lisäksi taloyhtiön hallitus vaatii kirjeessä maksamaan rapiat 500eur.varoituskuluja."

      Sama juttu kuin edellä.

      Tiedosta kuitenkin, että taloyhtiöllä on tosiaan oikeus häätää sinut jo yhden maksamattoman vastikkeen perusteella ja yhden varoituksen antamisen jälkeen ja oikeus periä aiheutuneet lisäkulut. 500 e kuulostaa kyllä suurelta.

      Tässä tapauksessa varmaankin tärkeintä on, ettet saa häätöä, joten sinulla on nähdäkseni vain kaksi vaihtoehtoa: viedä asia käräjäoikeuteen määräajassa tai maksaa laskut.

      KKO:1994:38:
      "Määräajassa moittimatta jäänyt asunto-osakeyhtiön yhtiökokouksen päätös, jolla yhtiö oli päättänyt ottaa osakkeenomistajan huoneiston hallintaansa yhtiövastikkeiden maksamisen laiminlyömisen johdosta, oli pantavissa täytäntöön, vaikka osakkeenomistaja oli yhtiökokouksen päätöksen jälkeen maksanut vastikkeet. "

      https://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/1994/19940038

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe