voiko pelkällä pankkitilinnumerolla viedä rahaa

rosvolatprk

jos annan mun pankkitilin numeron jollekin, voiko se viedä multa rahaa sieltä ilman mun pärstää, sotua, pankkitilin salasanaa tai muuta ?
miks ei pankeilla vois olla lisäpalveluna erikoistili, josta ei sais rahaa muutaku just vaikka passin kanssa...? ja niillä olis koneella sun passista kopio tms ?

käyny niinki että autofirmaan soitettiin ja oltiin mukamas tulossa hakeen autoa ja haluttiin maksaa etumaksu pankkiin, pankissa ei pantukaa rahaa firman tilille, vaan yritettiin ottaa sitä sieltä käteisenä ulos, onneks autofirmalla oli pankin kanssa soppari, jossa koneella näkyy tilinomistajan naama, pankki viivytti "ostajaa" senaikaa että poliisit vei sen.

14

3004

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lgjk

      Lyhyesti: Ei voi.

    • malefidetms

      Ei voi!

      Vaatii muuten melkosen akrobaatin, jos saa murrettua verkkopankin kaikki muurit onnistuneesti. 1. Asiakkaan verkkopankkitunnus, 2. asiakkaan oma salasana, jota kukaan muut ( ei edes pankki ) tiedä) ja vielä avainlukulistan lukuparit..... Tämä siis OP-verkkopankissa.

      Sitten pankissa. En tiedä miten on.... mutta ainakin op on alkanut tallentamaan asiakkaan kuvat asiakkaan henkilötodistuksesta.... eli kun menee pankkiin, niin se virkailija voi verrata tiedossa olevaa henkilötodistusta ja asiakkaan antamaa henkkaria.....

      Ongelma on tietty sit se, että on olemassa ihmisiä jotka eivät jostain syystä itse osaa tai pysty käyttämään tilinkäyttövälineitä ja he sit hyväuskosuuttaan luovuttavat ne toisen käyttöön... ts. toimivat ohjetta vastaan....voi johtaa tilinkäyttövälineitten pois ottoon. Tämä on erityisesti iäkkään ihmisen ongelma joka ei pääse tai kykene käyttämään kortteja ja verkkopankkia... ja se lähinkonttori on usein kaukana kotoa.

      • Heikoin kohta systeemissä taitaa olla, jos joku väärentää valtakirjan, jolla käy sitten tililtä rahaa nostamassa. En tiedä miten tarkkaan silloin pankissa syynätään valtakirjaa ja rahan nostajan papereita. Kaikki konttorit eivät ilmeisesti valtakirjoja päivittäisasioinnissa edes hyväksy.


    • Ihmiset eivät tunnu tietävän mikä pankkitili on. Se ei ole mikään lokero, jossa on rahaa. Pankkitili tarkoittaa, että pankki on velkaa asiakkaalle tilin sadon verran. Tämä velka ei poistu vaikka pankki maksaisi jollekin väärälle henkilölle jotain. Toki, jos pankki antaa tilinkäyttövälineen, niin silloin se voi säädellä vastuukysymyksiä siihen liittyen. Siis toki joku pankissa voi mokata ja maksaa rahoja väärälle henkilölle, mutta se jää pankin tappioksi.

      Jos tarvitsee antaa jollekin tilinumero, jotta voi maksaa rahaa, kannattaa avata sille uusi tili. Se onnistuu ainakin S-pankissa verkkopankissa hetkessä. Samalla on helpompi nähdä milloin raha on tullut.

      • Anonyymi

        Ei velkaa vaan pankilla on oltava vakuudet joilla se pystyy antamaan talletetut rahat asiakkaalle ehtojen mukaan. Vakuus on 100000€ asiakasta kohden per pankki ja harvalla tuo summa ylittyy monin kertaisesti.

        Oikeastaan tuo asia ei liity alkuperäiseen kysymykseen voiko tilinumerolla ”putsata” vieraan tilin.


      • Anonyymi

        Minä kun yritin nordeassa tehdä itselleni tiliä se epäonnistui siksi, ettei pankki suostunut tekemään tiliä kertasuorituksille, vaan vaati jatkuvia tuloja.


    • Sopii_kokeilla

      Kuinkahan moni tietää vaikkapa lehtikustantajan, sähköfirman, veroviraston tai puhelinyhtiön tilinumeron? Onko joku kuullut, että näiltä tileiltä olisi kadonnut rahaa?

    • miiiilu

      voit jakaa tilinumeroasi vaikka kaduntallaajille. sillä voi tehdä vain yhden asian ja se on siirtää sinulle rahaa.

    • neuvosta_kiitollinen16

      Entä jos lisäksi tietää henkilötunnuksen. Molemmat on työnantajilla ja ties kenen saatavissa.

      • neuvosta_kiitollinen16

        Henkilötunnuksen näkee kelakortista, hlökortista ym. Onko se salassa pidettävää tietoa vai ei? Viranomaisista ei saa irti muuta kuin venkoiluja. Kuka on velvollinen antamaan yksiselitteisen vastauksen?


      • Anonyymi
        neuvosta_kiitollinen16 kirjoitti:

        Henkilötunnuksen näkee kelakortista, hlökortista ym. Onko se salassa pidettävää tietoa vai ei? Viranomaisista ei saa irti muuta kuin venkoiluja. Kuka on velvollinen antamaan yksiselitteisen vastauksen?

        Henkkarit saa kuka tahansa kun soittaa sulle ja valehtelee olevansa mikälie lehtimyyjä..

        Tai kattoo sun postilaatikosta veropaperit tai roskiksestas käy penkoo sun vanhat vakuutussopimukset, kuuntelee sairaalan odotushuoneessa kun hoitaja/vastaanottovirkailija soittelee aamulla takas sun tietoja..
        Että riittääkö ne siihen että saa sun tililtäsi rahat?


    • Anonyymi

      Pari ajatusta. Miksi kertakäyttöistä valtakirjaa ei voisi tehdä verkkopankissa. Siis pankilla olisi lomake verkossa jonka tilanomistaja antaa. Siinä olisi esim. valtuutetun tiedot ja rahamäärä jonka saa antaa. Valtakirjassa voisi olla myös valtakirjan voimassaoloaika joka olisi max yksi vuorokausi.

      • Anonyymi

        Tuo olisi ollut harkinnanvarainen ajatus 20 vuotta sitten. 2020-luvulla potentiaalisten käyttäjien määrä on niin pieni, ettei kannata edes ajatella yhtään pidemmälle.

        Nykyään on olemassa Siirto-sovellukset, Mobilepayt yms rahansiirtojutut, jos yksinkertainen tilisiirto ei kelpaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo olisi ollut harkinnanvarainen ajatus 20 vuotta sitten. 2020-luvulla potentiaalisten käyttäjien määrä on niin pieni, ettei kannata edes ajatella yhtään pidemmälle.

        Nykyään on olemassa Siirto-sovellukset, Mobilepayt yms rahansiirtojutut, jos yksinkertainen tilisiirto ei kelpaa.

        Ei nykyaikanakaan moni käytä pankkia mobiilisti vaikka se on ohje ja suositus.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      106
      1874
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      7
      1461
    3. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1447
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1429
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      148
      1372
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      95
      1290
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1287
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      648
      1219
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1097
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1088
    Aihe