Kuinka Helsinkiin lukevilla sujuu?

Lukuirma

Mitä mieltä ootte kirjoista? Onko jo hallussa?

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VieläOnLukuaikaaJäljellä

      Kirjat vaikuttavat epäilyttävän helpoilta. Pisterajat ovat luultavasti tänä vuonna katossa ja erot sisään pääsevien ja "pienestä rannalle jäävien" välillä ovat hyvinhyvin marginaalisia. Kokeessa tulee osata sanasta sanaan ulkoa kirjat, sen verran helppoja aiheita laittoivat tälle vuodelle.

      Tai voi olla, että luulen vain ymmärtäväni :D Kolmisen kertaa olen kirjat käynyt läpi ja harjoituskokeessa muistin lähes kaiken. Ehkä tässä saa vielä paniikin aikaan kun kuvittelee että täytyisi osata enemmän vaikka osaa jo kirjat lähes ulkoa.

    • TokallaSisään2015

      Joka vuosi ennustetaan tätä samaa pisterajojen alenemista, kun kirjat alkavat itselle selkiytyä. :D Minusta kirjat ovat yhtä helpot/vaikeat kuin viime vuonnakin. Itselle tuli viime vuonna n. tässä vaiheessa sellainen "mähän osaan nää jo ulkoa"-fiilis, joka laski motivaatiota lukea. No, sanomattakin selvää, että tiedekunnan ovet eivät auenneet. En siis yritä lannistaa, vaan vinkkinä vaan, ettei kannata alkaa missään vaiheessa "jarruttelemaan", vaikka tuntuu, että osaa kirjat jo hyvin. Pääsykokeessa ei kuitenkaan riitä sellainen lukiotason "mähän osaan nää"-olo, vaan ne oikeasti täytyy osata sanatarkkaan. Kannattaa siis varmistaa, että osaisi jokaisen otsikon alta kirjoittaa lähes täydellisesti kaikki tärkeimmät lauseet! Itse menin tähän lankaan, ja täytyy myöntää, että viiden 5 L:n ja 3 E:n ylioppilaalla taisi itsevarmuus olla vähän liian korkealla.. Tämä siis "varoituksena" muille. Nyt kuitenkin leuka rintaan ja ahkeraa työtä!

      Itse olen kanssa lukenut kirjat kolme kertaa läpi, ja luen n. 8 tuntia päivässä. :) Kokonaisuudet alkaa olla hallussa (paitsi perusoikeudesta..) ja nyt vaan tarkempaa opettelemista tästä eteenpäin!

      • töitäjäljellä

        Tässä oli todella hyvin tiivistetty homman juju! Lankesin viime vuonna samaan kuoppaan, kun omasta mielestäni olin tarpeeksi hyvin kartalla... Nimenomaan hyvin menneiden harjoituskokeiden takia nousi pissi päähän. Oikikseen ei kuitenkaan mennä käsiä heiluttemalla. Vaikka olisi hyvät perusedellytykset omaksua tietoa, pääsykokeessa vaadittu juridinen tarkkuus vaatii suunnattoman paljon. Kirjat luettu kolme kertaa, ja kokonaisuus hahmotettu, mutta yksityiskohtien muistamisessa riittääkin sitten ponnisteltavaa.

        Samoin tuo jatkuva poru noista pisterajoista... Vaikka aiheet olisivat lähtökohtaisesti "helppoja", itku tulee jossain vaiheessa ihan jokaiselle, joka pyrkii opettelemaan ne ulkoa autistisella tarkkuudella.


    • Vieläköehtii

      Uskaltaisikohan vielä aloittaa luku-urakan? Tilasin kirjat jo ennakkoon, mutta jouduin sairaalaan lähes tiedottomaan tilaan kahdeksi viikoksi. Nyt alkaa älli taas kulkea ja olen lueskellut kirjoja kerran läpi. Onko enää mitään mahdollisuutta saada luettua kirjoja kunnolla? Tästä pääsykokeeseen olen sairaslomalla, joten voisin keskittyä kirjoihin tarpeen vaatiessa vaikka 24/7.

      • todella

        Anna mennä vaan!


      • Oikikseen

        Paljonko pykälän kurssilaiset ootte saanu välikokeista pisteitä? Mitäköhän tänä vuonna vaaditaan sisäänpääsyyn, kun kokonaispistemäärä on nyt kokeesta 50?


      • MietteitäPisteistä

        Välikokeet eivät varsinaisesti kerro hirveästi mitään. Kokeessa kun voi olla täysin uudenlaisiakin tehtäviä, jotka tekevät isoja eroja pistemääriin.

        Toisella valmennuskurssilla pistemäärät ovat heitelleet parhaiden välillä 20-40 pisteessä. Tosin harjoituskokeet ovat olleet mielestäni melko helpoista asioista ja arvostelukaan ei yhtä tiukkaa kuin oikeassa kokeessa.

        Valintakokeen pistemääristä on vaikea sanoa, mutta jos siellä on aineistotehtävää/aukkotehtävää/jokin ihan uusi tehtävätyyppi, niin hajontaa luultavasti on. Silti uskoisin tarvittavan ainakin 40 pistettä päästäkseen sisään sillä tänä vuonna kirjat ovat "helppoja", eli perusteet niistä ovat varmasti kaikilla hallussa.


      • CommeUneEvidence

        Onnea ja menestystä,yritä ihmeessä!Hyötyä siitä joka tapauksessa on,ja valintakokeessa käytyäsi voit korjata lukutekniikkaasi ensi kertaa ajatellen,vaikket nyt sisään pääsisikään.Kirjathan oikikseen lienevät joka vuosi uudet ja erit,vaan tuolle alalle relevantti luku- ja vastaustekniikka kumminkin aina sama.Jos uskot,että istumalihakset kestävät,niin varmasti oikikseen sisään vielä menet,sillä ennenkaikkea tylsä oikikseen,ja etenkin sitten oikiksessa,puurtaminen tuntuu juurikin istumalihaksissa (ja vaikka pääsykoe todennäköisesti tuleekin olemaan koko oikiksen vaikein tentti,niin nuo viisi oikisvuotta sitten voivat laittaa mielenterveydenkin oikein kunnolla koetukselle,ja voivat tulla pettymyksenä,eroten luonteeltaan suuresti odotuksista)!Mutta muista,että jokainen juristi,aikanaan tuon samaisen panoksen itsestään puristi! :D Aristoteleen sanoin: "Koulutuksen juuret voivat olla katkerat,mutta hedelmä sitäkin suloisempi!".


    • Vaikkaväkisin

      Hienosti menee, pykälän väkikokeesta napsahti 43 pistettä. Viime vuonna ekasta kokeesta vain säälittävät 33 pistettä. Ei sillä sisälle päästy, ei edes lähelle, mutta nyt näyttää paremmalta. Tsemppiä kaikille, vaikka menisi 10 vuotta että pääsee sisälle niin sama se, on se sen arvoista. Itsellä on nyt 6. hakukerta.

    • Luovuttaisiko

      Suoraan sanottuna tämä on aivan hirveää. Kaikkialta kuulee, että kirjat ovat helpot, eli pitäisi osata sanantarkasti KAIKKI. Itse en ainakaan osaa ja vaikka isot kokonaisuudet taitavat olla hallussa, eivät listat ja pykälät meinaa pysyä muistissa millään.

      Pitäisi varmaan vain suosiolla luovuttaa, kun kaikki muut ovat niin paljon paremmin sisäistäneet jo asioita. Vielä yli kuukausi pitäisi jaksaa tahkota, mutta luultavasti turhaan. Olen jo jäänyt muista aivan liikaa jälkeen. Harjoituskokeista on tullut säälittävät pistemäärät (n.10), masentaa ja itkettää.

      • vzxvz

        mistä kuulet, että kirjat ovat helpot? mitä väliä sillä on onko ne helpot vai vaikeat, ihan samalla tavalla ne tulee osata ulkoa


    • Epätoivoista

      Miten menee? No melko huonosti. Motivaatio on kova ja luen niin paljon kuin pystyn, mutta en usko että se riittää. Luovuttaa en silti aio, vaan luen loppuun asti ja kokeessa käyn. Ensi vuonna sitten uudestaan jos ei tänä vuonna ovet aukea. Avoimessa voi suorittaa opintoja välivuotena ja sitten KUN joku vuosi sisään pääsen, saa niistä opinnoista hyötyä.

      Miten muilla menee?

    • Pääryänänä

      Tosi hyvin menee lukeminen. Kirjat on lähes täydellisesti hallussa. Olen lukenut n. 10h päivässä kuukauden verran joka päivä. Periaateessa olisin jo täysin valmis pääsykokeeseen, että niitä odotellessa. Jos jollain menee tosi huonosti tällä hetkellä niin tsemppiä sinne ja kuukaudessa pystyy moneen, jos panostaa 100%.

      • Varmastisisälle

        Aika lailla sama tilanne itsellä, kuukausi pitkiä lukupäiviä takana ja osaamistaso alkaa olla jo pääsykokeissa vaadittavaa luokkaa. Nyt voi hyvällä omallatunnolla ottaa pari viikkoa rennosti ja vikalla viikolla sitten kertailla.


    • oikikseeen2015

      Hyvin menee, alusta asti lueskellut n. 10 tuntia päivässä ja kirjat nyt menossa kahdeksatta kertaa. :) Vappuna ajattelin pitää vapaapäivän ja sen jälkeen sitten 12 tunnin lukupäivillä pääsykokeeseen asti. Muuta elämää ei ole kyllä sitten ollutkaan, mutta toisaalta, ei sinne oikikseen pääse millään 4h/päivä ja viikossa pari vapaapäivää-meiningillä. :D Nimim. kokemusta on

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe