Pontius Pilatuksen viralliset asiakirjat löydetty

se.arkeologia.se.vaan

Liittyy Raamattuun

Justinuksen maininnat asiakirjoista ovat vuodelta 138 jKr, Tertullianuksen noin v. 200 jKr. ja Eusebiuksen noin v. 315 jKr. Näistä maininnoista voi tehdä sen johtopäätöksen, että mainitut asiakirjat todella olivat olemassa. Ja koska ne olivat olemassa jo ennen v. 138, jolloin Justinus niihin vetosi ollessaan syytettynä roomalaisessa oikeudessa, niiden täytyi olla nimenomaan aidot Pilatuksen asiakirjat, koska muutoin Justinus ei olisi voinut niihin vedota.

Vuonna 1800 jKr. löydettiin Aquilasta, 53 engl. penikulman päästä Roomasta koilliseen olevasta paikasta, kuparitaulu, jossa oli hepreankielinen teksti. Tekstin todettiin olevan jäljennös Jeesuksen virallisesta kuolemantuomiosta. Paikalla, josta taulu löydettiin, oli muinoin ollut vanha Aminternum; nämä rauniot ovat vieläkin nähtävänä lähellä St. Vittorinoa. Löydön teki ranskalainen muinaistutkija Dominique Vivant Denon, joka eli vv. 1747-1825. Taulun taakse oli kirjoitettu: "Samanlainen taulu on lähetetty joka suvulle."

PONTIUS PILATUKSEN TUOMIO

että Jeesus Natsarealainen on ristillä kuoleva.

TUOMIO

Keisari Tiberiuksen seitsemäntenätoista hallitusvuotena ja 24 päivänä Maaliskuuta, Pyhässä Jerusalemin kaupungissa, Hannaan ja Kaifaan ollessa ylimmäisinä pappeina, Jumalan kansan uhripappeina, tuomitsen minä, Pontius Pilatus, Pretorikunnan maaherra, Jeesus Natsarealaisen kuolemaan ristillä kahden pahantekijän välillä, seuraavien kansan syytösten tähden:

Hän on viettelijä,
hän on kapinallinen,
hän on lain vihollinen, hän nimittää itsensä Israelin kuninkaaksi,
hän on mennyt temppeliin seurassaan suuri kansanjoukko, jolla oli palmunoksia käsissään.
Centurio Qvintus Kornelius käsketään viemään hänet teloituspaikalle. Jokaista, olkoonpa hän köyhä tai rikas, kielletään vastustamasta Jeesuksen kuolettamista.

Me allekirjoittaneet todistamme täten Jeesuksen kuolemantuomion:

Daniel, rabbiini, farisealainen
Johannes, rabbiini
Rafael Rorobabel
Kapet, kansalainen
Jeesus menköön kaupungista ulos Struenus-portista.

On mahdollista, että taulussa mainittu Kornelius on sama sadanpäämies (centurio), joka UT:n mukaan oli ensimmäinen pakana, jonka Pietari käännytti, koska myös tämä oli roomalainen sadanpäämies ja asui Kesareassa, Pilatuksen päämajassa. Tuskinpa samassa päämajassa olisi ollut kahta samannimistä centuriota.

Tämän jälkeen Pilatus kertoo Jeesuksen kuolemaan johtaneesta kansankiihotuksesta ja miten papit käyttivät temppeliveroa kansan lahjomiseksi Jeesusta vastaan, sekä kuinka hän pyysi Syyrian prefektiltä lisää sotaväkeä kapinallisten hillitsemiseksi ja että tämä pyyntö hylättiin.
Ylimmäinen pappi Kaifas kuitenkin tuomitsi Jeesuksen kuolemaan ja lähetti hänet Pilatuksen luo, jotta tämä panisi tuomion toimeen. Koska Jeesus oli galilealainen, Pilatuksen mielestä hänen tuomitsemisensa kuului Herodekselle. Herodes puolestaan teeskenteli vaatimatonta, ja antoi Pilatukselle vallan ratkaista asia.
Sitten kerrotaan Pilatuksen vaimon näkemästä unesta, ja miten vaimo varoitti Pilatusta kohtaavan onnettomuuksia, jos hän tuomitsee Jeesuksen. Kansan meteli kuitenkin yltyi, joten Pilatuksen täytyi ryhtyä toimiin.

"Tehtyäni monta turhaa yritystä suojellakseni häntä julmain vainoojainsa vihalta, ryhdyin erääseen keinoon, joka mielestäni tällä hetkellä näytti olevan ainoa keino, millä saattaisin hänen henkensä pelastaa. Minä käskin ruoskimaan häntä. Minä pyysin samalla vadillisen vettä ja pesin käteni kansan edessä sillä tavalla ilmoittaakseni, etten tätä tekoa hyväksynyt."

Jatkuu tästä linkistä:

https://www.netikka.net/mpeltonen/pilatuskirjat.htm

69

1187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täyttäsontaa

      ja höpö höpö jumalatarinoinesi

      • ymmärrä-myös

        Ole hyvä ja lue jos ohitit ne että voisit ilkeillä!


      • entässitten
        ymmärrä-myös kirjoitti:

        Ole hyvä ja lue jos ohitit ne että voisit ilkeillä!

        Jos ei arkeologiset löydöt kelpaa, olkoot sitten sinulle kelpaamatta...!


    • hän-kertoi-heille

      Raamatusta tähän:

      Ja hän lähetti Pietarin ja Johanneksen sanoen: "Menkää ja valmistakaa meille pääsiäislammas syödäksemme".
      Niin he kysyivät häneltä: "Mihin tahdot, että valmistamme sen?"
      Hän vastasi heille: "Katso, saapuessanne kaupunkiin tulee teitä vastaan mies kantaen vesiastiaa; seuratkaa häntä siihen taloon, johon hän menee,
      ja sanokaa talon isännälle: 'Opettaja sanoo sinulle: Missä on vierashuone, syödäkseni siinä pääsiäislampaan opetuslasteni kanssa?'
      Niin hän näyttää teille suuren, aterioiville varustetun huoneen yläkerrassa; sinne valmistakaa."

      Ja he menivät ja havaitsivat niin olevan, kuin Jeesus oli heille sanonut, ja valmistivat pääsiäislampaan.

      Ja kun hetki tuli, asettui hän aterialle ja apostolit hänen kanssansa.
      Ja hän sanoi heille: "Minä olen halajamalla halannut syödä tämän pääsiäislampaan teidän kanssanne, ennenkuin minä kärsin;
      sillä minä sanon teille, etten minä sitä enää syö, ennenkuin sen täyttymys tapahtuu Jumalan valtakunnassa".

      Ja hän otti maljan, kiitti ja sanoi: "Ottakaa tämä ja jakakaa keskenänne.
      Sillä minä sanon teille: tästedes minä en juo viinipuun antia, ennenkuin Jumalan valtakunta tulee."

      Ja hän otti leivän, kiitti, mursi ja antoi heille ja sanoi: "Tämä on minun ruumiini, joka teidän edestänne annetaan. Tehkää se minun muistokseni."

      Samoin myös maljan, aterian jälkeen, ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka teidän edestänne vuodatetaan.

      Mutta, katso, minun kavaltajani käsi on minun kanssani pöydällä.
      Sillä Ihmisen Poika tosin menee pois, niinkuin säädetty on; mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta hänet kavalletaan!"

      Ja he rupesivat keskenänsä kyselemään, kuka heistä mahtoi olla se, joka oli tämän tekevä.
      Ja heidän välillään syntyi myös kiista siitä, kuka heistä oli katsottava suurimmaksi.
      Niin hän sanoi heille: "Kansojen kuninkaat herroina niitä hallitsevat, ja niiden valtiaita sanotaan hyväntekijöiksi.
      Mutta älkää te niin; vaan joka teidän keskuudessanne on suurin, se olkoon niinkuin nuorin, ja johtaja niinkuin se, joka palvelee.
      Sillä kumpi on suurempi, sekö, joka aterioi, vai se, joka palvelee? Eikö se, joka aterioi? Mutta minä olen teidän keskellänne niinkuin se, joka palvelee.

      http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Luuk.22.html

    • eitästäenempään

      Siinäpähän jeesus sitten kuoli fanaattisuuden takia. Jos jeesus historiallisesti oli olemassa ja joitain tapahtumia tapahtui ei se edelleenkään saa minua vakuuttuneeksi uskomaan mielipuoliseen raamattuun,

      • kannattaisi-kokeilla

        Ihmisten nimet kirjoitetaan isolla kirjaimella, oletko ikinä edes lukenut Raamattua?


      • robin5553

        Raamatun historiallisuudesta on todisteita vaikka kuinka paljon. Arkeologia ja vanhimmat historioitsijat tuolta ajalta esimerkkeinä. Mahdetaanko nykyään enää uskontotunneilla opettaa siitä mitään kun porukka pääsääntöisesti on asiasta yhtä pihalla kuin kirjoittaja yllä.


      • ateimiksipakotettaisiin
        robin5553 kirjoitti:

        Raamatun historiallisuudesta on todisteita vaikka kuinka paljon. Arkeologia ja vanhimmat historioitsijat tuolta ajalta esimerkkeinä. Mahdetaanko nykyään enää uskontotunneilla opettaa siitä mitään kun porukka pääsääntöisesti on asiasta yhtä pihalla kuin kirjoittaja yllä.

        Eikös nykyään yritetä nekin uskontotunnit poistaa, ettei kukaan vaan näkisi mitä Raamatussa sanotaan?


    • erttkkl

      Jeesus ei uskonut Evankeliumia ulkopuolisille vaan opetti opetuslapsiaan! Ja on erikoisia sanontoja toisiakin Uudessa Testamentissa! "Ja pelastukseen tarkoittetut ottivat sanan vastaan" eli apostolien julistaman Evankeliumin. Ja jossakin Uudessa Testamentissa on myös sanonta, että Evankeliumin ymmmärtävät vain sellaiset, jotka ovat tarkoitetut pelastukseen.
      Sielä on myös sanonta:"Ei kukaan voi sanoa, 'Jeesus on Herra', paitsi Pyhässä Hengessä!"
      "Joka uskoo Jeesukseen pelastuu ja saa iankaikkisen elämän autuuden."

    • Älälevitä

      Väärennös.

      • Mitä luultavimmin. Varsinkin kolme asiaa pisti itsellä silmään tuosta:
        1) sama sadanpäämies kuin Raamatussa, viittaa väärennökseen
        2) Jerusalemin kutsuminen pyhäksi kaupungiksi. Tämä pitää paikkansa vain juutalaisten tai kristittyjen (ja sittemmin muslimien) mielestä. Pontius ei ollut kumpaakaan
        3) miksi tämä olisi lähetetty "jokaiselle suvulle". Yhden kansankiihottajan teloituksesta ei moista olisi tarvinnut tehdä.

        Junianus Justinus on historiallisena hahmona vähintäänkin hämärä. Tarkkaa elinaikaa ei tiedetä, mutta arvelut ovat toiselta tai kolmannelta vuosisadalta (tai jopa neljänneltä).


      • taas-jaksat-yrittää
        TheRat kirjoitti:

        Mitä luultavimmin. Varsinkin kolme asiaa pisti itsellä silmään tuosta:
        1) sama sadanpäämies kuin Raamatussa, viittaa väärennökseen
        2) Jerusalemin kutsuminen pyhäksi kaupungiksi. Tämä pitää paikkansa vain juutalaisten tai kristittyjen (ja sittemmin muslimien) mielestä. Pontius ei ollut kumpaakaan
        3) miksi tämä olisi lähetetty "jokaiselle suvulle". Yhden kansankiihottajan teloituksesta ei moista olisi tarvinnut tehdä.

        Junianus Justinus on historiallisena hahmona vähintäänkin hämärä. Tarkkaa elinaikaa ei tiedetä, mutta arvelut ovat toiselta tai kolmannelta vuosisadalta (tai jopa neljänneltä).

        MIksi samanlainen kuin Raamatussa tarkoittaisi väärennöstä? Sait minut vain huvittumaan. Israelissa oli tapana lähettää sellaisesta päätöksestä tieto jokaiselle suvulle. Onko Pontius sinulle jotenkin läheinen?


      • fda

        Tätä on käytetty epätoivoisena todisteena Jeesuksen olemassaolosta. Todisteitahan hänen elämisestään eikä tuomiosta ole missään. Toki kristityt valtaan päästyään pyrkivät hävittämään kaikenlaiset asiakirjat joissa ei ollut silloisen kristinuskon mukaista näkemystä ja sensuroivat sellaiset tekstit jotka eivät heidän ajatuksiaan tukeneet. Saattoi siis olla jotain todisteita, mitä lyhytnäköiset käännytysuunot sitten hävittivät.


      • hei-arkeologiaa
        fda kirjoitti:

        Tätä on käytetty epätoivoisena todisteena Jeesuksen olemassaolosta. Todisteitahan hänen elämisestään eikä tuomiosta ole missään. Toki kristityt valtaan päästyään pyrkivät hävittämään kaikenlaiset asiakirjat joissa ei ollut silloisen kristinuskon mukaista näkemystä ja sensuroivat sellaiset tekstit jotka eivät heidän ajatuksiaan tukeneet. Saattoi siis olla jotain todisteita, mitä lyhytnäköiset käännytysuunot sitten hävittivät.

        Minun mielestäni se on arkeologien löytämä löytö eikä epätoivoinen yritys levittää evankeliumia, jota uskovaisten kuuluu kertoa.


      • fda
        hei-arkeologiaa kirjoitti:

        Minun mielestäni se on arkeologien löytämä löytö eikä epätoivoinen yritys levittää evankeliumia, jota uskovaisten kuuluu kertoa.

        Sinun mielestäsi, mutta löytyykö todisteita väitteestäsi?


      • he-löysivät
        fda kirjoitti:

        Sinun mielestäsi, mutta löytyykö todisteita väitteestäsi?

        Ne arkeologit toki uskovat että ovat oikeasti löytäneet mitä löydössä lukeekin, minä en ole arkeologi.


      • fda
        he-löysivät kirjoitti:

        Ne arkeologit toki uskovat että ovat oikeasti löytäneet mitä löydössä lukeekin, minä en ole arkeologi.

        Eivät usko, avauksessa on valhe.


      • jännäjuttujepsjuu
        TheRat kirjoitti:

        Mitä luultavimmin. Varsinkin kolme asiaa pisti itsellä silmään tuosta:
        1) sama sadanpäämies kuin Raamatussa, viittaa väärennökseen
        2) Jerusalemin kutsuminen pyhäksi kaupungiksi. Tämä pitää paikkansa vain juutalaisten tai kristittyjen (ja sittemmin muslimien) mielestä. Pontius ei ollut kumpaakaan
        3) miksi tämä olisi lähetetty "jokaiselle suvulle". Yhden kansankiihottajan teloituksesta ei moista olisi tarvinnut tehdä.

        Junianus Justinus on historiallisena hahmona vähintäänkin hämärä. Tarkkaa elinaikaa ei tiedetä, mutta arvelut ovat toiselta tai kolmannelta vuosisadalta (tai jopa neljänneltä).

        Jos ei sinulle arkeologiset löydät kelpaa, vaan nariset ja valitat ja väität niitä väärennöksiksi, niin en minäkään ole sinun narinastasi kiinnostunut yhtään tämän enempää!


      • jännäjuttujepsjuu kirjoitti:

        Jos ei sinulle arkeologiset löydät kelpaa, vaan nariset ja valitat ja väität niitä väärennöksiksi, niin en minäkään ole sinun narinastasi kiinnostunut yhtään tämän enempää!

        Kiinnostaa kyllä. Silloin kun niitä on. Nämä huijaukset taas eivät juurikaan kiinnosta. Mitä nyt on joskus hauska naureskella teille, jotka noihin uskotte.

        Mikset muuten sinä (tai kukaan muu) ottanut kantaa noihin kolmeen erityiseen kohtaan, jotka mainitsin? Kolme vuotta olisi ollut aikaa, mutta edes noita ei ole saatu käsiteltyä. :)


    • asiatieto

      Ponthos Pilatho, oli arvonimitys, eikä suinkaan hänen aito nimensä. Hänen aito nimensä oli Arnout Kahmata. Mitä tulee kyseiseen kuparitauluun, niin se on kirjoitettu kahdelle puolelle ja kahdelle taululle alkujaan 1764 vararikon aikana. Uskontovararikon aikana vääränä todistuksena. Kirpa o Aron on kyseiset taulut kirjoittanut, isänsä neuvostosta, Vilnassa ja sittemmin viety laivalla Kyproon ja sieltä Roomaan jne.

      • on-mielikuvitusta

        En kyllä löytänyt tekstistä tuollaisia, mielukuvitusko se siinä jyllää?


      • laita-se-linkki
        on-mielikuvitusta kirjoitti:

        En kyllä löytänyt tekstistä tuollaisia, mielukuvitusko se siinä jyllää?

        Tai laita ihmeessä linkki että voit todistaa tuon juttusi, olisi kohteliastakin.


      • fda
        laita-se-linkki kirjoitti:

        Tai laita ihmeessä linkki että voit todistaa tuon juttusi, olisi kohteliastakin.

        Laita linkki jossa todistetaan, että tuo on aito ja historioitsijoiden hyväksymä. Netistä kun ei löydy tuollaisesta mitään tietoa.

        Tässä on ainakin yksi väärennetty tuollainen kirje, vuosiluvut vaan ovat vaihtuneet(huom. kristitty saitti):
        http://www.johnsanidopoulos.com/2013/05/the-fraudulent-letter-of-pontius-pilate.html

        Olisiko tämä se sama kirje, vuosiluvuthan vaihtelevat usein näissä urbaanilegendoissa.


      • niin-monta-kysymystä
        fda kirjoitti:

        Laita linkki jossa todistetaan, että tuo on aito ja historioitsijoiden hyväksymä. Netistä kun ei löydy tuollaisesta mitään tietoa.

        Tässä on ainakin yksi väärennetty tuollainen kirje, vuosiluvut vaan ovat vaihtuneet(huom. kristitty saitti):
        http://www.johnsanidopoulos.com/2013/05/the-fraudulent-letter-of-pontius-pilate.html

        Olisiko tämä se sama kirje, vuosiluvuthan vaihtelevat usein näissä urbaanilegendoissa.

        Niitä lähetettiin kaikille suvuille, en osaa sanoa laittoivatko he sitten kaikille täysin samanlaiset vai kirjoittivatko ne erikseen, meillä tässä maassa kaikille lähetetään samanlaiset.
        Mutta jos tällainen täytyi vielä lisäksi lähettää jollekkin ulkopuoliselle, niin voi se silloin olla toisen muotoinen kirje. Riippuu siitä mitä lähettäjä uskalsi kirjoittaa, kuka kirjoitti tämän ja kenelle, ja milloin.


      • fda
        niin-monta-kysymystä kirjoitti:

        Niitä lähetettiin kaikille suvuille, en osaa sanoa laittoivatko he sitten kaikille täysin samanlaiset vai kirjoittivatko ne erikseen, meillä tässä maassa kaikille lähetetään samanlaiset.
        Mutta jos tällainen täytyi vielä lisäksi lähettää jollekkin ulkopuoliselle, niin voi se silloin olla toisen muotoinen kirje. Riippuu siitä mitä lähettäjä uskalsi kirjoittaa, kuka kirjoitti tämän ja kenelle, ja milloin.

        Pilates ei mitään kirjoittanut Jeesuksesta kirjeenvaihdossaan. Voit koittaa todistaa toisin. Ainoa "aikalaistodiste" on vuoden 70 jälkeen kirjoittanut Josephus.


      • silti-se-on
        fda kirjoitti:

        Pilates ei mitään kirjoittanut Jeesuksesta kirjeenvaihdossaan. Voit koittaa todistaa toisin. Ainoa "aikalaistodiste" on vuoden 70 jälkeen kirjoittanut Josephus.

        Kuitenkin arkeologia löysi tuon asiakirjan ,ei sitä voi muuksi muuttaa.


      • fda
        silti-se-on kirjoitti:

        Kuitenkin arkeologia löysi tuon asiakirjan ,ei sitä voi muuksi muuttaa.

        Todista että se on arkeologinen löytö ja sellaiseksi hyväksytty.


      • joka-tapauksessa-
        fda kirjoitti:

        Todista että se on arkeologinen löytö ja sellaiseksi hyväksytty.

        Laitoin arkeologiaa tänne enkä itse ole arkeologi, mutta en tiedä kannattiko se, saat mennä tutkimaan sitä itse jos niin haluat.


      • Hehhah
        joka-tapauksessa- kirjoitti:

        Laitoin arkeologiaa tänne enkä itse ole arkeologi, mutta en tiedä kannattiko se, saat mennä tutkimaan sitä itse jos niin haluat.

        << Laitoin arkeologiaa tänne enkä itse ole arkeologi, mutta en tiedä kannattiko se >>

        Toivottavasti nyt tajuat, että kristityt voivat tosiaankin valehdella arkeologiasta, että olisi muka löydetty jokin kova todiste vaikkei sellaista tietenkään ole löydetty. Aina kannattaisi etsiä ihan aitoa tieteellistä tietoa asiasta ennen kun ryntää suin päin uskomaan ihan mitä tahansa paskaa, mitä joku hihhuli nyt sattuu netissä valehtelemaan.

        Eikö vaan, että tuollaisen "todisteen" tajuaminen valehteluksi vaan heikensi uskoasi.

        Miksi uskon vuoksi pitää ylipäätään valehdella ? Eikö se ole vain merkki siitä, miten typerää tuollainen uskominen on.

        Siksi sitä sanotaan uskoksi kun se ei ole tietoa.

        Jos uskosta olisi todisteita, sitä sanottaisiin tiedoksi eikä uskoksi. Älä siis jatkossa edes yritä valehdella, että uskosi kohteesta olisi muka olemassa jotain, edes välttäviä, todisteita. Jooko ?


      • erttkkl

        Pilatuksen kirjeissä on mainittu Jeesus harmittomaksi saarnaajaksi Galikeassa! Kirjeessä on maininta Jeesuksen intohimoisesta tyylistä saarnaamisessa! Pilatus ei siis vetänyt Jeesusta tuomittavaksi, vaan juutalaiset tuon tekivät!
        Pilatuksen kirjeet löytynevät jostain Apokryfit.com tai vastaavalta sivulta suomennettuna!


      • Hehhah
        erttkkl kirjoitti:

        Pilatuksen kirjeissä on mainittu Jeesus harmittomaksi saarnaajaksi Galikeassa! Kirjeessä on maininta Jeesuksen intohimoisesta tyylistä saarnaamisessa! Pilatus ei siis vetänyt Jeesusta tuomittavaksi, vaan juutalaiset tuon tekivät!
        Pilatuksen kirjeet löytynevät jostain Apokryfit.com tai vastaavalta sivulta suomennettuna!

        << Pilatuksen kirjeissä on mainittu Jeesus harmittomaksi saarnaajaksi Galikeassa! >>

        Eihän tuollaisia Pilatuksen kirjeitä tietenkään ole olemassa - eikä varsinkaan, että olisi mainittu joku Jeesus. Oletetusta Jeesuksesta kun ei vaan ole aikalaiskirjoituksia ollenkaan olemassa.

        Ei vaan ole vaikka kuinka yrittäisi itselleen valehdella.

        << Pilatuksen kirjeet löytynevät jostain Apokryfit.com tai vastaavalta sivulta suomennettuna! >>

        "Pilatuksen kirjeet" niminen fiktiivinen romaani on olemassa, mutta ei tietenkään mitään Jeesuksen aikaisia Pontius Pilatuksen kirjoituksia, joissa hän olisi puhunut Jeesuksesta.

        Älkää nyt vitun vajakit uskoko ihan mitä tahansa paskaa vaikka se teidän hömelöitä uskomuksia tukisikin.

        Mikä tässäkin on nyt vaikea tunnustaa, että tuollaiset kuparitaulut on ihan pelkkää paskapuhetta ? Ei sellaisia ole olemassa. Eikö sen vertaa voi olla rehellinen ?

        Muistakaa, että jos oletetusta Jeesuksesta olisi aikalaistodiste olemassa, siitä olisi tuhatmäärin tutkimuksia, sen aitoudesta, iästä, mahdollisista tarkoituksista jne jne. Sellainen ei olisi jäänyt huomaamatta. Tilanne on vaan sellainen, että ensimmäiset Raamatun ulkopuoliset maininnat johonkin Jeesus-nimiseen hahmoon uskovista ihmisistä on paljon myöhemmältä ajalta kuin tämä oletettu Jeesus olisi ylipäätään elänyt.

        Pitääkö siis hihhulin uskoa johonkin valheelliseen kuvitelmatodisteeseen, että voisi pönkittää murtuvaa uskoaan ? Niin, juuri tuollaisella epäloogisuudella teette itsestänne herkkäuskoisia hihhuleita, tuottamuksellisesti vajaaälyisiä typeryksiä.


      • vaimiteson
        Hehhah kirjoitti:

        << Pilatuksen kirjeissä on mainittu Jeesus harmittomaksi saarnaajaksi Galikeassa! >>

        Eihän tuollaisia Pilatuksen kirjeitä tietenkään ole olemassa - eikä varsinkaan, että olisi mainittu joku Jeesus. Oletetusta Jeesuksesta kun ei vaan ole aikalaiskirjoituksia ollenkaan olemassa.

        Ei vaan ole vaikka kuinka yrittäisi itselleen valehdella.

        << Pilatuksen kirjeet löytynevät jostain Apokryfit.com tai vastaavalta sivulta suomennettuna! >>

        "Pilatuksen kirjeet" niminen fiktiivinen romaani on olemassa, mutta ei tietenkään mitään Jeesuksen aikaisia Pontius Pilatuksen kirjoituksia, joissa hän olisi puhunut Jeesuksesta.

        Älkää nyt vitun vajakit uskoko ihan mitä tahansa paskaa vaikka se teidän hömelöitä uskomuksia tukisikin.

        Mikä tässäkin on nyt vaikea tunnustaa, että tuollaiset kuparitaulut on ihan pelkkää paskapuhetta ? Ei sellaisia ole olemassa. Eikö sen vertaa voi olla rehellinen ?

        Muistakaa, että jos oletetusta Jeesuksesta olisi aikalaistodiste olemassa, siitä olisi tuhatmäärin tutkimuksia, sen aitoudesta, iästä, mahdollisista tarkoituksista jne jne. Sellainen ei olisi jäänyt huomaamatta. Tilanne on vaan sellainen, että ensimmäiset Raamatun ulkopuoliset maininnat johonkin Jeesus-nimiseen hahmoon uskovista ihmisistä on paljon myöhemmältä ajalta kuin tämä oletettu Jeesus olisi ylipäätään elänyt.

        Pitääkö siis hihhulin uskoa johonkin valheelliseen kuvitelmatodisteeseen, että voisi pönkittää murtuvaa uskoaan ? Niin, juuri tuollaisella epäloogisuudella teette itsestänne herkkäuskoisia hihhuleita, tuottamuksellisesti vajaaälyisiä typeryksiä.

        Toiset uskovat vaikka eivät näe, Jeesus sanoi sellaiselle, joka vaati todisteita, sai niitä ja tuli uskoon sitten niinkuin muutkin. Jos yksi uskovainen ihminen tup tänne arkeologien löydön, niin ei hän ole kuitenkaan ehkä se viisas ihminen joka osaisi vastata sinulle filosofisiin epäuskoisiin kysymyksiisi, sinun tulee itse ottaa selvää lukemalla Raamattu ensin, ja se missä puhutaan Nooan arkista, jos oikeasti olet kiinnostunut tietämään totuuden, muutenhan olisit vain pelkkä pilkkaaja.


    • asiatieto

      Kaikkina aikoina on tehty ns. paikkaansa pitäviä todisteita ja arkeologitkin ovat pyrkineet vahvistamaan niitä, jotta Raamatun arvovalta ja katollisen kirkon arvovalta säilyisi.

      • etsivälöytää

        Miten se haittaa sinun jokapäiväistä elämääsi?


    • kiitosvaan

      Kiitos että kerroit. Mukavaa lukea uskonnon historiaa.

      • fda

        Herkkäuskoisille on paljonkin tarjolla keksittyä historiaa.


      • arkeologia-kiinnostaa
        fda kirjoitti:

        Herkkäuskoisille on paljonkin tarjolla keksittyä historiaa.

        Mitä sillä tekisi?


      • fda
        arkeologia-kiinnostaa kirjoitti:

        Mitä sillä tekisi?

        Sitä samaa kuin aina ennenkin. Vedätetään herkkäuskoisia luulemaan, että Jeesuksesta olisi muita historiallisia todisteita kuin kristityistä lähteistä. Aikalaistodistuksia ei ole ollenkaan. Jos tutustut yhtään aiheeseen niin Josefus on "paras" aikalaistodistus ja hänkin eli yli sukupolven oletetun Jeesuksen jälkeen.

        Jeesus kun ei ollut mitenkään tärkeänä pidetty ennen kuin uskontosi keksittiin.


      • kaikilla--ei--ole
        fda kirjoitti:

        Sitä samaa kuin aina ennenkin. Vedätetään herkkäuskoisia luulemaan, että Jeesuksesta olisi muita historiallisia todisteita kuin kristityistä lähteistä. Aikalaistodistuksia ei ole ollenkaan. Jos tutustut yhtään aiheeseen niin Josefus on "paras" aikalaistodistus ja hänkin eli yli sukupolven oletetun Jeesuksen jälkeen.

        Jeesus kun ei ollut mitenkään tärkeänä pidetty ennen kuin uskontosi keksittiin.

        Se jolla on uskoa sitä vaan on, eikä tarvitse etsiä epätoivoisesti vikoja uskosta kertovista asioista. Usko on Jumalan lahja ihmiselle eikä sitä ole kun ihminen syntyy, eikä sitä ansaita teoilla. Usko on uskoa, ja minulla sitä on.


      • Hehhah
        kaikilla--ei--ole kirjoitti:

        Se jolla on uskoa sitä vaan on, eikä tarvitse etsiä epätoivoisesti vikoja uskosta kertovista asioista. Usko on Jumalan lahja ihmiselle eikä sitä ole kun ihminen syntyy, eikä sitä ansaita teoilla. Usko on uskoa, ja minulla sitä on.

        << Usko on Jumalan lahja ihmiselle eikä sitä ole kun ihminen syntyy, eikä sitä ansaita teoilla. >>

        Muistatko kun lapsena uskoit joulupukkiin ?

        Eikö niin, että joulupukki oli silloin Sinulle ihan oikeaa ja todellista todellisuutta ? Joulupukki oli yhtä totta Sinulle kuin nyt on Jumala.

        Niin, eiköhän tuollainen "uskon lahja" ole vain vähän hölmön ihmisen typeryyttä ja herkkäuskoisuutta eikä mitään Jumalan tahtoa. Ei sellaista Jumalaa ole yhtään enempää kuin joulupukkiakaan - tai saunatonttua. Lapsilla tuollaisen uskon vielä ymmärtää, mutta että aikuinen ihminen uskoo satuihin. Voi voi.


      • fda
        kaikilla--ei--ole kirjoitti:

        Se jolla on uskoa sitä vaan on, eikä tarvitse etsiä epätoivoisesti vikoja uskosta kertovista asioista. Usko on Jumalan lahja ihmiselle eikä sitä ole kun ihminen syntyy, eikä sitä ansaita teoilla. Usko on uskoa, ja minulla sitä on.

        Ei minua haittaa jos olet uskossa, mutta pitääkö sinun uskoa avauksen kaltaisiin valheisiin? Jos Jumala olisi olemassa, olisiko hän tyytyväinen jos menisit jokaiseen vedätykseen, joka saa olosi tuntumaan hyvältä?


      • ihanomaasia
        fda kirjoitti:

        Ei minua haittaa jos olet uskossa, mutta pitääkö sinun uskoa avauksen kaltaisiin valheisiin? Jos Jumala olisi olemassa, olisiko hän tyytyväinen jos menisit jokaiseen vedätykseen, joka saa olosi tuntumaan hyvältä?

        Eikös uskoni ole minun asiani,eikä sinun asiasi?


      • ihanomaasia kirjoitti:

        Eikös uskoni ole minun asiani,eikä sinun asiasi?

        Jos se olisi sinun asiasi, niin et ehkä meuhkaisi siitä täällä netissä?


    • sodoma-ja-gomorra

      Iosephus tai Josephus syntyi noin vuonna 37/38 Jerusalemissa kuoli noin vuonna 100 Roomassa. Alkuperäinen nimi Joseph Ben Matitjahu. Hän oli oppinut ja historioitsija, joka on kirjoittanut erittäin tärkeä huomautus ensimmäiset juutalaiset sota, joka oli vuosina 1966-1970. Sen uusi nimi Flavius otti sukunimen Rooman keisari Vespasianus.

      Joseph jäi Rooman leirin panttivangiksi ja oli tulossa Jerusalemiin komennossa Titus, joka oli Vespasianus poika. Jerusalem valloitti 70. Joosef vietiin Roomaan, missä hän sai vapauden ja jaettiin eläkkeitä. Hän jäi keisarin kustannuksella. Sitten Joosef otti nimen yleisnimi Flavius Vespasianus keisari. Koska aika latinalaisen maailman tunnettu Flavius Iosephus. Silti, että Joseph asui loppuelämänsä Roomassa pysyi uskollisena juutalaista syntyperää ja käsitellään kirjallisesti teoksia, jotka puolustivat juutalaisen uskon ja tradition.

      Josephus kuvataan selkeästi, että kun Kuolleenmeren, Sodoman naapurimaassa. Hän kirjoittaa viisi kaupunkia, jotka he tuntevat jälkiä Jumalan tulen, jälkiä tuhkaa.

      Tuolloin Josephus, kaupungit asui noin 2000 vuotta vanha. Säilynyt aikansa, niin että he voivat kuvata selkeästi.

      Kaikki viisi kaupungit että Josephus kuvaa, löytyi vielä tänään. Kaikki nämä kaupungit ovat vaaleita tuhka ja rikki pallot täynnä miljoonia. Näiden lisäksi viidellä todettiin kaupungeissa, ei tuhkaa ja rikkiä ei ole. Analysoitiin, on korjaus tuhkaa ja rikkiä palloja. Rikki palloja löytyi sisältää 90-98% puhtaus rikki pölyä. Luonnossa puhtaana rikki aine ei esiinny missään päin maailmaa. Luonnossa on kiteistä rikkiä, joka on laadukasta. Pöly rikki, mutta se on suurin pitoisuus 40-60% maaseudulla. Löytyi yhteensä rikki on ainutlaatuinen, tutkijat eivät osaa selittää sen alkuperän. Olemme löytäneet rakennus, seinät, Ziguraty, Sphinx. Kaikki nämä rakennukset ovat täynnä vaaleita tuhka rikki palloja. Nämä sivustot löydettiin näytteistä sulan raudan ja kulta.

      http://www.fi.amazinghope.net/sodoman-ja-gomorran-flavius-josephus-juutalaissodan/

      • huono-suomi-kieli

        Siis:

        Kaupungit ja säilytetään, kunnes tänään, yli 3960 vuotta, todistamaan todenperäisyyttä Raamatun tarina. Sodoman ja Gomorran ja kolme muuta kaupunkia olivat todellakin olemassa.


      • kuuklen-gääntäjä

        Melko kehno esitys laittaa todellakin koneellisesti käännetty sivu nettiin ihmisten ihmeteltäväksi. Ei sillä ainakaan PR:ää tehdä, kuten ei myöskään onnistuta jakamaan informaatiota.


      • näinhän-tämä-menee
        kuuklen-gääntäjä kirjoitti:

        Melko kehno esitys laittaa todellakin koneellisesti käännetty sivu nettiin ihmisten ihmeteltäväksi. Ei sillä ainakaan PR:ää tehdä, kuten ei myöskään onnistuta jakamaan informaatiota.

        Sinulle ei kelpaa arkeologiset löydökset todisteiksi, siinä me olemme erilaisia.


      • MinneMieMenisin
        huono-suomi-kieli kirjoitti:

        Siis:

        Kaupungit ja säilytetään, kunnes tänään, yli 3960 vuotta, todistamaan todenperäisyyttä Raamatun tarina. Sodoman ja Gomorran ja kolme muuta kaupunkia olivat todellakin olemassa.

        Tietenkin sodoma ja komorra on. Olen käynytkin paikalla. Siellä ne löytyvät kuolleen meren läheisyydestä. Se että Suomestakin olisi tulossa tuhon alue, on pelottavaa.
        Ainakin siihen on hyvät edellytykset jo nyt. Myös edellinen eduskunta (sdp-kok-vihr-vas-ruots) haluaisivat suomeen samat ongelmat. He äänestivät sen puolesta.


      • kuuklen-gääntäjä
        näinhän-tämä-menee kirjoitti:

        Sinulle ei kelpaa arkeologiset löydökset todisteiksi, siinä me olemme erilaisia.

        Sotket ala-arvoisen koneellisen käännöksen kritisoinnin arkeologian kritisointiin. Ne ovat kuitenkin eri asioita, minkä saatat havaita todeksi, kun oikein kovasti ponnistat ja mietit.


      • siitäselähtee
        kuuklen-gääntäjä kirjoitti:

        Sotket ala-arvoisen koneellisen käännöksen kritisoinnin arkeologian kritisointiin. Ne ovat kuitenkin eri asioita, minkä saatat havaita todeksi, kun oikein kovasti ponnistat ja mietit.

        Tulee sitä tietoa sitten kun itse lähtee ottamaan asioista selvää, ja se aloitetaan sieltä Raamatusta.


    • lisää-käännettyä

      Evoluutio vai luominen?Oletko koskaan miettinyt sen alkuperää? Ihminen on täydellinen olento, on parempi kuin minkään otus koskaan.
      Ei todellakaan voi syntyä elämää, vahingossa räjähdyksiä ja lasioiden liikkumista jossain maailmankaikkeudessa jonnekin? Voisiko elämä, jotain niin täydellistä todellakin tapahtua itsestään? Me todellakin olemme kehittyneitä olentoja, itsensä kehittäminen prosessi, meidän esi todella suvun apina?
      Tai meillä on erinomaista Luojamme työtä, joka on kirjoitettu Raamattuun?
      On vain kaksi selityksiä elämän alkuperään. Evoluutioteoriaa, joka perustuu tieteellisiin oletuksiin ja myös olettamuksia. Tai luomisen tosiasiat, jotka on kirjattu Raamattuun joka on vanhin kirja maapallolla.

      http://www.fi.amazinghope.net/evoluutio-tai-luominen/

      • kuuklen-gääntäjä

        Samalla koneellisella kääntäjällä vain lisää uskottavuutta peliin! Moni muu oikoisi käännöstuloksista edes ne huomaamansa suomenkielen vastaisuudet.Vai etkö lue ollenkaan, mitä se kääntäjä tuottaa?

        Kaikkea sitä saa nähdä. Asian viihdearvoa ei voi tokikaan kiistää.

        LISÄYS: Jotakin sieltä käännössivulta peräisin olevaa näytetään ylläolevassa viestissä jopa hiotun, vaikkei sitä heti uskoisi. Käännössivulla kun lukee:

        "Oletko koskaan miettinyt sen alkuperää? Ihminen on täydellinen olento, on parempi kuin minkään otus koskaan ihmisen.

        En todellakaan voi syntyä elämää, vahingossa räjähdyksiä ja liikkuvuutta asian jossain maailmankaikkeuden jonnekin? Voisiko elämä, jotain niin täydellistä todellakin tapahtua itsestään? Me todellakin olento kehitys, itsensä kehittäminen prosessi, meidän esi todella suvun apinoiden?

        Tai meillä erinomaista työtä Luojamme, joka on kirjoitettu Raamattuun?

        On vain kaksi selityksiä elämän alkuperää. Evoluutioteoriaa, joka perustuu tieteellisiin oletuksiin ja olettamuksia. Tai luominen tosiasiat, jotka on kirjattu Raamatun vanhin kirja maapallolla."

        Tokihan tämä on hyvin linjassa fundamentalistiseen raamatuntulkintaan pohjautuvan kreationismin kaikenkaikkisen uskottavuuden kanssa.


      • outoasia

        Tuossa alapuolella on kummallinen tiedote jostakin Jussista,joka laittelee oman yksityisen kotinsa seinille jotain mikä ei muille kuulu, mutta kun siihen ei pysty vastaamaan yhtään mitenkään,huomioi tämä asia!


      • niinsemenee
        outoasia kirjoitti:

        Tuossa alapuolella on kummallinen tiedote jostakin Jussista,joka laittelee oman yksityisen kotinsa seinille jotain mikä ei muille kuulu, mutta kun siihen ei pysty vastaamaan yhtään mitenkään,huomioi tämä asia!

        Limonaadia juomalla menee hampaat pilalle.


      • jussijyrää
        niinsemenee kirjoitti:

        Limonaadia juomalla menee hampaat pilalle.

        Jussilla on oma koti, eikä sinne voi vastata että älä laita seilillesi hassuja kuvia.


    • ihan-alusta

      Ettei aihe pääsisi unohtumaan:

      Vuonna 1800 jKr. löydettiin Aquilasta, 53 engl. penikulman päästä Roomasta koilliseen olevasta paikasta, kuparitaulu, jossa oli hepreankielinen teksti. Tekstin todettiin olevan jäljennös Jeesuksen virallisesta kuolemantuomiosta. Paikalla, josta taulu löydettiin, oli muinoin ollut vanha Aminternum; nämä rauniot ovat vieläkin nähtävänä lähellä St. Vittorinoa. Löydön teki ranskalainen muinaistutkija Dominique Vivant Denon, joka eli vv. 1747-1825. Taulun taakse oli kirjoitettu: "Samanlainen taulu on lähetetty joka suvulle."

      • Hehhah

        << Vuonna 1800 jKr. löydettiin Aquilasta, 53 engl. penikulman päästä Roomasta koilliseen olevasta paikasta, kuparitaulu, jossa oli hepreankielinen teksti. >>

        Onko oikeasti näin ? Oletko nähnyt tuon kuparitaulun (tai edes kuvaa siitä) ?

        Tuollainen taulu olisi kuitenkin yksi historian tutkimuksen merkittävimpiä löytöjä (joka siis todistaisi, että todella on ollut Jeesus), joten siitä on varmasti huomattava määrä tutkimuksia, joissa esimerkiksi esitetään ne faktat, millä perusteella on päätelty sen olevan nimenomaan aito ja todella kertovan siitä Jeesuksesta.

        Mutta mutta, löytyykö asiasta ensimmäistäkään tieteellistä tutkimusta ?

        Ei niin.

        Eikä taida kukaan olla nähnyt edes kuvaa tuollaisesta kuparitaulusta, joten tämä on jälleen kerran näitä huhuja, jopa valheita. Kukaan ei siis oikeasti tiedä, mitä on löydetty tai onko löydetty yhtään mitään - kunhan on sepitetty tarina.

        Miksi ihmeessä uskot noin epämääräiseen "todisteeseen" ? Ajaako murtuva uskosi tarttumaan noin heikkoihin oljenkorsiin ?


      • fda

        ihanalusta, haulla löytyy tämä keskustelu ja netikan hihujen artikkeli. Ei muuta. Löydätkö itse jotain tästä vai haudataanko huijauksena?


      • mitäs-minä-nyt-tässä
        fda kirjoitti:

        ihanalusta, haulla löytyy tämä keskustelu ja netikan hihujen artikkeli. Ei muuta. Löydätkö itse jotain tästä vai haudataanko huijauksena?

        Mene paikalle josta nämä löydökset on löydetty ja ilkeile siellä niille todisteille!


      • lieneekö-parempikin
        mitäs-minä-nyt-tässä kirjoitti:

        Mene paikalle josta nämä löydökset on löydetty ja ilkeile siellä niille todisteille!

        Jospa saat museolta luvan vaikka haudata ne sinne omin käsinesi takaisin?


      • Hehhah
        mitäs-minä-nyt-tässä kirjoitti:

        Mene paikalle josta nämä löydökset on löydetty ja ilkeile siellä niille todisteille!

        << Mene paikalle josta nämä löydökset on löydetty ja ilkeile siellä niille todisteille! >>

        Siis onko tällainen kuparitaulu oikeasti olemassa jossain museossa tms. ?

        Vai onko sittenkin niin, että kyse on ihan puhtaasta huuhaapaskasta, johon nyt sitten herkkäuskoisena hihhulina aloit uskoa ? Tajuatko edes nyt, ettei tuollaista todistetta tietenkään oikeasti ole olemassa ?

        Tosiaan, mitään tieteellistä dataa moisesta kuparitaulusta (sen alkuperästä tms.) ei ole.


      • fda
        mitäs-minä-nyt-tässä kirjoitti:

        Mene paikalle josta nämä löydökset on löydetty ja ilkeile siellä niille todisteille!

        Näköjään hölmölle ei kannata puhua järkeä. Uskot varmaan homeopatiaan, naurujoogaan ja korvavaloihinkin.


      • fda

      • Ruhahahahahaaaa-kröh
        fda kirjoitti:

        Tulihan se sieltä.

        https://www.youtube.com/watch?v=31TTcjYw0hQ

        Jaa tuollaisen olit onnistunut löytämään. Kaipa se tukee käsityksiäsi haluamallasi tavalla. Kuitenkin, kuten videon esittelystä itsekin olisit voinut lukea: "This is not the average laughing yoga man video.. Originally from crapville(where the people with the warped sense of humors go when they get bored)..."

        Tässä naurujoogaa paremmin esittelevä asiallinen - ja hyväntuulinen - video: https://www.youtube.com/watch?v=Fq4kTZuLops


      • laitantähän
        Ruhahahahahaaaa-kröh kirjoitti:

        Jaa tuollaisen olit onnistunut löytämään. Kaipa se tukee käsityksiäsi haluamallasi tavalla. Kuitenkin, kuten videon esittelystä itsekin olisit voinut lukea: "This is not the average laughing yoga man video.. Originally from crapville(where the people with the warped sense of humors go when they get bored)..."

        Tässä naurujoogaa paremmin esittelevä asiallinen - ja hyväntuulinen - video: https://www.youtube.com/watch?v=Fq4kTZuLops

        Mikä omituinen on korvajoogo ja miksi sinä väität että tuo tuntematon setä harrastaa sellaista?


    • syyt-ja-tapahtumat

      Ensimmäinen oikeudenkäynti oli se, kun Jumala tuomitsi Pojassaan koko maailman synnin.
      Raamatun mukaan synnin palkka on kuolema.

      Tässä kuolema tarkoittaa biologista kuolemaa, mutta viime kädessä myös ikuista eroa Jumalasta.
      Jumalan oikeudenmukaisuus ja pyhyys vaativat, että synti tuomitaan.
      Sormien läpi hän ei katso asiaa.

      Ihminen oli kykenemätön itse itseään pelastamaan eli vetämään itseään kuiville synnin suosta.
      Syntinenhän on loukannut Jumalaa ja ihmisiä vastaan.

      Niinpä hän ei voi näitä loukkauksia itse omin voimin antaa itselleen muiden puolesta anteeksi.
      Jumala voi ne antaa anteeksi eli sovittaa omasta ja ihmistenkin puolesta.

      Lisänä on vielä perisynti, jonka lapsi on perinyt langenneen Adamin sukuun syntyneenä.
      Jumalan ratkaisu syntiasiaan kaikkineen oli, että hän maksoi Pojassaan synnin palkan

      eli
      antoi hänet kuolemaan meidän kaikkien puolesta.

      Jeesus sovitti synnit vuodattamalla verensä ja kuolemansa kautta.
      Ilman veren vuodatusta ei tapahdu anteeksiantamusta,

      kuten jo Vanhan Liiton uhrisäännöt edellyttivät eläimen uhriverta.
      Lisäksi Jeesus teki paljon muutakin ristillä meidän hyväksemme.

      Toinen oikeudenkäynti koski Jeesuksen tuomitsemista juutalaisten uskonnollisten lakien mukaan.
      Kyseessä oli muka jumalanpilkka, johon ylipapit ja kansan vanhimmat vetosivat.

      Kolmas oikeudenkäynti tapahtui Rooman vallan edustajan eli Pontius Pilatuksen toimesta.
      Pilatus totesi Jeesuksen syyttömäksi, mutta tuomitsi Jeesuksen kuolemaan kansan painostaessa.
      Ylipapit ja vanhimmat yllyttivät rahvasta vaatimaan Jeesuksen ristiinnaulitsemista.

      Pilatus yritti nyt saada Jeesuksen vapautetuksi.
      Mutta juutalaiset huusivat: "Jos päästät hänet vapaaksi, et ole keisarin ystävä!
      Joka korottaa itsensä kuninkaaksi, nousee keisaria vastaan."
      Nämä sanat säikäyttivät Pilatuksen ja hän, mieleltään heikkona,
      tuomitsi Jeesuksen kuolemaan vastoin parempaa tietoaan.
      Tähän viittaa sekin, mitä hän kirjoitti laattaan ristin päälle:
      Jeesus Nasaretilainen juutalaisten kuningas.
      Hän sai siitä muodollisen syyn tuomita Jeesus muka kapinoitsijana Rooman valtaa vastaan.

      http://www.andreas.fi/ristinTapahtumat.htm


      http://www.andreas.fi/ristinTapahtumat.htm

    • Löytyiskikö tarinallesi jotain virallista lähdettä eikä jonkun hihhulin sekopääsivut?

      • KappasMokomaa

        Ei löydy, ei.

        Vanha ketju, vuodelta 15.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      374
      4764
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1914
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1641
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      241
      1486
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1377
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1254
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe