Kaupassa käynti

Boikottiinvaankaikki

Mikä siinä on että kaikki järki häviää ihmisten päästä kun kauppaa menee sisälle?

Jos sinne menee angstiteini asenteella niin kyllä se tulos on sama kun angstiteineillä = kaikki on perseestä, kauppa on paska ja myyjät ovat huonoja. Kumma että tämän asenteen omaavat ovat keski-ikäisiä.
Ette varmaan muualla käyttäydy näin? Miksi tämä käytös on sallittu kaupassa?

Pitäisikö kaupan konseptista poistaa lause "palvelu" sanalla "auttaja"; myyjät eivät palvele vaan auttavat. Loppuisiko tämä takaraivossanne oleva ajatus palveluhenkilökunnan alempiarvoisina näkeminen siihen?

Myyjät tietävät mitä tekevät, myyjät auttavat parhaansa mukaan, jos he eivät tiedä tuotteesta kertoa niin ottakaa itse selvää, huonoa palvelua? Mitä jos menette tuonne kyseiseen tuoteryhmään erikoistuneeseen liikkeseen jossa tietoa ja hintaa on viisi kertaa enemmän? Minä autan sillävälin tätä toista asiakasta joka tarvitsee apua kylpyhuoneremontissa, rouva on hyvä ja odottaa, pääsen kohta kertomaan teille mikä on oikeanlainen ruuvi juuri teidän terassianne varten. Päivää, juu kyllä voin tulla opastamaan teitä mitä näistä kymmensteä lannoitteesta käy parhaiten teidän keltaiselle kukallenne. Tuotteita on 50 tuhatta, jokaisessa lukee käyttötarkoitus ja ohjeet miten käytetään, jos myyjä tietäisi kaiken juuri siitä mitä te haluatte olisi hän töissä liikkeessä jossa myydään vain tätä tuoteryhmää.

Jos kauppa yrittää mielestänne tahallaan huijata ja hämätä eikä selvällä suomenkielellä annettu selitys/oikaisu teille kelpaa niin myyjien keinot ovat vähissä. Voimmeko ehdottaa käyntiä psykiatrilla?

2

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ikuinen ja pysyvä ongelma ikävä kyllä..olen itse miettinyt aivan samaa, miten kukaan voi kuvitella ruoka kaupan myyjän tietävän jokaikisen tuotteen tiedot maahantuojasta lisäaineiden kemiallisiin koostumuksiin.. itse nähneenä kun asiakas kysyy kaupankassalta sopiiko hyllystä poimittu koiranruoka pinserin pennulle, joka on hoidossa? Myyjä oli suu auki hämmentyneenä, änkytti että kyllä kaaiii. Minä sanoin neidille, että kysyy koiran omistajalta/ kasvattajalta...

    • jjhgjhgjhg

      Jos kerran myyjät eivät kerran mitään tuotteista tiedä, eivät he ansaitse työpaikkaansa. Myyjien tehtävä on nimenomaan neuvoa ostajaa ja heidän pitääkin tietää myynnissä olevat tuotteensa. Myyjää, joka vain ohjaa ostajia hyllyltä toiselle, ei voi edes nimittää myyjäksi, sellainen on pelkkä myymäläapulainen ja hän ansaitsee pelkän apulaisen palkankin. Oikeastaan, jos myyjä ei tiedä tuotteesta ja asiakas joutuu etsimään tiedon, ei hänelle kuulu antaa provisiotakaan, koska hän ei tehnyt työtänsä.

      Ja ainakin muutamissa liikkeissä suorastaan yritetään huijata ostamaan kaikenlaista ylimääräistä. Esimerkiksi monissa yritetään myydä puhelimen tai muun elektroniikan mukaan ylihinnoiteltua ja täysin hyödytöntä tuoteturvaa tai sitten jotain muuta roskaa. Jos menen kauppaan ostamaan puhelimen, en halua tuollaisia typeriä myyntipuheita puhtaasta roskasta.

      Ja, kumma kyllä, tuo väitteesi jostain 5 kertaa kalliimmasta erikoisliikkeestä on naurettavaa puppua. Ero erikoisliikkeiden ja tuollaisten isojen liikkeiden välillä hinnoissa on yleensä suhteellisen pieni. Ja joissakin tuotteissa erikoisliikkeissä on jopa reilusti halvemmat hinnat JA parempi palvelu. Esimerkiksi tietokoneet ja niiden komponentit kannattaa aina ostaa erikoisliikkeistä, koska ne myyvät samoja tuotteita halvemmalla ja tietävätkin asiasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3940
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3742
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      605
      3738
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      14
      2383
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      72
      2332
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      328
      1995
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      124
      1976
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1816
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1489
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1382
    Aihe