Koiran paskat

Neuvoja10

Koira-ihmisiä, jotka antavat koiransa tehdä päivittäiset jätöksensä naapurin tontin reunalle tai vaikkapa naapurin postilaatikon juurelle. Pahimmassa tapauksessa kävellään omalta tontilta vain parikymmentä askelta koiraa taluttaen ja annetaan koiran tehdä läjä juuri siihen rajapyykin toiselle puolelle, joka päivä. Nämä koira-ihmiset eivät ikinä hoida velvollisuuttaan.
14 § Koirakuri
Omistajan tai haltijan on:

1) pidettävä koira taajamassa kytkettynä; tämä koskee myös kissaa, hevosta ja soveltuvin osin myös muita lemmikki- ja kotieläimiä;

2) pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua; tämä koskee myös kissaa, hevosta ja soveltuvin osin myös muita lemmikki- ja kotieläimiä (19.12.2003/1195)

3) pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa.

Mitä 1 momentin 1 ja 2 kohdassa säädetään, ei koske virantoimituksessa käytettävää valtion omistamaa koiraa, vartiointitehtävässä olevaa vartijan koiraa, palvelutehtävässä olevaa koulutettua pelastuskoiraa, liikuntavammaisen avustajakoiraa eikä näkövammaisen opaskoiraa.

Mitä 1 momentin 1 kohdassa säädetään, ei koske suljettua pihaa, koirien harjoituspaikkaa eikä erityisesti osoitettua aidattua jaloittelualuetta. Koiran tulee kuitenkin näissäkin paikoissa olla omistajansa tai haltijansa valvonnassa.

71

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kenraali999

      Mun mielestä laki pitäis koskee myös hevosen paskoja kans?

      • yäk

        Meillä naapuri paskannuttaa hevosensa pihatiellemme, joka on yksityinen tiemme. Siivoamme lapiolla paskat pois joka ainut kerta!


    • kissakuri

      Mikä laki puumanaisille?

    • Pasakss

      Kuka hullu pitää ihmisasunnossa koiria??Hyi saatana.

      • totta1

        Nematodi eli sukkulamato on suolistossa elävä loinen. Se voi tarttua lemmikistä ihmiseen ulosteen kautta, kun ihminen silittää tartunnan saaneen eläimen turkkia, jota tämä on nuollut takapuolensa jälkeen. Sukkulamadon munat varastoituvat ihmisen ruoansulatusjärjestelmään ja aiheuttavat yleensä lieviä oireita. Pitkittyessään nematodit voivat aiheuttaa vatsakipuja, oksentelua, väsymystä ja levottomuutta. Hyi saa___A.


    • Hauhauhalliammattilaiset

      Paskankeräys jippokippoja ja opastus miten naapurit tekee mieliksi paskansa kanssa.

      • Monikäyttöinenkauhalapio

        Monikayttöinen kauhalapio. Löytyy Taloustalosta Tukikohdantie 10. Hintaan 2.95€ Jippokippo millä koiranulosteet helppo kerätä tai lingota hoitamattomalle alueelle. Yhdistys joka eniten korjaa ja kärrää jätettä tontillaan ei kuulu yhdistyksen ulkopuolisen osoitteiden kasat.


    • PAskottaja

      Tehkää kaikki niin että sujauttakaa ne paskat sinne lähimpään posti laatikkoon. Niinkai minäkin aina teen, eipä tuosta valitusta ole tullut. Terveisiä Jäppilästä

      • podarit

        Mä olen käyny heittää lapiolla paskat koiran paskaannuttajan selkään ja vetäny kynnolla turpaan.."eipä tuosta valitusta ole tullut". konstit on monet


      • KäyPoMarkussa

        Miten näissä koiraharrastajissakin on noita ylimielisiä paskatuubin kanssa ja yhdistyksen tontille paskakasojen kottikärrillä läjiä tekeviä. Kasa löytyy yhdistyksen Google Mapissa olevasta osoitteeta jos kiinnostaa.


      • Kokemustaon
        podarit kirjoitti:

        Mä olen käyny heittää lapiolla paskat koiran paskaannuttajan selkään ja vetäny kynnolla turpaan.."eipä tuosta valitusta ole tullut". konstit on monet

        Joskus olen tuollaisille tehnyt niin että kun ovat yrittäneet antaa turpaan niin olen otttanut se paskan postiluatikkosta ja laittanu sen vittuilijan suuhun.


      • kokemustaon
        Kokemustaon kirjoitti:

        Joskus olen tuollaisille tehnyt niin että kun ovat yrittäneet antaa turpaan niin olen otttanut se paskan postiluatikkosta ja laittanu sen vittuilijan suuhun.

        Sitten heräsin,, olin kussut alleni ja sitten päästin piskin ulos.


      • Kokemustaon
        kokemustaon kirjoitti:

        Sitten heräsin,, olin kussut alleni ja sitten päästin piskin ulos.

        ja oli tullut paskatkin sänkyyn kun sain turpaani kunnolla.. no äiti siivosi, valehtelin että piski pasko kun nukkuu joka yö perse naamallani


      • VitunMulkku
        Kokemustaon kirjoitti:

        ja oli tullut paskatkin sänkyyn kun sain turpaani kunnolla.. no äiti siivosi, valehtelin että piski pasko kun nukkuu joka yö perse naamallani

        HAISTA VITTU! MINÄ OLIN ENSIMMÄINEN KOKEMUSTAON NIMIMERKKI ETTÄ PAINU VITTUU JA TYÖNNÄ NE KOIRAN PASKAT SUUHUN JA MENE RUNKKAAMAAN PERSEESTÄ. VOIT VIELÄ VETÄÄ SEN NAAPURIN ERKIN KANSSA KOPTERIA SAATANAN RUNKKARI!


      • äitisi
        VitunMulkku kirjoitti:

        HAISTA VITTU! MINÄ OLIN ENSIMMÄINEN KOKEMUSTAON NIMIMERKKI ETTÄ PAINU VITTUU JA TYÖNNÄ NE KOIRAN PASKAT SUUHUN JA MENE RUNKKAAMAAN PERSEESTÄ. VOIT VIELÄ VETÄÄ SEN NAAPURIN ERKIN KANSSA KOPTERIA SAATANAN RUNKKARI!

        nyt pesemään suu saippualla


      • KAikkiONrunkkareita
        äitisi kirjoitti:

        nyt pesemään suu saippualla

        TYÖNNÄ SAIPPUAT PERSEESEEN VITun ruNKKARI SAATANA Ku KAIKKi VIITTUUILEE MULLE IMEKÄÄ KYRPÄÄ KAIKKI RUNKUT


      • isovaaleetosimulkku

        Varo sitä isoa vaaleeta toyota koiramiestä koska se tirvasee sinua nyrkillä turpaan jos et tee mitä käsketään


      • KopTeriKAveri
        isovaaleetosimulkku kirjoitti:

        Varo sitä isoa vaaleeta toyota koiramiestä koska se tirvasee sinua nyrkillä turpaan jos et tee mitä käsketään

        Sehän on lepponen kaveri, Kerran kyäytiin baarista vetää kopteria, se se vasta oli hienoa Kuulu vaan VIuhVIUH VIUH VIUH KOPT KOPT KOPT


    • Neuvoja10

      Kevään saapumisen myötä heräilee jälleen myös koirankakkakeskustelu. Kennelliitto muistuttaakin kaikkia koiranomistajia jätösten keräämisen tärkeydestä.

      Järjestyslain mukaan koirien jätökset on kerättävä taajamien hoidetuilla alueilla, joilla tarkoitetaan kuntien ylläpitämiä ja yksityishenkilöiden hoitamia alueita.

      Poliisi voi sakottaa koiranomistajaa, joka jättää jätökset keräämättä.

      Kennelliitosta muistutetaan, että vaikka järjestyslaissa mainitaan vain taajamien hoidetut alueet, vastuuntuntoinen ja huomaavainen koiranomistaja vie koiransa jätökset roska-astiaan myös muualla.

      Keräämättömät jätökset voivat aiheuttaa terveysongelmia myös koirille. Koirat saattavat saada jätöksistä suolinkaisia ja muita sisäloisia.

      Maahan jätetty koiran uloste häiritsee myös maan ravinnetasapainoa eikä sovi sellaisenaan lannoitteeksi kasveille.

      • Pursottimenomistaja

        En ole kerännyt metsästä koiran jätöksiä ja hoidetuille alueille en ole antanut koiran mitään tehdä. Se on aivan koiran koulutuskysymys. En voi ymmärtää koiran omistajia, jotka antavat koirien kusta ja paskantaa toisten ihmisten talojen nurkkiin ja postilaatikoiden eteen. Jos on tällaiseen koiransa opettanut, kerätköön pois. Koiran voi omistaa kuka tahansa. Joskus kyllä tuntuu että jonkinlainen ymmärrys omistajalla pitäisi olla. Ehkä vähimmäisvaatimus olisi, että omistaja asettaisi koiralle rajat ja säännöt eikä päinvastoin. Ja keskustassa on kerättävä myös jätökset pois, koska hoitamattomia alueita siellä ei ole.


    • Kompostillaomaankäyttöön

      Näin kerran lenkillä kaupunkialueella ison koiratarhan vieressä melkein metrin korkean kottikärrillä työnnetyn koiranpaskaläjän. Näytti vapaalta kompostorilta.

    • kivakaverikoira

      Ei se koiraparka osaa sanoa "kakka tulee"sehän tekee sen aivan kuin pieni lapsi,omistajan tehtävä on kerätä jätökset pussiin!mielestäni on aivan turhaa syyllistää vain koiria tekeleistään.Eihän vauvatkaan paskavaipoissaan Pyöri,vai onko p-mäellä näin?

    • seppo111

      eikö teillä junteilla ole muuta tekemistä kun kytätä koiran paskoja!!!!hankkikaa elämä

      • mullehauva

        Eiku hankkikaa ittekkii koira,,,


      • menehoitoon

        Giardia duodenalis on yleinen vatsatauteja aiheuttava alkueläin, joka aiheuttaa taudin nimeltä giardiaasi. Se elää sekä ihmisen että eläinten suolistossa ja leviää saastuneen veden lisäksi myös kosketustartuntana eläimen ulosteiden välityksellä.

        Koira voi saada tartunnan syömällä toisen eläimen ulostetta tai nuolemalla toise koiran takapuolta. Vaikka useimmilla giardiaan sairastuneella ihmisellä ei ole oireita, se aiheuttaa tyypillisesti ripulia, rasvaista ulostetta, vatsakramppeja, kaasua, pahoinvointia ja huonoa ruokahalua.


      • seppo111

        kiitos, nyt selvis,, meen heti hoitoon


      • roskapussimukana

        Missä tahansa kuin Pieksämäellä, Suomessa tai Euroopassa koiran ulkoiluttajalla on paska pussi mukana. Nämä Pieksämäen pääasiassa vitun viisaat rautatieläiset ei ymmärrä universaaleista pelinsäännöistä mitään. Koiran ulostaessa vilkaistaan ympärille ja jos kukaan ei näe tökätään paska ehkä kengänkärjellä vähän sivumpaan.


      • koirankakittaja

        Paskahan on hyvästä tähän paskaan kaupunkiin


    • pipopopi

      Osta löysenpi pipo.

    • tupakantumpit

      Jokaisella koiranomistajalla pitäisi ajaa nurmikkoa kaupungin ja taloyhtiöiden omistamilla alueilla. Kesäkuumalla, kun vetää päältä ajettavalla ruohonleikkurilla nurmikon peitossa olevaan muhineeseen koiranpaskaan, joka roiskuen leviää pieninä hitusina ilmaan ja ympäriinsä, ei paskottasi koiraansa nurmikoille. Samaiset ihmiset päästävät lapsensa vielä nurmikon leikkuun jälkeen leikkimään tai oleskelemaan näille alueille. Ollaan sitten niin hygienistiä omissa nurkissa, että oikein ihmetyttää. Asiassa on se hyvä puoli, että Pieksäjärvestä saa liukasta ja pulleaa kuhaa ja ahvelta, kun sade ja sulamisvedet huuhtelee koirien jätökset loppupelissä järveen putkia ja ojia myöten.

    • pitäkääpeenne

      Eipä ne jätökset pmäen katukuvassa mitään haittaa-niin likainen, hoitamaton, sotkuinen ja ANKEA paikka muutenkin.

    • Peni

      Parhaita puolia rakkaassa pikku taajamassamme on se, että koiraihmisten ei tarvitse kulkea pökälepussi taskussa. Eli taktista pelisilmää käyttämällä, oikein ajoitettuna, kakki tärähtää aina lepikkoon, satojen metrien päähän lähimmästä savumajasta. Etelän urbaaneille koiraihmisille tätä etua voisi Pieksämäen markkinoinnissa kohdentaa. Ja jos kunnanisät innostuisivat, koko kaupungista voisi muodostaa "erityisesti osoitetun aidatun jaloittelualueen". Silloin pelisäännöt selkiytyisivät, mielipaha vähenisi ja maan koiraihmisten silmissä paikkakuntamme asuinkiinteistöjen arvo lähtisi nousuun!

      • hauvatvsduudelit

        Hauhau-hallilla on jaloittelu tilaa.


      • Koiraharrastajajäsenhauh
        hauvatvsduudelit kirjoitti:

        Hauhau-hallilla on jaloittelu tilaa.

        Eikä tarvitse itse siivota oman koiransa ulosteita. Halli on rauhallisella paikalla aidatulla alueella. Voi ulkoiluttaa isonkin koiran ilman hihnaa vapaasti.


    • haukutihaukuti

      pmäestä maailman suurin koirapuisto, ilman mitään kakankeräyspakkkoa ja kiinnipitosääntöjä.. Siihen kylänne sopisi mainiosti. Omistajat haukkuu naapureita ja koirat toisiaan.

    • haukkuja

      Koiran ulkoiluttamisen verukkeella on hyvä kytätä naapureita. Miten muuten voit seistä ikkunan takana ja kytätä jos ei ole mitään syytä,, hyvä syy: hauva ulostaa. Pensasaidat vaan pitäisi saada lyhyemmäksi! Ps, koira rakkaat ihmiset tietää naapureista kaiken.

      • hännännostattaja

        Älykkäitä naisia ei pidetä naisellisina, ja moni ajattelee että heiltä puuttuu perinteisesti positiivisina pidettyjä ominaisuuksia. Yourtangon mukaan menestyvä mies ei kaipaa rinnalleen toista menestyjää, vaan haluaa mieluummin naisen joka pysyttelee taka-alalla ja antaa miehensä olla pomo.


      • koirakiva

        kiva kylillä juoruta mitä olemme kuulleet.. kesällä kun on ikkunat auki niin kuulemme kaikkee kivaa


    • ressuja2

      Niin näinhän se laki sanoo ja luulisin että järkevät ja fiksut ihmiset tajuais tämän. Ei taida kovin fiksua koiraporukkaa olevan kun kattelee esim. Huvilakadun pieluksia ja jopa kävelytietä lenkkeillessä. Onko se niin helekatin vaikeeta se paska napata siihen pussiin ja ootteko huomannu että roskiksia on ilmestyny Huvilakadullekin moneen kohtaan. Kai tuo on parempi se paska sinnekin laittaa kuin ihmisten kengänpohjissa pitkin ja poikin. Aika hurjaa touhua kun verorahoilla kaupungin työläiset siivoaa ja saman tie aletaan paskakasoja kasaamaan. Koiravero takaisin. Maksaisin mielelläni.

    • Hirnuvatkoirat

      Kalliimaksi kaupungille tulee "oriit", jotka eivät pysty maksamaan "ruokkoja". Ennen oriit tällaset oriit vietiin työsiirtolaan töyhin. Nykyisin oriit "hirnuu" ja sossu hyyssää heitä.

    • Neuvoja10
      • Piekslehtilukeetätäsivua

        Voisiko toimittaja Asikainen kirjoittaa jutun näistä vaikeuksista ja välineistä. Ne joita kiinnostaa ja tuottaa työssä vaikeuksiä selviää tuosta ketjusta. Terveyshaitat (kissoistakin on riesaa Viljelyksentiellä) ja annetaanko kaupungin ulkoalue työntekijöille huomatus velvoite ja nimi muistiin periaate selvistä välinpitämättömyyksistä. Olis lehdessä oikea paskajuttu.


    • ilkimykset

      Käytetyjä huumeneuloja näkyy myös puistoissa ja nurmikoilla. Hankasalmella ajoi hiljattain taas yksi huumepsykoosissa autonsa päin toista autoa. Moni Pieksämäkeläinen tietää asiosta ja on hiljaa, kun se koskee paikallisia nuoria. Joitakin aikoja sitten 17 v. tyttö "rakastui" näiden porukoiden kättäjään ja alkoi itsekin käyttämään. Huumekuskin ohitusvirhearviossa auto suistui tieltä, kuski kuoli ja tytöltä meni varvas poikki. Meuhkataan jostakin koiranpaskoista? Monelle nuorelle koira on todellinen ystävä, joka voi ehkäistä harrastuksen kautta ajautumisen huumeporukoihin. Olen sitä mieltä, että Pieksämäellä ei ole riittävästi nuorille aktiviteetteja. Vaarila ja mummola rakennuksia nousee, kuin sieniä sateella, mutta mummojen ja vaarien nuoruuden harastuspaikat ovat enää nostalgiaa, joita pidetään kaupungin varoilla yllä.

      • siistijä

        kunhan vaan nuori kerää koiransa paskat siinä on sitä aktiviteettia koira-ihmisille


    • KAtsokaa

      www.pieksämäki,on.homo.com

    • Koiranpaska

      Koiravero Pieksämäelle!

      • koirienystävä

        Hyvä ehdotus. jokin muodollinen 5000 - 10 000 euroo / vuosi olis sopiva?


    • torttutorvinen

      Kaupunki laittaa ruit puistoihin, joita se siirtelee paikasta toiseen ja nurmikot lannoittuu kyykiöiden tarpeilla. Baarien liepeille voisi laittaa ulkopisulaarit, jotka ovat varustettuna säiliöllä. Tulee säästöä kun Piksämäki saa ilmaista lantaa. Puskia onkin tarpeeksi kauniimmille kyykijöille Pieksämäellä.

    • haravoija

      Olisin tuon kadunvarren tonttini kohdalta haravoinut siistiksi, mutta empä kehdannut kun oli niin paljon koiran paskaa. Koiran pakaannuttajat sotkevat ja likaavat ihanan puistokaupunkimme... Eikö näille saa mitään kuria??

    • ahhhannnkeeeer

      Ihanan puistokaupunkinne??? Puistoiksi nimittämänne ovat muiden-järkevien ja siistien ihmisten- silmissä ryteiköitä ja hoitamatonta joutomaata, pultsarien ulkoilualueita. Koiran p....t sopivat hoitamattomaan, suttuiseen ja likaiseen katukuvaanne oikein hyvin.

    • LiikuntaToimeks

      Asukas tahtoo ulostepusseja määrävälein
      Koiran kakka on kevään merkki.
      10:02
      Iisalmen kaupunki on saanut asukkaaltaan kuntalaisaloitteen. Asukas ehdottaa, että kadunvarren ja puistoalueiden roskisten yhteyteen sijoitettaisiin koirien ulostepusseja.
      Asukas toivoo pusseja tietyn määrämatkan välein eli ei aivan jokaisen roskiksen yhteyteen.
      Kaupunginhallitus merkitsee aloitteen tiedoksi seuraavassa kokouksessaan. Hallituksen esityslistalla ei tarkenneta, toivooko asukas katukuvaan tyhjiä vai täysiä ulostepusseja.

    • hauveli

      Rantatie olisi saatava heti Tahiniemen rannalle. Olisi kiva rantamaisemissa ulkoilluttaa koiraa. Ja olisi yksi reitti lisää missä paskaannuttaa koiraa.

    • koiranomistaja

      Koirat on ihania mutta paskat on kerättävä.

    • Mikäpaskakasatontti

      Purotie 1, käyppä katsomassa

    • koirienkakittaja

      Paskaperseitä kaikki kirjoittajatkin!! voisin levittää ulostetta levityskärryllä koko kadun leveydeltä! niin olis jotain mistä kitistä

    • PAKSUAKSU

      Sehän on vai paskaa.ei ole suuri vaiva ottaa lapio jos sellaisen saattaa omistamaan ja siirtää tahi viskata se naapurin puolelle niin johan on huolet ohi.Tai vaihtoehtoisesti asennuttaa valvontakamerat,suunnaten ne kyseiseen kohtaan, missä olettaa tämän hyvin yleisen, luonnollisen poistuman tapahtuvan,olettaen että ilmoitat kyseisin kyltein kanssaihmisille että kameravalvontaa on,tietenkään suuntaus ei saisi olla naapureihin.Näin saat liekan päässä toimivan ihmisen selville ja voit jättää hänelle näytteen ,vaikka kaupan pieneen ja ilmaiseen pikkupussiin joka sekin on lähes läpinäkyvä,jättäen reitin varrelle sijatsevaan,itse pystyttämään pieneen tolppaan tahi vastaavaan.Näillä ohjeilla pitäisi homman toimia.SYY EI OLE KOIRAN VAAN TALUTTAJAN.

    • Koiran_oma_apina

      Voi sitä koira rassukkaa.
      Kun joutuu apinaa ulkoiluttaan.

    • Tosi_On_

      Mulla on tallessa vieläkin vuonna 1985 kerätty paska!

      Kun löydän sen vääntäneen otuksen niin se saa kulla kunniansa!

      Saatanpa sanoa jopa tuhman sanan "narttu" kovalla äänellä!

    • kakkapaskaa

      kakkapaskaa

      • hallitustiedottaa

        Tämä ei ole mikään pikku ongelma. Asiaa on käsitelty ja vatuloitu jo vuosia mutta mitä on saatu aikaan. Niin ihmis kuin muutkin jätökset pitäis käsitellä ja hoitaa asian mukaisesti ympäristön suojelemiseksi. Jään odottelemaan koska hallitus tiedottaa uusia ohjeita.


    • Koiravero

      Koiravero käytäntöön. Olipa vero tai ei kakat kuitenkin pitkin jalkakäytäviä!

    • Keskuskenttähaisee

      Eikö koiranäyttelyn järjestäjällä ole velvollisuus viedä tuo koiran kusen- ja paskanhaju mennessään. Kun jalkapallojunnu vetää liukutaklauksen pyykkikone haisee viikon koiran ulosteille pyykinpesun jälkeen.

      • ankeehaju

        pmäen ominaishaju vaan


    • Neuvoja10

      Tietenkin,, olet oikeassa, eiko ole siivottu muka? loppuu se rakkien näyttely,,,

    • Mister_Pökäle

      Koirankakkapussit eivät mahottoman kalliita ole. Vastuullinen koiranomistaja kerää kyllä lemmikkinsä tuotokset. Viitseliäisyyttä se vaatii. Selkäjumppaa. Joissakin kaupungeissa on kaupungin järjestämiä jätöspussitelineitä/automaatteja, josta saa kakkapusseja. Kakat voi laittaa kaupungin roska -astioihin. Myös pienkiinteistön omistaja voi auttaa merkkaamalla oman roskiksensa "koirankakkaroskis"-merkillä (www.koirankakkaroskis.fi ). Yhteispeliä siis.Ei tämä voi nyt olla niin mahdotonta.
      http://www.koirankakkaroskis.fi/

    • Varonäitäkoiranomistajia

      Saksanpaimenkoiran omistaja oli ulkoiluttanut koiraansa sallien sen juosta vapaana puistossa. Työvuorostaan kotiin matkalla ollut pyöräilijä havaitsi tilanteen ja pyysi koiran omistajaa kytkemään koiran.
      Omistaja ei kytkenyt koiraa ja koira hyökkäsi pyöräilijän päälle tämän ohittaessa koiran ja omistajan.

    • KylläSuomessasaa

      Ajankohtainen kakkonen 14.7.2015 klo 8:00 | päivitetty 14.7.2015 klo 18:31
      Kyllä, Suomessa saa harrastaa seksiä lemmikkinsä kanssa
      Suomi on Unkarin ja Romanian kanssa viimeisiä EU-maita, jossa eläimiin sekaantuminen ei ole vielä laissa kiellettyä.


      Suomi on harvoja EU-maita, joissa eläimiin sekaantuminen ei ole kiellettyä.

      Näin se on. Suomessa saa harrastaa seksiä eläimen kanssa, jos eläintä ei vahingoiteta.

      Eläimen kanssa saa olla sukupuoliyhteydessä, jos ei voida näyttää toteen, että eläintä on käsitelty liian kovakouraisesti, julmasti tai tarpeetonta kärsimystä ja tuskaa aiheuttaen. Eläimiin sekaantumisella ei tarkoiteta pussaamista, halailua ja silittelyä vaan sukupuoliyhteyteen verrattavaa tekoa ihmisen ja eläimen välillä.

      – Nykyään tiedetään, että sitä harrastetaan meilläkin paljon enemmän kuin yleisesti ajatellaan. Eläinseksi on tabu, eikä siitä haluta puhua. Keskustelu olisi kuitenkin tärkeää, Maa- ja metsätalousministeriön ylitarkastaja Minna Ruotsalo kertoo.

      Lainsäädännössä eläinseksiin suhtautuminen on mennyt ääripäästä toiseen. Vielä vuonna 1734 sekoituksesta järjettömien luontokappaleiden kanssa rangaistiin Ruotsi-Suomessa kuolemalla.

      Suomi laillisti eläinseksin vuonna 1971 muiden Euroopan maiden perässä. Yhtenä ajatuksena oli, että tekoon syyllistyivät yleensä nuoret, jotka olivat seksuaalisesti estyneitä, vajaamielisiä tai sitten vanhuuden tylsyyttä potevia. Katsottiin, ettei rikoslaki ole oikea keino puuttua sairaalloisena pidettyyn toimintaan. Eläinseksi oli Tanskassakin sallittua tämän vuoden heinäkuuhun asti.

    • Sakemannileiri

      Paneeko miehet koiriaan vai panettaako naiset enemmän itseään näillä sotakoirilla. Minkä vahvuinen on hihnan oltava että voi nostaa ison koiran puolimetriä korkealle roikkumaan.

      • KylläSuomessasaa

        Naiset ottavat koiran miehen korvikkeeksi
        17.04.2014 06:40

        Kirjoittaja: Henry Laasanen
        Kirjoitin aikaisemmin otsikolla Koiranaiset epäilyttävät.

        Maailmalta kantautuu lisää syitä koiranaisten epäilyyn. New York Post kertoo, että yhä useammat nuoret naiset - “Generation Rex” - valitsevat koiran äitiyden sijaan.

        Monille naisille koira on lapsen korvike. Koiran suosion naisten keskuudessa voi selittää myös sillä, että ne ovat miehen korvikkeita. Koira on lihaksikas, vahva, pelottava, totaalisen uskollinen, eikä se koskaan huomauta kertyneistä liikakiloista. Eli juuri sellainen kuin mitä naiset haluaisivat miehensä olevan.

        Suomi24-keskustelussa Koira hallitsee naisen elämää:

        "Koiralta sentään saa pyyteetöntä rakkautta, se ei petä eikä jätä. Päätin hankkia koiran, koska elämässäni on vastaan tullut pelkkiä luusereita, jotka ovat pettäneet ja jättäneet. Mielummin elän elämäni koirien parissa, kuin sikamaisten miesten."


    • Jaslo

      Olet aivan oikeassa! Siistinä koiranomistajana en anna pissata mihin sattuu ja kakat pitää kerätä pois. Ei todellakaan ole kiva sadekelillä kävellä kakan seassa joka valuu jostain keskelle katua. Minä kannatan koko Suomen laajuista koiraveropakkoa. Valitettavasti sitä ei pystyttäisi oikein mitenkään valvomaan. Sitten koirien vapaana pidosta. Muuten minulla ei ole mitään sitä vastaan mutta nämä koirat jotka pääsevät irti omistajaltaan. Viimeksi näin kävi n. 3 vkoa sitten, kun eläkeläisrouvalta pääsi saku karkuun. Lisäksi olisi mahtava jos voisi kunnon sakot pläjäyttää näille ihmisille jotka päästävät kissansa ulos kaupunki/lähiöalueella. Niin kuin edellä sanoit ei kissatkaan saa ulkona vapaasti kulkea, mutta yleensä ne heitetäänkin ulos kun raha ei riitä 0.38 eur/pv ruokaan vaan täytyy saada suun kostuketta. Eläimistä on paljon iloa, mutta vastuu on kannettava. Täällä meidän seudulla Riihimäellä nuorilla alkoholisteilla ja narkeilla on vahvoja koiria joita he taluttavat sen verran että käyvät kaljaa ostamassa ja sitten kotiin. Ei mitään koulutusta ja varmasti turhautuneita koiraparat kun eivät saa purettua energiaa mihinkään. Kerran meitä jo uhkailtiin "että pitäskö katsoa kumpi voittaa". Heput humalassa tietenkin. Joten jos joku heidän koiristaan kävisi meidän kimppuun en osaisi sitä koiraa syyttää, syyttäisin omistajaa, jos nyt yleensä jäisin henkiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1604
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1452
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1308
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      84
      1245
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe