Onko normaalia?

Hämmentynytäiti

Hei, haluaisin tietoa siitä, että onko tämä normaalia/tekevätkö muiden pienet lapset niin? Meillä on vähän päälle 2-vuotias lapsi. Hän yrittää usein koskea vanhempiensa alapäähän tai rintoihin. Myös koiran alapäähän yrittää koskea. Kielletään lasta jatkuvasti, mutta tuntuu ettei kiellot kunnolla tehoa. Joskus myös kaivelee omaa alapäätänsä ja huutelee, että kaivan reikää.

Miten tuollaisessa tilanteessa tulisi toimia? Onko syytä huoleen?

10

285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uteliaisuusja

      No tuskin täytyy huolestua, lasta on vain alkanut kiinnostamaan nuo asiat.
      Meillä myös kohta 3 v lasta kiinnostaa " alapää" asiat.usein näpräilee itseään ja kyselee "mikä tämä on". Myös saunassa isän ulkonäkö kiinnostaa, " mikäs tuolla heiluu jne:). Mielestäni se on ihan normaalia tietämättömyyttä/uteliaisuutta.
      Toki voisit kertoa lapselle ettei äidin tai isin alapäätä sovi tulla kokeilemaan.

    • hämmentynytäiti

      Niin, ongelmana siinä onkin juuri se, että vaikka olemme kertoneet, että vanhempien alapäähän ei saa koskea, niin hän ei meinaa uskoa sitä. Silti yrittää usein kokeilla, se on tuntunut todella rasittavalta jatkuvasti varoa milloin hän tarraa mistäkin kiinni. :(

    • seksuaalikasvatusta

      oletteko nimenneet hänelle asiat ja selittäneet, että mitä niillä tehdään. esim. pippelillä pissitään tms.? kiellot eivät pure, vaan ne tekevät lapselle kohteesta suuren kiinnostuksen kohteen. seuraavan kerran, kun lapsi koskettelee, niin voit vaikka sanoa, että tämä on äidin tissi, sillä ruokitaan vauvaa, ja pojilla ei ole tissejä. sitten sanot, että olet nyt nähnyt tissin, laitetaan se pois, sillä se on äidin ja vain äiti saa siihen koskea. sama juttu muiden ruumiinosien kanssa.

      jos kiellätte ilman perusteluja ja asioiden nimittämistä ja selittämistä, niin lapsi jatkaa tuota niin kauan kuin uteliaisuus on tyydytetty.

      voit myös tehdä haun sanalla leikki-ikäisen/taaperon seksuaalikasvatus

    • regqad

      Aivan on normaalia, mutta en minä itse ole siihen osannut noin jyrkästi suhtautua. Vasta pari päivää sitten 3v ihmetteli äidin tissiä ja halusi koskea siihen. Kerroin, että tissit on vauvojen maitoa varten ja siihen saattaa sattua, jos kovasti koskee, mutta sai varovasti koittaa (ja kiinnostus loppui taas siihen) Ja näistä itsensä tutkimisista on selvitty sillä, että on kerrottu, että se on pimpsa, sitä ei kannata kovin räplätä, kun se voi tulla kipeäksi jos vahingossa raapaisee.

      Ei näitä kannata kiellellä ja kauhtua, ne on osa normaalia elämää ihmiskehossa ja viisas vain on pieni kaveri, kun alkaa jo erottaa, että äiti tai isä näyttää erilaiselle kuin minä. Enemmän se vain kiinnostaa, kun siitä hermostutte ja kiellätte.Eihän näistä jutuista kannata antaa sitä kuvaa, että ne on salattuja ja hävettäviä asioita.

    • ekakirjoittaja

      Ollaan nimetty asiat ja kerrottu, että esim.se on isin/äidin pissapaikka jne. Ja ollaan kerrottu, että niihin alueisiin ei tarvitsisi koskea. Mutta kun lapsi ei meinaa uskoa...tämä asia siis todella stressaa perhettämme. Tuntuu, että lapsen kehityksessä on mennyt jotain vikaan, kun on niin "ylikiinnostunut" muiden ihmisten noista alueista. Ymmärrän sen, että lapsi on jossain määrin kiinnostunut esim.sukupuolisista eroista ja itsestään, mutta tuo käytös menee välillä niin yli, että voimavarat on koetuksella...Kehtaisiko tuohon juttuun pyytää apua esim.neuvolasta? Muutenkin tuntuu, että kaivattais jostain kasvatusapua..lapsi ei kunnolla muutenkaan nykyisin tottele asioita..varmaan ihan normaaliakin, mutta välillä vaan tuntuu, että lapsen kasvatus on todella vaikeaa...Perheellämme taitaa olla jotenkin vaikeampi vaihe menossa, kun tuntuu että molemmilla vanhemmilla on raskasta.

    • asdfdgf

      voit tietysti kysyä neuvolasta, mutta kertomasi perusteella minusta kuulostaa, että lapsi tekee noin, koska on huomannut, että noin saa herätettyä teissä voimakkaan negatiivisen tunnereaktion ja haluaa ymmärtää, mistä se johtuu.

      saman voi huomata jo pienimmissä lapsissa, meidän poika yrittää joka kerta heittää lautasen lattialle ruokailun päätteeksi, vaikka siitä on 100 kertaa sanottu ja voimakkaasti kielletty. samoin jotkut lapset hakkaa jo ihan vauvana päätä seinään tms., kun huomaavat että saavat sillä tavoin erikoisen reaktion aikaan vanhemmassa.

      teidän kannattaa nyt jatkossa suhtautua viileästi pojan tutustumisiin, kuin se olisi vain arkipäiväinen asia, johon ette kiinnitä huomiota. nimetkään ja selittäkää ruumiinosat edelleen, mutta kieltäkää kerran napakasti ja ohjatkaa lapsi tekemään muuta. jättäkää tunneraktiot ja omat ahdistukset sikseen ja pysykää neutraaleina. älkää tehkö asiasta omassa mielessänne suurempaa kuin se onkaan.

    • ekakirj

      Ei olla saatu ongelmaa ratkaistua millään keinolla. Pakko varmaan hakea jostain apua, siis lapsi saattaa yrittää ihan tosi monta kertaa päivässä tarttua meidän aikuisten sukupuolielimiin tai sit koiran sukuelimiin. Tästä on muodostunut tosi iso ongelma perheessämme. Todella ärsyttävää ja rasittavaa käytöstä. Kieltäminen, jäähyt tms. ei auta. :( Tarvitaan varmaan jonkun psykologin tms.neuvoja.

      • Ehkäeinormaalia

        Onko lapsi muuten normaalisti kehittynyt? Osaako hän puhua? Tuntuuko edes ymmärtävän puhetta? Jos ei, niin kipikapin neurologille.


      • munasilteen

        Luin tämän vasta nyt. Ihmettelen, kuljetteko te vanhemmat kaiket päivät sukuelimet paljaina, vai miten on mahdollista, että lapsi yrittää monta kertaa päivässä tarttua niihin.
        Pitäkää housut jalassa, niin eiköhän se siitä.


    • ekakirj

      On normaalisti kehittynyt ja ymmärtää puhetta ja puhuukin paljon. Uhmaikä on ollut todella kova ja tämä aiemmin kirjoittamani ongelma lisännyt ongelmia perheeseemme. Kovasti on omaa tahtoa ja vaikuttaa välillä hiukan ilkikuriselta toimissaan, ei läheskään aina tottele jne. Aiotaan kyllä hakea tähän ongelmaan apua, koska oman perheemme voimavarat ovat välillä koetuksella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      375
      4819
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1924
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1662
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1576
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      257
      1510
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1387
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1274
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe