Tämä tästä vielä puuttui

HuonoaHallintoa

Lapuan kuntapäättäjät ja kepulaiset virkamieher ovat nyt lakkauttamassa hyväkuntoisia ja homeettomia Haapakosken ja Poutun kouluja kaiken muun koulusotkun lisäksi.
Miten voikin olla tällä valtuustokaudella meillä lapualaisilla näin huonot kuntapäättäjät. Olemmeko todella heidät valinneet?

30

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alankoehdottomasti

      tosiasia on että vanhoosta kouluusta ei saa uusia vaikka kuinka saneerattaas rahaa kyllä palaa varmaan yhtä paljon kuin rakennettaas uusikoulu

      • yksoikoostaon

        no ei se ny ihan noinkaan mene:D että maan tasalle vaan kaikki ja rakennetaan uutta heikoosta materiaaliista. 60-luvulla on tehty kunnolla, kyllä ne kestää kun vaan kunnostetaan ja ennen kaikkea ylllä pidetään. kyllä on kallista tämä kouluharrastelu lapuallavoi voi.......


      • syrtekki

        Misssä on faktat näiren koulujen homeisuuresta.Valtion virastotalokin oli muka niin homehessa,että piti lähtiä pakoon.Kuinka ollakkaan se on nyt taas käytössä.Taitaa nykyään olla hometta korvien välissä.Kun työ ei maista keksitään vaikka mitä teksyitä vallittamiseen.


      • koulullatyöskentelevä

        Samaa mieltä, liikaa on vouhotusta ja muka-hometta paljon myös näissä asioissa mukana. toki herkät reagoi kaikkiin saasteisiin ja mikrobeihin, mutta moni ei myös reagoi. allerkiat sun muut lisääntyneet paljon, ei kaikki ole koulujen vika.


    • oliskovastaustässä

      Vaikuttaa siltä, että puheenjohtajisto (tuo kopla) haluaa hallita ja määrätä kaikesta ohittaen hallituksen ja valtuuston. Heidän pyrkimys on viranhaltijoista muodostaa mieleinen sihteeristö kuten aikoinaan oli neuvostoliitossa politpyroon käytössä. Valtaa käyttää mm. valtuuston luottamusta vailla oleva puheenjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja, joka on kaupungin virkamies...Missä kulkee häveliäisyyden raja? Näitä pyrkimyksiä tukee sitten paikallinen lehti yksipuolisella uutisoinnilla (Pravda)

    • jessusmikäsoppa

      kun tätä soppaa vielä aikansa sotketaan niin huomataan jotta lapua on matkahuollon kaltaisia homeisia muistomerkkejä täynnä ei ole uutta koulua ja vanhat on käyttökelvottomia lukio toimii ehkä vanhas kauppikses joka ei myöskää ole mikään hiuppu rakennus, loput sijoitetaan paukulle ja muihin "tilapäisrakennelmiin"

      • joskustulevaisuudessa

        todennäköisesti nuon siinä käy, seuraavat 10 vuotta valitetaan kakista ratkaisuista ja kukaan varsinkaan valittajat ei ota vastuuta nuorten hyvin/pahoinvoinnista.
        toivottavasti nykyiset koululaiset muistavat silloin nämä asiat ja päättävät pistää asiohin vauhtia.


    • etsillei

      Näitä parakkiviipaleita, ns. väistötiloja jaa tilaamalla vaikka kadunvarret täyteen...

      Oli muuten tuolla toisaalla mielenkiintoinen kirjoitus, oheisena lainaus:

      "Kaupunginhallituksen puheenjohtajana toimii virkavapalla oleva kaupungin viranhaltija. Perusteluna esteettömyydelle on esitetty virkavapaus. Virkavapaus on myönnetty viranhoidosta, ei virasta.

      Kunnallisen esimiehen virkasuhdeoppaassa on teksti:

      "Työnantaja voi yksipuolisesti päättää virkavapaan keskeyttämisestä tai peruuttamisesta, jos virka vapaata käytetään muuhun tarkoitukseen kuin mitä varten se on myönnetty. Keskeytys- tai peruuttamispäätöksessä on myös todettava, milloin viranhaltijan on palattava työhön."

      http://shop.kuntatyonantajat.fi/uploads/vo_fin_all.pdf

      Onkohan tässä nyt jotakin tarkasteltavaa?"

      Et sillei:)

      • Äimänkäki_2

        Mitä ihmettä tuo virkavapaan keskeytysteksti tässä tekee ? Onko joku virkavapaata saanut käyttänyt oikeuttaan väärin ?


      • vaikuinka

        Eikös hallituksen puheenjohtaja ole hieman kyseenalaisesti yehtävässään


    • muistihukas

      Kokoomus, Lahdenssuot ja maustettuna Pöntisellä ja Ylitalolla ovat lopettemassa Poutun ja Haapakosken kouluja, kun ne ei enää muista etteivät ole Alangon puolella vaan nyt vastaan. Koulujen lopettaminen on puhtaasti Kokoomuksen ym, kuningasidea.

      • missäpihvi

        ainut mitä on oleellista on se mistä ei puhuta ei kirjoiteta: mitä on jo sovittu, kuka hyötyy alangosta ja miten. herätys, tutkivat journalistit.


      • siinäpihvi

        Arvoisa "missäpihvi" Alangosta hyötyvät koululaiset. He saavat terveet ja nykyvaatimukset täyttävät kouluolot. Vanhempienkaan ei enää tarvitse pelätä lastensa terveyden puolesta.


    • hyvätulooD

      Eihän nämä ainoat homeettomat koulutaloot ole jotia on lopetettu. kiinni vaan. ja myyntiin.

    • aivanhullua

      kyllä pitkät tuloo koulukuljetukset.eikä haapakosken koululle jatkokäyttöä löyry. ei ole sellainen jonka vois muuttaa kodiksi oikeen.poutussakin on sikapaljo oppilaita.

    • urmakk

      Ei niitä lopeteta, uskokaa jo.

    • totuusontämä

      Kyllä koulut on lapualla tavattu lopettaa vasta silloon ku kersat loppuu kouluista. Koittakaa kylälääset pitää vipinää peittojenne alla, niin ei tartte murehtia koulujen lakkauttamisista :)

    • ööööö666

      Voiskohan löytyä mistään sellaista pykälää jonka perusteella sais koko valtuuston ja hallituksen erotettua kyvyttöminä hoitamaan niitä tehtäviä joihinka ne valittu.Uudet vaalit samantien.

      • munehdokasonhyvä

        Ei sieltä tartte erottaa kuin muutama tyyppi, niin voisi jo alkaa sujumaan tuo päättäminen. Kukin saa arvata, ketä ne olisi!?!


    • asdfdas

      Poutun ja Haapakosken koulujen "pelastaminen" on kunnallispoliittista teatteria elävästä elämästä.
      Muutama puuhapetteri alkoi puhua koulujen lopettamisesta ja "huolestua" koulujen lopettamisesta. Kukaan ei ole lopettamassa ko. kouluja, niiden lakkauttaminen ei ole ollut vaihtoehto eikä tavoite.

      Muutama "järjestelijä" sekoottaa ihan tarkootuksella koko koulukeskustelua. Siihen itse lietsottuun paniikkiin ei ole mitään tarvetta lähteä mukaan.

      Samoon kepeet väitteet vanhojen tilojen korjauksista menee samaan laariin. Ei niitä hyväksi saa kohtuu kustannuksilla. Isolla rahalla kyllä, mutta silloin ei puhuta mistään säästöistä enää.

      Jos haluaa uskotella muille että vanhoja korjaaamalla saadaan nykyaikaisia opetustiloja, alkaa olla korkea aika näyttää jotain laskelmia paperilla. Niitä ei vain tahdo löytyä. Eikä tule. Uskottelua kyllä.

      • suuruudenhulluutta

        No laittakaa sitten kiinni Haapakoski ja pouttukin, jos kerran vain rakennysvuodella on merkitystä. Tuiolla lokiikalla saa panna kiinni myös Männikön koulun. Mikä huuto siitä tulisi? Ilkassa veeärrän junavuoroja kritisoinut tiivisti hyvin: Ei hoideta taloa ja sitten se voidaan huonokuntoisena purkaa. Seinäjolle on kosteusongelma uudessa kirjastossa. hädin tuskin pari vuotta vanha. Kauhavalla vuotaa uuden paloaseman katto. Maksoi melkein 5 milliä tämä pytinki. Helginissä vuotaa oppeeratalon katto, eennen ensimmäistäkään konserttia. Suuresta koulukeskuksesta seuraa vain jumalattomat kuljetuskulut ja veroäyrin nosto.


    • suvuton

      Meillä on valtuustossa 35 henkilöä. Puolueittain jako on KESK 13, KOK 11, PS 4, KD 3, SDP 3, VAS 1. Nyt koko kaupungin päätöksenteosta politbyroona määrää "jokin puheenjohtajisto", jolla ei ole missään hallinto- tai johtosäännössä mitään asemaa tai valtaa. Tajuatteko valtuutetut, miksi olette antautuneet?. Teillä on valta ja voima. Olette antaneet puheenjohtajalle epäluottomuslauseen jota ette ole peruneet. Olette valinneet hallituksen puheenjohtajaksi, vastoin kuntalakia, kaupungin viranhaltijan. Miksi---siksi kun jotkut suvut käskee! Teidät valtuutetut on vaaleilla valittu, me äänestäjät olemme teihin luottaneet, nyt on teidän aika se luottamus lunastaa!! Jokainen kuntalainen on yhtä arvokas suvusta riippumatta!

    • häpeensilmätpäästäni

      Totta kuitenkin on, että kun joutuu esittelemään vierailleen Lapuaa, niin todella hävettää sanoa Liuhtarin nykyistä Paukunalueen väistö- ja myöhemmin pysyväksi kouluksi suunniteltua rakennusta kouluksi. On siellä sitten hometta tai ei. Lapuan imagoa se rakennus ei nosta kouluna, vie kyllä mainetta alas jotta ropisee.

      • kallistaon

        Hometta oli virastotalollakin. Poliiseja kuunneltiin ja saivat uudet tilat komeasta lasitalosta. Talon nykyiset vuokralaiset sanovat että kaikki on hyvin. ovat ilmeisesti avanneet ilmastointiräppänät, osaavat ja ymmärtävät niitä käyttää. Tuleeko mitään mieleen tästä.


    • arvelisinnottatuata

      Kyllä lapualaasilla rahaa on. Äyri ylähän vaan useemmalla prosenttiyksilöllä het kerrasta vai mitä. Saaha sitä paasata menemähä jos siltä tuntuu. vaan taitaa olla notta pitää enste pankinovia kolukutella.

    • Pouttulainen

      Minkä takia Alangon koulun oppilasmäärää on nostettu suunnittelun aikana siten, että sinne mahtuu Poutun ja Haapakosken oppilaatkin....ettei vaan !!!

    • lastenpuolesta

      Lapuan Sanomien nettisivuilta lainattua:

      "Maanantai-iltana istunut kaupunginhallitus päätti kokouksensa hieman ennen kello yhdeksää tuloksettomana, ilman valmista esitystä kouluinvestoinneista. Puheenjohtaja Teppo Ylitalon esityksestä kokousta päätettiin jatkaa heti tiistaina.

      Hallintojohtaja Toni Leppänen kuvaa kokouksen kulkua niin, että eri vaihtoehdoista käytiin keskustelua. Kaupunginhallitus pyrkii sorvaamaan esitystään kaupunginvaltuustolle, jonka on tarkoitus ensi maanantaina päättää, miten Lapuan kouluoloja lähdetään parantamaan. Huutavasta tarpeesta ja siitä, että jotain on tehtävä, ei vallitse erimielisyyttä luottamushenkilöiden keskuudessa."
      Kaupungohtajan esitys oli oitkällisen virranhaltijavalmisten tuloksena; "Kaupunginhallitus jättää valtuustolle valtuustoaloitteesta yllä olevan selvityk sen ja esittää, että aloite ei anna aihetta enempiin toimenpiteisiin."
      (http://julkaisu.lapua.fi/dweb/kokous/20151138-3.HTM)
      Uutisointi tarkoittanee sitä, että aloitteentekijä ja valtuuston puheenjohtaja eivät voi, yrittäjien painostuksesta johtuen, hyväksyä kaupunginjohtajan esitystä. Istutaan lisää kokouspalkkioita!

    • Alinkoon

      Jos keskustalaiset aikovat tehdä järjettömän lukion siirron alinkoon, ehdotan, että valtuutetut maksaisivat itse tyhmän päätöstensä kustannukset. Oma lompsa neuvoo tyhmimpiäkin.

    • aahneudellaonkakkanenlop

      Alangon hankkeessa ei ole kysymys pelkästään lukiosta, sehän on päivähoito- ja koulukokonaisuus Lapualaisten lasten ja nuorten parhaaksi. Jos sitä pilkotaan Lapualaisten yrittäjien vaatimuksesta sellaisiksi kiinteistökokonaisuuksi, että heillä on resurssit palaset rakentaa, niin siinä silpussa on huomiotava päivähoidon tarpeet, peruskoulutarpeet ja lukiotarpeet. Nyt jopu idealisti on siitä esim. päivähoidon "yksityistänyt" niinkuin se tapahtuisi simsalabim. Homeisia kouluja pakosalla on lapsia parakeissa ja lukiolaiset yskivät. Turha tästä on kepua tai opettajia syyttää. Hanke on aikoinaa yhdessä päätetty ja nyt jotkut yrittäjät huomasivat, ettei heillä ole mahiksia kilpailla rakentamisessa isompien kanssa niin piti lähteä värkkäämään.

      • niinmahtavaa

        Lapuan sanomat "uutisointi" ja taas tyhjä kädessä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3764
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      209
      1853
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1404
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1285
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      166
      943
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      893
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      890
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      870
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      849
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      848
    Aihe