Hyviä kokemuksia Intian ulkoistuksista?

Väsynyt123

Kesken ulkoistusrumbaa ja totaaliturhautumisen ollessa vallalla (jatkuvasti vaihtuvat Intian projarit, äärimmäisen huono englanninkielen taito, huono organisointi jne.) kaipaisin kokemuksia onnistuneista Intian ulkoistuksista. Onko sellaisia? Omalle kohdalle ei ole osunut, ja 99% tutuilta kuulemani jutut ovat myös negatiivisia: työn teko hidastuu, virheiden määrä lisääntyy, ja täten kaikki tulee loppupeleissä kalliimmaksi.

18

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkiomisti

      Kysy johtajilta, vaikkapa Tiedon Alkiolta, niin kuulet, kuinka asiakkaat ovat tosi tyytyväisiä, kun järjestelmien toteutus ja ylläpito on siirretty osaaville, ahkerlle ja työhönsä sitoutuneille intialaisile.

    • kehitys

      Tulee lisääntymään (valitettavasti Suomen työllisyyden kannalta), koska asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ja Intiaan ulkoistuksilla voidaan saavuttaa todella merkittäviä kustannussäästöjä. Intiassa on kuulemma paljon hyvin koulutettua työvoimaa saatavilla. Kilpailu vaan on alalla globaalia, siihen on pakko sopeutua mm. Suomen IT-alan palkkoja tiputtamalla.

      • ulk43

        Ei varmaan koko IT-alan, vaan vain sellaisten IT-alalla joiden työ on ulkoistettavissa Intiaan. Ei kaikkien työtä voi ulkoistaa edes naapuri taloon.


      • kokonaisvaikutus
        ulk43 kirjoitti:

        Ei varmaan koko IT-alan, vaan vain sellaisten IT-alalla joiden työ on ulkoistettavissa Intiaan. Ei kaikkien työtä voi ulkoistaa edes naapuri taloon.

        Ei mutta kyllä se vaikuttaa ihan koko alan palkkatasoon jos edes osa työpaikoista on ulkoistusuhan ja globaalin hintakilpailu alla.


      • itjohtaja1234

        No hyvä että vaikuttaa palkkatasoon, sanoisin että it duunarit on ihan normitehdastyöntekijöitä ja heitä kustaan silmään titteleillä. TES kehiin ja 2k palkka riittää normikoodarille. Sillä pärjää hyvin inkkareitakin vastaan.

        mutta jos pyynnöt on 5k tavallisesta duunarihommasta, niin unohda koko juttu


    • KonkurssiOnVaihtoehto

      Tuo kaikki negatiivinen tulos on kiinni yrityksen johdosta. Joku naputtelee Excelillä pelkkiä numeroita tajuamatta p**kan vertaa, että mitä itse työ on.

      Ja lopputulos ja saldo on sitten tuollainen.

      • itjohtajatar2345

        mitä mitä. Excel ja firman tulos on erittäin positiivinen kun ulkoistaa Intiaan peruskoodauksen.

        Konsultointia eli asiakkaan iholla tekemistä, ei koodaamista, on vaikeampi ulkoistaa mihinkään...kuten yllä mainittukin.


    • Konslutka

      Lyhyentähtäimen voitto on aina pitkätähtäimen tappio. Siinä vaiheessa kun kakka osuu tuulettimeen ulkoistuksesta päättäneet tahot on tekemässä samaa tuhoa toisessa yrityksessä ja prosessi jatkuu ja jatkuu. Paikkaa vaihdetaan heti kun konkreettisia näyttöjä "onnistuneesta" ulkoistuksesta on olemassa mutta riskit on vasta kumuloitumassa.

      Piiri pieni pyörii.

    • Aasianvuosisata

      Softan tekeminen ei ole mitään salatiedettä. Aasia menee softan tekemisessä hyvin pian ohi Euroopasta, on osin jo mennytkin. Kustannustehokkuus on paljon parempi, eikä työpäivän pituudesta esitetä tyhmiä kysymyksiä. USA:n länsirannikon vielä pärjää hyvin, johtuen jenkkien poikkeuksellisen vahvasta osaamisesta ja innovatiivista yrityskulttuurista. HW:n osalta ei tarvitse edes arvuutella, koska lähes kaikki osaaminen ja valmistus on Aasiassa. Softa seuraa perässä.

      • ukkoulkoistaja1234

        Ja tässä pahoinvointiyhteiskunnassa on kaikenlaista turhaa kuten lomia, saikkuja, tessejä ja tupakkataukoja rassaamassa rehellisen yrittäjän tuloksentekoa. Intiaan tai kauemmas vaan. Vinkkinä että Vietnamista saa vielä puolet halvemmalla kuin Intiasta.


      • Kauppasaarto

        Jossain vaiheessa tuokin kupla kuitenkin pamahtaa. Intia on jo kallis paikka ulkoistaa, jonka jälkeen sitten siirretään halpatyö Filippiineille, Vietnamiin jne. Sitten jossain vaiheessa nekin ovat liian kalliita ja siirrytään jonnekin Afrikan sarveen. Sitten sekin on liian kallis. Mihin sieltä sitten siirrytään?


      • hyvä_kehitys
        Kauppasaarto kirjoitti:

        Jossain vaiheessa tuokin kupla kuitenkin pamahtaa. Intia on jo kallis paikka ulkoistaa, jonka jälkeen sitten siirretään halpatyö Filippiineille, Vietnamiin jne. Sitten jossain vaiheessa nekin ovat liian kalliita ja siirrytään jonnekin Afrikan sarveen. Sitten sekin on liian kallis. Mihin sieltä sitten siirrytään?

        Hyvä vaan jos varallisuus leviäisi myös köyhempi maihin. Tällä hetkellä maailman köyhin 80% väestöstä saa vain 5.5% varallisuudesta. Voisi tasata hyvinvointia.


    • IT-mies

      Listaasi voidaan lisätä myös se, että mitään muuta ne eivät tee siellä Intiassa kuin se mitä on listassa ja ohjeissa ja senkin tekevät huonolla englannilla ja osaamisella.

      Yritysten johtajat on ihan pihalla tässä asiassa, että ulkoistaako vaiko ei oma IT porukat, vastaus on PITÄKÄÄ ITSELLÄNNE SE ASIANTUNTEVA PORUKKA JA LAKATKAA TUNKEMASTA ULKOISTUKSIA SINNE TIEDOLLE JA MUUTAMALLA MUULLE YHTIÖLLE, JOTKA OSTAA ALIPALVELUNA NE SITTEN VIROSTA TAI INTIASTA JA JOSSA EI MITÄÄN OSATA. JATKOSSA LISÄKSI YRITYKSELTÄ PUUTTUU IT-OSAAMINEN JA ULKOPUOLISET FIRMAT VIE JA YRITYS VIKISEE JA MAKSAA KILTISTI KUN PÄÄ ON SUORAAN SANOEN PA..SK..ASSA.

    • 5-18

      Ulkoistus ei toimi edes Suomen sisällä. Miten se voisi toimia Intiaan jossa joka puheluun vastattaan kysymyksiin aina yes, yes.

      Suomessa toimii tiettyyn rajaan asti ajatustenluku tilaajan suuntaan toteuttajalta. Eli pystytään tekemään sitä mitä halutaan vaikka ei aina pyytäjä tiedä mitä halusi.

    • jgh

      Toimii tai ei. Parhaimmillaan saa ahkeran tekijän joka tekee jotain rutiiniluontoista 10% suomalaisesta hintatasosta, huonoimmillaan valehtelevan, osaamattoman ja laiskan tekijän jonka puheesta ei saa selvää. Speksit pitää olla tosiaan niin tarkalla tasolla että suunnilleen sivun viimeisessä lauseessa käsketään kääntämään sivu.

    • 13or10

      Tässäkin pätee tiedon siirtymisen yleiset lait. Aluksi asioista vastaavat lähinnä filantroopit ja asiaan vihkiytyneet "hyönteistieteilijät" jolloin hommat ymmärretään loppuun asti. Sitten kiinnostuvat teknisesti lahjakkaat ihmiset, kuten tohtorikoulutetut, yms. Sitten se valuu DI-tasolle ja tavallisille insinööreille. Tässä vaiheessa alkuperäisestä ymmärryksestä on enää rippeet jäljellä ja homma muistuttaakin enemmän mutua kuin mitään järkevää tiedettä.
      Samoin käy ulkoistuksessa: Alussa vastaanottavassa päässä on top-notch tyyppejä, myöhemmin putken toiseen päähän jää sitten vain niitä onnenonkijoita, jotka yrittää tienata sen päivittäisen leipänsä ilman todellista mielenkiintoa ongelmiin.. Mitä käy sitten näille hyville tyypeille? No, he ovat nopeasti omaksuneet sen, mitä omaksuttavissa on, perustaneet kilpailevan firman ja myyvät sitten itse asiassa samoja tuotteita puolet halvemmalla markkinoilla, jotka eivät koskaan alkuperäiselle idean keksijälle auenneetkaan. Hamassa tulevaisuudessa voi tulla joku tuote, joka etäisesti muistuttaa alkuperäistä, mutta on 10x kehittyneempi myös vastavirtaan..

      • 9-16

        Onko sinulla lääkitys ihan kohdallaan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe