Suomen kolutusjärjestelmän parjauskampanja

turhaanparjattu

Suomi-tylytys leviää maailmalla – Huippumaine perustuukin harhaluuloon?
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/80416-suomi-tylytys-leviaa-maailmalla-huippumaine-perustuukin-harhaluuloon

"Ulkomaat

Oikeistolaisen ajatushautomon Centre for Policy Studiesin raportti Suomen koulujärjestelmän maineesta leviää ulkomaisessa lehdistössä. Muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC otsikoi raporttiin pohjaten, että Suomi ei ole enää entisensä.

Suomen koulujärjestelmää on hehkutettu vuosikaudet ympäri maailmaa. Viime vuosina suomalaisten tulokset Pisa-testeissä ovat kuitenkin kääntyneet laskuun.

Raportin kirjoittaja, koulutusalan ajatushautomon tutkimusjohtaja Gabriel Heller Sahlgren, väittää Suomen koulutusmaineen perustuvan väärinymmärrykseen. Raportissaan hän kertoo pyrkivänsä ”lähemmäs totuutta”.

Sahlgrenin mielestä Suomen loistava menestys Pisa-testeissä 2000-luvun alkupuolella perustuu vanhaan, hyvin perinteiseen koulutusjärjestelmään. Sahlgrenin mielestä Suomen menestys perustuu historiallisiin, talouteen liittyviin ja kulttuurisiin tekijöihin, joilla ei todellisuudessa ole tekemistä koulutuksen kanssa.

- Nykyiset suositut selitykset maan saavutuksille eivät kestä tarkastelua, Sahlgren kirjoittaa.

Sahlgrenin mielestä totuus Suomen koulumenestyksen syistä istunut siihen kuvaan, jonka asiantuntijat halusivat Suomen antavan. Suomesta haluttiin Sahlgrenin mielestä tehdä vastavoima Aasian koulujärjestelmille, jotka perustuivat kovaan työhön ja pitkiin koulupäiviin sekä esimerkki siitä, että menestyksen voi saavuttaa vapaammalla ja luovemmalla lähestymistavalla".


* Tässäpä todellinen salaliitto, jolla suomalaisen hyvinvointivaltiomallin avulla luotu koulutuksen huippumaine koitetaan alasajaa oikeistolaisen ideologian avulla. PISA-tulokset ovat huonontuneet aikana, jolloin päähallituspuolueina ovat olleet oikeistopuolueet keskusta ja kokoomus, ja politiikka ollut sen mukaista. Koulutusjärjestelmää parjataan surutta saman alasajotalkooporukan voimin.
Oikeistolle on uhka että Pohjoismainen hyvinvointivaltiomalli tuottaa pienemmällä pänttäämisellä ja vapaammalla otteella Aasialaisia vastaavan tai jopa paremman tuloksen. Aasiassahan koululaisten koulupäivät ovat paljon pidempiä ja tarkemmin ohjelmoituja, kuten myös työelämä. Liikaa vapautta ja vapaa-aikaa omaavat proletaarit ovat uhka isännille. Ruotsissa on huomattu porvarihallitusten PISA-tulosten romahduttava vaikutus, ja Suomessakin tulokset tulevat tippumaan entisestään, sitä mukaa kuin kasvatus- ja koulutusjärjestelmää alasajetaan porvari-ideologialla muiden hyvinvointivaltion peruspalveluiden tapaan.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etnäin
    • Kun luokkakokoja on kasvatettu, ja kouluissa säästetään säästämästä päästyä niin alkaahan se väistämättä jossain näkyä.

      • keinoteko

        Saadaan eroja eliitin ja proletaarin välille.


      • keinoteko kirjoitti:

        Saadaan eroja eliitin ja proletaarin välille.

        Suurin ero taitaa olla suurimpien kaupunkien ja maaseudun koulujen välillä. Niin se on ollut aina.
        Maalla yksi opettaja voi opettaa yhtä aikaa 4:ää luokkaa.
        Maalla on sitten sekin ongelma että jos ei oppilaat riitä niin pannaan koulu kiinni. Ei välttämättä aivan huono asia jos parantaa opetuksen tasoa.


    • HYISAATANAHYI

      Siis hyvään lopputulokseen on päästy "väärin" keinoin. Suomessa ei varmasti ole vääristelty PISA tuloksia ( paitsi suomenkielisen kantaväestön osalta pisteet ovat paljon korkeammat kuin kokonaispisteet).
      Arvostelu tuntuu kummalliselta. Mitä moitittavaa on esim. "Vanhassa, hyvin perinteisessä koulujärjestelmässä", jos se tuottaa hyviä oppimistuloksia ja on tasa-arvoinen??
      Taitaa kyseessä olla vain herjauskampanja että saataisiin Suomeenkin yksityinen koulusektori ja ylikansalliset firmat rahastamaan välistä. Samalla tavoin Suomen toimiva, halpa ja oikeudenmukainen julkinen teveys ja sosiaalisektori on ajettu alas.

      • tymäteitajuu

        Omistajaluokka tahtoo lisää hynää, eli minimaalisen tasaveron Viromallin, jonka takia hyvinvointivaltio ja sen peruspalvelut ajetaan pakosta alas, koska ilman verotuloja palveluja ei voi tuottaa. Suomen koulutusjärjestelmän ja hyvinvointivaltion parjaus sopii tähän kuin nappi silmään. Vaikka veronmaksuhaluja ei ole, omistajaluokka haluaa nykyisenlaisen turvatason ja viranomaispalvelut jotta omaisuudensuoja ja turvallisuus heillä säilyvät yhteiskunnan laskuun. Melkoinen paradoksi. Voiko huono-osaisten olettaa noudattavan yhteiskunnan sääntöjä, asetuksia ja lakeja, jos niistä ei ole köyhille mitään hyötyä, pelkkiä velvotteita? Anarkia ja viidakon lait tulevat voimaan kun hyvinvointivaltio ja peruspalvelut sekä tulonsiirtojärjestelmä puretaan. Omistava luokka saa itse vartoida omaisuuttaan, siinä on Wahlroosinkin rahat pikkuropoja kun hyvinvointivaltion turva ja vakaus koitetaan tuottaa omilla rahoilla ;)


      • vainyksimaksaa

        Yhteiskuntasopimus = työntekijän tulojen- ja työehtojen alasajo sekä työajan pidennys


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe