E-pillerin vaihto toiseen merkkiin kesken liuskan

Aerion

Hei,

olisin kysynyt, onko kellään kokemusta e-pillerin vaihtamisesta lennosta toiseen kesken laattaa? Sain itse ohjeeksi vaihtaa 2,5 kuukauden jälkeen Mercilonista Yasminiin pahojen sivuoireiden takia, ja vaihdon tein jo eilen, olisi vain kiva tietää, mitä kaikkea kivaa voin odottaa tapahtuvan tätä pakkausselosteen ohjeiden vastaista vaihtoa koskien.

Eli syy vaihtooni on tässä: Runsaiden kuukautisten takia minulle määrättiin ensimmäiseksi ehkäisyksi lopulta hormoneihin päättäessäni siirtyä Mirena, vaikken ole synnyttänyt (ikää siis kohta 30 v.). Se aiheutti niin kamalat ja jatkuvat kivut ja kramppailut ja anemiaa aiheuttavan vuodon, että kahden kuukauden jälkeen poistatin sen. Muina sivuoireina sain vaihdevuosimaisen hikoilun ja järjettömän ruokahalun. Kierukan jälkeen olin ilman hormonaalista ehkäisyä puoli vuotta, mutta lateksiallergian takia päätin kokeilla Nuvaringiä. Se ei pysynyt sisällä ollenkaan, jouduin parikymmentä kertaa päivässä korjaamaan sitä paikalleen, kunnes se yksi päivä tippui vessanpönttöön, ja siihen jäi sen käyttö. Mitään sivuoireita en siitä kuitenkaan saanut, ja siitä syystä loogisesti minulle määrättiin Mercilon-pillerit.

Ensimmäinen kuukausi Mercilonilla meni hyvin, mitä nyt kehitin hirvittävän ruokahalun (kuin olisi ahmimishäiriö ollut, söin 2-3 kertaa oman energiantarpeeni). En kuitenkaan lihonut, yllättävää kyllä. Ensimmäisellä taukoviikolla alkoivat sitten ongelmat: Ensimmäistä kertaa elämässä virtsaputkentulehdus, kamalat Mirenan ajalta tutut yöhikoilut tulivat takaisin, limakalvot ja iho niin kuivat, etten voinut käyttää housuja ollenkaan, ja iho hilseili rasvaamisesta huolimatta. Rinnat (aa-kuppi, joka ei minkään ehkäisymenetelmän aikana ole hetkahtanut ylöspäin, edes rinnat eivät ikinä ole aristaneet) kutistuivat entisestään, mitä luulin mahdottomaksi tällä Kuoppa sisäänpäin -rintavarustuksellani. Aloitin tauon jälkeen antibioottien kanssa Mercilonin uudestaan, ja tällä kertaa räjähti koko olo. Sain raivokohtauksia, jopa manalan herra olisi juossut minua karkuun. Saatoin seistä jääkaapin edessä tunnin pari vain lappaen ruokaa suuhuni, kaikki, mitä kaapeista löytyi, kelpasi. Enkä edelleenkään lihonut. Rinnat palasivat sentään ennalleen yhden pilleriviikon jälkeen, mutta muuten aika seuraavaan taukoviikkoon oli kyllä yhtä helvettiä. Seksi sattui kuin olisi puukolla viillelty, mulkoilin kadullakin vieraita ihmisiä kuin olisin halunnut tappaa jonkun ja eristin itseni tutuista, vain mies jäi pakosta rinnalle. Ja vaikka mies yritti selittää, että "lopeta ne pillerit, ihan s**tanan skitsoksi tekevät sut", kaikkialla puhuttiin vain 2-3kk kokeilusta ja hormonien tasoittumisesta, joten sinnittelin, vaikka entinen iloinen ja naurava nainen oli yhtäkkiä hävinnyt, ja tilalle oli tullut masentunut vainoharhainen kylähullu.

Ja kun seuraava tauko taas tuli tuoden taas lopussa mukanaan virtsaputkentulehduksen ja hiivan, ja koska hikoilin jo päiväsaikaan kuin saunassa olisin (puhumattakaan siitä, että kotona paiskoin tavaroita ja saatoin töissä tiuskia asiakkaille), soitin ja varasin ajan pillerien vaihtoon. Valitettavasti vain en saanut aikaa nopeasti, eikä rahaa yksityiseen ollut, joten aloitin kolmannen Mercilon-liuskan. Hikoilu ainakin katosi, mikään muu oire ei.

Nyt siis sain ohjeena alkaa syömään Yasminia suoraan 21 päivää, eli ehdin Mercilonia ottaa 10 päivää putkeen ennen vaihtoa, jonka tein eilen. Ainoana oireena tähän asti eilinen paha pahoinvointi (pelkäsin jo noron olevan tulossa kylään), tänään ei vielä mitään muuta muutosta kuin se, että aggressiivinen olotila tuntuu kadonneen. Tiputteluvuodoista en ole koko aikana kärsinyt, ja jos sitä nyt tulee, on kyllä pieni sivuoire muuhun verrattuna.

Jos jollakulla muulla on siis kokemuksia vaihdosta (vaikka vain taukoviikon pois jättämisellä kahden eri valmisteen välillä), mielelläni kuulisin, miten on mennyt :) Ja kiva olisi tietää, mistä valmisteista on ollut myös kyse.

1

4176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vilpert666

      Olipas jännittävä kertomus! Itse juuri vaihdan mercilonidta kesken liuskan takaisin qlairaan. Mercilon aiheuttanut hiivaa ja virtsiksiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3720
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      209
      1823
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1384
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1275
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      165
      923
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      883
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      880
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      860
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      49
      840
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      839
    Aihe