Ilmajoki pahoin miinuksella

Kamreeri

Monet kunnat ovat nyt julkistaneet tilinpäätöstietojaan.

Positiivisia tuloksia on liki kaikista kunnista etelä-pohjanmaalla, mutta Ilmajoki on omassa rupusarjassaan 1,5 miljoonaa miinuksella.

Kunnanjohtajakin yrittäjätapaamisessa kehui vielä kuukausi taaksepäin että kunnan tulos on 100th euroa plussalla.
Ei taida olla ihan homma hanskassa?

35

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muuallatoisin

      Kepulainen kunta ja alijjämä kuuluu yhteen.

    • YKSISILMÄINENmerirosvo

      Kunnanjohtaja oleskelee vain Seinäjoella markettien pihoilla, jakaen itseään.
      Ajaako kunnanjohtaja kaikkien kuntalaisten etua, vai vain yhden puolueen ??
      Seinäjoen kanssa yhteen tai puolikahteen, kun pomokin siellä niin viihtyy kuppiloissa.

    • Matti_Koivu

      Seinäjokiset ei Seppoa kannattaneet, ovat nähneet mikä öykkäri se on.
      Kulauksessa ja härmän häjyssä vietetty laatuaika ja vaimokin ottaa hatkat.
      Perhearvoista puhutaan toreilla silmä mustana, on siinä selkärangaton limanuljaska

    • SIIVELLÄelämää

      Pitkä miinus ilman valtiota ja Seinäjokea.

    • prmerta

      Nuo tilinpäätökset johtaa maallikkoa harhaan. Ei siitä voi kunnan tilaa päätellä, onko plussalla vai miinuksella. Ilmajoella nyt on sattunut olla viime vuonna suuria investointeja, terveyskeskus yms infran rakentamista. Tottakai vuoden tilinpäätös menee miinukselle silloin jos investoidaan. Ne kulut sitten tasataan tulevina vuosina, ja kas yhtäkkiä ollaankin taas plussalla.

      Jos Ilmajoella ei olisi investoitu mihinkään, olisi kunnan talous plussalla, mutta kansa asioisi vanhassa nuhjuisessa terveyskeskuksessa, uusia päiväkoteja ei olisi rakennettu, siltojen perusparannuksia ei olisi tehty. Jos ei olisi investoitu, kunnan tila olisi huonompi, vaikka rahat olisivatkin plussalla. Raha on kuulkaas sitä varten että sitä käytetään, ei rahasta ole hyötyä numeroina. Nyt siitä rahasta on tullut kuntalaisille ihan oikeaa hyötyä, vaikka ollaankin näenäisesti miinuksella.

    • kamreeri

      Höpön höpö.
      Ilmajoen itsenäisyys on riippuvainen vahvasta taloudesta.
      Nykyisen kunnaanjohdon aikana 10 vuodessa kunta on velkaantunut nopeammassa tahdissa kuin Kreikka, kunnan velka on kolminkertaistunut!
      Kriisikuntaraja meni jo rikki siltäkin osin.
      Kunnan huonosta talouden pidosta kantaa vastun kunnanhallitus ja kunnanjohto, investoinnit on ylimitoitettuja, kerskarakentamista ja huonoa suunnittelua.
      Ilmajoen kunta on alijäämäisen tuloksen kanssa jo ties monettako vuotta peräkkäin, vanhat säästöt on syöty, uutta velkaa joka on syömävelkaa joudutaan ottamaan jatkuvasti, ja kassa on tyhjä.

    • juupasvaiskaa

      Ainakin kunnan rakennuspuoli yms on vähän sellaisen tuntuista, että vasen käsi ei tiedä mitä oikea käsi tekee. Tiemestari, kaavoitusmestari, tekninen suunnittelija, näillä kaikilla on eri näkemys samasta rakennusprojektista ja sen kaavoituksista. Näin ainakin olen kuullut konemiehiltä, että joka päivä muuttuu suunnitelma, riippuen kuka mestari mestaroi, ja missä asennossa tuuliviiri on. Tee nyt siinä töitä. Ja lopputulos on usein sen näköinen. Ei saisi olla akkoja mestaroimassa, menee aina mönkään kuitenkin. Miehet kun mestaroi ja päättää, niin asiat tulee kerralla ja jämptisti, ei tule sitä soutamista ja huopaamista. Eli akat pois ja miehet tilalle, sinne suunnitteluun ja päätöksentekoihin. Akat ei osaa tehdä päätöksiä kerralla, vaan se on juuri sitä vitun eipäskunjuupas -touhua.

    • Palonsilta

      Kunnassa on muitakin onnettomia viranhaltijoita kuin kunnanjohtaja. Erityisen saamaton näyttää olevan tämä tekninen johtaja. On minusta skandaali, kun vanha Palon silta on suljettu autoliikenteeltä. Tekninen johtaja levittelee vain käsiään eikä tee mitään. Ikävä tulee Tapio Mäki-Rautilaa, joka sentään hoiti asioita.

    • exkorva

      Tämä ja alajulkaisut eivät vakuuttaneet-olin ajatellut palata veronmaksajaksi kotikonnuille. Nahistelu virkamiehistä hyvä/paha /mies/nainen ei myöskään vakuuta. Luottamushenkilöilläkin omat nahinat-ei vakuuta.
      Muuten onkohan Suomessa yhtään hyvin porskuttavaa kuntaa Kehäkolmosen pohjoispuolella?

    • Tuoresluoma

      Monet, jopa Etelä-pohjalaiset kunnat ovat julkaisseet positiivisia tilipäätöksiä.
      Ilmajoki on siinä poikkeus, vahvasti alijäämäinen jo viidettä vuotta peräkkäin.
      Nahistelu on väärä sana kuvaamaaan Ilmajoen tilannetta, paremminkin paskanheitto, johon on syyllistynyt kunnan virkakoneisto yhtä vahvoja mielipiteitä esittänyttä perussuomalaisyta kohtaan.
      Sinänsä se ei ole uutta, aiemmin kunnasta savustettiin keskustalainen ex-kansanedustaja ulos, kunnanjohtajalle piti olla punainen matto kävellä eduskuntaan, mutta tapahtimat härmän-häjyssä levisi maakunnan tietoisuuteen ja Sepon kansanedustajuushaave jäi ikuiseen uneen, muistoina musta silmä ja tulehtuneet suhteet.

    • Penaalin_terävin

      Luulen että täälä huutelee ihan eri miehet ja naiset kuin näissä kirjoituksisa annetaan ymmärtää.

    • KALLIS-ESIKUNTA

      Kunnanjohtajan palkka on yli 10.000 e / kk.
      Yli sisäministerin palkan.
      Siinä ensimmäinen säästökohde.
      Johtajia ja päälliköitä netissä roikkumassa on aivan liikaa.
      Kuin lankapuhelinaikaan eletään edelleen.
      Ilman valtionapuja kunta on konkursissa.
      Kassassa ei olisi jokakuukautisia valtavia palkkarahoja.
      Muuten 2 kk/ vuosi palkallista lomaa on kunnissa liikaa.

      • kitailijat

        Ja urheilun miljoonat on kankkulan kaivoon heitettyä rahaa.


      • Koivujtähtirannallelähti

        Musiikkijuhliin 120000e tuhlavuosiin useita kymmeniätuhansia, historiikkiin 130000,.
        Edellisiä historiikki teoksia on kunnantalon kahvion takahuone täynnä, ei näin huonosti johdetun kunnan kannata paljon mainostaa.....


      • Hongankolistaja1
        kitailijat kirjoitti:

        Ja urheilun miljoonat on kankkulan kaivoon heitettyä rahaa.

        se mikä urheiluun satsataan tulee moninkertaisena takaisin säästetyissä terveydenhuoltokuluissa.,LÄSKIVERO olisi parasta Suomen tulevaisuuden kannalta.Ylipainoisille ei kelan saisi korvata verenpaine,kolesteroli,ym lääkkeitä.Myös polvi,lonkka jne leikkaukset ylipainoisille itse maksettaviksi.


      • tupakkirulla

        Uusi hallitus on oikeilla jäljillä,Tupakkavero tulee nousemaan rajusti.


    • taas-käry

      Rattijuopumuksen takia ajokiellossa oleva ajoi humalassa autoa
      23.05.2015 10:43

      52-vuotias johtajamies syyllistyi törkeään rattijuopumukseen perjantaiaamuna puoli yhdeksän maissa Ilmajoella. Mies kuljetti autoa alkoholin vaikutuksen alaisena.

      Kenttäpuhallus antoi tuloksen 2.14 promillea ja tarkkuusalkometri antoi tuloksen 0.62 mg/l.

      Mies oli jo entuudestaan ajokiellossa maaliskuisen törkeän rattijuopumuksen takia

    • eronhetkionkaunis

      Eron kyyneleet, niin se on että kaikki kulissit kaatuu.....

    • eiLuhtala

      Itsenäisyys maksaa.

      • KRaili

        1,5 miljoonaa miinuksella, vaikka Ilmajoki-lehdessä ennen vaaleja kunnanjohtaja kertoi että kassa on kunnossa ja tulos 100000 euroa plussalla.

        kalliiksi tuli ooppera


    • luhtala

      liikaa

    • porstuanherra

      Kuntauudistus voitais tehdä niin, koko Suomessa, että maakuntakeskukset olisivat niitä "oikeita" kuntia, joissa on kulttuurirahastot yms. Ja sitten Ilmajoet, Kurikat, Alavudet, yms, olisivat sitten matalan organisaation kuntia, joissa vain avainhenkilöt eikä turhia hupulaisia.

      Tästä voitaisiin sitten pikku hiljaa edetä maakunnan kokoiseen kuntaan, jossa paperit sekä päätökset pyöritellään Seinäjoella. Ja pikkukunnissa vain sitten keskitytään siihen toteuttamiseen. Ja älkää nyt sitten vain sanoko, että Seinäjoki veisi sitten kaiken. S-ketju on hyvä esimerkki siitä ettei vie. S-ketjun "Eepee" organisaation johto istuu Seinäjoella, mutta S-marketteja sekä Agrimarketteja on ympäri ep:tä siitä huolimatta. Eli suorittava porras saadaan aivan hyvin pyöritettyä Seinäjoelta käsin, koko ep:n alueella, s-marketeissa siis. Ei ne tarvitse Ilmajoen s-marketissa omaa johtajaa ja organisaatiota, päätökset tulee Seinäjoelta. Ei ne kunnan tehtävät nyt sen monimutkaisempia ole kuin kaupankaan. Kyllä työntekijät osaavat hommansa, opettaja osaa opettaa, lääkäri osaa lääkäröidä, istuipa organisaation johto vaikka Utsjoella. Tieto kulkee nykyään winhaa wauhtia intternetissä, joten johdon ei ole mikään pakko olla huutoetäisyydellä. Luopukaa nyt jo niistä papereista muutenkin, se on vanhanaikaista ja hidasta.

    • SeppojaVeli

      Porstuan herralta oikein hyvä ja kannatettava ehdotus.

    • xxh

      Miinusta tulee kun lainaa otetaan, mutta pitäisikö terveyskeskus korjata heti lompsasta löytyvillä rahoilla. Ei se niin mene. Lainaa on uskallettava ottaa. -Yleinen (palkka)menojen kasvu on sitten hankalampi juttu.

      • xxh

        ja tyhmä tapa väännellä nimimerkkejä toisten nimistä. Koulupojat tekee sellaista, ei aikuiset.


    • VelijaPentti

      Terveyskeskuksella ei voi selittää sitä että ilmajien kunnan velkamärä on vuosittain kasvanut jo 10 vuoden ajan ja nykyisen kunnanjohtajan aikan yli kolminkertaistunut kymmenessä vuodessa.
      Velkaantumisvauhti on kovempi kuin Kreikassa, samaan aikaan kunnnan omaisuutta on myyty ja rahat käytetty turhuuteen.
      Kannattaa muistaa että kun minä Pentti olin ajamassa Seppoa kunnanjohtajaksi Jorman ohi, Tamperelainen konsulttifirma Personal testasi virkaahakeneiden henkilökohtasia ominaisuuksia, jolloin lausunnossa todettiin että Seppo P ei omaa kunnanjohtajalta vaadittavaa tloudellista osaamista.
      Me Velin kanssa piilotettiin paperit ettei vaan kukaan huomaa että tuli valittua epäkelpo.

    • väärä-maakunta

      Seppo teki kepposen ja kävi pum pum pum
      Halsua, here I come back.

    • VeliHaavi

      Kyllä ilmajoki vielä yhden Sepon kestää, mutta ei sepen apupoka anteroita, eli mikkihiiri Sillanpäätä ja tätä nykyistä muumio Tuomikuskia.

      Kyseesillä kullanmuruulla ei oo mitää annettavaa, vaihtohon vaan.

    • Khoins

      Paikalliset onecoini-miljonäärit pelastaa Kossu-kunnan talouden

    • Vaalikuvia

      Pääsivät samaan valokuvaan.

    • Seposta

      Onpa täällä mielenkiintoista tietoa tästä kansan miehestä. Siitäkö se johtuu, että hän pyrkii kansanedustajaksi - tosin huonolla menestyksellä. Häneltä oli varsin olematon kirjoitus Ilmajoki-lehden kesälehdessä tänään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6263
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4006
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2416
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1413
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe