Ylitasoitus

lkwdiubjd

Tarkoitus on tehdä ylitasoitus ennen maalausta. Pitääkö koko seinä tasoittaa kerralla vai voinko jättää sen kesken ja jatkaa seuraavana päivänä?

10

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • roiskuu

      Hei rappari. Kuinkas jumalattoman iso seinä sulla on liipattavana, jos sen liippaamista seuraavana päivänä jatkat?

      • lkwdiubjd

        Eiku hitaasti hyvä tulee, ja paljon asennuskaljaa niin ei sitä jaksa niin nopeesti tehä.


      • lkwdiubjd

        En ole koskaan moista hommaa tehnyt enkä tiedä, miten nopeasti siitä suoriudun. Kovin montaa tuntia peräkkäin ei yleensä ole aikaa tehdä sitä yhtä kyytiä.


      • lkwdiubjd
        lkwdiubjd kirjoitti:

        Eiku hitaasti hyvä tulee, ja paljon asennuskaljaa niin ei sitä jaksa niin nopeesti tehä.

        Sinä asennuskaljaveikko käytit minun nimimerkkiäni.


    • roiskuu

      No minkä kokoinen se sinun seinä on ja millä sen aiot ylitasoittaa, välineet ja materiaalit?

    • lkwdiubjd

      Seinä on 5 metriä leveä. Minulla on Presto LH kevyttasoitetta, 40 ja 15 sentin levyiset sekä pari kapeaa teräslastaa ja tasoitelasta, johon laitetaan hiekkapaperi. Seinässä oli aiemmin tapetti, jonka päälle oli vedetty maalikerros. Poistin sen kokonaan ja nyt siinä on tasoitepinta. Tasoitin isot kolot, kuten ruuvien jäljet aiemmin toisella tasoitteella.

      Aloitin tasoituksen, mutta sain vasta kapean kaistan tasoitettua ylös. Millään en saa tehtyä sitä ilman, että aiemmin tehty kuivuu aina välillä. En ole koskaan nähnyt tasoitustyötä käytännössä. Katsoin yhden suomalaisen sekä ruotsalaisen videon You Tubessa. Siellä se näytti kovin helpolta. Todellisuudessa se on melko vaikeaa ja rankkaa ainakin naiselle. Aika kovaa saa painaa, että jäljestä tulee tasainen. Jatkanpa sitten ylös tai sivulle, aina jää oikealle tai alas aloituskohtaan raitoja. Lisäksi tasoitteeseen jää pieniä syvennyksiä. Kaikki niksit ovat tarpeen.
      En tiedä, millainen jälki tasoituksesta saa jäädä ja pitääkö tasoitteen kuivua kokonaan, ennen kuin sen voi silottaa. Toivon, ettei tarvitse vetää toista kerrosta. Toinen samankokoinen seinä ja kolmas lyhyempi ovat vielä jäljellä.

      • roiskuu

        Jos sinulla on imevä alusta(liituava entinen pohja), sinun pitää maalata alkydimaalilla vanha rappauspinta ennen tasoittamista nykyisillä tasoitteilla.
        Pintojen entisten käsittelyjen tekninen tuntemus olisi paikallaan, jo rakennuksen ikä ja rakennusmateriaalit kertoisivat lisää. Pohjamaalauksella saat tasoitustyöllesi lisäaikaa, kun tasoite ei kuivu pohjaan liian nopeasti.

        Kaikenkaikkiaan työsi kuulostaa olevan sinulle työläs. Yleensä hyvät pohjat ollessa kyseessä, saa uudet tapettipohjat kertatasoituksella ja maalin tullessa pintaan useamman kerran tasoituksella.


    • pintatasoitus

      Vaikea sanoa kun ei tiedä tarkkaan pohjista. Mutta itse tekisin pintatasoitukset LR :lla. Maksaa toista kymppiä 25kg:n säkki. Yhdellä säkillä siis vetää aika hirmuisen määrän pintaa. Tarvitaan pitkä lasta ja lyhyt lasta. Lyhyellä tehdään pitkään lastaan sopiva "annostelu" ja vedetään aineet seinään yhdellä vedolla. Sitten annostellaan uusi satsi pitkään lastaan. Lyhyellä voi esitäyttää isompia koloja ja nurkkia. Pitkä lasta siis ainakin 80cm. No 60cm käy jos tekee yhden seinän.

      Mutta ei yhteen seinään voi mennä kovin pitkään. Eli hidaskin mies tekee sen tunnissa, jos ei todella vedä kaljaa joka liippauksen väliin. Tietysti jos huone on 6m korkea, niin telineiden rakentelu voi viedä aikansa. Pintatasotteilla ei siis oikaise seinää, vaan tasoittaa. Oikaisu tarkoittaa, että pitäisi täyttää enemmän kuin muutama milli (esim. sentti on liikaa).

    • lkwdiubjd

      Tasoitteen päällä on maali ja koska rakennus on valmistunut 60-luvun puolella, se on ilmeisesti alkydimaalia.
      Tilanne on kaikin puolin hankala. Sekoitettavaa tasoitetta en voi käyttää, koska joudun asumaan täällä koko rempan ajan. Pölyä tulee ihan tarpeeksi hionnasta. Alun perin kuvittelin selviäväni osittaisella tasoituksella. Seinällä, josta aloitan, oli irtokomeroita, kaappeja ja kirjahylly, jotka tyhjensin samaan huoneeseen ja siirsin kalusteita sen verran, että olisin voinut paikata kolot ja maalata. Ylitasoitus vaatii näköjään enemmän tilaa, mutta kalusteita ei pysty enää siirtämään kauemmas. Huomasin, että homma sujuisi melko nopeaan, jos jaksaisi painaa lastaa tarpeeksi. Puuttuu paitsi taitoa, myös voimia. Alaosan tasoituksessa joudun olemaan liian lähellä seinää ja seisomaan liian suorassa enkä voi käyttää apuna omaa painoani, joka ei sekään ole kuin reilut 5o kiloa. Yläosaa en pysty vetämään kuten pitäisi. Se sujuu minulta paremmin ylhäältä alaspäin hartiatasolle asti. Kahvia tässä kyllä kuluu, mutta ei todellakaan olutta, kuten joku minun nimimerkkiäni käyttänyt sanoi. Toivottavasti onnistuu edes jotenkuten. Muiden seinien eteen saan paremmin tilaa, kun tavarat ja vaatteet ovat paikoillaan ja toivottavasti tekemällä oppii.

      • Roiskahteleehanse

        Tila, jossa työt tapahtuu, kuulostaa olevan jopa ammattilaiselle tekemätön paikka. Jos jotain vastaavaa aikoo tehdä, niin tilaakin on oltava.
        Ei se jauhotasoitteen valmistuksessa tuleva pöly ole yhtään mitään siihen hiomisesta tulevaan pölyyn verrattuna.
        Tee tilaa ja tilaa ammattilainen paikalle, jos se on mahdollista(siis saat jonkun ammattilaisen tekemään), jos menee liian vaikeaksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4813
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4583
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      620
      4194
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3167
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2701
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2213
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      222
      2172
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2163
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1797
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe