Intercultural Teacher Education

Ylioppinut

Onko muita hakijoita Oulun yliopiston intercultural teacher educationiin? Oletteko saaneet luettua molemmat kirjat? Miltä teksti tuntuu? Onko kellään kokemusta aiempien vuosien pääsykokeista?

Itse siis pääsen nyt keväällä ylioppilaaksi ja lukumotivaatio suhteellisen alhainen, mutta kohta olen saanut toisen kirjan luettua. Miten teillä?

26

1115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • välivuodenviettelijä

      Heippa! Olen toista kirjaa lukenut, joka on kyllä vaikuttanut kiinnostavalta mutta tällä hetkellä keskityn vain Vakavaan. Hain siis myös tavalliseen luokanopekoulutukseen Ouluun. Itsellänikään ei ole mitään tietoa minkälaiset kokeet on tulossa kun ekaa kertaa haen. Olis kiva jos joku jo opiskelemaan päässyt tai aiemmin hakenut tulisi kertomaan. :)

      Kummasta kirjasta aloitit? Oletko hakenut muualle kuin ITEen? :)

    • Ylioppinut

      Alotin siitä ei-one classroom many worldsistä, ei nyt tuu mieleen sitä nimeä :D mutta hain kaikki muut toista alaa mutta tänne haluaisin :)

    • välivuodenviettelijä

      Joo mä taas alotin just siitä :D ja mullaki on ekana toiveena tämä. Jännittää vähän enkun kielinen haastis jos sinne asti pääsee! Oletko vielä kirjottanut englantia ja jos olet, minkä arvosanan sait? :)

      Niin ja kuin kaukaa olet muuten hakemassa Ouluun?

    • Ylioppinut

      Itellä lähti englanti ällänä, mutta saada nähdä, että tuleeko e:nä takaisin. Täältä on kuuden tunnin matka junallakin, eli aika kaukaa jos sinne saakka pääsis :D ootko itse oulusta jo valmiiks? Millai sulla meni kirjotukset? Ootko lähettänyt sen kirjotelman jo?

      • välivuodenviettelijä

        Unohdin ihan kokonaan tämän keskustelun olemassaolon! Enkun kirjoituksista sain juuri alarajaa hipoen koulutukseen hyväksymisen kannalta M:n. Kirjotelman sain lähetettyä ajallaan ja parin tunnin ajomatkan päässä Oulusta olen kotoisin. :)


      • riinata

        Noniin sain ryhmän tehtyä nimellä ITE pääsykoe 2015 :)


      • Hanlin
        riinata kirjoitti:

        Noniin sain ryhmän tehtyä nimellä ITE pääsykoe 2015 :)

        Heu Riinata, mihin loit ryhmän? :) Yritin etsiä, mutten saanut tulosta.. Hyvä idea, vertaistukea! Itekkin oon lueskellut molempia kirjoja, mutta jänskättää kyllä paljon kirjallinen osio, jos nippelitietoa kysytään--


      • riinata

        Facebookiin ihan nimellä " ITE pääsykoe 2015 " , sillä pitäisi löytyä


    • riinata

      Minäkin olen hakemassa ITEen. Tein juuri VAKAVAn, joten en ole lukemisessa vielä pitkälle päässyt. Olen lukenut vähän matkaa kumpaakin kirjaa, ja kiinnostavalta vaikuttaa. En vain tiedä kuinka hyvin näitä pitäisi lukia ja kuinka hyvin nämä pitää osata, enkä osaa ihan älytä että mitä kokeessa kysyttäisiin.

    • HMPP

      Täälläki yks ITE-koulutukseen hakija. Haen nyt kolmatta kertaa kyseiseen koulutukseen. Toissavuonna pääsin pääsykokeisiin asti ja samoihin pisteisiin toisessa osassa kuin viimeinen sisäänotettu... Ketään ei kuitenkaan varasijoilta otettu sisälle. Viimevuonna en päässyt ekasta vaiheesta eteenpäin. Kirjallista koetta varten kannattaa opiskella alueet todella huolella (jos siis sinne asti pääsee). Esseekysymyksissä täytyy muistaa melkoisen yksityiskohtaisesti kirjoissa käsiteltäviä asioita. Vaikka kysymykset oli tosi laajoja niin esim yksittäisiä taulukoita piti ainakin toissavuonna muistaa ulkoa. Tsemppiä lukemiseen!

    • Riinata

      Vakava- kokeeseen liittyen oli Facebook -ryhmä missä pystyi jakamaan tietoa ja pyytämään apua. ITE-ryhmää ei taida olla..? Olisiko sellaiseen kiinnostusta?

      • välivuodenviettelijä

        Olin kans mukana tossa Vakava-ryhmässä ja koin sen tosi hyödylliseksi joten ehdottomasti olisi kiinnostusta! :)


    • riinata

      Okei eli teen ryhmän nimellä ITE pääsykoe 2015, mutta tarvitsen väh. Yhden ns. Kaverin nimen siihen ryhmään että voin sen perustaa. Niin jos joku voisi pyytää minua facessa kaveriksi viestin kera että on ITEen lukemassa niin perustan tuolla nimellä sen ryhmän ja lisään teidät siihen . Riina Takarautio

    • Eve-L

      Minä myös haen sinne ITEen! Valmistun ylioppilaaksi tänä keväänä ja nyt oon pari kuukautta viettänyt lukien tuota varten. Vähän tietenkin jännittää, pääsenkö edes kokeeseen, mutta toivotaan parasta kaikkien osalta! :)

      Kirjat tuntuvat mielenkiintoisilta ja ymmärrettäviltä, varsinkin se One classroom, many worlds. Se toinen on vähän abstraktimpi sisällöltään, mutta eiköhän siitäkin jotain jää mieleen. On tosiaan vaikea tietää kuinka tarkkaan pitää opetella ulkoa yms, vai onko tärkeämpää osata hahmottaa kokonaisuudet ja soveltaa. Hyvä kuitenkin tietää, että myös yksityiskohtaista tietoa tarvitaan kokeessa!

      Minäkin olisin kiinnostunut vertaistukiryhmästä, laitoinkin jo Riinalle Facebookissa viestiä siihen liittyen. :)

      Hurjasti tsemppiä kaikille! Toivotaan että nähdään pääsykokeissa ja sitten opiskelemassa!

    • Eve-L

      Onko kukaan käynyt Oulussa kampuksella katsomassa pääsykokeisiin valittujen listaa?
      Niin, ja onko fb-ryhmää perustettu? :)

    • Hanlin

      En ole, enkä pääse.. Onko kukaan saanu vielä kirjettä pääsykokeista?

    • Eve-L

      En ole saanut, vaikka tarkasti olen postia vahtinut :D luulisin, että ne on eilen laitettu siellä postiin?
      Vähän käy kateeksi, kun kaverille lähetettiin tekstiviesti ja sähköposti Jyväskylästä samasta aiheesta, ja itse joudun odottelemaan etanapostia :D

    • Eve-L

      Tänään tuli kutsu valintakokeeseen, huh!

      Löysivätkö muiden postit jo perille?

    • riinata

      mä löysin netistä sen listan, samasta paikasta ku missä lukee luokanopettajan soveltuvuuskokeisiin päässeet jne.. ja kyllä, ryhmä pitäisi löytyä facesta, nimellä ITE pääsykoe 2015. Joillakin oli vaikeuksia sen löytämisessä joten mulle voi laittaa vaikka kaveripyynnön niin lisään ryhmään :)

    • Hanlin

      Riina, minä en oo vieläkään löytänyt ryhmää, Face sanoo vaan että ei tulosta. Laitoin sulle myös Facessa viestiä. Tosi outo. Kiitos kuitenki vaivan näöstä ryhmän teosta.

    • VoiVoi

      Selasin huvikseni noita kirjoja ja nauroin katketakseni. Aika ideologista hömppää. Maltan tuskin odottaa kun noita kirjoja lukevat menevät pääkaupunkiseudulle opettamaan näitä monikulttuurisia luokkia. Voi tulla todellisuus vähän yllätyksenä. :D

      T: Ope

    • 2016YO

      Hei kuinka paljon hakijoita yleensä vuosittain tänne Intercultural Teacher Education opintoihin on?

      • YO2015

        Vaihtelee kahdensadan molemmin puolin (180 hakijaa oli keväällä 2015). Näistä siis 80 pääsee pääsykokeisiin ja 20 sisään. :)


    • Joooa

      Onko tänä vuonna 2016 hakijoita? Miten kirjan lukeminen sujuu? Kertokaa kokemuksia ja jos tiedätte viime vuotisesta kokeesta? Millainen haastattelu ja kirjallinen koe?

      • Yo2015

        Kokeessa oli kaksi esseetä (viime vuonna oli kaksi kirjaa) ja kaksi tuntia aikaa. Kysyttiin aika tarkasti tietystä kirjan luvusta asiaa, mutta molempiin sai lisäillä omia mielipiteitä.
        Haastattelu oli rento tilaisuus,puoli tuntia jutustelua englanniksi haastattelijoiden kanssa. Kannattaa sitä varten miettiä aika paljon, miksi hakee tuonne ja millainen tyyppi on. :)


    • Moivain

      Mites kaikilla meni pääsykokeet?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe