Normaali ja sporttinen vartalo miehet, haloo!

fitness---

Miksi jokaisella itsensä normaaliksi luokitellulla miehellä onkin treffeille saapuessa ylipainoa? Jos rasvaa on kertynyt palloksi keskivartaloon, on lihava. Vaikka olisi tikkujalat jotka tietysti pienentävät painoa suhteessa muuhun kroppaan, niin keskivartalolihava on lihava!

Normaalivartaloinen on sopusuhtainen, voi olla vähän tasaisesti rasvaakin, lihakset eivät välttämättä erotu selkeästi, mutta rasvakertymiä ei ole. Normaalivartaloinen ihminen harrastaa liikuntaa, ja se näkyy terveenä vartalona!

Sporttisessa vartalossa kuvittelisi olevan pieni rasvaprosentti, mahdollisesti hyvin erottuvat lihakset eikä ainakaan rasvavarantoa vatsassa tai jenkkakahvoja. Ei todellakaan mitään pehmeää rasvakerrosta ympäriinsä. Bodareilla ja painonnostajilla sporttinen vartalo on erilainen kuin juoksijalla, mutta ero normaaliin ja lihavaan on selvä.

Vaikka harrastaisi kellarihumppaa 20 tuntia viikossa, ei ole sporttinen jos sitä vatsaa löytyy. Luullaan, että liikuntaharrastus on sama kuin sporttinen vartalo. Ei ole!

Saamari. Kyllä sitä tuntee itsensä huijatuksi, kun treffeillä paljastuu löysä totuus.

54

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihanan kitkerä tilitys ;)

      Saman itsearvioinnin puutteen olen huomannut monen naisen kohdalla. En ala väittelemään siitä, kumpi sukupuoli syyllistyy enemmän totuuden kaunisteluun, siitä ei ole kyse.

      On kyse siitä, niin kuin sanoit, että osaa verrata omaa vartaloaan perus-vartalotyyppeihin. Maratoonarikin voi pitää itseään sporttisena, mutta onnettomia riukujahan ne todellisuudessa ovat, samoin joku voimanostaja voi sanoa itseään sporttiseksi, mutta aika usein mennään massalla, joka tarkoittaa ylipainoa. Jos sporttinen siis tarkoittaa esteettistä urheilullista kehoa, niin pitää erottaa suorituskyky ja esteettisyys.

      Ja ikä vaikuttaa myös verrokkiryhmään. Jos verrataan 20-vuotiaan ja 40-vuotiaan fysiikkaa, niin ei puhuta enää samasta asiasta. Pitäisikin kai ilmaista "ikäisekseni sporttinen". Tai sitten pitää vain laittaa miltä tuntuu, ja olettaa, että kaikki muut maan päällä tietävät kyseisen ihmisen vertailukohdat ja omakuvan realistisuuden. Sitten pitää vielä uskoa, että ne kaikki muut ovat sisälukutaitoisia juuri siihen omaan tekstiin.

      Not gonna happen, not in this world.

      Ihan aiheellinen tilitys aloittajalta, mutta tuskin mikään muuttuu.. pahoitteluni.

      • ”Maratoonarikin voi pitää itseään sporttisena, mutta onnettomia riukujahan ne todellisuudessa ovat, samoin joku voimanostaja voi sanoa itseään sporttiseksi, mutta aika usein mennään massalla, joka tarkoittaa ylipainoa.”

        Minä taas näkisin että sekä maratoonari että voimanostaja nimenomaan ovat sporttisia mutta vain eri tavalla. Kyllä minusta molemmat tyypit voivat kroppaansa sporttisena mainostaa, jos vain se liikunnan määrä on riittävä siihen että kroppa näyttää terveeltä ja suunnilleen liikuntalajille tyypilliseltä.

        Painoindeksin mukaan ihmisten luokittelu taas on paljon haastavampaa, sillä kuten aloituksessakin mainittiin, voi joku tikkujalkainen pallomaha olla kovinkin ylpeä normaalipainoisuudestaan, vaikka kroppa on kaikkea muuta kuin hyvässä kuosissa. Toisaalta taas bodareilla voi mennä hyvin helposti ylipainon puolelle, vaikka olisi erinomaisessa kunnossa.

        Minulle ei ainakaan painoindeksillä ole tuon taivaallisen väliä, vaan ainoastaan sillä että ihminen on hyvässä tai vähintäänkin kohtuullisessa fyysisessä kunnossa. Jos nyt itselle on kovin tärkeätä se että kumppani on sporttinen nimenomaan jollakin tietyllä tavalla, niin sitten kannattaa varmaan avata tätä toivomusta siinä profiilitekstissään, tai laittaa ihannekumppanin vaatimuksiksi jokin tietty liikuntalaji (esim. juoksu/kuntosali).


    • Kilttis

      Olen ruma lihava mies ja en pääse treffeile edes rumien lihavien naisten kanssa koska he haluavat sen sporttisen salibiodarin. Naiset ei halua omantasoisia vaan just niitä sporttisia maratoonareita.

    • täti48v

      Bodareilla ja painonnostajilla sporttinen vartalo? Mistä kohtaa? Mä tiedän monta bodaria, joilla on kyllä lihaksia käsissä ja jaloissa, mutta mahan kohdalla ne on piilossa jossain kellukan alla. Toki vatsa on kiinteä, mutta että sporttinen, huh, kaukana siitä.
      Mitä vikaa on miehessä, jolla on vatsaa? Pitäähän olla jotain, josta ottaa kiinni.
      Onneksi ikäiseni miehet näyttää miehiltä, kantavat kilonsa kunnialla, ilman ajatusta, että kelpaankohan mä kellekään kun on tuota vatsaakin. Se on mun mielestä normaalia. Ihminen joka on onnellinen ja itsevarma vartalostaan huolimatta.

      • nääonnähty

        Olkoon mies reilusti lihava, jos haluaa, mutta miksi laittaa profiiliin olevansa normaali tai sporttinen, jos on ylipainoinen?! Tästä oli aloituksessa kyse: valheellisuudesta, ei ylipainosta!

        Aloitus oli erittäin hyvä, itsekin olisin voinut tehdä juuri vastaavanlaisen.

        Pelkät verkkarit, jonka vyötärönreinukset tursuavat löllöä ihrakertymää yli äyräiden, ei tee miehestä sporttista.

        Ap, olet tainnut törmätä kaljuun pitkään tyyppiin Espoosta :D


      • miesvm_1967x

        "Pitäähän olla jotain, josta ottaa kiinni"

        Ei siihen mitään mahaa tarvita sillä kahva mistä ottaa kiinni on heti siinä alapuolella :D


    • 18plus8

      Normaalipainoisella on läskiä. Osalla enemmän osalla vähemmän. Tosin ei niin paljon että sitä vaatteet päällä huomaisi. Puhutaanko tässä nyt että pitäisi olla kisakunnossa vai ihan että näyttää vaatteet päällä ihmiseltä?

    • NettideitinAsiakaspalv

      Pahoittelemme sekaannusta. Tuote ei nyt valitettavasti vastannut esitteen tekstiä. Mitenkä tämä aiheutetun mielipahan voisi sinulle korvata? Lähetetäänkö täältä nettideitistä tilalle voimailu- vai kestävyysurheilija?

      • atännä

        Hei, mulle tänne heti! Mäkin olen pettynyt kokonsa valehteleviin miehiin! Crossfittaaja, kiitos!
        Olis komea kesäkolli... ;)


      • öhöhöhhöhöhö
        atännä kirjoitti:

        Hei, mulle tänne heti! Mäkin olen pettynyt kokonsa valehteleviin miehiin! Crossfittaaja, kiitos!
        Olis komea kesäkolli... ;)

        Crossfistaajaa haluat kuitenkin.


      • NainenjaKesä

        NettideitinAsiakaspalv. Paras kommentti ikinä. Laittakaa kaikki mitat mukaan ,mitä haette/haluatte.


    • Tirppanana

      Se kokovartalo kuva on hyvä pyytää ennen treffejä, jos nuo asiat merkitsee itselle paljon. Eikä siinä vikaa ole mutta vastapuoli ehkä näkee ja kokee asiat monesti toisella tapaa. :)
      Ei luulisi olevan kovin vaikeaa, tän palstan perusteella monilla miehillä on sama ongelma kuin sinulla. Täytyy vaan itse osata olla rehellinen itselleen ja toiselle! Tehdä jo alussa selväksi mikä miellyttää.

      Onhan moni nainenkin BMI:n mukaan normaalipainoinen ja samalla omena-vartaloinen. Useat ovat hyvinkin liikkuvaisia, miehet ja naiset, vaikka sitä löysää nyt löytyiskin ja monesti se iän tai vartalotyypin mukaan kerääntyy keskivartalolle. Ei se sporttisuus aina näy kehossa, on tullut huomattua. Itse onneksi olen "pitkulainen" hoikkana ja normaalipainossa tiimalasi, geenit vaikuttaa paljon :)
      Sinuna pistäisin hakukriteeriksi vartalotyypin. "pidän erityisesti atleeteista enkä "gotleeteista", eli niistä joilla rasva kasaantuu tasaisesti vaikka kiloja olisikin" jne.

    • Edwardo_ja_perjantai

      Tottahan miehet koittaa epätoivoissaan viirata speksejä pykälän paremmiksi. Vietit vie ja miehet vikisee. Mutta etkö huomannut epäsuhtaa jo kuvista? Ite ainakin selaan profiileita ihmeissäni kun selvästi pyöreät aka läskit naiset määrittelee aivan pokkana ittensä normaaliksi... Itelle vai kenelle siinä oikein valehdellaan? Enkä itekkään todellakaan ole mikään aurkinokuivattujen salioravien ystävä, mutta joku roti sentään.

      Toki myös huvittaa peruslaihat, jotka laittaa ittensä sporttiseksi, kun käyvät pari kertaa viikossa iltalenkillä. Ei se nyt vielä itestä tee mitenkään sporttista, vaan se vaatisi joten kuten erottuvia lihaksia myös.

      Enkä itekkään pitäisi bodareita tai maratoonareita sporttisina, vaan se on enempi klassisen atleettisen ihmisen määritelmää ja nuo edellämainitut onki enempi oman äärilaitojen friikkejä.

    • Lihavamies-

      Minä olen ainakin lihava ja minulla on tyttöystävä. Laihdutin kyllä 25 kg joskus 6-7 v sitten mutta vieläkin on ylipainoa 10-12 kg mut se ei haitaa tyttöystävää.

      • fsdvgvfd

        Olet myös tyhmä, kun et keskustelun aihetta edes ymmärrä.


    • Tätsykkänyt

      Aloittaja puhuu totta, tällaisia kaunistelijamiehiä on aina ollut oma osuutensa. Ei ole niinkään siitä kiinni, että me naiset vaatisimme sitä sporttisista sporttisinta vartaloa mieheltä, vaan se valehtelu! Tai sitten todellisuuspakoisuus, mitä sitten onkin. Itse ainakin mieluummin vähän liian vaatimattomasti kuvailen itseäni, jotta sitten tavatessa toinen mieluummin ilahtuisi kuin pettyisi. Ja etten saisi koukkuun vain niitä ulkoista täydellisyyttä etsiviä yksilöitä. Olen kuvaillut itseäni hieman pyöreäksi, ja kaikki hämmästyvät, kun ovat odottaneet jotain kuulantyöntäjää, ja sen sijasta saapuukin paikalle heidän mielestään hoikka nainen. ;)

      Mutta aina jälkeenpäin tulee naureskeltua sitä heppua, joka kuvaili itsensä tummaksi, komeaksi ja sporttiseksi. Tämä olikin isolla puolikaljulla varustettu farkun yli pullottavamahainen ja vähän roikkuvaposkinen tyyppi. Ei olisi ollut niin pettymys ja ihan kivakin ulkoisesti, ellei olisi pettänyt kuvaustaan. Ja ei, en tapaa vain komeaksi itseään mainitsevia, vaan mieluumminkin vaatimattomasti itseään kuvaavia, ne tapaamiset ovat olleet aina mukavampia.

    • niinniin33

      Miksi läskit rumat naiset haluaa komeita treenattuja miehiä?

      • fafhöghaö

        Nyt meni sulta täysin ohi, mikä oli keskustelun aihe.


    • eeki44

      fitnessmammalla on tainnut vähän mopo karata käsistä, mutta ei se mitään tekevälle sattuu..

    • Kranttuämmä

      Aloittajalla eli "fitness-mammalla" luulisi olevan ottajia ilman mitään nettideittejäkin?

      • atännä

        Hyväkroppaisilla naisilla olisi varmasti ottajia juuri noista lihavista ja löysistä miehistä. Mutta jos haluaisi hyväkroppaisen kuten itsekin on, niin alkaa olemaan vaikeaa. Etenkin jos vähän vanhemmista eli 40 etsii . Nuorempia olisi kyllä tarjolla ihan valittavaksi saakka.


    • hehhhhe

      "Miksi jokaisella itsensä normaaliksi luokitellulla miehellä onkin treffeille saapuessa ylipainoa?" Yli puolet suomalaisista on ylipainoisia, joten siinä mielessä ylipainoisuus on normaalia ja nuo miehet ihan oikeassa... :D:D

      • atännä

        Heh, hyvä huomio..

        Siellä on kuitenkin erikseen rastikohdat vähän lihavista valtavan lihaviin. Sporttisen ja normaalin väliin pitäisi siis saada uusia nimityksiä. Ja sitten tuo normaali nimetä "normaali läskiksi".


      • kaikkisuhteellista

        Minulle normaalia on hoikkuus, laitanko profiiliin olevani normaali?

        Veljen exä on aina ollut sairaalloisen ylipainoinen, hän voisi myös laittaa profiiliin normaalin.

        Ollaanhan me kaikki normaalisti sitä mitä ollaan kulloisellakin hetkellä. Jos on vaikka raskaana, on normaalia, että vatsaa on enemmän. Onko raskaana oleva lihava, koska hänellä on iso vatsa? Onko väliä mikä sen mahan on kasvattanut; kalja, rasva, sokeri, nestekertymät, istukka, kohtu lapsivesineen, vauva..


    • missärehellisetmiehet

      Sporttiseksi itsensä tituleerannut mies tuli treffeille, valitteli kyllä kohteliaasti kertynyttä huomattavaa ylipainoa (todellakin oli!), joka kuulemma johtui siitä ettei ollut pystynyt selkävaivansa takia treenaamaan kuukausiin. Sanoi alkavansa treenaamaan ja laihduttamaan syksyllä.. treffasimme keväällä.

      Voiko tosiaan profiiliin laittaa olevansa treenattu, jos joskus on sitä ollut ja joskus vielä haaveilee sellainen olevansa, muttei kumminkaan tällä hetkellä sitä ole? Eikös sitä profiilia voi laittaa reaaliaikaiseksi?

      Sitten on nämä hauskat seksiseuraa hakevat yritteliäät, jotka sanovat olevansa ex-urheilijoita, ex-lätkänpelaajia, ex-palomiehiä, ex-sitä ja tätä :D

      • atännä

        Nii-i :)
        Kokemusta samanlaisista tapauksista. Kuvitellaan, että ollaan sporttisia, jos 15 vuotta sitten ollaan juostu cooperin testi kolmeen tonniin tai marssittu intissä.
        Pelkkä liikuntaharrastuksen aloittaminen ei tee kenenkään vartalosta sporttista. Sporttisen vartalon saamiseksi on elettävä muutenkin terveellisesti. Eikä se hyvä vartalo ole minulle se pääasia, vaan ne terveet elämäntavat. Se hyvä ulkonäkö tulee siinä sivussa.

        Mielestäni ei ole itsekästä olettaa tulevan kumppanin huolehtivan terveydestään. Omaishoitajan hommat eivät oikein kiinnosta vielä tällä ikää. Moni ikäseni mies (40 ) on käsittämättömän heikossa hapessa.


    • atännä

      Koitin etsiä netistä miesten vartaloita malliksi, mutta into loppui vähän kesken... Tuossa kuitenkin jotain.

      Sporttinen:

      http://miestenterveys.files.wordpress.com/2012/04/sixpack_vatsalihakset2.jpg

      ja tuossa miljoona lisää:

      https://www.google.fi/search?q=Sporttinen vartalo&rlz=1C1AFAB_enFI620FI620&espv=2&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=x2YzVcitM4GyswGA7ICYBQ&ved=0CB0QsAQ#tbm=isch&q=mens body

      Jollei ole erottuvia lihaksia, ei ole sporttinen.

      Tuossa normaali:

      http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/07/19/article-2016552-0D12D1EA00000578-914_634x474.jpg

      Toi menee jo vähän läskin puolelle vatsansa kanssa, laihaläski:

      http://www.dr-youngforever.com/images/male_body_2.jpg


      Mitä mieltä?

      • kaikkisuhteellista

        Tuo normaaliksi luokittelemasi on hiukan sporttinen, ja laihaläskiksi nimeämäsi ei ole läskiä nähnytkään, vaan on hoikan ja normaalin välimaastossa.

        Ulkopuolisetkin näkevät ihmiset erilaisina, varmasti myös asianosaiset itse voivat nähdä itsensä erilaisina, kuin ulkopuoliset.


      • nnnnnnnnnnn
        kaikkisuhteellista kirjoitti:

        Tuo normaaliksi luokittelemasi on hiukan sporttinen, ja laihaläskiksi nimeämäsi ei ole läskiä nähnytkään, vaan on hoikan ja normaalin välimaastossa.

        Ulkopuolisetkin näkevät ihmiset erilaisina, varmasti myös asianosaiset itse voivat nähdä itsensä erilaisina, kuin ulkopuoliset.

        Samaa mieltä. :)


      • atännä
        kaikkisuhteellista kirjoitti:

        Tuo normaaliksi luokittelemasi on hiukan sporttinen, ja laihaläskiksi nimeämäsi ei ole läskiä nähnytkään, vaan on hoikan ja normaalin välimaastossa.

        Ulkopuolisetkin näkevät ihmiset erilaisina, varmasti myös asianosaiset itse voivat nähdä itsensä erilaisina, kuin ulkopuoliset.

        Voi ei. Vai on laihaläskikin nykyään normaali. Katso nyt noita pehmeitä narukäsiä ja pömppövatsaa, ei toi ole normaalia... Iskee epätoivo :D

        Ilmeisesti sitten niissä piireissä joissa minä liikun, on vain sporttisia ja normaalivartaloisia liian paljon (siis noiden kuvien mukaisia). Olen niin tottunut terveisiin ihmisiin, että pidän niitä normaaleina.

        Olenkin ihmetellyt, miksi joku "pitäisi alkaa harrastamaan liikuntaa" -tyyppi kirjoittaa olevansa normaali. Tai joku joka käy kerran viikossa kuntosalilla ja harrastaa lavatansseja luulee olevansa vartaloltaan sporttinen, läskimahoineen.

        Mutta hyvä tiedostaa, että sporttinen tarkoittaa todellakin joillekin jotain ihan muuta, normaalista puhumattakaan!!

        Kysyn seuraavaksi itseään sporttiseksi mainostavalta kuntosalitulokset, cooperin testit ja rasvaprosentit. ;D


      • nnnnnnnnnn
        atännä kirjoitti:

        Voi ei. Vai on laihaläskikin nykyään normaali. Katso nyt noita pehmeitä narukäsiä ja pömppövatsaa, ei toi ole normaalia... Iskee epätoivo :D

        Ilmeisesti sitten niissä piireissä joissa minä liikun, on vain sporttisia ja normaalivartaloisia liian paljon (siis noiden kuvien mukaisia). Olen niin tottunut terveisiin ihmisiin, että pidän niitä normaaleina.

        Olenkin ihmetellyt, miksi joku "pitäisi alkaa harrastamaan liikuntaa" -tyyppi kirjoittaa olevansa normaali. Tai joku joka käy kerran viikossa kuntosalilla ja harrastaa lavatansseja luulee olevansa vartaloltaan sporttinen, läskimahoineen.

        Mutta hyvä tiedostaa, että sporttinen tarkoittaa todellakin joillekin jotain ihan muuta, normaalista puhumattakaan!!

        Kysyn seuraavaksi itseään sporttiseksi mainostavalta kuntosalitulokset, cooperin testit ja rasvaprosentit. ;D

        Vaikuttaa tosiaan siltä, että fitnessiin ja rankempaan treenaamiseen hurahtaneet ihmiset ovat kadottaneet todellisuuden- ja suhteellisuudentajunsa. Eletään siinä omassa, suppeassa pikkupiirissä, eikä nähdä sen ulkopuolelle. Omanlaistaan tynnyrissä elämistä. :(

        Jotenkin tulee myös mieleen jotkut nuoret miehet, jotka ovat koko pienen ikänsä katsoneet nettipornoa. Kun he sitten ensimmäisiä kertoja ovat oikeiden naisten kanssa, niin ovat ihmeissään: Mitääh, eikö kaikilla naisilla olekaan rintojen kohdalla niitä täydellisen pyöreitä palloja? Onks nää "riipputissit" muka normaalit? :D

        Mitä tulee sitten lauseeseesi terveisiin ihmisiin tottumisesta, niin en viitsi edes kommentoida - niin ala-arvoinen ja typerä se on.


      • kdjdjf

        Tämän atännän on pakko olla provo? Onhan? Tai noh, onhan tämä S24... Jos noita samoja määritelmiä käyttäisi naisiin, niin 98% treffien naisista olisi läskejä...


      • fkjfdjdfk

        Sori nyt vaan, mutta tuo 'normaali' on kyllä erittäin treenattu ja tuo 'laihaläski' on normaali. Huono provo tai sitten olet elänyt jossain punttisalilla kahlehdittuna ulkomaailmaa näkemättä.


    • 18plus1

      Ai onko sporttisuus nykyään lihasten kasvatusta? Tuo normaali näyttää ihan joltain hyväkuntoiselta juoksijalta tai hiihtäjältä. Mutta ei ilmeisesti sitten ole kuitenkaan sporttinen... En ole tajunnut että sporttisuus on lihaksikkuutta pelkästään.

    • 17plus4

      Jatkokysymys. Onko sporttisuus siis kansainvälisen tason urheilija mallinen mies?

      • Edwardo_ja_protskumania

        Melkolailla taitaap olla. Eihän siinä nyt megalomaanista eroa tule treenako ammatikseen vai harrastuksena muutaman kerran viikossa monipuolisesti ja syö toki myös oikein. Nykyihmiset vaan mieltää ittensä sporttiseksi, jos nyt jaksaa joskus käydä lenkillä tai salilla, ja toisinaan jopa skipata jotain epäterveellistä moskaa kaupassa.

        Itestä ätännän arviot oli oikeamman suuntaisia kuin niistä vinkuvien. Läskeydestä on salakavalasti tullut joku normi.

        Terveisin entinen läski


      • atännä
        Edwardo_ja_protskumania kirjoitti:

        Melkolailla taitaap olla. Eihän siinä nyt megalomaanista eroa tule treenako ammatikseen vai harrastuksena muutaman kerran viikossa monipuolisesti ja syö toki myös oikein. Nykyihmiset vaan mieltää ittensä sporttiseksi, jos nyt jaksaa joskus käydä lenkillä tai salilla, ja toisinaan jopa skipata jotain epäterveellistä moskaa kaupassa.

        Itestä ätännän arviot oli oikeamman suuntaisia kuin niistä vinkuvien. Läskeydestä on salakavalasti tullut joku normi.

        Terveisin entinen läski

        Kiitos tästä. Hyvä että joku muukin näkee asiat toisin. Lihava ei ole normaali vartalo. Aika helpostikin saa sporttisen vartalon, kun on terveelliset elämäntavat. Ei tietenkään heti, jos aikaisemmin on elänyt epäterveellisesti. Siihen voi mennä vuosi pari.

        Moni tosiaan vetää eineksiä ja pelaa sulkkista pari kertaa viikossa. Ei se riitä ylläpitämään normaalia vartaloa, kun ikää tulee.

        Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään lihavia ihmisiä vastaan, olen seurustellutkin lihavien miesten kanssa. Välillä vaan tuntuu, että ihmisiltä on itsekritiikki täysin hukassa. Jos työkaveri on lihavampi, ei sekään tee itsestä urheilullista.


      • 1plus18
        Edwardo_ja_protskumania kirjoitti:

        Melkolailla taitaap olla. Eihän siinä nyt megalomaanista eroa tule treenako ammatikseen vai harrastuksena muutaman kerran viikossa monipuolisesti ja syö toki myös oikein. Nykyihmiset vaan mieltää ittensä sporttiseksi, jos nyt jaksaa joskus käydä lenkillä tai salilla, ja toisinaan jopa skipata jotain epäterveellistä moskaa kaupassa.

        Itestä ätännän arviot oli oikeamman suuntaisia kuin niistä vinkuvien. Läskeydestä on salakavalasti tullut joku normi.

        Terveisin entinen läski

        Mites sitten, jos on vaikkapa kansainvälisen tason kuulamörssäri? Lasketaanko silloin sporttiseksi? Kyllä kai vaikkapa Mika Halvarin treenausmäärällä aktiivivuosina olisi voinut luokitella sporttiseksi, eikä vain amatööriharrastelijaksi?

        En oikein tiedä miten tässä omaakaan kroppaa sitten luokittelisi kun näin ikääntyessä tulee enää harrastettua urheilua säännöllisen epäsäännöllisesti 2-5 iltana viikossa. Toisaalta kylkiluut paistaa, six-pack näkyy urheilun jälkeen tai jos ei oo ehtiny kiireen takia syömään päivällä, mutta toisaalta 30 ikävuoden jälkeen myös pienet jenkkakahvat alkanu ilmestyä. Jaloissa voimaa enemmän ku pienessä kylässä ja niitä ei oikein voi kuvailla muuten kun lihaksikkaiksi, mutta toisaalta taas yläkropan treenaus jääny vähemmälle viimevuosina, kun harrastukset ollu juoksupainotteisia, joten kädet lienee lähempänä normaalia kuin sporttista.

        Siitä vaan sitten valitsemaan joka kropan osalle oma määritelmä jalkojen sporttisuudesta, kylkiluiden paistamisen laihuuteen?, muuun kropan normaaliuteen ja kai jenkkakahvat on selvä lihavuuden merkki?

        Ai niin unohtui, että ei hajuakaan millä urheilumääräällä voi sanoa harrastavansa urheilua ja millä määrällä ei? Entä kuinka tehokasta urheilun pitää olla, että se on urheilua? Onko sporttisuuden ainoa määre se, että vetää viikon nestedietin ja esittelee sen ansiosta esille tulleita lihaksia, vaikkei normipäivänä edes olisi mitenkään lihaksikas, eikä välttämättä edes kovin ihmeellisessä kunnossa?


    • toinen tykkää lihavasta ja toinen laihasta..mutta jos sä laitat mulle 5 vuotta vanhan kuvan jossa painosi on "normaali" ja tuut ekoille terffeille maha maata koskettaen ja kasvot pyöristyneenä ku jalkapallon ni voit olla varma että toisia treffejä ei tuu..:)

    • käyköötmuut

      paha sanoa, siks en varmaan käykään treffeillä kun pitäs olla telinevoimistelijan vartalo ja taiteilijasielu ja rikas ku Bil Gates,enkä täytä noista mitään kriteeriä.
      Ei vaan ole vienti kohrallansa.

    • Ss45

      Eikö normaali tarkoita sitä, mitä kaikki muutkin keskimäärin ovat? Ja kun katson oikealle tai vasemmalle ympärilleni, ovat melkein kaikki tuntemani miehet ns. "Isävartalotyyppiä". Siellä seassa on joitakin jotka ovat selvästi ylipainoisia, mutta jos suurimmalla osalla on about normaalipaino, josta osa on kertynyt vähän vatsalle jne. (ei siis kaljamahaksi, vaan että keho ei ole lihaksikas, vaan enemmänkin "pehmeä")

      Eikö siis normaali tarkoita juuri tuota? Ja kaikki tuosta eteenpäin liikunnallinen tekee sinusta sporttisen jollain tasolla. Jollekkin se tarkoittaa treeniä viidesti viikossa, jollekkin toiselle kerran pari ylläpitävää liikuntaa.

      • 1234567890987654321

        Eli jos yleisin vartalotyyppi olisi sairaalloisen lihava, se olisi mielestäsi normaali?

        Ei normaalipainolla ole mitään tekemistä keskimääräisyyksien kanssa. Sen voi laskea painoindeksin avulla, vaikka toisaalta sekään ei kaikkea kerro, koska ihmisten synnynnäiset ruumiinrakenteet ovat niin erilaisia.

        Mielestäni myöskään pari kertaa viikossa harrastettu liikunta ei tee ketään liikunnalliseksi, saatikka sporttiseksi. Harrastan itse kolme-neljä kertaa viikossa liikuntaa (plus hyötyliikuntaa päivittäin), mutta en koe itseäni erityisen liikunnalliseksi ihmiseksi. En edes pidä mistään rankemmasta liikunnasta, vaan se on minulle tavallaan välttämätön paha, jotta pysyy edes kohtuullisesa kunnossa.

        Mielestäni sporttinen ihminen rakastaa urheilua ja myös näyttää viimeisen päälle treenatulta.


      • 13plus13
        1234567890987654321 kirjoitti:

        Eli jos yleisin vartalotyyppi olisi sairaalloisen lihava, se olisi mielestäsi normaali?

        Ei normaalipainolla ole mitään tekemistä keskimääräisyyksien kanssa. Sen voi laskea painoindeksin avulla, vaikka toisaalta sekään ei kaikkea kerro, koska ihmisten synnynnäiset ruumiinrakenteet ovat niin erilaisia.

        Mielestäni myöskään pari kertaa viikossa harrastettu liikunta ei tee ketään liikunnalliseksi, saatikka sporttiseksi. Harrastan itse kolme-neljä kertaa viikossa liikuntaa (plus hyötyliikuntaa päivittäin), mutta en koe itseäni erityisen liikunnalliseksi ihmiseksi. En edes pidä mistään rankemmasta liikunnasta, vaan se on minulle tavallaan välttämätön paha, jotta pysyy edes kohtuullisesa kunnossa.

        Mielestäni sporttinen ihminen rakastaa urheilua ja myös näyttää viimeisen päälle treenatulta.

        Vähän realismia niihin haaveisiin...

        Eli siis mielestäsi pitää olla salilla 4 tuntia päivässä 7 päivänä viikossa, että voi luokitella itsensä sporttiseksi? Ja sitten aletaan itkeä, kun mies on joka ilta salilla töiden jälkeen, eikä löydy yhtään yhteistä aikaa :D


        Jos oikeesti rakastaa urheilua urheilun takia, niin sitä tehdään ihan muista syistä kuin siksi, että kroppa näyttäs viimesen päälle treenatulta. Jos sporttisuuden määrite on pelkästään se kuinka treenatulta näyttää, niin kyse on jo kauneuskisasta eikä urheilusta...

        Edes kaikki ammattiurheilijat (siis kuitenkin urheilullisia lajeja harjoittavat. En puhu mistään dartsista) ei näytä välttämättä mitenkään kauhean treenatuilta, jos treenatun määritys on, että jokainen lihas pullottaa, vaikkei lihaksia pullistelisikaan.

        Fitness-kissatkin vetää jotain vesidiettiä ennen kisaa, että joka paikka näyttäis viimesen päälle "treenatulta" kisan aikana. Ei sekään kauheen terveellistä touhua ole, jos tekee joka päivä....


        Sporttinen on kyllä tosi huono sana kuvaamaan ylipäänsä kroppaa, koska se ei oikein määritä yhtään mitään. Lihaksikas olis varmaan kuvaavampi, tosin siitäkin voisi kiistellä miten lihaksikas pitää olla että on lihaksikas.

        Itse ehkä jopa poistaisin minkään normaalia "paremmaksi" menevän ruumiinrakennemääritelmän, koska sitä ei oikein voi määritellä tarkasti. No ei toki normaaliakaan. Mutta varmaan kuvaavampaa sanoa profiilitekstissä että harrastaa lajia x määrän y verran ja jättää loput vaikkapa valokuvan varaan. Vastapuoli voi sitten määritellä onko se omaan mieleen tarpeeksi "sporttinen", jos haluaa.


      • 1234567890987654321
        13plus13 kirjoitti:

        Vähän realismia niihin haaveisiin...

        Eli siis mielestäsi pitää olla salilla 4 tuntia päivässä 7 päivänä viikossa, että voi luokitella itsensä sporttiseksi? Ja sitten aletaan itkeä, kun mies on joka ilta salilla töiden jälkeen, eikä löydy yhtään yhteistä aikaa :D


        Jos oikeesti rakastaa urheilua urheilun takia, niin sitä tehdään ihan muista syistä kuin siksi, että kroppa näyttäs viimesen päälle treenatulta. Jos sporttisuuden määrite on pelkästään se kuinka treenatulta näyttää, niin kyse on jo kauneuskisasta eikä urheilusta...

        Edes kaikki ammattiurheilijat (siis kuitenkin urheilullisia lajeja harjoittavat. En puhu mistään dartsista) ei näytä välttämättä mitenkään kauhean treenatuilta, jos treenatun määritys on, että jokainen lihas pullottaa, vaikkei lihaksia pullistelisikaan.

        Fitness-kissatkin vetää jotain vesidiettiä ennen kisaa, että joka paikka näyttäis viimesen päälle "treenatulta" kisan aikana. Ei sekään kauheen terveellistä touhua ole, jos tekee joka päivä....


        Sporttinen on kyllä tosi huono sana kuvaamaan ylipäänsä kroppaa, koska se ei oikein määritä yhtään mitään. Lihaksikas olis varmaan kuvaavampi, tosin siitäkin voisi kiistellä miten lihaksikas pitää olla että on lihaksikas.

        Itse ehkä jopa poistaisin minkään normaalia "paremmaksi" menevän ruumiinrakennemääritelmän, koska sitä ei oikein voi määritellä tarkasti. No ei toki normaaliakaan. Mutta varmaan kuvaavampaa sanoa profiilitekstissä että harrastaa lajia x määrän y verran ja jättää loput vaikkapa valokuvan varaan. Vastapuoli voi sitten määritellä onko se omaan mieleen tarpeeksi "sporttinen", jos haluaa.

        Mihin haaveisiin? En edes halua itselleni sporttista miestä.

        Kerroin vain minkälaisen mielikuvan tuo termi itsessäni herättää. Mutta myönnän kyllä, että ehkä vähän liioittelin, kun sanoin että pitää olla viimeisen päälle treenatun näköinen.

        Mutta mielestäni sporttinen tarkoittaa urheilullista (liikunnallisuus on vähemmän) eli ehkä se sitten olisi täällä S24:ssa se "liikkuminen on mnulle elämäntapa" vai se mikä se nyt oli. Ja kyllähän se ahkera urheileminen yleensä jotenkin kropassa näkyy myös.


    • fjkuhca

      Näillä tämän palstan ohjeilla tuskin kannattaa mainita myöskään musiikillisuudestaan, jollei sitten satu olemaan Mozartia hivenen etevämpi raapustelija. Sporttiseksi sentään täällä kelvannee, jos on ammatiltaan kehonrakentaja.

      • normaali502421

        Jep, ja älyä tai akateemista koulutusta on ihan turha mainita, ellei todisteeksi ole tiede-Nobelia. Ja älkää ihmeessä kuvailko itseänne hauskaksi tai huumorintajuiseksi, ellette ole saaneet merkittävää palkintoa standup-koomikkona.


      • 1961
        normaali502421 kirjoitti:

        Jep, ja älyä tai akateemista koulutusta on ihan turha mainita, ellei todisteeksi ole tiede-Nobelia. Ja älkää ihmeessä kuvailko itseänne hauskaksi tai huumorintajuiseksi, ellette ole saaneet merkittävää palkintoa standup-koomikkona.

        Ei standup-koomikon tarvitse olla mikään huumorimies.
        Voi olla ihan pahvi, kun vain muistaa mitä pitää höpöttää.
        Tilannekomiikasta ei mitään hajuakaan...


    • detwwo

      Oma BMI on 31,8, mutta 10v treenattu ja se näkyy. Ei löysää ja rasvat alle 10%, silti törmää naisiin jotka ihmettelevät painon ja pituuden suhdetta. Vittuillessani laitan kuvan ja sit kun nämä ovat ihan kiimassa, niin kerron ettet kiinnosta.

    • keijo_kuntoilija

      Itse valehtelen mielummin toiseen suuntaan. Ajatuksena se, että normaalivartalo kelpaa suunnilleen kaikille, mutta jotkut voivat vetää liian hätäisiä johtopäätöksiä sporttisesta vartalosta. En etsi fitnessnaista, enkä palvo omaa kehoani.

      • valehtelu_ei_kanna

        Hei hei... ton mä ostan ja teen itse samaa.


    • pintaasyvemmältä

      Ymmärsin näin, että kirjoittajan pointti taisi olla sekoitusta pettymyksestä siitä, että miesten kuvat ja sanat poikkeavat todellisuudesta sekä omaa näkemystä siitä mikä on sporttista.

      Ensinnäkin joo, kaipa miehet liioittelevat kuten naisetkin. Itsekin tavannut naisia, joilla ikivanhat kuvat. Toiseksi sporttisuus on subjektiivista kunnes joku on määritellyt sporttisuuden kiiltokuvapojaksi, jolla lihakset kiiltävät rasvasta ja fotoshoppauksesta ;) Kyllähän miestenkin maailmaa vääristävät kaiken maailman alusasumainokset upeista naisista tai niistä harvoista fitness-neidoista, joilla oikeasti on työstetty ja upea kroppa.

      Omalla kohdalla pyrin antamaan itsestäni aika rehellisen kuvan ja mielellään vähän alakanttiin, koska en halua treffikumppanini pettyvän minuun. Ajattelen asioita siis ihan väärin päin ilmeisesti. Ehkä tästä johtuukin, että niitä treffejä on ihan liian harvassa, kun en myy ja markkinoi mielikuvilla.

      Onneksi itsellä on ollut onni ihastua ja rakastua hyvin erilaisiin naisiin. Siksi tiedänkin, että se ihastuminen ja rakastuminen ei katso suoraan ulkonäköön eikä yhteisiin harrastuksiin tai muihin ensimmäisenä mieleen juolahtaviin ajatuksiin. Persoonallisuuksien yhteensopivuus ylikirjoittaa monet pinnalliset toiveet ja haaveet. Toisaalta pitäähän ne pinnalliset haaveet ja toiveet myös kokea, että ymmärtää niiden olevan vain silaus kiiltoa jonkun syvemmän edessä. Oikea aika, oikea hetki ja ties keneen sitä ihastuu :)

    • 1961

      Ihan sama naisten kanssa. Noemaalivartaloisilla on 10 - 20 kg ylimääräistä rasvaa mukanaan.
      Tasan siis menee.

    • Gammaromeo

      Lähelle totuutta urheilullisuuden suhteen päästään kun ilmoittaa sekä pituuden, painon,rasvaprosentin, mitä urheilulajia harrastaa, miten paljon ja tuloskunnon. Jos esim. mies vaikka kertoo mitoikseen 175/57 ja juosseensa viime vuonna maratonin aikaan 3.30, niin ihan taatusti tuo mies on vartaloltaan urheilullinen. On sitten eri asia, että onko hän vartaloltaan seksuaalisessa mielessä houkuttava naisen silmin.

      On tietty epärealismia, että em. tarkkuudella vartalon sporttisuutta nettideittien profiileissa/viesteissä analysoitaisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe