täälläkin tätä mainostettiin heh heh hee

typerykset kannattivat tyhmyydessään lakia joka on jo olemassa heh heh hee


http://sakutimonen.com/2015/04/turha-aloite/

Turha aloite

Julkaistu 15. huhtikuu 2015

Me allekirjoittaneet vaadimme muutosta nykyiseen lainsäädäntöön, että jatkossa rikokseen syyllistynyt ulkomaalainen maahanmuuttaja voitaisiin karkoittaa maastamme ja asettaa maahantulokieltoon, sekä hänen oleskelulupansa voitaisiin mitätöidä samantien.

Tällainen kansalaisaloite on muutaman kuukauden ajan kiertänyt sosiaalisessa mediassa ja eilen kerrottiin sen saaneen yli 50 000 kannattajaa. Ilmeisesti kaikki aloitteen allekirjoittaneet ja sitä innolla jakaneet tuntevat nykyistä lainsäädäntöä yhtä huonosti kuin aloitteen tekijäkin.

Tällainen laki siis on jo olemassa. Ulkomaalaislain 149 §:n mukaan maasta voidaan karkottaa oleskeluluvalla oleskellut ulkomaalainen:

1) joka oleskelee Suomessa ilman vaadittavaa oleskelulupaa;

2) jonka on todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta taikka jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin;

3) joka on käyttäytymisellään osoittanut olevansa vaaraksi muiden turvallisuudelle; taikka

4) joka on ryhtynyt taikka jonka voidaan aikaisemman toimintansa perusteella tai muutoin perustellusta syystä epäillä ryhtyvän Suomessa kansallista turvallisuutta vaarantavaan toimintaan.

Myös pakolaisen saa karkottaa. Häntä ei kuitenkaan saa karkottaa kotimaahansa tai pysyvään asuinmaahansa, johon nähden hän on edelleen kansainvälisen suojelun tarpeessa. Pakolaisen saa karkottaa vain valtioon, joka suostuu ottamaan hänet vastaan. Tämäkin lainkohta vastaa aloitteessa vaadittua.

Laki myös toimii. Nykyisin maasta karkotetaan vuositttain yli 200 henkilöä. migri karkotukset

(Lähde: Maahanmuuttovirasto)

Nyt onnistuttiin yli 50 000 henkilön voimin vaatimaan lakia, joka jo on olemassa ja joka myös toimii.

Aloite on myös ristiriitainen itsensä kanssa. Siinä vaaditaan vakaviin rikoksiin syyllistyneiden karkottamista. Jo nykyisin voidaan karkottaa sellaisen rikokseen perusteella, josta voidaan tuomita vähintään vuoden vankeuteen. Vuoden mittaista vankeutta ei siis edes tarvitse tuomita, vaan pelkkä mahdollisuus siihen riittää.

YK:n kansainvälisen rikollisuuden vastaisen yleissopimuksen mukaan vakava rikos on sellainen, josta voidaan tuomita vähintään neljä vuotta vankeutta.

Koska aloitteessa vaaditaan vakaviin rikoksiin syyllistyneiden karkottamista, niin siinä itse asiassa vaaditaan nykyistä käytäntöä lievennettäväksi.

Kansalaisaloite on turha ja heittää ikävän varjon koko kansalaisaloitteen ylle. Sen suosio osoitti, että näköjään kuka tahansa voi vaatia mitä tahansa lakia vaikka kännissä ja läpällä. Kun aihe on riittävän raflaava, niin yhtä tietämättömiä allekirjoittajia näkyy löytyvän. Kuten joku Fb-kaverini sanoi, niin seuraavaksi kannattaa varmaan laatia aloite, jossa vaaditaan rikoksentekijöiden rankaisemista.

Karkottamisessa on oikeasti ihan yleismaailmallinen ongelma, mutta se ei tällä aloitteella ratkea. On olemassa sellaisia rikoksentekijöitä, joita edes heidän kotimaansa ei huoli takaisin. Niissä tapauksissa ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin yrittää hoitaa asia diplomaattisin keinoin ja saada lähtömaa myötämieliseksi. Jos ja kun se ei onnistu, niin on toimittava samoin kuin kotoperäisten rikoksentekijöiden kanssa eli yritettävä sopeuttaa heidät yhteiskuntaan.

Jotkut ovat tietenkin samaa mieltä kuin kansanedustaja Juho Eerola, jonka mukaan sekä ulkomaalaiset ja mahdollisesti myös kotimaiset rikoksentekijät voitaisiin lähettää johonkin kehitysmaahan.Näyttökuva (194)_snip

Ehkä näin ajattelevat voisivat kansanedustajan johdolla tehdä tästä asiasta kansalaisaloitteen, niin saadaan taas ainakin aloitetta käsittelemään joutuvat virkamiehet työllistettyä ja rahaa tuhlattua.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hulluja nämä niin sanotut isänmaalliset

      http://www.hs.fi/kotimaa/a1428978525162


      Kansalaisaloite ulkomaalaisten karkottamisesta keräsi yli 50 000 nimeä – "Kun tein aloitteen, en tiennyt, että laki on jo olemassa"
      Kotimaa 14.4.2015 18:54

      Heidi Lämsä

      Helsingin Sanomat

      1445
      14
      51

      Kansalaisaloite rikokseen syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottamiskäytännöstä on kerännyt vaadittavat 50 000 allekirjoitusta. Aikaa nimien keräämiseen on vielä 5. toukokuuta saakka, minkä jälkeen Väestörekisterikeskus tarkastaa nimien oikeellisuuden. Aloite löytyy täältä.

      Aloitteessa esitetään, että "––jatkossa rikokseen syyllistynyt ulkomaalainen maahanmuuttaja voitaisiin karkoittaa maastamme ja asettaa maahantulokieltoon, sekä hänen oleskelulupansa voitaisiin mitätöidä saman tien".

      "Silloin kun tämän aloitteen laitoin, en tiennyt, että tällainen laki on olemassa. Että karkottaminen on jo nyt mahdollista tehdä. Aloite sekä ajaa periaatteessa uutta lakia, mutta myös vanhan muuttamista, koska siinä [aloitteessa] on, että karkottamispäätös tehtäisiin heti, mikäli se ei riko ihmisoikeusjuttuja. Että prosessi nopeutuisi huomattavasti", sanoo Jarno Rosvall, 30, helsinkiläinen kaupan alan huoltovastaava.

      Rosvall pani aloitteen vireille 5. marraskuuta 2014. Varaedustajiksi aloitteeseen Rosvall pyysi kahdta lapsuudenystäväänsä.

      Täsmällistä syytä aloitteen laatimiselle Rosvall ei muista.

      "Se oli joku uutinen, jonka luin silloin marraskuussa, josta tuli kimmoke, että nyt riittää, kun jatkuvasti pitää lukea ulkomaalaisten tekemistä rikoksista. He käyvät istumassa tuomionsa, yhteiskunta maksaa sen, ja he ehkä jatkavat sillä samalla tiellä edelleen – ei ole pelotetta, että jos syyllistyy johonkin, että joutuisivat täältä lähtemään. Lakihan ilmeisesti on jo mahdollistanut karkottamisen, mutta siinä menee aikaa, ennen kuin henkilö saadaan ulos täältä", Rosvall kertoo.

      Ulkomaalaislaissa säädetään nykyisellään, että maasta voidaan karkottaa oleskeluluvalla oleskellut ulkomaalainen, jonka on "todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta taikka jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin."

      Kansalaisaloitteen laatinut Rosvall haluaa, että karkottaminen voitaisiin tehdä nykyistä nopeammin.

      "Jos on näytetty toteen, että rikos on tehty, mun mielestä silloin pois."

      Rosvall haluaisi lisäksi mennä vielä pidemmälle, kuin mitä hän on kansalaisaloitteeseensa kirjannut.

      "Toivoisin, että otettaisiin myös sellainen asia huomioon lakiasiainvaliokunnassa, että pysyttäisiinkö perustuslakia muuttamaan niin, että tänne muuttanut ja kansalaisuuden saanut voitaisiin myös karkottaa, mikäli hän syyllistyy vakaviin rikoksiin tai toistuvasti pienempiin."

      Eli myös Suomen kansalainen pitäisi voida karkottaa, jos hänen synnyinpaikkansa on joku muu kuin Suomi.

      Pitäisikö myös Suomessa syntyneet Suomen kansalaiset, jotka syyllistyvät rikoksiin, voida karkottaa pois Suomesta samoin perustein?

      "Periaatteessa suomalaista et voi karkottaa kotimaahan, jos kotimaa on Suomi", Rosvall vastaa.

      Rosvall toivoo julkisen keskustelun nostavan aiheen kansanedustajien kiinnostuksen kohteeksi.

      "Toivon, että he ottaisivat asian ja miettisivät, millä tavalla voitaisiin ehkä parantaa tätä maahanmuuttoasiaa ja kitkeä tätä niin sanottua rikollisuutta siltä osin pois ja tehdä jotain kaikille miellyttäviä muutoksia. Ettei käy niin, että ulkomaalaiset tekevät enemmän rikoksia kuin ne, jotka ovat täällä syntyneet ja asuneet koko ikänsä", Rosvall muotoilee.

      Rosvall korostaa, ettei hän "tietenkään leimaa kaikkia maahanmuuttajia, etteivätkö he sopeutuisi tänne, osa sopeutuu".

      Kuka tahansa Suomen äänioikeutetuista kansalaisista voi perustaa kansalaisaloitteen. Kansalaisaloitteella voi ehdottaa uutta lakia, nykyisen lain muuttamista tai kumoamista. Kun Väestörekisterikeskuksen tarkastuksessa todetaan aloitteella olevan vähintään 50 000 hyväksyttyä kannatusilmoitusta, asia menee eduskunnan käsiteltäväksi. Valiokuntien on tehtävä puolen vuoden sisällä päätökset siitä, miten kutakin kansalaisaloitetta aiotaan käsitellä.

      Laki kansalaisaloitteesta tuli voimaan maaliskuussa 2012. Ensimmäinen kansalaisaloite koski turkistarhauksen kieltämistä, mutta eduskunta hylkäsi aloitteen. Tähän mennessä menestynein kansalaisaloite on ollut laki tasa-arvoisesta avioliittolaista. Se keräsi lähes 167 000 kannatusilmoitusta. Aloite meni läpi eduskunnassa niin suurella enemmistöllä, että se sitoo jatkovalmistelussa myös seuraavaa hallitusta ja eduskuntaa. (HS 2.3.15)

      Muita kansalaisaloitteiden aiheita ovat olleet muutokset tekijänoikeuslakiin ja energiatodistuslakiin, ruotsien kielen siirtäminen valinnaiseksi oppiaineeksi sekä rattijuopumuksesta langetettavien rangaistuksien tiukentaminen.

    • naurattaapirusti

      Tyhmä maahanmuuttorasisti ei tiedä asioista mitään. Maahanmuuttorasisti tuntee vain sen propagandan jonka natsipersut ja hommahomot ovat hänelle syöttäneet...

      • lkjgfdsafghjkl

        isänmaallisuuteen kuuluu aina oppimattomuus ja armeijan väliin jättäminen


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1635
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1285
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1190
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1126
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      140
      1121
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1001
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      942
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      927
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      804
    Aihe