Oikein uskova ei perusta yritystä - elää

mutta_VL_saa

Se on raamatun mukaista elämää.

Ensimmäinen Pietarin kirje 1 luku
Kutsu pyhään elämään

13 Vyöttäytykää siis, olkaa raittiit. Pitäkää ajatuksenne kirkkaina ja pankaa täysi toivonne siihen armoon, joka teille annetaan Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä. 14 Olkaa kuuliaisia lapsia älkääkä taipuko noudattamaan himoja, joiden vallassa ennen, tietämättömyytenne aikana, elitte


Jo monessa muuallakin paikassa raamattu jopa kieltää ajallisen "varallisuuden" kasvattamisen. Näin se on.

Evankeliumi Johanneksen mukaan 6
Älkää hankkiko sitä ruokaa, joka katoaa, vaan sitä ruokaa, joka pysyy hamaan iankaikkiseen elämään ja jonka Ihmisen Poika on teille antava; sillä häneen on Isä, Jumala itse, sinettinsä painanut."

Ensimmäinen kirje Timoteukselle
"Rahanhimo on kaiken pahan alkujuuri. Rahaa havitellessaan monet ovat eksyneet pois uskosta ja tuottaneet itselleen monenlaista kärsimystä."
"Mutta sinä, Jumalan ihminen, karta kaikkea tätä! Pyri nuhteettomaan elämään, hurskauteen ja uskoon, pyri rakkauteen, kestävyyteen ja lempeyteen"



--------------------------------------------------------------

Kaikenlainen himon palveleminen on kielletty raamatun mukaan. Mutta rahan himoa saa "uskovainen" palvella.

Maallisen lain mukaan "yritys" perustetaan AINA tuottamaan voittoa omistajilleen, ja näin se käytännössä on.

Jos oikeen raamattua tulkitaan ja miksi ei, koska VL-uskovaiset tulkitsee sitä tarkoin niin "uskovaiset" voisivat maallisen toiminnan aikana perustaa ainoastaan voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen. Elikkä aatteellinen yhdistys tai muita nimenomaan voittoa tavoittelemattomia kansalaisjärjestöt yms yms.

Tämä on HERKKÄ asia ja se on kokonaan sivuutettu VL-uskossa. Koska lähes kaikki VL-uskovaiset pyörittää yrityksiä rahan himossa raamatun vastaisesti.

Tämä on asia josta ei puhuta yllämainitusta syystä.

MIKÄHÄN ON SELITYS?

19

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vempulattöihin

      Jaahas ja minun Raamatussa kehoitetaan tekemään työtä omin käsin ja olemaan siten rasittamatta mitään ja ketään ympärillä eläviä tai yhteiskuntaa.

      Rahanhimo ja elannon hankkiminen ovat kaksi eri asiaa.

      • Yritys_on_minulla

        Elannpn hankkiminen ja yrityksen pyörittäminen on kaksi eri asiaa. Yritys perustetaan aina tuottamaan voittoa. Rahanhimo on AINA yritystoiminnan taustalla.


      • Yritys_on_minulla kirjoitti:

        Elannpn hankkiminen ja yrityksen pyörittäminen on kaksi eri asiaa. Yritys perustetaan aina tuottamaan voittoa. Rahanhimo on AINA yritystoiminnan taustalla.

        Ei pidä paikkaansa, vaan toimeentulon saaminen.


    • Karu_tosi_on

      Evankeliumi Matteuksen mukaan 19

      Voiko rikas pelastua?

      16 Eräs mies tuli kysymään Jeesukselta: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tehdä, jotta saisin iankaikkisen elämän?" 17 Jeesus vastasi hänelle: "Miksi sinä minulta hyvästä kyselet? On vain yksi, joka on hyvä. Jos haluat päästä sisälle elämään, noudata käskyjä." 18 "Mitä käskyjä?" mies kysyi. "Näitä", vastasi Jeesus, "älä tapa, älä tee aviorikosta, älä varasta, älä todista valheellisesti, 19 kunnioita isääsi ja äitiäsi, ja rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." 20 "Kaikkia niitä olen noudattanut", sanoi nuorukainen, "mitä vielä puuttuu?"

      21 Jeesus sanoi hänelle: "Jos tahdot olla täydellinen, niin mene ja myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille. Silloin sinulla on aarre taivaissa. Tule sitten ja seuraa minua."

      22 Mutta kun nuorukainen kuuli nämä sanat, hän lähti surullisena pois, sillä hänellä oli paljon omaisuutta.

      Tämä on oikeaa Jumalan sanaa. Omaisuutta hallitaan ja kerätään se on maallisen vaelluksen aikana "lestaatiolaisten" pääasia. Pitkää päivää ja perheeltä aikaa pois kun juostaan yhdessä joskin toisessakin työpaikassa ja yritystä pyöritetään, kasvatetaan ja myydään koko yritys pois ja eletään koroilla (esimerkkejä paljon)

      Juuri niin raamatun vastaista kuin olla saattaa.

      Sitten sunnuntaisin heilautetaan kättä "seuroissa" ja kaikki on hienosti. Taivaspaikan polku puhdistui.

    • jkoi

      En ole vanhoillislestadiolainen, mutta eihän yrityksen pyörittäminen ole ahneutta. Voittoa saa tehdä, mutta turhan suuresta voitonpyynnistä raamattu kehottaa pidättäytymään. Yrityksen perustaminen ja toisten palveleminen sitä kautta on ihan oikein, kunhan tekee niinkuin Herralle.

      • on_ahneutta_himo

        Maallinen kommentti-> Selvästi omaat VL-kasvatuksen jossa hyväksytään yrityksen pyörittäminen. Lakikin sanoo, että yritys perustetaan siksi että tuottaisi omistajilleen voittoa. Miksi jos haluaa jotain "yritystoimintaa" pyörittää ei VL-uskovainen perusta aatteellista yhdistystä sillai saa toimintaa pyörittää että saa palkan ja hyvän sellaisen nostaa yhdistyksestä mutta "ajatus" on voittoa tavoittelematon.

        TÄMÄ ONKIN HERKKÄ ASIA. ja VL-uskovaiset toimii raamatun vastaisesti salliessaan Osakeyritystoiminnan. Tulisi sallia vain voittoa tavoittelemattomat. Kysykää vaikka raamattua lukeneilta.

        TÄMÄ on hyvä ja kongreettinen SRK ylimielisessä vallassa ja opetuksessa oleva asia ja sopii juurikin raamatun lisälehden sääntökirjaan.


      • Voittoa_pitääsaada

        Jumalan tahdon mukainen elämä:
        Kirje heprealaisille

        5 Älkää juosko rahan perässä, vaan tyytykää siihen, mitä teillä on. Jumala on itse sanonut:

        -- Minä en sinua jätä, en koskaan sinua hylkää.

        Mitä muuta Osakeyritystoiminnan tavoite muuta on kuin tehdä rahaa? Kertokaa talousviisaat?
        Ainakin Osakeyhtiö tulisi olla kielletty VL.-piireissä jos oikeen uskoo

        "osakeyhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille"

        Haluaisin tietää yhdenkin OY:tä pyörittävän henkilön joka kertoo että pyörittää yhtiötä muusta syystä kuin siitä että yritystä pyörittämällä saa enempi rahaa. Missä sellainen henkilö? Ihan maallisessakin mielessä.


      • raamattu_puhuu_totta

        Jeesus ja rikas mies:

        Muuan korkeassa asemassa oleva mies kysyi Jeesukselta: "Mitä minun pitää tehdä, hyvä opettaja, että perisin iankaikkisen elämän?" Jeesus vastasi hänelle: "Miksi sanot minua hyväksi? Ainoastaan Jumala on hyvä, ei kukaan muu. Käskyt sinä tiedät: älä tee aviorikosta, älä tapa, älä varasta, älä todista valheellisesti, kunnioita isääsi ja äitiäsi." "Kaikkea tätä olen noudattanut nuoresta pitäen", vastasi mies. 22 Tämän kuullessaan Jeesus sanoi: "Yksi sinulta vielä on tekemättä. Myy kaikki, mitä sinulla on, ja jaa rahat köyhille, niin sinulla on aarre taivaissa.

        Ihan selkeästi kehoitetaan elämään "vaatimattomasti" juuri rahan keräämistä vastaan! Vai olenko väärässä


      • raamattu_puhuu_totta

        Jatkoa:
        Opetuslasten tuleva palkka

        Nähdessään sen Jeesus sanoi: "Kuinka vaikea onkaan niiden, jotka paljon omistavat, päästä Jumalan valtakuntaan! Helpompi on kamelin mennä neulansilmästä kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan."

        "Entä me?" kysyi silloin Pietari. "Me olemme luopuneet kaikesta, mitä meillä oli, ja seuranneet sinua." Jeesus sanoi heille: "Totisesti: kuka ikinä Jumalan valtakunnan tähden on luopunut kodistaan, vaimostaan tai veljistään, vanhemmistaan tai lapsistaan, hän saa jo tässä ajassa moninkertaisesti takaisin, ja tulevassa maailmassa ikuisen elämän."


    • Fjkl

      Aloittaja on niitä viimeisiä elossa olevia kommunisteja tai kilpailussa lestadiolaisen omistamaa yritystä vastaan hävinnyt.

      • Pöyristyttävää

        Huvittava kirjoitus tuolta aloittajalta ;)

        Vaikka lestadiolaiset nyt sitten eivät yritystä perustaisikaan - hehän ovat itse vallan kahvassa olevia, niin ollen - ei pikkurahasta ole puutetta!
        On poliisi ylijohdossa olevia ja isojen tehtaitten pamppuja ja joka nyt tulee mulle väittämään, että elävät 'Herran kurissa ja nuhteessa,' saa hypätä mun puolesta kaivoon! Ketä tuollaisilla jutuilla yrittävät pettää muita, kuin itseään.
        Vai onko niin, että rahanhimo on jo heillä itsellään aiheuttanut kaihia??

        Olen kyllä kauhun sekaisin tuntein lukenut näitä kirjoituksia tällä palstalla ja on pakko todeta, että ns. 'normieläjä' on minun silmissäni paljon vanhurskaampi, kun yksikään VL!
        Tavallinen kansalainen, on osannut säilyttää perus arvot elämässään ja elää niitten kanssa, miten kukin taitaa. Kaikille ei ole suotu kultaa ja mammonaa, mutta heidän aarteensa onkin materiassa mittaamattomassa asiassa - terveessä järjessä.

        Jokainen saa ansaita toimeentulonsa, miten itse haluaa. Sitä ei päätä lestadiolaiset. Jos jonkun yritys menestyy, se on ansaittu työllä - ei lahjoituksilla. Eri asia on taas, noitten isokenkäisten bonukset, joista itsekin olen samaa mieltä, että ne pitäis karsia pois. On epäreilua, et joku saa enemmän kun toinen ja se toinen elää taas köyhyys rajalla.

        Totuushan on, että mitään et täältä mukanasi vie, kun aikanasi tyhjää potkaiset.
        Tänne ne kaikki jää -sukulaisten kinastelun aiheeksi.

        Toinen asia on taas sitten tosiaan nuo hautajaiset, kun kansa kokoontuu kilpaa kehumaan edesmennyttä. Oksettaa koko ajatuskin. Ellei osaa ihmisen eläessä sanoa ko. henkilölle, että tykkää - ei sitä tarvi haudallekaan parkumaan tulla. Se ei hyödytä enää ketään, kaikkein vähiten sitä pois nukkunutta, joka ehkä nukkui pois - epävarmuus tunnollaan, mitähän tuokin minusta ajatteli...


    • Ensinnäkin, tuo rusinapulla usko ( lestadiolaisuus) erottelee hengellisen ja ajallisen elämän, kuten Paavalin aikaan Kreikkasinen uskonelämä.
      Heille Pietari tarjoaa Jeesusta.
      Paavali on antautunut Jeesuksen Kristuksen ikuisesti kasvavaan ilmestykseen.
      Kaikki, mitä hänellä oli Kristuksessa, oli tullut ilmestyksen kautta. Hän sanoi: ”tämä salaisuus on ilmestyksen kautta tehty minulle tiettäväksi” (Ef.3:3).
      Pyhä Henki tiesi Jumalan syvät ja kätketyt salaisuudet. Paavali rukoili jatkuvasti armoa ymmärtää ja saarnata “Kristuksen tutkimattomasta rikkaudesta”( jae 8). Paavali sanoi, että meillä on pääsy näihin rikkauksiin Kristuksessa. Jae 12 12 Kristuksen omina ja häneen uskoen voimme rohkeasti ja luottavaisina lähestyä Jumala
      Tämä on Jeesuksen ilmestymistä ihmisen elämään ja se on aina, täällä ja iankaikkisesti.
      Mutta tämä ei käy SRK;ssa. Heillä on, kuten kreikkalaisessa filosofiassa ajallinen, lihan aika, joka on aivan eriä, kun uskoa Kristukseen, aina.
      Silloin saa raiskata, silloin saa valehedella, saa polttaa tupakkaa ja tehdä liike petoksia.
      Yksi selitteisesti, Jeesus ei ole ilmestynyt heille.
      Jopa papit, kuten Palola, joka löysi Jeesuksen, hyllytetään ”jeesustelun” vuoksi, samoin kun Mikko Helsingissä.
      He eivät osanneet erottaa vl ajallista ja SRK;n aikaa.
      >>Jo monessa muuallakin paikassa raamattu jopa kieltää ajallisen "varallisuuden" kasvattamisen. Näin se on.** Ei kiellä, koska käsite AJALLINEN ei kuulu kristityn elämään ja siitä ei Raamattu puhu.
      Joh 6; 27 Kyllä kuuluu näin; -Älkää tavoitelko katoavaa ruokaa, vaan katoamatonta, sitä, joka antaa ikuisen elämän. Sitä teille antaa Ihmisen Poika, sillä Isä, Jumala itse, on merkinnyt hänet sinetillään.
      Evankeliumi Johanneksen mukaan 6 kuuluu muuten näin alkutekstin mukaan; Tehkää työtä, ei katoava ruan, vaan säilyvän elämän iäsien.
      Eli Jeesuksen ilmestys on tavoitella opetuslapsena iankaikkista elämää, ei maailman kalleuksia.
      Sen Isä sinetöi.
      Se on totta, että Rahan himo on kaikkein pahin, sekä suorin tie kadotukseen.
      Kannattaa muuten katsoa, mikä ryhmä on rahan ahnein Pohjanmaalla. Se kyllä erottuu, jos ei muualla niin tupakalla.
      >>Kaikenlainen himon palveleminen on kielletty raamatun mukaan. Mutta rahan himoa saa "uskovainen" palvella.
      Maallisen lain mukaan "yritys" perustetaan AINA tuottamaan voittoa omistajilleen, ja näin se käytännössä on. ** Raamattu kieltää senkin jopa kuoleman syntinä, mutta SRK;n Raamatussa se on jo luomisen jälkeen.
      Se on sitä VL ajallista uskovainen elämää.
      >>Jos oikeen raamattua tulkitaan ja miksi ei, koska VL-uskovaiset tulkitsee sitä tarkoin niin "uskovaiset" voisivat maallisen toiminnan aikana perustaa ainoastaan voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen. Elikkä aatteellinen yhdistys tai muita nimenomaan voittoa tavoittelemattomia kansalaisjärjestöt yms yms.** Näin on. Saat.anan palvelijoilla on kaikki keinot käytössä.
      >>Tämä on HERKKÄ asia ja se on kokonaan sivuutettu VL-uskossa. Koska lähes kaikki VL-uskovaiset pyörittää yrityksiä rahan himossa raamatun vastaisesti.** Ja heitä tukee kuntien VL viranomaiset, poliisit, sekä Oikeuslaitos.
      Selitys on se, - Sielunvihollisella on kaikki keinot käytettävissä, luvallisia.

      • syväähellarsaastaa

        Kempeleen seonneen saatanan talutusnuorassa olevan pöljän oksennus.


      • siitärevitteleppäs
        syväähellarsaastaa kirjoitti:

        Kempeleen seonneen saatanan talutusnuorassa olevan pöljän oksennus.

        mutta ah niin totta joka sana!


    • Lestat_sallii

      Ei uskova perusta osakeyritystä - raamatun mukaan

    • Ei_puhuta_niistä

      Juu...Vanhoilliset lukee raamattua just niinkuin hyväksi näkee...Selvät osakeyrityspaikat hyppää yli..

      No ei niistä puhuta koska ahneus on jokaisella "kropassa"

    • ex-yrittäjä

      on vanhan ja uuden testamentin aikanakin ollut uskovia yrittäjiä kuten seppiä kauppiaita ym mitä kukin on osannut tehdä elääkseen.. ja eikö jeesuskin ollut puuseppä? yrittäminen on hyvä asia jos siitä saa elantonsa

    • joohei

      Kyllä on varmaan ollut mutta ei ehkä niin rahan himossa omaa etua ajatellen,,,Tai mistä sen tietää vaikka osa onhin ollut rahan himossa.
      Isokirja kehottaa siihen että jos sitä rahan kertymää kertyy enempi ku omiksi tarpeiksi ni sitten pitäs tasasesti jakaa sitä ylimääräistä pois.
      Veikkaan että ainaski osa uskovista isorikkaista on sitä omaa etua ajatellen että ei raaskis antaa centtiäkään pois.

    • tuleetakaisin

      95. Jeesus sanoi, ”Jos sinulla on rahaa, älä lainaa korkoa vastaan. Ennemmin anna jollekin jolta et odota saavasi sitä takaisin.”

      "96.Jeesus sanoi, ”Isän valtakunta on kuin nainen. Hän otti pienen hapantaikinan, leipoi taikinan, ja teki siitä suuria leivänpaloja. Jokaisen, jolla on korvat, olisi parasta kuunnella!”

      97. Jeesus sanoi, ”Isän valtakunta on kuin nainen, joka kantoi täyttä ruoka-astiaa. Kun hän kulki yksin kaukaista tietä, astian kahva hajosi ja ruoka levisi hänen takaansa pitkin tietä. Hän ei tiennyt sitä, sillä hän ei ollut huomannut ongelmia. Kun hän saapui taloon, laittoi hän astian alas ja huomasi sen olevan tyhjä.”
      http://www.apokryfikirjat.com/tuomev.htm

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe