Hyvä, että joku uskaltaa

kuunnelkaaa

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • skeidaa

      Näin fiksuja ihmisiä meillä pyöritetään jossain 'kuntouttavassa' ja kohdellaan kunnan sekä TE-keskuksien puolelta kuin paskaa. Kyllä pistää vihaksi! Nainen olisi työstään kyllä palkkansa ansainnut..

    • KuntouttavanRiski

      Kiitos tästä. Pitää olla valveutunut itsekin, ettei joudu huiputettavaksi.

    • SuomenKansaOy

      Upeaa! Juuri tällä tavalla äänittämisestä voi olla meille kaikille hyötyä. Jo se, että tietää äänityksen olevan päällä, antaa itselle lisävarmuutta. Oli hienoa kuunnella, miten tuo älykäs, miellyttävästi puhuva kansalainen alkoi lopultakin vaatia oikeuksiaan. Ainut asia, jota olisin vielä kaivannut, oli se, että hän olisi sanonut suoraan, että hän ei tee tuota ilmaistyötä vapaaehtoisesti, vaan että hänet on siihen pakotettu. Orjatyö-termikin olisi voinut tulla esille. Hienosti käsitelty joka tapauksessa. Lapsettomana en osaa edes kuvitella, millaista on olla työtön työnhakija, perheen elannonhankkija, hakea yliopistoon ja olla pakotettuna orjatyössä samalla.

      Muita tällaisia linkkejä, pliis. Itsekin äänitin aktivointitilaisuuteni. Olen miettinyt, laittaisinko sen nettiin. Ehkä tämän kuunneltuani uskallan minäkin.

      • tätämäävaanmeinasin

        Mutta tuo nauhoittaja kuulosti hyvinkin fiksulta ja asioista perillä olevista, ja sai silti vähän kyseenalaista kohtelua (ja nauhoituksesta kävi ilmi että oli saanut semmoista kunnan puolelta aiemminkin, ja vielä pahemmin) - niin miettikääpä mimmoista kohtelua hieman vähemmän suorasanainen ja vähemmän valveutunut "kuntoutettava" saa noissa kyykytystilaisuuksissa, ja kuinka paljon siellä kustaan linssiin, jos kerran fiksu ja asioista perillä olevakin saa moista kohtelua?


    • 167-176

      Hyvä hyvä!!
      Itse kyllä höyhennän noita virkanilkkejä vieläkin enemmän. Tosin tuostakin tulee päänvaivaa AVI:n virkanilkeille kun yrittävät keksiä miten tuossakin tapauksessa saisi asikaakkaan syylliseksi ja virkanillkien toimet selitettyä lain mukaisiksi. Valitettavasti tuskin mihinkään asiaan tulee korjausta, niin hanurista on suomalaisten virkakulttuuri että vain sen totaalinen muuttuminen muuttaa myös toiminnan lailliseksi.
      Mahtaa noita virkanilkkejä harmittaa kun eivät ole saaneet kiellettyä noita äänityksiä, laittomasti on kyllä yritetty niiin tehdä.

      Vielä linkki tuohon Timosen kirjoitukseen:
      http://sakutimonen.com/2015/04/nain-rikotaan-lakia/

      Ainakin kommenteista päätellen koittaa ankeat ajat noille "kalervoille".

    • mentyliianpitkälle

      Ovat menneet kokommuslaiset kuntouttavassa ahneuksissaan liian pitkälle. Tällämenollahan siellä on etisiä kokomuslaisia pian itse kuntouttavassa. Hah hah jos näin kävisi. Olisko kannatut vaan ohjata edelleen niitä syrjäytyneita ja alkohlisteja sinne kuntouttavaan eikä korkeasti kouluttaineita 300 päivää työttömänä olleita neljän lapsen äitejä jotka kyllä osaavat pitää oikeuksita ja laista kiinni.

    • 167-176

      Kyllä virkanilkit kusevat aika pahasti omiin muroihinsa ainakin tuossa tapauksessa jos tuo rohkea nainen pääsee oikikseen jonne on hakenut, muutaman vuoden päästä se vasta rytinä alkaa ellei jo sitä ennen. HAH HAH HAA!!

      • TulenMukaan

        Olisi hienoa, jos kyseisen naisen ja Saku Timosen kaltaiset henkilöt perustaisivat kansalaisille jonkinlaisen lakineuvontaryhmän. Paikan, jossa jaettaisiin inofrmaatiota, joka olisi samalla datapankki muiden kokemuksista. Jotain. Lakiasiat ovat joillekin vielä vaikeampia selata läpi kuin toisille. Minä saan päänsärkyä, kun ajattelenkin lukea jotain Finlexiä - tosin olen sitäkin joutunut tekemään joskus.

        Miten olisi maan kattava verkosto, jossa auttaisimme toinen toisiamme menemällä muiden työttömien kutsusta heidän tapaamisiinsa virkanilkkien kanssa? Laatisimme valituksia yhdessä. Olisimme toinen toisemme todistajina, äänittäjinä, äänitysten puhtaaksikirjoittajina, blogisteina. Jakaisimme tietoa. Asettuisimme ehdolle vaaleissa omana puolueenamme. Ei työttömien puolueena, vaan koko kansan puolueena. Tai sanotaanko kansan 99%:n puolueena.


      • 167-176
        TulenMukaan kirjoitti:

        Olisi hienoa, jos kyseisen naisen ja Saku Timosen kaltaiset henkilöt perustaisivat kansalaisille jonkinlaisen lakineuvontaryhmän. Paikan, jossa jaettaisiin inofrmaatiota, joka olisi samalla datapankki muiden kokemuksista. Jotain. Lakiasiat ovat joillekin vielä vaikeampia selata läpi kuin toisille. Minä saan päänsärkyä, kun ajattelenkin lukea jotain Finlexiä - tosin olen sitäkin joutunut tekemään joskus.

        Miten olisi maan kattava verkosto, jossa auttaisimme toinen toisiamme menemällä muiden työttömien kutsusta heidän tapaamisiinsa virkanilkkien kanssa? Laatisimme valituksia yhdessä. Olisimme toinen toisemme todistajina, äänittäjinä, äänitysten puhtaaksikirjoittajina, blogisteina. Jakaisimme tietoa. Asettuisimme ehdolle vaaleissa omana puolueenamme. Ei työttömien puolueena, vaan koko kansan puolueena. Tai sanotaanko kansan 99%:n puolueena.

        Hyvä idea. Noinkohan tuohon toimintaan saa starttirahaa ja vaikka jotain EU-tukea, epäilen vahvasti ettei saa, mutta kannattaa silti hakea. Jos hakemus jylätään niin perustelut tulee olemaan varsin mielenkiintoista luettavaa.


    • dfggfjdghjg

      Kaikki nyt äänittämään ja julkaisemaan tapaamisiaan, jotta kukaan ei voi vähätellä tällaisia kohtaloita 'yksittäistapauksina'.

      • 167-176

        Kyllähän se on tiedossa ettei tuo ole mikään yksittäistapaus vaan "yleinen käytäntö". Kun kuulette virkanilkin suusta sanan "yleinen käytäntö" se tarkoittaa sitä ettei lakai noudateta. Nuo "yleiset käytännöt" ovat ihmeellisiä, kukaan ei tiedä mistä ne tulee mutta tuskin ne taivaasta tipahtavat. Yhteistä niille on se että ne ovat lain vastaisia ja niiden tekijä ei ole ymmärtänyt sitä ettei hänellä ole valtaa yli lain.


    • Filatovismia

      Anteeksi mutta nämä kuntouttavat yms kyykytykset ovat ovat lähtöisin demarivetoisesta työministeriöstä jota vetää nytkin demarilähtöinen työministeri ja ko "yleiset käytännöt" on myös ammattiliitot hyväksyneet!!

      • 167-176

        Noita "yleisiä käytäntöjä" ei ole hyväksynyt edes hiihtoliitto ja ne ovat laittomia yleensä kunnan virkanilkkien aivopieruja jotka TE-virkanilkit ovat hyväksyneet tai olleet mukana tekemässä niitä. Koska nuo "yleiset käytännöt" ovat melko lailla samanlaisia lähes kaikissa kunnissa niin jossain on oltava sellainen "sylttytehdas" josta noita "yleisiä käytäntöjä" tulee. Kuntien lakien tunteminen ja varsinkin niiiden noudattaminen on yllättävän heikkoa. Ministeri ja ammattiliitot eivät ainakaan virallisesti tiedä noista "yleisistä käytännöistä", tai jos tietävät niin eivät tunnusta tietävänsä.

        Asiasta nousi kohu viime vuoden loppupuolella ja sosiaali- ja terveysministeriöstä tuli "paimenkirje" kunnille vuoden vaihteessa. Useimmat kunnat kuitenkin ovat pyyhineet takapuoltaan tuolla paimenkirjeellä eikä näytä olevan minkäänlaista aikomustakaan muuttaa noita "yleisiä käytäntöjä" tuon ohjeen eikä lain mukaisiksi. Siksi on tärkeää että AVI:lle ja/tai oikeusasiamiehelle tehdään mahdollisimman paljon kanteluita noiden virkanilkkien touhuista että päättäjien on pakko jossain vaiheessa puuttua asiaan.

        Se "paimenkirje" löytyy tuolta:
        http://www.stm.fi/tiedotteet/kuntainfot/kuntainfo/-/view/1900001


    • IPUvaaaaa

      Joku taitaa yrittää painaa tätä ketjua pois etusivulta nostamalla muita juttuja sen edelle. Tämä äänite kannattaa meidän jokaisen kuunnella. Näin virkanilkeille tulee puhua. Ja tämä kansalainen hakee opiskelemaan lakia. Hänestä saattaa tulla erilainen lakinainen - eettinen. Toivotaan, ettei hänen katsontakantansa muutu siihen 'mulle heti kaikki' ahneuteen, kun omat tulot kasvavat.

    • 167-176

      Nyt heti huomenna tekemään kanteluita, joka kunnasta pitäisi löytyä ainakin yksi joka uskaltaa. Toki saman kantelun allekirjoittajia voi olla useita ja parempi että niin olisikin. Ainakin Vaasasta ja nyt ilmeiseti myös Parkanosta on kantelu tehty/tekeillä. Kantelu voi olla lyhtkin jossa vain pyydetään tutkimaan kyseisen kunnan toimien laillisuus kuntouttavassa työtoiminnassa, todisteita laittommuksista olisi kyllä hyvä olla mukana. Todisteeksi käy esim. kopio "sopimuksesta" ja aktivointisuunnitelmasta sekä esim. mainos jossa tuota orjatyötä mainostetaan asiakkaille, myös äänitteitä, asiakirjoja ja valokuvia olisi hyvä olla mukana.

      http://www.herranterttu.net/2015/04/orjatyota-vastaan.html

      Ellei asioihin puututa ajoissa niin noista "yleisistä käytännöistä" voi olla seurauksena lain muutos jolla nuo hyväksytään, juuri tuohon noilla laittomilla toimilla pyritään.

    • sivullejotämäkin

      jo pudonnut kolmannelle

    • Aktivointisuunnitelma

      "Aktivointisuunnitelma tehdään laissa säädetyt edellytykset täyttävälle henkilölle hänen työllistymisedellytystensä ja elämänhallintansa parantamiseksi."

      Muistakaa sanoa ettette tarvitse "elämän hallinnan parantamista" eli heräämisen opettelua, vaan että osaatte herätä aikaisin aamulla ihan itsekin ilman "kuntouttavaa" orjuutusta.

      Että ette käytä lainkaan päihteitä.

      Joku oli saanut työkkäristä kutsun aktivointi/työllistymissuunnitelman tekoon.

      Mukana tulleissa lomakkeissa kysytään:
      1) päihteiden käytöstä,
      2) taloudelliset vaikeudet (velat, ulosotto).
      3) mitä "tyypilliseen päivääsi kuuluu",
      4) harrastukset
      5) tarvitsenko arkielämän päivitystä
      6) Olenko ollut asiakkaana viimeisen kahden vuoden aikana
      a) sairaalassa,
      b) terv.keskuksessa,
      c) päihde/mielenterveyspalveluissa,
      d) velkaneuvonnassa tai
      e) rikosseuraamuslaitoksessa.

      Lomakkeita on 4kpl:

      Kysymykset johtuvat ex-TYP nyk. MoPasta eli Suomeksi sanottuna ORJAtyöstä!

      Kunnat saivat paimenkirjeen jossa korostettiin ettei ORJAhommiin saa laittaa TYÖKYKYISIÄ, niin nyt työkkärin on pystyttävä OSOITTAMAAN että olet työKYVYTÖN.

      Tämä tapahtuu ns. työkykyarvioinnein eli jos tunnustat käyttäväsi päihteitä niin joudut ORJAKSI.. siis olet niin etuoikeutettu että saat sossun PAKKOPALVELUA eli "kuntouttavaa" ORJUUTTA.

      Sama tapahtuu jos olet niin typerä että tunnustat jotain muita seikkoja jotka todistavat syrjäytyneisyytesi.

      Velan määrää tai ulosotossa olemista ei oikein voi valehdella koska viranomainen on oikeutettu saamaan tietosi suoraan pankista eli niistä syistä voit joutua orjaksi.

      Keksi jotain harrastuksia, ei mitään liika kivaa esim. että purjehdin kaikki päivät, koska silloin sossut tulevat kateellisiksi ja joudut varmasti pakkopalveluiden piiriin. Ehkä joku reipas kävelylenkki on sopiva. Sitä ei voi todistaa millään kuitilla, eli niiden on vaan pakko uskoa se osoituksena siitä että olet työkykyinen ja että pidät kunnostasi huolta.

    • työtönpummi

      DEn ole ksokaan tehnyt mitään työsuunnitelmaa. Ihan turhia semmoiset, ja olenkin aina uhannut haastaa työkkärin oikeuteen jos sellaisia ehdottelevat. Mitään papereita ei pidä allekirjoittaa.

    • työtönn

      Ainut vika on vaan ettei avi eli aluehallintovirasto voi muuttaa kyseistä päätöstä miksikään ainoastaan ohjeistaa. Ainut tie jos haluaa muutettavan viranomaisen tekemää kyseistä päätöstä on valitettava hallinto-oikeuteen, joka maksaa 95 egee per asia. Silloin asia tutkitaan oikeasti ja lakia myöten.

      • 167-176

        "joka maksaa 95 egee per asia"
        Kyseessä on sossun toiminta ja sosiaalinen pakkopalvelu, joten ei maksa mitään.


    • Mielipiteeni

      Minun mielipide on että tämä kyseinen nainen joka tuossa nauhoituksen suoritti niin ov varmasti erittäin hankala ja kaikkitietävän oloinen, kuten tuossa jo ilmeni ja en siis yhtään ihmettele että juuri hän on ajautunut ulos normaalista työyhteisöstä ei pidettynä henkilönä. Veikkaan että kyseinen nainen on saanut monista paikoista lähtöpassit hyvinkin nopeaa, itse en kyseisellä asenteella olevaa hankalaa ihmistä palkkaisi edes 9e työharjoitteluun.

      • 167-176

        Taidat itse olla hankala ja väität sellaisia henkilöitä hankaliksi joita et voi kusettaa. Hankalaksi alkaa kusettaminen käydä muutenkin kun tieto asiasta leviää nopeasti, ja tuo kusettaminen ei onnistu kun kerran, sitten tullee kaltaisillesi nilkeille ikävyyksiä jotka sysäät toistetn, rehellisten ihmisten, syyksi. Teidät ettet osaa hävetä, mutta yritä edes opetella ja ellei se onnistu niin tee jotain yhteiskunnalle hyödyllistä vaikkapa syömällä rotanmyrkkyä tai menemällä hirteen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6462
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4183
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2577
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2010
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1528
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1387
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1036
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1021
    Aihe