Selittäkää tyhmälle.

pilpero

Katselinpa taasen kerran You Tubelta Puma Punkun monoliitteja. Ihan vähän hienoa kivityötä muuten. Virallinen tiede sanoo jäänteiden olevan 2000 vuotta vanhoja ja tehty kuparitaltoilla;))...
Antakaas nyt jotain uskottavampaa selitystä pliis!!!

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdfddd335

      Virallinen tiede ei nyt saa järkyttää kansaa liian mullistavilla asioilla - kaiken pitää olla tasaisen harmaata ja tasapaksua. Pääasiassa että vallitseva asiantila ja valtasuhteet yhteiskunnassa säilyvät muuttumattomina mahdollisimman kauan. Skeptikkojen ja valtavirtatieteen disinformaatio huolehtii tästä varsin kiitettävästi.....

      Suurta pyramidiakin väitetään pronssikauden välineillä tuotetuksi. Uskokoon ken tahtoo...

    • MeAgain

      Eli ei voi pitää paikkaansa jos ei ole riittävän "jänskää"? Tiwanakun rakennelmille alkuaikoina annetut fantastiset ikämääritelmät eivät koskaan olleetkaan mitään muuta kuin juuri fantasiaa, joka perustui eurooppalaistaustaisten henkilöiden haavekuviin arjalaisista superihmisistä pystyttelemässä monumentteja.

      • fdfddd335

        "Eli ei voi pitää paikkaansa jos ei ole riittävän "jänskää""

        Ei nyt ihan noin tietenkään - esim. Muinaiset astronautit sarja meni sitten toiseen äärimmäisyyteen. Valtavirtatiede ei tee yleensä mitään äkkikäännöksiä vaikka olisi joskus aihetta ja on hyvin konservatiivinen arvioissaan yleensäkin.

        "Tiwanakun rakennelmille alkuaikoina annetut fantastiset ikämääritelmät eivät koskaan olleetkaan mitään muuta kuin juuri fantasiaa."

        Onko esim. 10 000 v sinulle liikaa?

        http://www.huffingtonpost.com/2013/08/30/10000-year-old-bolivian-settlements-amazon_n_3844189.html

        Kivirakennelmien ikää on vaikea määritellä kovin tarkasti ne kuin eivät ole orgaanista materiaalia johon sopisi radiohiiliajoitus. Samoilla seuduilla on voinut olla eri aikoihin erilaisia kulttuureita jotka ovat rakentaneet omia luomuksiaan vanhojen raunioiden päälle. Esim. Egyptissä Giza alueella ns. Suuri pyramidi ja sfinksi ovat todennäköisesti paljon vanhempia kuin kaikki muut alueen rakennelmat.

        "eurooppalaistaustaisten henkilöiden haavekuviin arjalaisista superihmisistä pystyttelemässä monumentteja."

        http://en.wikipedia.org/wiki/Ahnenerbe

        Tuo on sitten vähän eri juttu taas....


      • MeAgain

        "Ei nyt ihan noin tietenkään - esim. Muinaiset astronautit sarja meni sitten toiseen äärimmäisyyteen. Valtavirtatiede ei tee yleensä mitään äkkikäännöksiä vaikka olisi joskus aihetta ja on hyvin konservatiivinen arvioissaan yleensäkin."

        No, en sanoisi ihan noinkaan. Esimerkiksi Göbekli tepen löytö on hyväksytty ns. "valtavirtapiireissä" ja on muuttanut käsitystä kyseisestä aikakaudesta.

        "Onko esim. 10 000 v sinulle liikaa?"

        Amerikan mantereilta tunnetaan muutamia sen ikäisiä tai jopa vanhempia asutuspaikkoja, mutta miten ne liittyvät fantasioihin Tiwanakun iästä?

        "Kivirakennelmien ikää on vaikea määritellä kovin tarkasti ne kuin eivät ole orgaanista materiaalia johon sopisi radiohiiliajoitus."

        Mutta radiohiiliajoitus ei ole edes ainoa menetelmä iänmääritykseen. Siihen liittyykin fantastisten ikämääritysten ongelma...

        "Samoilla seuduilla on voinut olla eri aikoihin erilaisia kulttuureita jotka ovat rakentaneet omia luomuksiaan vanhojen raunioiden päälle."

        ...koska hyvin tiedämme samalla alueelle sijainneen ja sijaitsevan nykyäänkin myöhempiä kulttuureja. Juuri siksi raunioiden iän määrittäminen 10000/13000 vuoden taakse yrittämällä löytää yhteyksiä rakenteiden arkkitehtuurista taivaankappaleiden sijainteihin oli tuomittu epäonnistumaan. Myöhempien aikojen kulttuurit olivat ryöstäneet ja runnelleet raunioita sen verran ahkerasti.

        "Esim. Egyptissä Giza alueella ns. Suuri pyramidi ja sfinksi ovat todennäköisesti paljon vanhempia kuin kaikki muut alueen rakennelmat."

        Ainoastaan Sfinxin tapauksessa on olemassa jonkin verran kiistanalaista aineistoa, että se on saattanut olla olemassa jossain muodossa jo paljon varhaisempana ajankohtana.

        "Tuo on sitten vähän eri juttu taas...."

        No, ei paljoa. Tiwanaku, Stonehenge ja muut kohteet sieppasivat monien äärikansallisten piirien mielenkiinnon jo 1900-luvun alkupuolelle ja toimivat hyvänä alustana eritäin ikäville aatteille.


    • Kheopsin pyramidi on vanhin Gizan pyramideista - noin 2550 eaa. Khefrenin pyramidi on vähän nuorempi - 2494 eaa. Nuorin Gizan pyramideista on Mykerinoksen pyramidi - 2455 eaa. Sfinksi rakennettiin noin 2500 eaa. Tähän loppui pyramidien rakennusaika, vaikka vanhempia pyramideja on useita, pääasiassa epätäydellisiä tai kesken jätettyjä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe