Kylen huoltajanako isoäiti

Erilainen_käytäntö

Millaiset lienee englannissa lait ja systeemit. Mutta, jos lapsi jostain syystä menettää vanhempansa Suomessa ei ainakaan annettaisi lasta, yksinäisen iäkkään isoäidin hoiviin. Sellainen ei olisi täällä lapsen lopullinen sijoitusratkaisu. Sosiaaliviranomaiset puuttuvat asiaan ja ovat sitä mieltä, että lapselle parempi paikka on sijaiskoti.
Koti, jossa on kaksi sen ikäistä vanhempaa, jotka pystyvät huolehtimaan lapsesta.
Joilla on hyvät edellytykset tarjota lapselle hänelle edullinen ympäristö, kasvatus ja koulutus ja huolehtia hänestä kunnes lapsi on täysi-ikäinen.
Vaikka lapsi itse haluaisi jäädä mummonsa hoiviin ja se olisikin joskus lapselle parempi ratkaisu. Lasten etuja valvovat sosiaaliviranomaiset ovat erimieltä. Lapsen ei kuulemma ole hyvä kasvaa eläkeläisen kanssa ja iäkäs ihminen ei ole sopiva lapsen vanhemmaksi.
Koska voi sairastua ja kuolla jne.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raamasarjaa

      Ei pidä tehdä johtopäätöksiä brittilaeista TV-sarjan perusteella. Käsikirjoittaja on tehnyt tällaisen kässärin ja sen mukaan mennään. Onhan moni muukin asia Emmerdalessa siten, ettei mene aina lakien ja normaalikäytäntöjen mukaan.

      Onhan eräässä nimeltä mainitsemattomassa suomalaisessa sarjassakin varsin ihmeellisiä koukeroita, jotka eivät mene yksiin sen kanssa, miten asiat tapahtuvat käytänössä.

    • Äkkälä

      Voin kertoa, että Suomessakin voi pieni lapsi jäädä isovanhemman kasvatettavaksi. Ihan sosiaalitoimiston päätöksellä. Tiedän useita tapauksia.

      Joanie ei ole vanha isoäiti, eikä edes raihnainen. Toki väsyy pienen kanssa nopeammin, mutta se otetaan yleensä huomioon esim päivähoitopaikkaa hakemalla tueksi huoltajalle ja lapsen kasvuun virikkeitä yms.

      Kyllä ne nuoremmatkin ihmiset voivat sairastua, ettei se ole huoltajuuspäätöksissä poissulkeva tekijä.

    • Kerryn_sukulainenko

      Ei liity aloitukseen, mutta Joanieen liittyy. Minusta hänessä on jotain samaa näköä , kuin Kerryssä.

      • arviointikykyäHoi

        Joanien ulkonäkö,pukeutuminen, tavat,käytös,puhetapa,koti kertoo hyvin toimeen tulevasta sivistyneesti ihmisestä. Alaluokkainen Kerry taas näyttää mauttomalta ,halvalta sutturalta,joka käyttäytyy epäkypsästi ja huomiohakuisesti.Etkö tajua,näe eroa?


    • Kiehtovaskenaario

      Kyllä tuttu ihminen on hyvä hoitaja lapselle. Lukemattomat isovanhemmat toimivat lapsenlapsensa hoitajina ihan päivittäin.

      Tuo olisikin huimaa, jos paljastuisi, että Kerry on Joanien tytär! Onhan siinä käytöksessäkin jotain levottomuutta ja välittömän kivan hakemista. Pelikerho on tärkeä, eikä surua lapsen menettämisestä ole havaittavissa.

    • kittyBright

      Kyllä Joanie on riittävien tukitoimien varassa hyvä huoltaja lapselle. Britanniassa lienee mahdollista, että lapsi/ nuori on tarvittaessa myös omaishoitaja vanhemmalleen?

    • Tätäkin_tapahtuu

      Tv-sarjat on tv-sarjoja. Mutta haluan ihmisten olevan tietoisia näiden tapausten todellisesta ja poikkeavasta käytännöstäkin.
      Tiedän muutamia ihan asiallisia, lasten lähisukulaisia ja isovanhempia, jotka eivät ole saaneet sukulaislastensa, tai lastenlastensa huoltajuutta. Huoltajuus on evätty lähisukulaisilta monenlaisin omituisin perustein. Perusteina on joskus ollut, jopa isovanhemman korkea 60vuoden, tai sitä korkeampi ikä. Sosiaaliviranomaisten mielestä, lasten on parempi kasvaa mielummin maaseudulla, vauraamassa ehjässä perheessä. Nuorempien sijaisvanhempien kanssa. Eikä esim. kaupunkiympäristössä, kerrostalossa, yksinäisen eläkeläis isoäidin kanssa. On perusteltu, ettei hänen terveytensä ja voimavaransa ehkä mahdollisesti riittäisi. Ikäihmisen terveys ym on aina epävarmaa. Joten ei ole varmuutta, pystyykö hän huolehtimaan lapsista. Siihen asti kunnes he ovat täysi-ikäisiä. Tälläisiä ovat punninneet palaverissaan ja tulleet siihen tulokseen, että sijaiskoti on lapsille parempi vaihtoehto.
      Päätöksen nojalla, lapset (jopa vastahakoiset ja itkevät) on haettu väkisin pois isovanhemmaltaan, ja sijoitettu sijaiskoteihin. Aika yleinen käytäntö. Tämä on totta ja tämän tietää ja myöntää itse sosiaaliviranomaisetkin. Tälläistä on tapahtunut menneinä vuosina ja tapahtuu edelleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      67
      3222
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      549
      3044
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2355
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2002
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1825
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      307
      1820
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1622
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      104
      1314
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1218
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1205
    Aihe