Fil.tri Jussi Kristian Halla-aho valtiomiesainesta

Siniverisyys_velvoittaa

Europarlamentaarikko fil.tri Jussi Halla-aho (ps) on valtiomies sarjassa jo juuriltaankin ja sukulainen maamme nykyisille ja menneille valtiomiespolville! Tähän tapaan - tunnetun kansainvälisen sukufoorumin kautta tarkastellen. Useat heistä myös keskenään sukulaisuus suhteessa jopa useampaa kautta.
Vertailussa Halla-aho edesmennyt isoisä Leopold Bergroth - suhteessa sukulaisiinsa joita tässä 'verrataan', jokaiset omista suvuistaan joista yhteisiä esipolvia heille joilla säätyläistaustaa historiassaan. Tässä muutamia tutumpia nimiä.
--- --- ---
Alexander Stubb is Leopold Walter Fritiof Bergroth's 8th cousin once removed!

Paavo Lipposen äitiin o.s. Iisalo (Ingman)
Hilkka Aino Iisalo is Leopold Walter Fritiof Bergroth's 7th cousin once removed!

Tarja Kaarina Halonen is Leopold Walter Fritiof Bergroth's 9th cousin twice removed!
---

Kaarlo Juho Ståhlberg is Leopold Walter Fritiof Bergroth's 6th cousin twice removed!

Lars (Lauri) Kristian Relander is Leopold Walter Fritiof Bergroth's 7th cousin once removed!

Pehr Evind Svinhufvud af Qvalstad (Svinhufvud) is Leopold Walter Fritiof Bergroth's 8th cousin twice removed!

Carl Gustaf Emil Mannerheim is Leopold Walter Fritiof Bergroth's 8th cousin once removed!

Juho Kusti Paasikivi is Leopold Walter Fritiof Bergroth's 7th cousin twice removed!

jne.
--- --- ---
Kuninkaallisista yhteisistä suvuista esimerkiksi seuraavien kanssa;
Kaikki pohjoismaalaiset ja Alankomaiden kuninkaalliset sekä Englannin kuningattaren sukuun - ja vielä Venäjän Tsaari Nikolai II:n sukuun - heidän yhteísestä Baltian & saksalaisista suvuistaan von Dönhoff jne.

Carl XVI Gustaf, Kung av Sverige is Leopold Walter Fritiof Bergroth's 14th cousin once removed!

H.M. Harald V, Konge av Norge is Leopold Walter Fritiof Bergroth's 14th cousin once removed!

Margrethe II, dronning af Danmark (Queen of Denmark) is Leopold Walter Fritiof Bergroth's 14th cousin once removed!

Prinses Beatrix der Nederlanden is Leopold Walter Fritiof Bergroth's 14th cousin twice removed! (ex kuningatar Hollanti)

Albert II, koning der Belgen, roi des Belges (King of the Belgians) is Leopold Walter Fritiof Bergroth's 14th cousin once removed!

Queen Elizabeth II is Leopold Walter Fritiof Bergroth's 14th cousin once removed!

Nicholas II Alexandrovich Romanov Tsar of Russia is Leopold Walter Fritiof Bergroth's 13th cousin once removed!
--- --- --- --- ---

Myös Suomen historian pääministereistä on monilla vanhemmilla ja aikaisemmilla henkilöillä yhteisiä juuria mm. Bergrothin kanssa jne., ja luonnollisesti myös keskenään samoin.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_pääministereistä

28

332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11t_vuod_erillään

      Eiköhän meistä valtaosa ole toisilleen vähintään seitsemänsiä serkkuja... Jostain islantilaisista puhumattakaan.

      • Suku_on_suku

        No ei ehkä niinkään, vaikka "sukusiittoinen" kansa suomalaiset ovatkin maakunnittain, mutta jos sukua ovat yhteiset esipolvet ja voivat olla juurikin vasta 7.-8.-polven takaa! Ei se niin kaukaa ole tässä mielessä, ja sulje pois sukulaisuutta usein sukututkimus alkaa suomalais-suvuissa vasta n. 1500-luvulta nykypäiviin - aatelisissa 1000-vuottakin taaksepäin on saavutettavissa helposti!
        Nyt oli vertailussa ns. säätyläistaustaiset ja aateliset sukulaisuudet lähinnä heille yhteisistä jota vertaillen.
        Mitä "islantilaisia" oli tarkoitettu edellä mainiten?


      • Sukupuolitutkiskelija

        No, Itä-Suomeen tuli pysyvää asutusta vasta 1500-luvulta lähtien (ja Itä-Suomen kautta Pohjois-Suomeen luonnollisesti tätäkin myöhemmin), eli tuota aikaa varhaisemmilta ajoilta on suomalaisilla pitkälti yhteiset sukujuuret yli maakuntienkin. Ehkä jotkut säätyläiset pitivät tarkoin huolta, ettei maatiaissukujuuria omaavat (ainakaan kovin kaukaiselta ajalta) sukuunsa päässeet. Paitsi että vieraissa käytiin, ja kortonkina oli korkeintaan pässinsuoli (ja harvoin)...

        Ehkä olivat kuitenkin tarkempia isälinjoista, ja varsinkin vanhimman pojan tapauksessa. Tyttäret varmaankin naivat säätyläisilläkin vaikka nee-kerin kanssa, kunhan tarpeeksi osasi naurattaa.

        Islantilaisia taas on ja oli vielä selvästi vähemmän, ja asuivatkin aika lähekkäin, joten kovin monen sukupolven kautta eivät varmaan serkkuudet koukkaa juuri kenelläkään.

        Sukututkimus, tuo genetiikan pian upottamaksi joutuva äpäräisoisä...


      • Laivanupotusta

        Btw, edelliseen liittyen, löisin 5 miljoonaa euroa vetoa (jos omistaisin), että prinssi Harry ei suostuisi geenitesteihin, joissa selvitettäisiin onko Charles hänen isänsä. Tai 100 000 euroa siitä, että Charles ei suostuisi (rikkaampi, mutta pihi, todella pihi...).

        Se niistä säätyläisjuurista...


      • Näin_mun_titääkseni_
        Sukupuolitutkiskelija kirjoitti:

        No, Itä-Suomeen tuli pysyvää asutusta vasta 1500-luvulta lähtien (ja Itä-Suomen kautta Pohjois-Suomeen luonnollisesti tätäkin myöhemmin), eli tuota aikaa varhaisemmilta ajoilta on suomalaisilla pitkälti yhteiset sukujuuret yli maakuntienkin. Ehkä jotkut säätyläiset pitivät tarkoin huolta, ettei maatiaissukujuuria omaavat (ainakaan kovin kaukaiselta ajalta) sukuunsa päässeet. Paitsi että vieraissa käytiin, ja kortonkina oli korkeintaan pässinsuoli (ja harvoin)...

        Ehkä olivat kuitenkin tarkempia isälinjoista, ja varsinkin vanhimman pojan tapauksessa. Tyttäret varmaankin naivat säätyläisilläkin vaikka nee-kerin kanssa, kunhan tarpeeksi osasi naurattaa.

        Islantilaisia taas on ja oli vielä selvästi vähemmän, ja asuivatkin aika lähekkäin, joten kovin monen sukupolven kautta eivät varmaan serkkuudet koukkaa juuri kenelläkään.

        Sukututkimus, tuo genetiikan pian upottamaksi joutuva äpäräisoisä...

        Edellisempään, miten Suomen suku olisi Savosta ja Itä-Suomesta lähtöisin, kun itse savolaisten esipolvet ovat tutkitusti karjalaista ja osin keskisempää osaa maata myös hämäläisvaikutteinen. Savo sinänsä on asutettu myöhempään se alue mikä nyt Savoksi käsitetään, ehkä paljon jälkeen 1500-luvun kuitenkin.

        *Hämäläiset heimot ovat Suomen kamaralla vanhimpia tunnettuja sisämaassa asuneita ja ovat myös pohjalaisten sisämaan asukkaiden esipolvi-heimoja. Tunnetaan jo vanhoissa venäläisissä kronikoissa sillä nimellä, taistelleet itäisiä heimoja vastaan.
        Tosin ns. "Rautalammin savolaisetkin" tai sellaiseksi kutsutut asuttivat laajasti pohjamaata - osa jätti seudut ja palasivat mutta osa jäi ja jätti geneettistä perimää sinnekin, ja aina Keskistä- ja Pohjois-Pohjanmaata myöten - josta myös myöhemmin Kainuu asutettiin, samalla savolaisten heimojen vaeltaessa ylös pohjoiseen myös.

        Varsinais- Suomea ja länsi-rannikkoa asuttivat Ruotsin vallan alku ajoista saakka myös ruotsalaiset muuttajat jne. Uusimaa samoin oli laajasti Ruotsin muuttajien vaikutuspiirissä ja etelästä oli aika ajoin Viron eli Liivinmaan sunnalta tulijoita myös. Eikä ainoastaan läänitys - ja kartanoherroja joita tuli ja meni sotilaina suuntaan jos toiseen Ruotsin vallan aikaan jättäen samalla runsaasti geeniperimää Suomen puolellekin mm. Viikinkien itäisten seikkailujen ohella.
        Turku / Åbo oli varhainen kauppapaikka joka tunnetaan jo 1200-luvulta ja oli siis maan osamme kansainvälisin myös jo varhain, kuten myöhemmin Viipurin kauppa ja markkina-alue.

        Ruotsin vallan aikaan asutettiin silloin Ruotsiin ( Suomen maakuntaan) kuulunut Inkerinmaa (Nyenin -eli Nevanlinnan kappapaikka ja sataman tienoot, mykyisen Pietarin alueilla ja etelä puolella) jonne uudisasukkaina muuttivat karjalaiset ja yllättäen taas savolaiset, joiden jälkeläisiä nyt siis on mm. muuttanut "paluumuuttajina" Suomeen vaikka aikaa on kulunut yli 400-vuotta siitä ensimmäisestä muuttoaallosta sinne!
        Lappi oli pitkään "ei kenenkään maata", mutta sinne pakenivat eli vetäytyivät saamelaiset suomalaisten vallatessa enemmän alaa maassa!


      • baremppavaalipäiväteil

        Täst vierest huurettun sanosi et turkulaise ei o tullu ruottist vaan enemmän Virost Saarenmaalt ja sentakki turu giäl o samast puust teht ku viro kun kuutele sitä et sanalopu jätetä pois

        Tosi jokku sana niinko rääveli (= Tallinna) tule Turus ruotti kielest mut menneaikan kansa puhusis suame ja herra Turu akatemias latina läträsiva, ei sitä kukka ymmärtäny karun varsil

        mut ei kukka Turus ruotti ymmärrä suome ja englantti siel nykysi puhuta

        Turu murttes on tiätty ruottalaissi sanoi ja f ja g osata sano (tamperelaise ei ossa) ja siks tääl on föri (lossi) ja simmotti ja kakaran juosti rekolis (trädgård = puutarha) pesti naama komuris (luulen että olisi pohjanmaalta, komuti ...) ja illal eldatti (lämmitettiin) ja aamul vädrattiin (tuuletettiin) pilkkumist ja karotiinist syötti kaike mailman herkui ja simmottos

        Sit o tärkiä asja et ku menet TORIL Turus ostama kaloi ja muit herkui niin teititelkkä kauppiai eli se sana on Hän (ei Te): Onk Hänel sitä, Kui Hän niin hyvin, ja simmottos

        Tämä lopu sano sit turkulaissil et MAHRAKTE TURKULAISET OLLENKKA TIETÄ, KUMMOTTOS PELI O, VAALI RATKASTA VAST SUNNUNTAN, TÄL HETKEL KAIK O TASA
        Mut Soinist tehrä gapteni laiva

        Juma kekka poja ja tytö, jos mnää olisi Turustpäin, niin kylmä sit kuiteski tätä äänestäsisin
        Ilpo Haalisto nro 73 Varsinais-Suomi
        vaik siäl mont hyvä onkki onneas goittamas,

        ja jos baremppa haet, nii sit neki o tääl https://vaalit.perussuomalaiset.fi/ https://vaalit.perussuomalaiset.fi/piirit/varsinais-suomi

        Ilpo o viäl simmottos etev et hän ossa laulakki
        https://www.youtube.com/watch?v=_j7AV9spM44
        ja baukutel lumikenkkil
        https://www.youtube.com/watch?v=XZQVCb1SFNU

        Ilpo Haalisto nro 73 Varsinais-Suomi https://www.youtube.com/watch?v=Y-P97CUQTYk
        https://vaalit.perussuomalaiset.fi/ehdokkaat/ilpo-haalisto http://www.ilpohaalisto.fi/ https://fi-fi.facebook.com/ilpo.haalisto
        http://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaalit2015/varsinais-suomi/ehdokkaat/5945

        http://www.ilpohaalisto.fi/esittely/
        Kasvatustieteiden maisteri, Turun Yliopisto
        » Grenoble Institut d’Alpine Universitet de Jean Fourier , Maîtrise de Geographie, 1994-1995
        » Turun Yliopisto, maantieteen laitos, maantieteen vanhempi lehtori, 1998
        » Helsingin Yliopisto, Opetus- ja ammattikasvatushallinnon tutkinto/kunnallishallinnon tutkinto, 1998
        » Toiminut pitkään luokanopettajana ja rehtorina, nykyään liike-elämän palveluksessa
        » Varakansanedustaja 2011-2015
        » EU:n alueiden komitean edustaja, ECR:n jäsen. Suomen valtuuskunta EU CoR member ECR, 2010-2020
        » Nousiaisten kunnanvaltuusto 2008-, tarkastuslautakunnan pj 2013-
        » Puoluevaltuuston jäsen, Perussuomalaiset 2013-
        » Nousiaisten kirkkovaltuuston vpj
        » kielitaito: suomi, ruotsi, ranska, englanti, saksa


      • Halla-ahon_äänestäjä
        Laivanupotusta kirjoitti:

        Btw, edelliseen liittyen, löisin 5 miljoonaa euroa vetoa (jos omistaisin), että prinssi Harry ei suostuisi geenitesteihin, joissa selvitettäisiin onko Charles hänen isänsä. Tai 100 000 euroa siitä, että Charles ei suostuisi (rikkaampi, mutta pihi, todella pihi...).

        Se niistä säätyläisjuurista...

        mielenkiintoista ymmärrän kyllä pikkuneiti Dianan ongelmat, ei mennyt naimisiin englantilaisen putkimiehen kanssa vaan alkoi kiehata rikkaan arabin kanssa aivan kuin Kennedyn vaimo onaniksen kanssa eli el dinero habla raha puhuu

        kun nuo julkkisjuorut ovat päässeet passivoitumaan (ainoa on seiska-lehti kaupan kassajonossa odottaessa hyllyyn takas tietty josta seuraan Matin alkoholinkäyttöä ja Tuksua jne.) niin
        onko tästä Harryn sukujuurista julkkisjuoru tähän suuntaan?

        PS. varmaan tiedätte että nykykuninkaat ovat saksalaista sukua eli oli pakko keksiä keinotekoinen sukunimi Windsor kun oli se ikävä ensimmäinen maaimansota Saksaa vastaan


      • Lukeminen-auttaa
        Suku_on_suku kirjoitti:

        No ei ehkä niinkään, vaikka "sukusiittoinen" kansa suomalaiset ovatkin maakunnittain, mutta jos sukua ovat yhteiset esipolvet ja voivat olla juurikin vasta 7.-8.-polven takaa! Ei se niin kaukaa ole tässä mielessä, ja sulje pois sukulaisuutta usein sukututkimus alkaa suomalais-suvuissa vasta n. 1500-luvulta nykypäiviin - aatelisissa 1000-vuottakin taaksepäin on saavutettavissa helposti!
        Nyt oli vertailussa ns. säätyläistaustaiset ja aateliset sukulaisuudet lähinnä heille yhteisistä jota vertaillen.
        Mitä "islantilaisia" oli tarkoitettu edellä mainiten?

        Tämä on todella lujassa istuva mantra, että Suomalaiset olisivat sukusiittoista kansaa. Todellisuudessa Suomalainen geenipooli on eräs maailman rikkaimmista. Meillä ei ole sukusiitoisuudesta häivääkään. Ainoastaan jossain pohjois karjalan ja pohjois lapin suunnalla geenipooli on heikompi. Suomen geenistö koostuu venäläisistä, ruotsalaisista, saksalaisista, tanskalaista, briteistä ja oikeastaan koko Euroopasta. Itsekin olen Saksalaista syntyperää kolmannessa sukupolvessa ja meidän sukumme jäseniä löytyy Tanskasta, Saksasta ja USA,sta. Tänne on aina tultu joka suunnalta ja täältä on lähdetty joka suuntaan ja palattu takaisin. Suomalaiset polveutuvat oikeastaan koko maailman väestöstä lukuunottamatta jotain tyynenmeren saarivaltioita. Joten pidetään mielessä, että Suomalaiset eivät ole sisäsiittoista kansaa. Päinvastoin.

        Jos sukusiittoisuudesta jhalutaan nostaa joitakin maita esiin niin afrikasta niitä löytyy roppakaupalla. Siellä ihmiset ovat pienissä heimoyhteisöissä naineet toisiaan ristiin vuosituhansia. Suomen mustalaisia unohtamatta jotka ovat niin sukusiitoista porukkaa, että on vaikea uskoa, miksi ne ylipäätään ovat edes olemassa. Mustalaisia on Suomessa hieman yli 10 000 ja viisisataa vuotta on tehnyt tehtävänsä ja sen näkee jo katsomalla. Mustalaisilla on kymmeniä sellaisia tautejakin joita Suomen valkeassa väestössä ei esiinny lainkaan.


      • Mielipiteenä_tähän_
        Lukeminen-auttaa kirjoitti:

        Tämä on todella lujassa istuva mantra, että Suomalaiset olisivat sukusiittoista kansaa. Todellisuudessa Suomalainen geenipooli on eräs maailman rikkaimmista. Meillä ei ole sukusiitoisuudesta häivääkään. Ainoastaan jossain pohjois karjalan ja pohjois lapin suunnalla geenipooli on heikompi. Suomen geenistö koostuu venäläisistä, ruotsalaisista, saksalaisista, tanskalaista, briteistä ja oikeastaan koko Euroopasta. Itsekin olen Saksalaista syntyperää kolmannessa sukupolvessa ja meidän sukumme jäseniä löytyy Tanskasta, Saksasta ja USA,sta. Tänne on aina tultu joka suunnalta ja täältä on lähdetty joka suuntaan ja palattu takaisin. Suomalaiset polveutuvat oikeastaan koko maailman väestöstä lukuunottamatta jotain tyynenmeren saarivaltioita. Joten pidetään mielessä, että Suomalaiset eivät ole sisäsiittoista kansaa. Päinvastoin.

        Jos sukusiittoisuudesta jhalutaan nostaa joitakin maita esiin niin afrikasta niitä löytyy roppakaupalla. Siellä ihmiset ovat pienissä heimoyhteisöissä naineet toisiaan ristiin vuosituhansia. Suomen mustalaisia unohtamatta jotka ovat niin sukusiitoista porukkaa, että on vaikea uskoa, miksi ne ylipäätään ovat edes olemassa. Mustalaisia on Suomessa hieman yli 10 000 ja viisisataa vuotta on tehnyt tehtävänsä ja sen näkee jo katsomalla. Mustalaisilla on kymmeniä sellaisia tautejakin joita Suomen valkeassa väestössä ei esiinny lainkaan.

        No niin on juu, mutta nyt puhutaan perustasolla ja "peruskansasta" kun geenimuuntelusta ja samankaltaisuudesta on puhe! Se että "rikastuttajia" on tullut läpi historian jollekin seuduille mm. pappien ja sotilaiden yms. muodossa ei todellakaan koske koko kansaa joilla edelleen hyvin paljon samaa kiertoa perimässään ja suvuissaan! Vaikka joillain ( kuten edellisellä) olisi jotain germaanisia tai amerikkalaisia sukulaisia - niitä on kaikilla tai useilla suomalaisilla!
        Usasta ei juuri ole muuttoa ollut mutta sinne päin kylläkin paljon myös Suomesta!

        Ja joku sukulinja muualta tulleista ei juuri muuta sitä pohjaa mikä on joka kansalla, myös saksalaisilla ja ruotsalaisilla samalla kaavalla!
        Ja "nykyrikastajat" aina Afrikkaa myöten tuovat puolestaan omia geeni-muunnelmiaan jotka yhdistyvät täällä oleviin, - joten mutaatiot voivat olla mutkikkaampia jopa haitallisia itselleen ihmiselle, eikä aina niin muutosta ja rikkautta tuovia ollenkaan!
        Ps. Itselläni myös samalla tavalla eurooppalaista ja skandinaavista yms. perimää, joista toki olen ylpeä mutta eivät ne minun suomalaisuuttani miksikään muuta!


      • Tieto_lisää_viisautta
        Halla-ahon_äänestäjä kirjoitti:

        mielenkiintoista ymmärrän kyllä pikkuneiti Dianan ongelmat, ei mennyt naimisiin englantilaisen putkimiehen kanssa vaan alkoi kiehata rikkaan arabin kanssa aivan kuin Kennedyn vaimo onaniksen kanssa eli el dinero habla raha puhuu

        kun nuo julkkisjuorut ovat päässeet passivoitumaan (ainoa on seiska-lehti kaupan kassajonossa odottaessa hyllyyn takas tietty josta seuraan Matin alkoholinkäyttöä ja Tuksua jne.) niin
        onko tästä Harryn sukujuurista julkkisjuoru tähän suuntaan?

        PS. varmaan tiedätte että nykykuninkaat ovat saksalaista sukua eli oli pakko keksiä keinotekoinen sukunimi Windsor kun oli se ikävä ensimmäinen maaimansota Saksaa vastaan

        WINDSOR ei suikaan ole mikään kenotekoinen sukunimenä, vaan sillä on tarkat perusteet ja historia myös!
        Englannin kuningashuone ei ole pelkästään saksalainen, kuten ei Ruotsin Bernadotte-sukuinen monarkki myöskään ranskalainen vaan sekoitusta joka suunnalta myös Ruotsin vanhoista suvuista polveutuvaa, kuten nyt Windsor-sukukin on.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Windsor_(suku) =
        Windsor-suku on Saksi-Coburg-Gotha-suvun (von Sachsen-Coburg und Gotha) haara ja Yhdistyneen kuningaskunnan tämänhetkinen hallitsijasuku.


      • Puumerkkit
        Laivanupotusta kirjoitti:

        Btw, edelliseen liittyen, löisin 5 miljoonaa euroa vetoa (jos omistaisin), että prinssi Harry ei suostuisi geenitesteihin, joissa selvitettäisiin onko Charles hänen isänsä. Tai 100 000 euroa siitä, että Charles ei suostuisi (rikkaampi, mutta pihi, todella pihi...).

        Se niistä säätyläisjuurista...

        Äkkiäkös tuon ottaa selville, katkaisee hiuksen hänen päästään.


    • OImmonen

      Vai että oikein "Kristian"..Muhahhha, kuulostaa neitimäiseltä.

      • Oppia_ikä_kaikki_ps-ok

        Niin (neiti edellä) nimi Kristian/ Christian = yksinkertaistettuna "perus persuille" tarkoittaa kristitty sanan synonyymia mutta myös nimenä miehelle ja naiselle muodossa Christina / Kristiina, Krista, Kirsti jne.!
        Siis Jeesukseen uskovista oleva nimitys Hänen mukaansa kutsuttuja!
        http://en.wikipedia.org/wiki/Christian

        Nimi Jussi taas puolestaan tulee alkujaan myös Raamatun Johannes Kastajasta, joten hyvin sopii nimiensä puolesta uskontotieteiden tutkijaksi ja siitä väitelleeksi tohtoriksikin! http://fi.wikipedia.org/wiki/Johannes_Kastaja
        -----------------------------------------------------------------------------.
        http://www.teosofia.net/pe/jvskr.htm
        "Harvat kristityt tietänevät vieläkään, mikä ero on tehtävä "Jeesus" ja "Kristus" nimien välillä; ne jotka tietävät, ovat joko teosofeja tai rosenkreutsiläisiä. Ja kuitenkin voi sanoa, että näiden kahden nimen oikeasta ymmärtämisestä riippuu, tiedämmekö mitään kristinnskosta vai emmekö. ".../...

        Yes.


      • HuomauttaJanne
        Oppia_ikä_kaikki_ps-ok kirjoitti:

        Niin (neiti edellä) nimi Kristian/ Christian = yksinkertaistettuna "perus persuille" tarkoittaa kristitty sanan synonyymia mutta myös nimenä miehelle ja naiselle muodossa Christina / Kristiina, Krista, Kirsti jne.!
        Siis Jeesukseen uskovista oleva nimitys Hänen mukaansa kutsuttuja!
        http://en.wikipedia.org/wiki/Christian

        Nimi Jussi taas puolestaan tulee alkujaan myös Raamatun Johannes Kastajasta, joten hyvin sopii nimiensä puolesta uskontotieteiden tutkijaksi ja siitä väitelleeksi tohtoriksikin! http://fi.wikipedia.org/wiki/Johannes_Kastaja
        -----------------------------------------------------------------------------.
        http://www.teosofia.net/pe/jvskr.htm
        "Harvat kristityt tietänevät vieläkään, mikä ero on tehtävä "Jeesus" ja "Kristus" nimien välillä; ne jotka tietävät, ovat joko teosofeja tai rosenkreutsiläisiä. Ja kuitenkin voi sanoa, että näiden kahden nimen oikeasta ymmärtämisestä riippuu, tiedämmekö mitään kristinnskosta vai emmekö. ".../...

        Yes.

        Pyytäisin saada huomauttaa, että huolimatta Kristian-nimestään herra tohtori ei ole hurskaalloinen uskovainen, vaan hän on jumalankiistäjä.


      • Mielipiteitä_saa_olla
        HuomauttaJanne kirjoitti:

        Pyytäisin saada huomauttaa, että huolimatta Kristian-nimestään herra tohtori ei ole hurskaalloinen uskovainen, vaan hän on jumalankiistäjä.

        No no, tuo menee lähinnä solvauksen puolelle "huomatuksenakin" - jos mies on tutkinut mm. kirkon ja uskonnon asioita ja slaavista kielikysymyksiä ja tehnyt niistä väitöskirja Helsingin Yliopistoon 2006.
        http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/hum/slavi/vk/halla-aho/tiiviste.html

        "University of Helsinki, Helsinki 2006

        Problems of Proto-Slavic Historical Nominal Morphology

        On the Basis of Old Church Slavic

        Jussi Halla-aho

        Doctoral dissertation, May 2006.
        University of Helsinki, Faculty of Arts, Department of Slavonic and Baltic Languages.

        Tutkimus tarkastelee muinaiskirkkoslaavin substantiivien ja adjektiivien taivutuspäätteistön historiallista kehitystä. 800-luvulla luotu kirjakieli syntyi vain joitakin vuosisatoja kantaslaavin, kaikkien slaavilaisten kielten yhteisen kantakielen hajoamisen jälkeen ja on niin äänteellisesti kuin muoto-opillisestikin vielä hyvin lähellä kantaslaavia. Tämän vuoksi muinaiskirkkoslaavia käytetään yleisesti kaikkien slaavilaisten kielten edustajana historiallisvertailevassa indoeuropeistisessa kielentutkimuksessa, joka tutkii indoeurooppalaiseen kieliperheeseen kuuluvien kielten ja kielihaarojen keskinäisiä suhteita sekä niitä äänteellisiä, muoto-opillisia ja muita muutoksia, joita nämä kielet ja haarat ovat kokeneet yhteisen, indoeurooppalaisen kantakielen hajoamisen jälkeen. Työn tavoitteena on selvittää muinaiskirkkoslaavin nominien kieliopillisten morfeemien suhdetta sukukielten vastaaviin elementteihin ja periytymistä indoeurooppalaisesta kantakielestä.

        Taivutuspäätteistön historialliseen kehitykseen vaikuttaa kaksi voimaa, äännelait ja analogia. Esimerkiksi suurimman indoeurooppalaisen maskuliinityypin yksikön nominatiivimuodon pääte *-os tuottaa tavallisten, tunnettujen äännelakien puitteissa latinan, kreikan, sanskritin, liettuan ja gootin vastineet -us, -os, -as, -as ja -s. Analogialla tarkoitetaan tässä yhteydessä äännelakien synnyttämän, historiallisesti säännöllisen morfologisen elementin korvautumista sellaisella, joka on lainattu jostakin muusta paradigmaattisesta muodosta tai jostakin toisesta paradigmasta. Analogian syynä voi olla esimerkiksi se, että säännölliset äännelait tuottavat sanalle taivutusmuodon, joka ei enää riittävän selkeästi tai lainkaan kontrastoi sanan muiden taivutusmuotojen kanssa. Tällaista kehitystä kutsutaan "korjaavaksi muutokseksi".

        Slaavilaisten kielten historiallisessa muoto-opissa on runsaasti tapauksia, joissa ei ole selvyyttä, onko muoto tiettyyn ympäristöön, lopputavuun, sidottujen äännelakien vai analogian synnyttämä. Kirjassa esitetään, että nykyään jo laajahkosti hylätty ajatus kantaslaavilaisesta lopputavulaista, indoeurooppalaisen vokaalin *o säännöllisestä muuttumisesta *u:ksi sananloppuisessa umpitavussa, on oikea, koska analogiset selitykset niille muodoille, jotka tukevat lopputavuhypoteesia, ovat typologisen empirian valossa epäuskottavia.
        Julkaisun nimiösivu

        This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.

        © University of Helsinki 2006

        Last updated 28.04.2006
        ______________________________________________________________________.


    • 23435345

      jussille ääni tai jarille 112

    • Halla-ahon_äänestäjä

      HALLA-AHO KUMOAA MYYTTEJÄ MAAHANMUUTOSTA UUSI ESITYS

      HALLA-AHON ESITYKSEN KALVOT http://qsb.webcast.fi/s/suomenuutiset/suomenuutiset_2015_0417_live/ps_turku_final.pdf

      HALLA-AHON UUSIN 17.4. ENNEN EDUSKUNTAVAALEJA, KATSO VIDEO Turusta http://qsb.webcast.fi/s/suomenuutiset/suomenuutiset_2015_0417_live/#/webcast

      OTSIKOT Turku 17.4.2015 Jussi Halla-aho Mikä on vikana? Mitä tehdä? Puuttuako ongelmaan vai lääkitäkö seurauksia? ”Niitä on niin vähän!” ”Voimme oppia muiden virheistä!” Ghettoutuminen ”Onhan täällä tilaa!” Maahanmuutto ei ole monoliitti Menneisyyden menestystarinat Humanitaarinen porsaanreikä Kotiseutumatkailu Aktiivisena Euroopassa Kohti taakanjakoa Ruotsin tie ei ole meidän tiemme

    • Siniverinen_Halla-aho

      Kansalaiset tulevan valtimiehenne taustaan jatkoa edelleen: - henkilökohtaisemmin - mm. sukuun Bonde Ruotsin histroriassa.

      * Karl VIII Knutson is Leopold Walter Fritiof Bergroth's 15th great grandfather!
      http://www.geni.com/path/Leopold-Bergroth is related to Karl-VIII-Knutson?from=6000000007584029436&to=6000000000345666785

      _ Kaarle Knuutinpoika Bonden kautta heidän esipolvissaan koko Ruotsin ja Skandinavian historialliset suvut ja etäämmäksi Eurooppaan, itään ja länteen sekä etelään - ja huom. yllätyskö - jopa Arabi-taustaisiin sukuihinsa näistä ajanlaskuamme edeltäviin aikoihin! Jne._
      ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨-
      (( Leopold Walter Fritiof Bergroth is Prophet Muhammad of Islam (PBUH)'s daughter's husband's 43rd great grandson. ))
      ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨-
      Kaarle VIII Knuutinpoika Bonde (1408/1409 – 15. toukokuuta 1470) oli Ruotsin kuningas kolmeen otteeseen (1448–1457, 1464–1465 ja 1467–1470) ja Norjan kuningas 1449–1450. Ruotsin kuninkaana hänet tunnetaan myös nimellä Kaarle VIII ja Norjan kuninkaana nimellä Kaarle I.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaarle_VIII_Knuutinpoika_Bonde

      http://sv.wikipedia.org/wiki/Karl_Knutsson_(Bonde)

    • Silti_ministeri_ainesta_

      Mutta muistakaa tämän kaiken Halla-aholaisuuden juurella HÄN ei ole ehdolla vaaleissa 2015!
      Mutta toki henkisesti ja jopa fyysisesti mukana monessa vaalien ohella!

      http://www.hs.fi/politiikka/a1421376457829
      Halla-aho ei pyri eduskuntaan: On tärkeämpää, että olen europarlamentissa

      Politiikka 16.1.2015 9:52 Päivitetty 16.1.2015 11:09

    • Halla-ahon_äänestäjä

      PUNAVIHREÄSSÄ KUPLASSA ELÄVÄT ELI KREMLINPUNAISET JA ISLAMINVIHREÄT TOIVAT SUOMEEN MASSAMURHAAJAN PASTORI BAZARAMBAN, JONKA KÄSITTELY TÄÄLLÄ MAKSOI YLI 5 MILJOONAA EUROA VERONMAKSAJIEN RAHOJA

      JA SEN AIHEUTTI DEMLA TUIJA BRAX, mikä on demla? http://hommaforum.org/index.php?topic=3379.0

      Lapin yliopiston lainkäytön professori Jyrki Virolainen kertoo http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2012/10/654.html 6. Oikeusprosessiin jouduttiin, kun oikeusministeriö Tuija Braxin johdolla kieltäytyi suostumasta Ruandan pyyntöön luovuttaa Bazaramba kotimaahansa tuomittavaksi. Prosessi tuli Suomelle kalliiksi. Jarkko Sipilän eilen blogissaan tekemän lopputilityksen mukaan prosessi esitutkinoineen ym. vaiheineen on aiheuttanut ja tulee vielä FB:n vankilassaolon ajalta aiheuttamaan Suomelle kaikkiaan noin viiden (5) miljoonan euron kustannukset; FB on istunut tutkintavankeudessa jo viitisen vuotta

      EU-KOMISSIO PÄÄTTÄÄ ENSI KUUSSA ELI TOUKOKUUSSA TAAKANJAOSTA, JOKA TARKOITTAA PAKKOMAMUTUSTA JA SOSIAALITURVAN ALASAJOA KREIKKATYYPPISESTI, KUN EI OLE RAHAA JA JAETTAVIA TULEE LISÄÄ, LEIKATAAN

      NYT on kuumat paikat, kun pakkomamutus tulee EU:sta ja hyvinvointivaltiota romutetaan jakamalla ja lahjoittamalla se mamuille. EU-menetelmän nimi on TAAKANJAKO, jossa mamuja pannaan Välimereltä suoraan Viroon, Latviaan, Liettuaan, Puolaan ja kuten tiedämme, siellä ei ole sosiaaliturvaa mamuille, joten ne matkustavat seuraavalla lautalla SUORAAN SUOMEEN. Tietenkin EU-komissio määrää mamuja myös suoraan Suomeen massoittain lisää

      HALLA-AHO PALJASTAA MAMUTUKSEN MYYTIT, UUSI ESITYS NYT

      ESITYKSEN KALVOT http://qsb.webcast.fi/s/suomenuutiset/suomenuutiset_2015_0417_live/ps_turku_final.pdf

      HALLA-AHON UUSIN 17.4. ENNEN EDUSKUNTAVAALEJA, KATSO VIDEO Turusta http://qsb.webcast.fi/s/suomenuutiset/suomenuutiset_2015_0417_live/#/webcast

      OTSIKOT Turku 17.4.2015 Jussi Halla-aho Mikä on vikana? Mitä tehdä? Puuttuako ongelmaan vai lääkitäkö seurauksia? ”Niitä on niin vähän!” ”Voimme oppia muiden virheistä!” Ghettoutuminen ”Onhan täällä tilaa!” Maahanmuutto ei ole monoliitti Menneisyyden menestystarinat Humanitaarinen porsaanreikä Kotiseutumatkailu Aktiivisena Euroopassa Kohti taakanjakoa Ruotsin tie ei ole meidän tiemme

    • Mahti_valta_periytyvää

      Kokoomuksesta valittiin Eduskuntaan nuori lupaus tulevaisuuteen - Wille Rydman jonka isoisä säveltäjä Kari Rydman oli.
      Kari Rydmanin isän 7.-serkku" samoista juurista mm. tämän sukupuun mukaan oli Leopold Bergroth.
      Heillä molemmilla on laajasti myös yhteistä skandinaavista ja Eurooppalaista ym. verenperintöä toisaalta.
      Willen isä ja Jussi Halla-aho ovat näin 9.-"serkkuja" tästä suvustaan, jonka alkujuuria on myös teollisuus-suku Ahlströmeillä (Merikarvialla).

      Wille Rydman is Leopold Walter Fritiof Bergroth's 7th cousin thrice removed!
      http://www.geni.com/path/Leopold-Bergroth is related to Wille-Rydman?from=6000000007584029436&to=6000000010642132903
      ___________________________________________________________________-

    • Sananvapautta_riistetään

      Kiinnostavaa! Anno Domini_ 2016_
      Nyt kun kansalaisten puheita, kirjoituksia ja ajatuksia aletaan rajoittaa... (H:gin poliisipäällikkö Aapion ja Kp:n voimavaroilla).
      Joutuukohan EU-meppi Jussi Halla-aho nyt myös tiukennettavaan kansalaiskontrolliin jota meitä yli 5:tä miljoonaa kansalaismielipidettä aletaan syynäämään mitä erilaisemmilla tavoilla, lähinnä netin kautta ja vain siksi ettemme kaikki ole yksimielisiä mm. poliisin kanssa (tai kylläkin sisäministeriön suursuvakki P. Nergin kanssa juoksupoikineen) maahanmuuton eli tunkeutujien oikeudesta saapua maahan keinoja kaihtamatta ja "viekkaudella ja vääryydellä" ja vaatia erityiskohtelua johon halpaan täällä jo heti mentiinkin että heillä olisi hyvät ja mukavat oltavat!

      Edustaja Halla-aho EU-parlamentissa voisi ottaa tämän hetkisen Suomen "suuren epäkohdan" kun kaikki muut epäkohdat ja valtiollinen rikollisuus peitetään näiden alle, olisi siis otettava esille ja tutkituttaa ihan kansainvälisen oikeuden nimissä onko valittu sananvapauden kontrolli Suomessa ja sen mukainen aloitettava syyttely ja riisto menossa oikeaan suuntaan tässä maassa, jossa muukalaisten ehdoilla aletaan luoda uutta systeemiä vai?

    • Lykkyä_pyttyyn

      Tri Jussi Halla-aho voi jopa yksin pelastaa Persujen tulevaisuuden, johan alkoi uskoa ja toivoa nousta heti Persujen kannatusluvuissa kun hän ilmoitti lähetvänsä kisaamaan PS:n puheenjohtajuudesta!

      Uudistusta ja jonkunlaista puhdistusta kaivataan, mutta millä metodeilla on eri juttu!
      Nyt ei enää äänestellä protesteillen tuota puoluetta vaan jotkut vakiintuneet kannattajat voivat pelastaa lopullisesta tuhosta!

      • tuskinpystyymihinkään

        H-A on lestadiolaispitäjästä ns.jumalanrankaisulla peloteltu ihminen.


    • esi-isien.henki

      Jussi aateloitava! Ratsastajapatsas hanke heti käyntiin.

      • Arvostus_kansalta

        Ok, muuten hyvä, mutta Suomen tullessa demokratiaksi alk. v. 1917/ 1918 jne. (Suomi 100-v. ) maassa lakkautettiin ns. Säätyvaltiopäivät (aatelisto, papisto, porvarit ja talonpojat) ja myös säätyläisten eli aatelissäädyn erityisoikeudet ja vapaudet!
        Aateluus jäi niille suvuille joille se oli historian aikana myönnetty - historiallisena perintönä, mutta siis ilman mitään erikoisoikeuksia!

        Samalla lopetettiin näiden arvojen antaminen jota oli koko Ruotsin ja myös Venäjän vallan aikana harjoitettu!

        huom.
        Aikoinaan erivapaudet saattoivat olla jopa niin erikoisia - jos aatelismies (tai harvoin nainen) joutui syystä tai toisesta poliisin pidättämäksi, tuli poliisien pukea'' käsiinsä silkkihansikkaat koskiessaan aatelista henkilöä!
        Ja muita vastaavia hellempiä otteita tuli noudattaa huomattavassa määrin!

        Tästä tulee sanonta joka tunnetaan yhäkin, "käsitellä jota kuta silkkihansikkain" - eli hienovaraisesti!
        ---
        Nythän meillä on uusia erinäisiä arvonimiä joita voi myös ostaa - kuten eri alojen neuvoksien arvot ja poliittisista ansioista ministerin arvo (ei hallitus nimitys), ja presidenteille jäävä arvonimi!

        Aikanaan voisi Halla-aholle olla sopiva arvonimi esim. valtioneuvos tai ministeri yms.!

        http://www.eskoff.net/arvonime.htm


    • margulin

      Eikö se ole Jussin vaimo Hilla, joka on niitä Bergrotheja?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe