Aivoissani on vaurio

tajusin-juuri

ja sen takia tulen aina olemaan yksin ja kaikkien muiden vihaama. Aivovammainen ei vaan kelpaa kenellekään edes etäiseksi kaveriksi - ei sitten millään - ei edes voi kelvata ja kaikki vihaavat häntä hänen elämänsä loppuun asti hänen kuolemansa jälkeenkin.
Elämällä ei ole mitään arvoa eikä päämäärää eikä tulevaisuudessa ole toivoa.
Kuolema ei tuo lohtua eikä sen jälkeen tule parempaa huomista.
Kaiken tarkoitus on että aivovammaiset idiootit kuolevat pois tehden samalla tilaa itseään paremmille ihmisille. Aivovammainen ei ansaitse muiden rakkautta.
Aivovammaisen oikea paikka on haudassa. Siksi minun kuuluu kuolla.
Kuolenkin. Pelkkään syrjinnän aiheuttamaan pahaan oloon ennen kolmeakymmentä.
Se on hyvä asia.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ÄläsNyt

      Taidat olla turhan ankara itsellesi.
      Kirjoituksesi perusteella et ainakaan vaikuta niin kovin "aivovammaiselta" vaan vaikutat ihan fiksulta kaverilta. Ne sellaiset "paremmat" yli-ihmiset voivat kyllä olla törkeänkin epäluuloisia ja pinnallisia vähän erikoisempia yksilöitä kohtaan MUTTA se on heidän ikuinen asenneongelmansa eikä kukaan voi sille mitään. Ja kaikki me ollaan tavalla tai toisella erikoisempia.

      Ja haluaisin kertoa että työpaikallani on eräs jolle on jäänyt lievä aivovamma ja puhevika lapsuudessaan koetun onnettomuuden seurauksena ja nyt vuoden sisällä tutustuttuani tähän heppuun olen viimeistään oppinut todella arvostamaan häntä huomatessani miten mukava, reilu ja aito tyyppi hän onkaan ja lisäksi hän on ollut koko 30 vuotisen työuransa aikana firmalle korvaamaton.

      Toivottavasti tajuaisit toisin kuin mitä viestissäsi kerroit ja olisit vähän armollisempi itseäsi kohtaan. Kyllä sinäkin ansaitset rakkautta ja tasavertaista kohtelua siinä missä muutkin. :)

      • infoa_

        En tiedä millaista aivovammaa aloittaja tarkoittaa, mutta aivovamma ei läheskään aina tarkoita kehitysvammaa. Aivojen vaurioituminen voi johtaa mm. persoonallisuudenpiirteiden muutoksiin kuten riskihakuisuuteen ja kyvyttömyyteen sosiaalisissa tilanteissa, masennukseen tai vireystilan huomattavaan laskuun. Tietysti eri ihmisten oireet ovat aina yksilöllisiä, eikä kaikille aiheudu kuvaamiani oireita aivovammasta. Aivovamman seuraukset voivat olla läheisille ihmisille vaikeita ymmärtää ja kestää, koska kaikkia psyykkisiä muutoksia ei ymmärretä vamman seuraukseksi.


    • samassa_veneessä

      Olen itsekin kehari enkä sen takia ole koskaan seurustellut tai edes suudellut ketään, eikä kavereita mulla ole ainoatakaan. Mutta yksinäisyyskin voi olla voimavara, jota sun kannattaa oppia hyödyntämään. Sä olet itse parasta seuraasi ja oma paras kaverisi, ja me kaikki ollaan lopulta yksin, myös nämä "yli-ihmiset".

      Sitä paitsi ihmiset ovat sellaisia petollisia mulkkuja, että enpä ainakaan itse muiden seuraa edes halua.

      Tsemppiä aloittajalle.

    • 2435

      Tiedän kokemuksesta että kun on massasta poikkeava, pitää kestää tavallista enemmän ihmisten outoja, epämiellyttäviä ja jopa ilkeitä suhtautumistapoja itseä kohtaan. Vaikka monet vaikuttavat töykeiltä, on taustalla usein ihmisten tietämättömyys ja tuntemattoman pelko. Oma lukunsa ovat tietysti pintaliitäjät, jotka valikoivat ystävänsä statusarvon perusteella. Näitä ei kuitenkaan kannata surkutella, koska heidän seura harvoin on oikeasti mukavaa. Ja jos olet vielä kovin nuori (alle 20-v), niin voin kertoa että moni aiemmin pinnallinen ihminen kypsyy ennemmin tai myöhemmin, hyväksymään myös erilaisuutta.

      Nimimerkki samassa_veneessä on oivaltanut tärkeitä asioita elämästä. Seurassa liikkuvakin voi lopulta tuntea olonsa yhtä tyhjäksi ja merkityksettömäksi kuin hän jolla ei ole ystäviä ollenkaan.

      Voimia aloittajalle. Yksinäisyys ei todellakaan ole aina helppo tunne kestettäväksi. Ihminen kuitenkin kestää yleensä enemmän kuin mitä uskoo, ja jossain vaiheessa elämää omat vastoinkäymiset yleensä muuttuvat voimavaraksi. Minua auttoi kun tajusin että moni muukin on kanssani samassa tilanteessa. Yksin jäämisen sijaan pystyin saamaan vertaistukea sekä auttamaan heitä jotka ovat tilanteensa kanssa minua varhaisemmassa vaiheessa.

    • ilmandiagnoosia

      Niin on minunkin aivoissani.
      Aivot olivat kunnossa siihen asti
      kunnes olin eräässä toimenpiteessä sairaalassa.
      Hirveää huonommuuden tunnetta ja syyllisyyttä olen tuntenut siitä lähtien,
      kun vika tuli.
      ja olen aiemmin ollut ihan teräväaivoinen,
      ja aivoni ovat olleet enemmänkin vahvuuteni.

      Minä ainakin arvostan aivovammaisia.
      He tietävät elämästä mitä kukaan muu ei juuri pysty ymmärtämään.
      Minulle ainakin tämä maailma on paljon kauniimpi kaikkine aivovammaisineen
      kuin olisi ilman.
      Ja eihän kukaan ole aivovammainen omasta tahdostaan.
      Sellanenhan aiheutuu pelkästään vaikka auton töytäisystä. En sitä pysty ymmärtämään (lieneekö johtuvan aivovammastani)miten ihmiset eivät niin yksinkertaista asiaa ymmärrä, vaikka heillä on hyvät vammattomat aivot.

      • Niiiiiina

        Ihana kommentti! Itse liukastuin ja löin pääni ja sain lievän aivovamman. Olet oikeassa, jos et ole aivovamma kokenut, et tiedä millaista elämää aivovammaisiksi elää ja mitä esim. aivovammainen tarkoittaa, kun on väsynyt :D


    • ihmiset.vihaa

      Ihmiset vihaa minuakin koska oolen monnivammainen. Ihmiseton täynnä vihaa .

    • minä.olen.hyvä

      Eivät ihmiset viha erilaisia ja eri tavoin sairaita tai poikkeavia. He vain vieroksuvat. Toisaalta syytä on kyllä meissä eri tavoin vammaisissa, sairaissa tai poikkeavissakin. Emme kykene kommunikoimaan samoin kuin muut.

      Mutta mikä pakko on roikkua toisissa ihmisissä? Oletteko jotain seurakoiria ja mitä ihme takiaisia te olette? Ettekö tajua, että itsekseenkin voi viihtyä?

      Yksin oloon kyllästyy aika ajoin, sen tajuan omastakin kokemuksesta. Muttei se ole mikään syy halveksia itseä.

      • herää.unesta

        Moni vihaa myös (sen lisäksi että vieroksuvat), ja kertovat sen ihan suoraan. Maailma on paljon pahempi paikka kuin uskotkaan :(


      • merkkinimi

        Kyse on kokemuksista ja niiden toistuvasta vaikutuksesta ihmiseen, voiko tällaisessa ympäristössä jotenkin nousta näiden vaikutusten yläpuolelle pelkällä omalla päätöksellä?


    • Niinvarmasti

      Meillä kaikilla on jokin vamma ja toisilla se näkyy ulospäin ja toisilla ei.

      Kyllä se on itsestäsi ja asenteestasi kiinni, mitenkä suhtaudut itseesi niin muutkin tekevät.

      Yksin voi jäädä ihan kuka tahansa ilman mitään aivovammaakin ja mistäs he sitten sitä syyttävät?

      Opettele ensin nauttimaan yksinolosta ja rakastamaan itseään sellaisena kuin on niin silloin sitä vasta on valmis antamaankin jotain eikä vain ottamaan ja vaatimaan. Itseään vihaava vaativa ihminen karkottaa varmasti lähiympäristöstään ihan kaikki.

    • pissi.hissiin

      Ja minulla on pissaa päässä, mutta tässä sitä vain porskutetaan.
      Niillä mennään, mitä on annettu.

    • tsemppiä

      Voimia sinulle! Vika ei ole sinussa vaan arvostelijoissa. On parempi olla aivovammainen kuin asenteellinen ja kapeakatseinen.

      • kunhan_kysyn

        Ei ole olemassa parempaa ja huonompaa. Kuka nyt on kapeakatseinen?


      • väitän-muuta
        kunhan_kysyn kirjoitti:

        Ei ole olemassa parempaa ja huonompaa. Kuka nyt on kapeakatseinen?

        Nimimerkki kunhan_kysyn suhtautuu asioihin naiivin lapsenuskoisesti. Väite että ei ole olemassa parempaa ja huonompaa on täysin järjetön: jouksukilpailussa jänis ohitti kilpikonnan, kunpi oli parempi juoksija? Petteri tappoi 40 ihmistä ja raiskasi 20 naista vain saadakseen seksuaalista nautintoa ja purkaakseen vihaansa. Kunpi oli parempi ihminen, Petteri vai äiti Teresa? Väite ettei moraali olisi olemassa on naurettava: moraali on vähintäänkin olemassa, jotta minkäänlainen yhteistyö ihmisten välillä olisi mahdollista. Yhteiskunta jossa jokainen saisi vapaasti tappaa ja raiskata lakkaisi pian olemasta. Se olisi huono yhteiskunta, joka ei toimi. Myös väite että suvaitsevainen ihminen, joka tuomitsee muiden suvaitsemattomuuden on itse suvaitsematon kaatuu omaan järjenvastaisuuteensa: se joka hyväksyy suvaitsemattomuuden on itse väistämättä suvaitsematon. Esimerkki: Joku esittää ajatuksen että mustaihoiset ovat huonompia ihmisiä kuin valkoihoiset. Voit olla väitteen kanssa joko samaa tai eri mieltä. Jos väitettä muokataan siten, että mustaihoiset pitää eristää yhteiskunnasta ja kaikkien pitää osallistua eristämiseen, voit yhä olla joko samaa mieltä tai eri mieltä. Oletetaan että olet eri mieltä, eli mielestäsi mustaihoisten eristämiseen tähtäävä toiminta on väärin. Nyt toimintaa kannattava voisi sanoa sinulle että olet suvaitsematon ihminen, koska haluat rajoittaa hänen toiminnanvapauttaan. Sinun mielestäsi mustaihoisia syrjiviä sikoja ei siis saa olla olemassa, joten olet suvaitsematon natsi! Tällä perusteella mistään rikoksestakaan ei saisi tuomita ketään. Suvaitsevaisuus ei kuitenkaan sulje pois moraalia, koska suvaitsevaisuus kohdistuu ihmisiin, ei toimintaan. Suvaitsevaisen ihmisen mielestä sellaiset piirteet pitää hyväksyä, joihin ihminen ei itse pysty vaikuttamaan. Jokainen pystyy vaikuttamaan omaan käytökseensä, joten käyttäytyminen (tai ainakin asenne) on suvaitsevaisuuden ulkopuolella.


    • MrJuha82outolintu

      Ihmiset osaavat olla julmia.
      EI kannata välittää noin surkeista luusereista.
      Se on totuus nimittäin, että ne ovat luusereita.
      Et sinä ole luuseri.
      He ovat.
      Se on ikuinen totuus ja he tietävät sen.
      =)

    • pelastettu

      Olin itsekin tuonkaltaisessa psykoosissa, jossa ihan tosissani uskoin, että minun on parempi kuolla. Kovin samankaltaista itseruoskintaa meillä molemmilla. Ystävät raahasivat minut sitten väkisin hoitoon. Parasta, jos teet itsellesi saman. Ensimmäinen tapaaminen lääkärin kanssa auttoi jo kovasti. Aloin ymmärtämään hiljalleen, etten ole niin kamala ihminen, kuin mitä kuvittelin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1675
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1545
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      46
      1411
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1333
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1278
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      10
      1153
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe