Rakennuslupa-asiaa - faktaa pöytään, kiitos!

ominluvinrakentanut

Kun tästä nyt näyttää liikkuvan mitä erilaisimpia käsityksiä, niin pyytäisin nyt jotakuta asiasta varmuudella jotain tietävää kommentoimaan, että pitääkö nämä asia paikkansa?

1. Tontille (joko saaritontti tai kuivanmaan tontti), jolla ei ole rakennusoikeutta voi rakentaa enintään 12m2 kokoisen rakennuksen, jos sille ei tehdä perustuksia. Eli esimerkiksi lautamökki kahden hirren päälle on ok.

2. Asuntovaunua voi säilyttää omalla tontilla ilman, että kukaan voi asiaan puuttua. (Tällöin sitä voi käyttää myös "mökkinä" niin halutessaan).

3. PArakin saa tuoda omalle tontille esimerkiksi kuorma-auton lavalla, ja sitä saa käyttää mökkinä.

4. Isokokoinen vene tai lautta, jossa on yöpymismahdollisuus on OK. Myös laiturin saa aina rakentaa ilman rakennuslupia.

5. Ulkohuussia ei enään saa tehdä. Sen sijaan vessana voi käyttää asuntovaunuista tuttua kasettivessaa jos kuljettaa p%&¤kasäiliön pois tontilta.

13

1428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helposti_onnistuu

      1-4 onnistuu "Metsätilan" tauko ja varastotilana käytetään varusteiden ja työväen tauko ja säilytystilana on todella hyvätasoisia tiloja jossa säilyttää sahaa ja muuta sekä ihan pilariperusteilla jopa sähköistettyjä.

      Onnistuu vielä vähentää metsätilan verotuksessa kyseisen taukotilan hankintakulut että muuta ehtoa ole kuin metsätila ja jokainen saa selvittää sen koon itse ja minkä sille mahtaa jos kyseinen tilaratkaisu sattuu jotenkin jäämään rannalle kun vaikea kuljettaa umpimetsään tai loppuu vetokalusto ennen vesistöä.

      5,-Kukapa kompostivessaan takertuisi onhan niitä mansikkamaidenkin vieressä ja varmasti ei ole haettu rakentamislupaa kuten Festareiden bajamajoillekkaan

    • 2231

      Katso kunnan rakennusjärjestys, sieltä löytyy vastus jokaiseen kohtaan. Lähtökohtaisesti kaikki noista on väärin jos niillä on tarkoitus kiertää rakennuslupaa. Väliaikaisesti asuntovaunua saa toki säilyttää omalla tontillaan, mutta jos siitä muodostuu kiinteä kesäpaikka, niin sitten ei.

      • kepu_tietää

        Metsätilan huoltorakennus niin moni asia kumoutuu ja vielä verovähennettävissä :)


      • 2231

        Ei kumoudu. Jos se metsätila on vaikka kaksi hehtaaria, niin verottaja ei hyväksy sinne rakennettavaa huoltorakennusta vähennyksiin. Toisaalta kunta ei varmaan katso hyvällä, jos isolle metsätilalle rakennetaan tie rantaan ja laitetaan metsäkämppä sinne. Sauna ei ole tarpeen huoltorakennuksessa jne.


      • kädettömät_kyselee
        2231 kirjoitti:

        Ei kumoudu. Jos se metsätila on vaikka kaksi hehtaaria, niin verottaja ei hyväksy sinne rakennettavaa huoltorakennusta vähennyksiin. Toisaalta kunta ei varmaan katso hyvällä, jos isolle metsätilalle rakennetaan tie rantaan ja laitetaan metsäkämppä sinne. Sauna ei ole tarpeen huoltorakennuksessa jne.

        Mikä ettei ihmiset miettii liikaa muiden asioita kunnon iso traktorilla vedettävä jalasmökki terassi tulee mukana kyljessä ja sen kun levittää niin on nukkumasoppi ja tupa sekä vielä saunakin samassa paketissa.

        Tien teko se suurin ongelma ja kustannus.

        Suomen suurimman kyläkaupan läheisyydessä tekevät näitä ja saa tiputettua hydraulisesti alas ettei erotu normimökistä kuin kumartumalla alle niin näkee paripyörät piilossa.

        Ostaisin itselleni mutta jo on mökki ja olisi ylimääräinen rantatonttikin metsätilan reunassa mutta siinä kaava niin ei jaksa pelleillä


      • kaikkitiedottiedettävä
        kepu_tietää kirjoitti:

        Metsätilan huoltorakennus niin moni asia kumoutuu ja vielä verovähennettävissä :)

        Kysyjä ei ilmoittanut kaikkia mikä noihin vaikuttaa, onko yli 2ha metsätila, onko jonkin kaavan alainen tila tai ilman kaavaa, yli 150m rannasta tuleva rakennus, EI voi faktaa kirjoittaa jos et kerro niitä KAIKKIA asioita jotka FAKTAAN vaikuttaa ?


    • tasa-puolinen

      24.4-15 ilta sanomissa asiaa 155000e sakkoa kun yritti kusettaa. tee vaan lakien mukaan niin me muutkin teemme. lait ovat kaikille samat hyvä niin

    • luvat

      1-4 ei onnistu kun esson kuppilan keskusteluissa. 5 ei ole kielletty.

    • rakennusmies3

      Aivan rantaan ei saa rakentaa mitään ilman lupaa, samoin ei rannassa saa säilyttää edes jalasmökkiä. Jos on suurempi tontti, naapureihin satojametrejä niin parhaiten "onnistuu" rakennusluvan kierto asuntovaunulla. Kunhan edes kerran vuoteen käytät sitä muualla. Rantaan ei kannata rakentaa mitään, korkeintaan kivistä vähän laiturin tapaista. Uimassa saat käydä omassa rannassa vapaasti, sekä pitää telttaa. Kysy kunnan rakennustarkastajajta niten kaukana rannasta voi säilyttää jalasmökkiä, jos sellaisen omistat. Säännäöt vaihtelee hieman eri kunnissa.

    • paskalupa

      1-4 ei pidä paikkaansa, 5 eka lause ei, toka ok, voit paskoa vaikka taskuun tai muovipussiin jos sen kerta kuljetat pois tontilta, aivan sama.

    • ihmettelen

      Kaikkiin näihin löydät vastauksen kunnan rakennusjärjestyksestä. Jos sieltä ei löydy voit kysyä asiaa kunnan rakennustarkastajalta, tätä varten hän on sinne kuntaan palkattu että auttaa ja neuvoo tarvittaessa kuntalaisia.

      En jaksa ymmärtää miten ihmeessä kansalaiset saa tästä rakentamisesta tällaisen show aikaan?

      • LupaNäyttelijä

        "En jaksa ymmärtää miten ihmeessä kansalaiset saa tästä rakentamisesta tällaisen show aikaan?"

        Show pyörii lupa-arkkitehtien mielivallan vuoksi. Lupa-arkkitehti on sellainen virkahenkilö, jonka ei omasta mielestään tarvitse edes katsoa asiakirjoja. Lupa-arkkitehti "tuollaisia kattoja ei tälle alueelle ole rakennettu, eikä tulla rakentamaan". Rakennushankkeeseen ryhtynyt: "Mutta samalla tontilla on jo tuollaien katto. Olen sen itse sinne rakentanut. Tuossa on valokuva." Lupa-arkkitehti:" EN KATSO".

        Näin se teatteri pyörii.


      • 20v_nyt_harjakatto

        Tämä on niin tätä , eräässä rantatien omaavassa kunnassa olen nähnyt elintasosiiven rakennuslupakuvat jossa on rintamiestalon lisäsiiven harjakatto ruksattu yli ja merkattu että tehtävänä tasakattona ei edes pulpettikattona eikö olekin kiva tapa rikastaa maisemaa ja rakentaa suomeen soveltuvaa maisemaa.

        Nätti kuin sika pienenä kun laatikko ympätään harjakattoisen rakennuksen kylkeen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe