Epämääräinen kipu molemmissa käsissä

Kätösetkipiät

Moi!

Tulin avautumaan tänne omista käsikivuista, ja kyselemään jos
tätä kautta löytyis henkilöitä, joilla on ollu samanlaisia vaivoja käsissä. Onko vaivat teillä helpottanu/poistunu ja millä konsteilla? Kauanko kesti saada kädet kuntoon? Neuvoja, vinkkejä?

Lyhyesti taustaa itsestäni:
Olen 26v. opiskelija, ja hyvin aktiivinen musiikin harrastaja. Niinpä minun vapaa-aika kuluu enimmäkseen kosketinsoitinten äärellä. Lisäks kulutan paljon aikaa tietokoneella. Liikun hyvin epäsäännöllisesti.

Tarkalleen 10 viikkoa sitten mun molemmat kädet kipeyty äkillisesti. Pahimman kiputilanteen laukaisi autolla ajaminen. Molemmissa ranteissa esiinty hyvin terävää kipua jos ranteella yritti vääntää/puristaa tai nostaa jotain. Hakeuduin samana päivänä terveyskeskukseen, josta sanottiin että kyseessä on jännetuppientulehdus, ja käskettiin antaa käsien levätä ja piti syödä normaaleja särkylääkkeitä kuuriluontoisesti.
Noh, söin viikon verran paracetamolia ja kädet oli totaalilevossa, eikä mitään edistystä tapahtunut.

Meninpä siis uudestaan lääkäriin. Diagnoosi pysyi samana, mutta tällä kertaa määrättiin tulehduskipulääkkeitä (arcoxia 60mg). Nyt annoin käsien olla totaalilevossa 2 viikkoa ja mätin arcoxia naamaan. Lisäks levittelin käsiin päivittäin kylmägeeliä useita kertoja päivän aikana.
Näiden kahden viikon jälkeen terävä kipu ranteista hävisi, mutta samaan aikaan kyynärpään ja ranteen väliselle alueelle (molempiin käsiin) kehittyi eräänlainen kiristyksen/puristuksen tunne. Kyynärvarressa tuntuu kihelmöintiä välillä kun sormia liikuttaa, ja ranteeseen tulee sykäyksittäin lievää kipua. Käsissä on voimat tallella ja minkäänlaista puutumista ei ole missään vaiheessa ollu.
Tämän jälkimmäisen oireilun takia oon viimeisten 7 viikon aikana juossu moneen kertaan lääkärissä ja fysioterapiassa. Kerran hieronnassa. Kävin myös kaularangan magn.kuvauksessa josta ei löytynyt mitään.
Pari lääkäriä on heittäny syyks aitiopaineoireyhtymän. Eräs lekuri taas totes että käden hermokudoksissa ois vaurioita, joista kipu tulee. ---> Lisää huilaamista. Hän myös käski tulla vastaanotolle uudestaan jos kivut pahenee sietämättömiks jolloin molempiin käsiin tuikattais kortisonipiikki. En tosin tiedä mihin kohtaan, kun mikään piste käsissä ei tunnu olevan kosketusarka.

Tuntemukset ei ole tuskallisia, mutta häiritseviä. "Kipusykäykset" ja kiristyksen tunne selvästi lisääntyy kun käsiä rasittaa tai jos ottaa saunassa tosi kovat löylyt. Kiristys tuntuu molemmin puolin käsivarsia, kivut käsien selkäpuolella. Ehdottomasti pahimmaksi rasitukseksi huomasin autolla ajamisen, joka aiheuttaa edellämainittujen tuntemuksien lisäks myös kyynärpäihin sekä ojentajien alueelle jomotusta.

Akupunktiolla ja akumaton käytöllä sekä ahkeralla/monipuolisella venyttelyllä oon saanu helpotettua kireystuntemuksia väliaikasesti pois. Esim. Ennen soittamista kun venyttelen kunnolla, niin käsiä ei oo kiristäny välttämättä ollenkaan treenien aikana. Kireys on tullu kuitenkin takaisin käsiin viimeistään kun herään seuraavana aamuna. Olin sitten rasittanu käsiä edellispäivänä tai en. Kipusykäyksiin ei tunnu purevan mikään silloin kun niitä tulee.

Eniten tässä tilanteessa itseä vaivaa stressi, kun ei ole täysin varma mikä käsiä vaivaa. Ja on pelko sen puolesta että menettää jossain vaiheessa käsien työkyvyn.
Aikomuksena on tällä hetkellä varata aika hermoratatutkimuksiin jos sieltä saisi jotain selvyyttä tähän touhuun.

Iso kiitos kaikille asiallisesti vastaaville!
Jos tilanteeni tästä selkiytyy niin kirjoittelen tänne heti lisää.

1

2800

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdjjfrfjjik

      Moikka!
      En ite oo kärsiny samasta ongelmasta, mutta isoveljelläni oli sama juttu joskus nuorempana. Itse olin vielä kyllä niin pieni että en tarkalleen muista kaikkea. Hänellä oli tuo jaloissa, piti hankkia eripaksuisia kenkiä ja käveli ilman niitä oli hankalaa :D tosin kiputiloista en sen pahemmin tiedä. Ehkä sun kannattais vielä kerrata noita kiputiloja, ja jos ne ei millään häivy, niin tutkimukset voi olla tarpeen, jotta se kivunlievitys olisi oikeenlaista. Voimia sinne! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe