Kiitos SDP

UrpilainenJutta

Kiitos kaikille!

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eimistään

      ??? mistä hyvästä.

    • akanpurpakii

      Jutta Kyrpiläinen on kokoomukselainen.

    • mitäsmeluuserit
    • hehehhTimoheheh

      Onko varkaudessa katkeria demareita...

      Suhonen kerto aiemmin lehessä että vaalibutjetti ois 30000€. Oletetaan ettei ole kertonut sitä kovin alakanttiin. Timolle yksi ääni maksoi yli kymmenen euroa kappale. Soinilla yksi ääni maksoi alle euron... samaa suuntaa valtaosalla persuilla. AY liikkeet tukee sossuja miljoonilla ja silti vaalitulos pannukakku. Auringonlaskun puolue. Ämmäpuolue!!!

    • kerbiilikenonen
    • kukasanoomitäsyödään

      Kyllä ne on hyviä!! Olipa äänestys sitten puheenjohtajista tai työehdoista niin aina ne osaa asiansa perus-rehellisinä kokoomuksen farmina

    • jälkipuintia

      Vasemmisto, se oikeanlainen vasemmisto ei enää innosta. Joku nuori sanoi haastattelussa, että demarit ovat vanhanaikaisia. Demareissa on sisällään oikeisto ja vasemmisto ja lienee keskusta/liberaalikin. Taitaa käydä niin, että jos puolueet eivät yhdisty, ei ole muuta kuin alamäkeä tiedossa. Viialainenko sen joskus toi julki, että vasemmiston ja demareiden pitäisi yhdistyä. Vasemmistoksi itseään nimittävät puolueet kuihtuvat ja se jatkuu jatkuu.
      Nykykansaa ei niinkään kiinnosta aatteet ( ne myyty jo aikoja sitten) vaan persoonat eri puolueissa. Vaalituloskin sen osoitti, eikä gallupit pitäneet kutiaan. Yhä useampi äänestää ihmistä/persoonaa ja ei katso puolueelle mitään arvoa. Yhä enemmän menee noin. Kaikissa puolueissa on " vetäviä persoonia", joilla on vahvuuksinaan mm erinomainen ja selkeä ulosanti tuoda julki asiat. Ja kaiken päälle sopiva ikä. Vanhukset edustajina ja eläkeikää lähestyvät jätetään pois yhä useimmin.

    • kiitosmatti

      Olisi täällä ihan erilaiset tunnelmat, jos meillä ei olisi ollut Mattia, totesi työkaveri maanantaiaamuna toimituksen palaverissa. Totta, Matti Semi teki hyvän työn ja huolehti siitä, että Varkaudesta ja Keski-Savosta on yhä kansanedustaja. Paikka eduskunnasta lohkesi valtakunnan pienimmällä henkilökohtaisella äänimäärällä.

      Valintaa on seurannut kaupungilla yleinen myötämielinen hyrinä: Semi tunnetaan pitkäaikaisena paikallisena poliitikkona, jonka kanssa pystyy neuvottelemaan, vaikkei samaa mieltä olisikaan ja jonka sanaan voi luottaa. Moni kilpakumppanikin ehätti urheiluhengessä urheilumiestä sunnuntaina onnittelemaan, vaikka oma karvas tappio kaihersi mieltä.

      Pohjoissavolaiset sosiaalidemokraatit kompuroivat pahasti uudessa Savo-Karjalan vaalipiirissä. Saldo oli vain kaksi kansanedustajaa, Merja Mäkisalo-Ropponen ja Riitta Myller ja molemmat ovat Pohjois-Karjalasta.

      Varkaudessa demareilla oli eniten hävittävää ja voitettavaa. Häviö tuli ja kansanedustajan paikka meni.

      On syytä miettiä, olisiko pelin voinut pelata toisella tavalla ja nostaa Arkadianmäelle toinen keskisavolainen kansanedustaja Semin rinnalle. Helppoa se ei olisi ollut nykyisessä vaalipiirissä ja demareiden valtakunnallisen suosion laskussa. Mutta ei se olisi ollut mahdotontakaan.

      Kari Rajamäki sai edellisissä vaaleissa lähes 6 800 ääntä, joista Varkaudesta tuli yli 2 900. Tämän huikean potin keskittäminen ei onnistunut alkuunkaan, ja äänet hajosivat ympäri Varkautta ja kahta maakuntaa. Tilaisuus siirtää tätä perintöä oli ja meni eikä se toistu.

      Keskisavolaisista parhaimpaan ylsi vaalipiirissä Mia Hahtala. Varkauden äänikunkku puolestaan oli Timo Suhonen. Molemmat tekivät työlään ja näyttävän kampanjan. Nähtäväksi jää, riittävätkö kummaltakaan into ja voimat samanlaiseen kovaan urakkaan neljän vuoden päästä.

      Kun Kari Rajamäki ilmoitti, ettei enää asetu ehdolle eduskuntaan, hän sanoi kyselyihin perintöprinssistä tai -prinsessasta, ettei ääniä voi testamentata. Jostain syystä hän kuitenkin lähti sitä näyttävästi yrittämään. Rajamäen valittu oli lakimies, yrittäjä Jaakko Ikonen, joka nousi isona yllätyksenä SDP:n ehdokaslistoille politiikan ulkopuolelta.

      On tietenkin mahdotonta sanoa, olisiko Rajamäen vetoapu riittänyt viemään Hahtalan tai Suhosen eduskuntaan. Poliitikkona tuntemattomalle Ikoselle se ei joka tapauksessa riittänyt.

      Mielenkiintoista on nähdä, jääkö Ikosen pyrky valtakunnan politiikkaan tähän vai lähteekö hän hakemaan kannuksia paikallisesti kuntavaaleista. Ja jos lähtee, onko Rajamäki myös jatkossa tukena.

      Keskustan noste ei riittänyt imaisemaan Aino Kanniaisesta eduskuntaan, vaikka leppävirtalainen pitkään taistelikin viimeisestä paikasta kuopiolaisen Markku Rossin kanssa ja hävisi lopulta varapaikankin liperiläiselle Eero Reijoselle. Kanniainen oli jälleen Leppävirran äänikuningatar ja otti mukavan potin myös Varkaudesta.

      Muun muassa Aino Kanniaisen kohtalo on hyvä esimerkki Keski-Savon rajakiroista. Muutama sata ääntä pottiin olisi riittänyt läpimenoon, ja ne olisivat voineet olla kasassa, jos äänestämässä olisivat olleet joroislaiset.

      Joroisten äänestysprosentti oli surkea, 61,6. On perusteltua kysyä, olisiko joroislaisia käynyt uurnilla tiuhempaan tahtiin, jos kunta olisi samassa vaalipiirissä Varkauden ja Leppävirran kanssa. Veikkaan, että olisi.

      Heinävedellä puolestaan jotkut äänestäjät etsivät turhaan listoilta pohjoiskarjalaisia ja pohjoissavolaisia ehdokkaita ja heille oli suuri yllätys, ettei heitä ole Kaakkois-Suomen vaalipiirissä lupa äänestää.

      Kokoomuksen alamäki oli Varkaudessa jyrkin, mikä selittynee puhtaasti ehdokasasettelulla. Edellisissä vaaleissa kaksi vahvaa ehdokasta, Jyrki Haapala ja Sirpa Alho-Törrönen ottivat tosissaan mittaa toisistaan.
      http://www.warkaudenlehti.fi/juttu/onneksi-meill-oli-matti/

    • isotvitut

      Onneksi olkoon demarit. Olette Suomen suurin ÄMMÄPUOLUE!!! häh häh!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe