Poissaoleva olo/epätodellinen olo

Aaponen234

Moikka! Huomasin että edellinen ketju oli suljettu aiheesta joten päätin aloittaa uuden. Kuinla monella tällainen oli jatkuvasti päällä? Tuntuu että aika yleinen ongelma ja heti ollaan tyrkyttämässä masennuslääkkeitä vaikka kyseessä useimmiten joku fyysinen ongelma!! Itselle myös avauskeskus lääkäri tykitti kaikki mahdolliset mielentervys sairaudet ja lopulta neuron puolelta sain epilepsia diagnoosin jonka lääkkeet todella auttavat. Myös suosittelen menemään omt fyssarin luokse jos tuntuu että voisi yhtään olla niskat jumissa, myös aitä löytyy itseltä ja tajunnanhöiriöt voivat olla oikeasti myös niskojen aiheuttamaa. Keskustelua aiheesta!! Varsinkin mis diagnooseja kiinnostais tietää :) eräs mies kun oli saanut tosiaan edellisessä ketjussa psykoosi diagnoosin jne. Vaikka sitäkin todella on ja epäilin itsekin että varmati tässä ollaan tosi sairaita mieleltä kun tällaisia kohtauksia tulee (joku oli kuvaillut olia kuin olisi matrixissa,jep) ja itsellä ikää 25 ja ei huumeita taustalla tai muutenkaan juuri epät elämäntapoja. Keskustelua!

7

2348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietämätön

      juu itelleni syötetään mielialalääkkeitä sun muita (olen lääkityksellä tälläkin hetkellä) ja nyt olen ollut ihan hirveän väsyny, hengenahdistusta, suuret imusolmukkeet, vatsakipuja, päänsärkyä sun muuta.. luulis nyt että laittais tutkimuksiin kun tuntuu että nyt ei oo kaikki hyvin. MUTTA EI! :/ tälläkään hetkellä en tiedä mikä on vikana. voi ettääää.

    • Ketjun-aloittaja

      Sori muuten tuo mun karmaiseva kirjoitustyyli, puhelin heittelee omia sanojaan joten oli hieman kirjoitusvirheitä.Kurja kuulla tietämätön!! Tuo tuntuu olevan niin yleistä ja sitten vielä kysytään MIKSI SUOMEN MIELENTERVEYSHUOLTO ON REMPALLAAN? Vastaushan piilee siinä että kaikille syötetään mielialalääkkeitä ja samalla kasvatetaan mielenterveyssairaiden (=TERVEIDEN) määrää ja voivotellaan kun ei ole sitä eikä tätä hoitopaikkaa masentuneille.KUKA TAHANSA masentuu kun joutuu napsimaan ties mitä pillereitä ja kun ei selvitetä oikeasti niiden sivareita,,esim mulle annettiin välittömästi LYRICA ja sanottiin että syö sitä ja nosta annos tyyliin maksimiin. KYLLÄ piru vie kun itse selvitin millanen läääke sekin on. On varmasti hyödyllinen jos juurikin kärsii epilepsiasta mutta itsellä tuo epi niin lievä että auttaa ihan mini annos normaalia lääkettä. JA EN KYLLÄ TAJUA mikä ihme siinä on ettei voida tutkia OIKEASTI kunnolla... mullahan sitten lopulta psykologi laittoi noihin testeihin koska halusi ENSIN poissulkea somaattiset sairaudet pois...että silleen juu.

    • kuisu

      Mulla on kans ollu jo noin 10 vuotta silmien veto oireita. En tiedä mistä ne tulee mutta kun alkaa tuntuu siltä et kohta alkaa vetää nii saan sit ibsatol nimisen lääkkeen joka on auttanut ainakin mua. Mävihaan kanssa näitä oireita..en tiedä mistä nämä oireet ees johtuvat mut jostain näitä vetoja tulee.. välillä ku e hoitajilta lääkettä saa niin kun alkaa kunnolla vetää niin siihen ei auta ku lepo. Mulla ei ee11s silmät silloin pysy itestään kiinni joten niistä pitää kiinni,

    • outoilija

      Olen itse kärsinyt poissaolo/epätodellisuus -olosta/kohtauksista jo yli 10 vuotta. Ikää on nyt 30. Muistan, kun oireeni alkoivat joskus 18-vuotiaana, niin pelästyin todella, että mitä nyt tapahtuu, en pystynyt "olemaan läsnä" lainkaan, en löytänyt sanoja, koska oli jotenkin vaikea ajatella selkeästi, lisäksi yksi pelottavimmista oireista oli, kun suuntavaistoni meni jotenkin aivan sekaisin, saatoin esim. olla keskellä kaupunkia tysin tutussa ympäristössä, enkä kyennyt hahmottamaan kirjaimellisesti, että missä olen, onneksi nuo "kohtaukset" eivät kestäneet kuin ehkä 2-10 min korkeintaan.

      Sitten opin jotenkin elämään oireideni kanssa, kvin kerran lääkärissä ja minulta otettiin laajat verikokeet, mitään ei löytynyt. Meni vuosia ja koin koko ajan, että jokin on "pielessä", mutta pystyin kuitenkin elämään ns. normaalia elämää jonnekin 25-vuotiaaksi asti. Sitten taas oireeni pamahtivat päälle pahempana kuin koskaan, en pystynyt ajattelemaan, jopa yhden ajatuksen tuottaminen oli vaikeaa, en osaa kuvailla tunnetta, koska koin, että olin ihan järjissäni, mutta olo oli todella epätodellinen ja vaikea, koska selkeästi ajatteleminen oli vaikeaa. Tässä vaiheessa minulta otettiin magneettikuvat, kuvattiin koko keskushermosto, pää, selkäranka ja rintarankakin. Mitään ei löytynyt.

      No terveyskeskuksen lääkäri laittoi lähetteen psykiatrille ja tästä alkoi varsinainen lääkekokeilujen sarja. Olen nyt muutaman viime vuoden aikana kokeillut varmaan 20-30 eri mielialalääkettä, mistään en ole saanut apua ja nyttemmin olen lopettanut kaikkien lääkkeiden syönnin, paitsi rauhoittavia menee jonkin verran. Pahinta noissa psyykenlääkkeissä olivat neuroleptit. Psykiatrit suorastaan tyrkyttivät minulle kokoajan uutta neuroleptiä, koska se kuulemma "tuo realiteettejä" takaisin ja "koostaa psyykettä". Mutta päin vastoin, nuo lääkkeet pahentavat oloani entisestään ja en niitä enää syö mistään hinnasta.

      Ongelma tässä on nyt se, että miten tästä eteen päin? Menisinkö neurologille, mutta minulla ei ole varaa kovin kalliisiin tutkimuksiin juuri nyt, kun opinnot ovat pahasti kesken, enkä pysty keskittymään oireideni takia opiskeluun, joten en ole enää varma, saanko tutkintoani suoritettua koskaan loppuun. Mutta mitä neurologikaan pystyy tekemään, jos laajat magneettikuvauksetkin on jo tehty. Terveyskeskukseen on turha mennä, psykiatriaan en usko minun kohdallani, sillä en pidä oireitani kovin psyykkisinä, vaan nyt on jostain muusta kyse.

      • 21444

        Noh mulla oli petit mals epilepsia ja samat jutut ku sulla. Kohtauksen aikana järkyttävän epätodellinen olo ja unimainen olo, ikään kuin kroppa ois siinä ja kaikki muukin MUTTA mieli lähtee jonnekin ihan omille reitelle .. noh samaan tapaan ku ruumiistairtoamis-kokemuksessa.JA ei mullakaan magn.kuvis mitään näkynyt,täysin puhtaat mutta eeg paljasti epin. Onks sulla otettu niitä? Kantsis mennä, ihan julkiselta pääset ku kerrot menneisyytes ja sanot rehellisesti että haluat niihin. Mähän itse taas alux aattelin et on psyykkistä mutta sitten tajusin että ei nää voi alkaa näin ylt yhtäkkiä selittämättömästi (tätä kaikkea edelsi ääretön väsymys, menin seiniä pitkin--> tuntuu että jotain tapahtunut aivoissa,oon ite epäilly pientä avh:ta koska vasen poski puutuilee päänahkaa myöten edelleen kohtauksen tullessa). Ja olen onnellinen kun vika löydettiin. Ja se on musta aina terveen ihmisen merkki jos kykenee menemään "Hoitoon" psyk.puolelle ilman vastaanpanemista eli ottaa avun vastaan mutta jos avusta ei ole hyötyä niin totta IHMEESSÄ menee sitten hakemaan somaattis puolelta apua.


    • 4445

      Jännitysniska aiheuttaa poissaolevuutta, samoin kilpparin vajaatoiminta, väsymys, uupuneisuus.LUE ARI SAARNION Paniikkihairio.fi epätdellinen olo teksti ja ne kommentit sieltä, huomaat ettet oo yksin eli siis voi olla myös ihan paniikkihäiriö mutta sulla kuulostaa epi kohtaukselta.

    • Neuvoja1

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe