UO maksusuunnitelma mokattu, mitä tapahtuu?

Huonostikävi

Hei,

Jouduin ulosottoon kun takasin vanhan hyvän kaverin velat (alkuperäinen summa n. 6000€, nyt noin 9500€). Kun velat napsahtivat ulosottoon minun nimissäni marraskuussa, sain kaverilta tuolloin vakuuttavan suunnitelman jolloin hoitaisi itse velan. Menemättä sen enempää yksityiskohtiin kaverilla oli tulossa iso tuloerä nyt huhtikuussa, ja sain tämän monesta lähteestä myös tarkistettua. Välitin tuolloin suunnitelman suoraan voutille, kerroin tilanteen juurineen ja sanoin että kun saan kyseiset rahat haluan tosiaan maksaa niillä heti velat, mutta ennen sitä on vaikea maksaa yhtään mitään koska olen virallisesti tuloton (taiteilija). Nyt kaveri on kadonnut huitsin nevadaan rahoinensa, olen saanut vahvistuksen että hänelle on ko. rahat maksettu ja kaveri on poistanut itsensä Facebookista ja hyvin todennäköisesti muuttanut pois koko Suomesta, eli velat ovat kokonaan niskassani...

Minulla ei ole mitään kokemusta miten tämä toimii, joten voisiko joku kertoa mitä nyt seuraavaksi tapahtuu? Käytännössä niskassani on nyt 9000-10000 velat nollatuloilla, ja olen luvannut maksaa ne tässä kuussa ja nyt en saa suunnilleen euroakaan maksettua, eikä mitään suoranaista toivoa kovin nopeasta maksusta tulevaisuudessa myöskään ole. Miten vouti reagoi, kun maksusuunnitelman mokaa näin totaalisesti? Tuleeko se seuraavaksi kotiin kylään? Voinko saada jonkun syytteen velallisen epärehellisyydestä tai jostain? Minulla ei ole mitään ulosmitattavaa omaisuutta, tilillä alle 500e ja ei ylipäätään mitään keinoa tätä maksaa ainakaan kovin nopeasti.

Tällä hetkellä pelottaa aina kun puhelin soi ja rapustakin tulee kuunneltua kaikenlaisia rapsahduksia kun odottaa henkihieverissä koska ovikello soi. Jos jollain olisi jotain neuvoja miten tilanne käytännössä etenee olisin kovin kiitollinen.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ainavelkaa

      Ei hätää. Minä olen ollut 7 vuotta ulosoton piirissä 2006 alkaen. Alku saldo n. 70.000 euroa nyt 2015 maksanut 40.000 euroa 7 vuoden aikana ja jäljellä 50.000 euroa.Eli mikään ei ole muuttunut kuin minun velka on kasvanut entisestään. Eli kun 15 vuotta ulosottoa tulee minulla täyteen ole vapaa mutta yhtä paljon velkaa

    • fghd456

      Kerrot vaan uo:lle (soita vaikka) että tässä nyt kävikin näin, ei loppupelissä uo:ta kiinnosta eikä se sulle voi mitään kun ei ole tuloja. Velat palautetaan velkojlle ja saat varattomuusmerkinnän luottotietoihin. 2-3 vuoden kuluttua yrittävät uudelleen ja jos ei edelleenkään tuloja niin homma jatkuu samalla tavalla 15 vuotta kunnes ne on vanhentuneet.

      Eivät tule siis kotiin eikä muuta sellaista, tilillä ei kannata pitää yliä 900e tai saattavat ottaa ylimenevän osan pois..

    • 189

      Joo, ei todellakaan tule kukaan kylään eikä mitään syytteitä mistään. Niinku yllä sanotaan, vouti vaan kuittaa sut varattomaksi jos ei kerran ole mitään ulosmitattavaa. Kannattaa kuitenkin soittaa heti ulosottomiehelle ja selittää tilanne, ymmärtävät tilanteen kyllä ja et saa "hankalan asiakkaan" mainetta (helpompi sopia maksuista myöhemmin jos saat jostain tuloja).

    • eihätäämtn

      Ihan ensiksi, soita ulosottomiehelle ja selitä sun tilanne ja miksi näin kävi. Ovat sitten ajan tasalla sun jutussasi. Ei sulle mitään syytettä tule, mutta selitä sun tilanne heille. Kannattaa ulosottoon ilmoittaa puhelinnumerosi ja osoitteesi, tulet varmasti saamaan postitse jotain karhukirjeitä määrätyn väliajoin. Tärkeää on, että ulosotto tavoittaa jotenkin sut. Saattavat alussa soitellakin sulle. Kannattaa vastata puhelimeen. Jos ulosotto ei sua millään tavoita puhelimitse tai postitse, niin voivat valtuuttaa poliisit sanansaattajiksi ja tietämättömälle se voi olla pieni henkinen järkytys, eli vastaa puhelimeen jos soittavat ja pidä osoitteesi ajan tasalla ja kuten kirjoitin, soita itse heille ja selitä sun tilanne. Ei kannata pelätä mitään ovikelloa sun muuta. Tuskin mitenkään ovelle tulevat. Yleensä mielummin hoitavat asian suoraan puhelimitse ja lähettävät paperit postitse sulle. Jos olet asiallinen heille, niin todennäköisesti hekin ovat asiallisia sulle.

      Tulet saamaan karhukirjeitä ensiksi, sulta menee luottotiedot, jos ei ole mitään ulosmitattavaa omaisuutta, niin sitten eivät voi ulosmitata. Palkkatuloista varmasti yrittävät ulosmitata, mutta jos sun tulot ovat epäsäännölliset, niin eivät heti välttämättä tiedä sun työnantajaa (viimeistään verotuksesta tarkistavat) ellet itse ilmoita heille. Nyt kun sulla ei ole palkkatuloja, niin sitten ei vaan ole. Merkitsevät sut varattomaksi, velat palautuu velkojille ja jonkun aikaa yrittävät itse periä velkoja sulta ja sitten taas siirtyvät ulosottoon, jos sulla ei edelleenkään ole varaa maksaa, niin sitten taas sama ruljanssi uudestaan eli palauttavat velat velkojille ja yrittävät periä sulta itse ja sitten taas velat menevät ulosottoon. Jonkin verran matkan varrella veloille kasvaa korkoa ja saat varattomuusmerkinnän.

      Sun kannattais noille veloille tehdä jo nyt jotain eli nyt on vähän paha juttu jos oot taiteilja, ei ole tuloja ja jos tulevaisuudessa tulot on vaikkapa epäsäännölliset. Kannattais vaikka ottaa joku hanttihomma vastaan, mikä on vaan toistaiseksi voimassaoleva työsuhde (vaikka sitten pienempi palkka, mutta toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen voi sopia jotain velkajärjestelyjä ja maksusuunnitelmia) ja sitten hakea siihen jotain Takuusäätiöstä maksusuunnitelmaa tai velkajärjestelyä. Tuolta voit katsoa paljonko voit tienata ja paljonko lähtee ulosottoon palkkatuloista -> https://asiointi.oikeus.fi/web/asiointi/maksukieltolaskuri

      Juu ja hirveästi ei kannata tilillä pitää rahaa, ainoastaan välttämättömään eli tyyliin vuokraan rahat. Tuskin tilillesi kajoavat, mutta noin varmuuden vuoksi. Eli mitään ei kannata säästellä tilille edes pikkuhiljaa ts. vaikkapa jonain päivänä sulla olisi tuhansia tilillä tms.

      Vaikka se kuulostaa nyt niin kamalalta niin se on kuitenkin parempi kuin että ne velat pyörii vuosia samaa kehää ja korot nousee veloille.

    • TollolleTiedoksi

      Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, IDIOOTTI!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5580
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1672
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1656
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1102
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      819
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe