Kiitot taas tästäkin TE-toimisto

EttäTällaistaTälläKertaa

Löysin viimein pitkän työttömyysjakson jälkeen erittäin kiinnostavan ja itselleni soveltuvan koulutuksen uuteen ammattiin. Te-toimiston työnhakusuunnitelmassa on ollut tieto, että koulutustarve on ilmeinen jne. Nyt siellä on tieto, että olen hakeutumassa mainittuun koulutukseen ja että se aika olisi tarkoitus elää työttömyysturvalla. Mitä tekee te-toimisto? Lähettää "työtarjouksen" (karenssin ihalla) provikkapalkkaiseen kokopäivätyöhön! V***U! Tuonne on siis nyt pakko hakea, muuten paukkuu karenssi ja saa heittää hyvästit myös sille koulutukselle, koska mullahan ei ole todellakaan varaa muutoin kouluttautua... Te-toimisto ei nähtävästi halua, että työttömät yrittää kehittää itseään omatoimisesti, parantaa työllistymismahdollisuuksia jne...

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siis.mitä.mitä

      Mitäs siinä kiroilet. Onko se koulutus nyt juuri alkamassa? Vai vasta syksyllä?

      Jos saat työpaikan ja koulutus alkaa vasta ensi syksynä, ehdit ansaita mukavasti rahaa ennen opiskelua. Mitä vikaa siinä on?

      Onko se jo varmaa, että pääset koulutukseen?

      Jos tilanne on hankala, voisitko ottaa yhteyttä TE-toimistoon ja kysyä, mitä työtarjous sinulta edellyttää? Onko sinun hylättävä ajatus opiskelusta?

    • dfgfghgjgd

      Työhönhakumääräys ei ole takuu siitä, että työnantaja haluaa juuri sinut. Se on vain työkkärin yritys sabotoida opiskeluasi. Niin, noita työhönhakukäskyjä taitaa tulla suurimmalla todennäköisyydellä silloin, kun joku näistä ehdoista toteutuu: Olet ilmoittanut olevasi sairas, matkoilla, hakemassa opiskelemaan, tai pääsemässä sinulle sopivaan, mutta määräaikaiseen työhön.

      Toivotaan, ettet 'pääse' huonoon työhön, jolla ei elä, mutta joka sekoittaisi elämäsi kuviot.

      • komment1

        "Toivotaan, ettet 'pääse' huonoon työhön, jolla ei elä, mutta joka sekoittaisi elämäsi kuviot."

        Miten muutama viikko tai kuukausi töitä ennen opiskelua sekoittaisi elämän kuviot? Itse olen opiskellut työn ohessakin. Elämä parani.

        Ei ole aloittajalla kai opiskelupaikka vielä edes varma, saatikka työ sitten.

        Muuten lähes jokainen opiskelija on kesät töissä, jos suinkin saa töitä. Miksi se työ on eräille, jotka eivät edes opiskele, vaarallista myrkkyä?


      • jännää_touhua

        Mitenkähän paljon luulet olevan tunkua provikka palkkaisiin töihin. Tässä vielä se mahdollisuus että tosiaankin työkkäri evää koulutukseen pääsyn jos saa tuon työpaikan. Se työ kun on ensisijaista. Siellä toki tietävät ettei sillä provikkapalkalla kukaan elä.


    • Gusse12030

      Lähetä työnantajalle liitteenä työnhakusuunnitelmasi jossa tavoitteenasi on mainittu opiskelun aloittaminen.

      • onko_kukaan_tietoinen

        Kannattaa laittaa tieto siitä, että on halukas päivittämään osaamistaan koulutuksella ja hakenut juuri tuohon tiettyyn koulutukseen johon toivoo pääsevänsä. Työtönhän ei saa antaa vaikutelmaa ettei halua työtarjouksessa mainittuun työpaikkaan. Jos sellainen vaikutelma työnantajalle tulee niin karenssia pukkaa. Oletteko muuten tietoisia, että työssäoloehdon yhtenä vaatimuksena on että työstä saatava palkka täyttää alalla olevan tes-minimipalkan vaatimukset tai jos alalla ei ole tessiä niin tietyn minimipalkan kuukaudessa. Usein nuo provikkatyöt eivät tuota palkkavaatimusta täytä vaikka työtä tekisi kokoaikaisesti. Mitähän siitä seuraa jos kieltäytyy työstä jos siitä ei luvata maksaa tuota minimipalkkaa kuukaudessa. Täytyisihän työn täyttää työssäoloehdon vaatimukset. Onko kukaan koskaan kokeillut, miten on käynyt?


      • "Oletteko muuten tietoisia, että työssäoloehdon yhtenä vaatimuksena on että työstä saatava palkka täyttää alalla olevan tes-minimipalkan vaatimukset tai jos alalla ei ole tessiä niin tietyn minimipalkan kuukaudessa. Usein nuo provikkatyöt eivät tuota palkkavaatimusta täytä vaikka työtä tekisi kokoaikaisesti. Mitähän siitä seuraa jos kieltäytyy työstä jos siitä ei luvata maksaa tuota minimipalkkaa kuukaudessa. Täytyisihän työn täyttää työssäoloehdon vaatimukset. Onko kukaan koskaan kokeillut, miten on käynyt?"

        Tiedän. Työssäoloehdon täyttävä palkka on jotain 1250e/kk. Ja vaikka työpaikkailmoituksessa olisikin vastaansuuruinen takuupalkka niin se ei vielä kerro mitään. Palkkaan voi sisältyä ehtoja, esim. tietty määrä kauppaa tai soittoaikaa tarpeeksi jne. Alalla ei ole tessiä ja kaikenlaisia huuhaatoimijoita on. Lisäksi tuotteen kauppaaminen voi perustua huijaukseen niin voidaanko työtöntä pakottaa "kusettamaan" karenssin uhalla? Käsittääkseni provikkahommia tarjotaan jos siitä sovittu työnhakijan kanssa. Alahan ei vaadi työkokemusta, jos kaikille alettaisiin spämmäämään työtarjouksina provikkahommia niin se olisi ihmisten kiusaamista.


      • tarkkana_saa_olla
        tyolainen kirjoitti:

        "Oletteko muuten tietoisia, että työssäoloehdon yhtenä vaatimuksena on että työstä saatava palkka täyttää alalla olevan tes-minimipalkan vaatimukset tai jos alalla ei ole tessiä niin tietyn minimipalkan kuukaudessa. Usein nuo provikkatyöt eivät tuota palkkavaatimusta täytä vaikka työtä tekisi kokoaikaisesti. Mitähän siitä seuraa jos kieltäytyy työstä jos siitä ei luvata maksaa tuota minimipalkkaa kuukaudessa. Täytyisihän työn täyttää työssäoloehdon vaatimukset. Onko kukaan koskaan kokeillut, miten on käynyt?"

        Tiedän. Työssäoloehdon täyttävä palkka on jotain 1250e/kk. Ja vaikka työpaikkailmoituksessa olisikin vastaansuuruinen takuupalkka niin se ei vielä kerro mitään. Palkkaan voi sisältyä ehtoja, esim. tietty määrä kauppaa tai soittoaikaa tarpeeksi jne. Alalla ei ole tessiä ja kaikenlaisia huuhaatoimijoita on. Lisäksi tuotteen kauppaaminen voi perustua huijaukseen niin voidaanko työtöntä pakottaa "kusettamaan" karenssin uhalla? Käsittääkseni provikkahommia tarjotaan jos siitä sovittu työnhakijan kanssa. Alahan ei vaadi työkokemusta, jos kaikille alettaisiin spämmäämään työtarjouksina provikkahommia niin se olisi ihmisten kiusaamista.

        No siksi nämä provikkatyöt ovatkin melkoinen ongelma työnhakijalle. On olemassa toinenkin probleema. Työnantajan nimittäin pitäisi pystyä myös valvomaan tehtyä työaikaa jotta työ voidaan lukea työssäoloehdon täyttäväksi ja jos työntekijä tekee töitä esim. kotoa käsin tulee ongelmia sen suhteen. Siinä on toinen syy miksi ei ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa tule saamaan vaikka se palkkakin täyttäisi sen työssäoloehtovaatimuksen mukaisen minimipalkan.

        Ja jos oikein tarkkoja ollaan niin myös työttömyysvakuutus-, työeläke-, ynnä muut sosiaalivakuutusmaksut tulee olla palkasta maksettuna jotta ansiosidonnaiseen oikeus. Moni näistä provikkatyötä tarjoavista työnantajista kun ovat melkoisia roistoja myös pimittämään niitä pakollisia työntekijän maksuja itselleen. Palkkakuitissa saattaa vielä näkyä että maksut on vähennetty mutta tosiasiassa ei kuitenkaan tilitetty eteenpäin. Harva työntekijä on tietoinen että hän on itse vastuussa siitä että tarkistaa että nämä kaikki on kunnossa. Tosin työntekijälle riittänee että siellä palkkakuitissa näkyy vähennetyn palkasta.

        Kaikkiin ihme provikkapaikkoihin tulee työtarjouksia ja se työntekijä rassukka joutuu kuseen siitä että työnantaja on kusipää.


    • mnbjklöä

      "Te-toimisto ei nähtävästi halua, että työttömät yrittää kehittää itseään omatoimisesti, parantaa työllistymismahdollisuuksia jne..."

      Eihän sinulla vielä ole opiskelupaikkaan! Vai onko?

    • tytytygt

      Ei ole mitään hätää.
      Aina voi ostaa rasvatuubin ja aloittaa perseen myynnin.

      • sorivaan4

        Oon niin ruma, ettei kukaan maksaisi minulle, kun en ole koskaan edes naiselta saanut ilman maksua.


    • Ongelmaan erittäin yksinkertainen ratkaisu, sanot työhaastattelussa (jos nyt sinne pääset) että haluat ennemmin kouluun, varmasti ymmärtävät!!!

      • ei_noin

        Tuo ei ole ratkaisu ollenkaan jos se työnantaja ilmoittaa tuon hakijan toiveen myös työkkäriin. Karenssi on aivan varma.


      • ei_noin kirjoitti:

        Tuo ei ole ratkaisu ollenkaan jos se työnantaja ilmoittaa tuon hakijan toiveen myös työkkäriin. Karenssi on aivan varma.

        En usko että sanovat hakijoita varmasti riittää tähänkin hommaan...


      • ei_noin
        kauris.vm83 kirjoitti:

        En usko että sanovat hakijoita varmasti riittää tähänkin hommaan...

        Tiedän useita tapauksia joissa se työnantaja on nimenomaan kertonut, että työnhakija ei näyttänyt olevan kiinnostunut työpaikasta, karenssia tuli. En jättäisi asiaa työnantajan varaan. Sitä paitsi jos siinä provikkatyössä on niin huono se peruspalkka ei ole ollenkaan varmaa että työnhakijoita riittää.


    • koonaikoihine

      On täällä kummaa väkeä. Ihmisellä ei ole koulutusta, ei työpaikkaa eikä opiskelupaikkaa, mutta kun tarjotaan työtä, se on vain ei, ei ja ei.

    • EttäTällaistaTälläKertaa

      Tuli näemmä vielä näppäilyvirhe otsikkoon..

      Siis mikäli se koulutus tärppää, se alkaa toukokuun alussa. Samoin tuon "työtarjouksen" selvitys tulee antaa te-toimistolle toukokuun alussa. Mietiskelin asiaa ja ajattelin laittaa hakemuksen (pakkohan se on, ettei tule karenssia, kyseisessä kirjeessä kun on siitäkin maininta). Hakemukseen sisällytän maininnat siitä, että olen saanut te-toimistosta työtarjouksen, jota on haettava karenssin uhalla ja että olen juuri vaihtamassa alaa ja opiskelut alkaisivat toukokuun alussa. ..... .... tietysti pitää muistaa laittaa vielä pyyntö, että hakemukseen vastattaisiin hyvissä ajoin ennen toukokuun alkua, koska te-toimiston työtarjouksen mukaisesti heille on annettava selvitys paikan hakemisesta siihen mennessä.

      Tuolla oli mainintoja "ei koulutusta, ei työtä ja työpaikka ei kelpaa". Täsmennetääs sen verran, että koulutus on, töitä on ollut yli 20 vuoden aikana paljonkin, viimeisen parin vuoden aikana heikosti. Tässä on jo riittävästi syytä lähteä kouluttautumaan uudelle alalle, entiset opinnot kun on jo aikansa eläneet.

      • näinhän_se_on

        Minäkin uskon että tuo on viisain tapa hoitaa asia. Viisasta on myös vaihtaa alaa jos se oma koulutus on päivitettävä nykyajan vaatimuksiin. Taidan itsekin viimeistään syksyllä hakea koulutukseen. Oma ala kuolemassa, töitä hyvin vähän ja hakijamäärät 300-600 per paikka Helsingissä. Ei näytä hyvältä. Ongelma vaan onkin sitten siinä mille alalle pitäisi lähteä että olisi niitä töitä jatkossa tarjolla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe