Turun keskusta kuihtuu!!!

Surullinenkaupunkilainen

Yritykset lopettavat tai muuttavat muualle... Keskusta jää täytteen tyhjiä liiketiloja joihin kovasti lupaillaan uutta. Loppujen lopuksi tilat jäävät kuitenkin tyhjiksi esim. Kivikukkaron Anttila, Forum ja osa Hansasta. Kaupungilla liikkuessani silmiini pisti surullinen näky ränsistyneen näköisestä lähes kokonaan tyhjillään olevasta Forumista. Rakennus on päässyt huonoon kuntoon sisältä ja ulkoa. Rakennus autioitui viimeistää silloin, kun s-ryhmä sulki Rosson, Amarillon ja coffee housen. Haluaisin kuulla mielipiteitänne ns. Turun keskustan kuolemisesta tai jos teillä on tiedossa, jotain uutta... Olen kuullut yhden huhun Nuppulantien expertin muuttamisesta keskustaan.

30

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sekoomussss

      kiitos kokoomukselle.

    • 13_9

      Koko Turku on huonossa kunnossa ja ränsistynyt ainakin viimeiset 40 vuotta!

      Joutas taas kerran palaa niin voitaisiin aloittaa puhtaalta pöydältä!

      Harmi ettei betoni pala...

    • Lakeripum

      Vaikeuttakaa vaan autolla liikkumista Torilla, ja rakennuttakaa kalliita maanalaisia parkkipaikkoja niin keskusta autioituu entisestään. Kyllä ihmiset laskevat että on halvempi mennä markettiin mihin pääsee omalla autolla viereen, ja kauppa-asiat hoituu ilman 10 euron parkkimaksukuluja. Sillä kympilläkin kun saa paljon ruokaa kaupasta.

      • Bendelöijä

        Se on juurikin näin. Mitä olen tuttujen kanssa jutellut niin kaikki karttavat keskustaa koska eivät halua maksaa jokaisesta kauppareissusta ylimääräistä parkkeerauksesta. Maksullnen toriparkki ei ratkaise tätä ongelmaa, jo nyt on poskettoman kallis louhi tyhjillään.


    • moih

      Okei

    • pöhpöh

      Varoitus!!! Älkää vastatko kännyköistänne jos kyseinen numero soittaa!! Teille maksaa vastaus 299 skr heti kun vastaatte. Numero kuuluu jollekin joka kutsuu itseään Konsumentel`iksi.

      • täynnätili

        Mjnä vasta ja tuhjalle minu tilile tuli raha 299 Suomi-euro


    • miksikeskustaan

      Entäs sitten, minulla ei ole ollut mitään asiaa keskustaan vuosiin. Torikauppaa, en henkilökohtaisesti pidä ohi kirjanpidon tehdystä liiketoiminnasta.

    • maailmakuoleeee

      Elektroniikkalaitteita valmistetaan niin, että ne hajoavat ennakoidusti. Osaan laitteista ei voi vaihtaa kuluvia osia kuten akkuja. Näin yritykset lisäävät myyntiä, sillä laitteiden käyttöikää on tietoisesti lyhennetty. (U) HD

    • Åboe

      Turun keskusta tosiaan on ränsistynyt. Ensimmäiseksi polttakaa se madonsyömä purjelotja sieltä kuraojan varrelta. Myykää ne köydet vaikka jollekin sisustajalle niin menevät hyötykäyttöön, saatte hiukan kehittämisrahaa keskustan hyväksi. Jos sen lotjan polttaminen hirvittää niin voihan sen pilkkoa palasiksi ja hurauttaa hakkeeksi, eikös teillä vielä ole jonkinsortin jätteenpolttolaistos?

    • onnnn

      Numero.

    • Kalliiksituli

      Kyllä kai koko kaupunki kurjistuu. Parkki-Pirkot pitävät huolen ettei sinne kukaan shoppailemaan tule.

    • TurunTappavaTauti

      Itsepä olette päättäjänne äänestäneet, turha nyt itkeä! Teidän päättäjänne ovat esim. vuosikausia ajaneet tuottavat teollisuusyritykset, varsinkin veintiyritykset pois, eipä olet Turussa töitä... Ja lisää työttömiä rahdataan ulkomailta, niitä kulu- ja kirjoitustaidottomia kamelipaimenia... Siihen meni vuonna 2009 37 miljoonaa euroa vuodessa, uudempia lukuja ei taideta uskaltaa edes laskea.

      Siellä teidän torinne kulmilla nämä kulttuurinrikastajat sitten notkuvat päivät ja illat pitkät, eipä kiinnosta normisuomalaista enää liikkua Turun torin läheisyydessä, eikä sinne ole mitään asiaa muutenkaan, kaiken saa halvemmalla ja helpommalla muualta.

    • gd5g5335f5345df

      Keskustan ränsistyminen alkoi siitä kun enssin muutettiin yliopistonkatu kävelykaduksi, sitten aurakatu ja eerikinkatu bussikaduksi ja varikkoparkki, sekä tietenkin aiemmin mainittujen sivupaikoitukset poistettiin.
      äänestäkää lisää vaan kunnallispolitikkoja, jotka kannattaa julkisen liikenteen lisäämistä. sitä varmemmin koko keskusta muuttuu lopulta puoli-ilmaiseksi kirppis-alueeksi. autoiliijat on hylännyt keskustan jo 90-luvun lopulla

      • kentaurii

        Kirjoitat aivan totta, koko turun keskusta on muuttunut autoilijoille hankalaksi, ei ihme, että Länsikeskus ja Mylly vetävät, kun helppo parkkeerata oma auto ja ilman parkkimaksuja.

        Itse olette ne samat poliitikot valinneet sinne valtuustoon, jotka haluavat koko turun keskustan joukkoliikenteen valtaan.Sillä lailla!!!


    • aelle

      Niin, on se hassu juttu kun itsekin olen ottanut tavaksi hoitaa Raision keskustassa kaikki asiani vaikka Turussa asunkin. Uudet avaimet ja passikuvat nyt ihan lähimuistissa, paikallisesta postista tullut myös kantapaikkani. Ai niin miksikö näin ? On poskettoman hyvät parkkipaikat ja parkkikiekko riittää. Väittäisin että ilmainen pysäköinti Raision keskustassa tuottaa liikkeille enemmän mitä pysäköinnin maksuttomuudessa hävitään.

      • SatunnaisestiKäyden

        Kannattaa todellakin mennä Raisioon asioimaan! Nyt siellä tosin on kova mylläys käynnissä, kun tori siirretään toiseen paikkaan sisäpihalle ja entinen tori muutetaan parkkipaikoiksi, eli lisää parkkitilaa! (Toivottavasti edelleen ilmaista).

        Kävin muuten pitkästä aikaa Turun keskustassa (oli pakko erään erikoispalvelun takia). Heti autosta astuttua alkoivat silmät vuotaa niin, ettei eteensä meinannut nähdä. Sisätiloissa ei ongelmaa, mutta taas autolle kävellessä sama juttu. Kotikulmilla ei vastaavaa vaivaa edes pahimpaan siitepölyaikaan...


    • Kuoolutsaaaatana

      Ma ei tieta

    • niitäaikoja

      Mikäs siinä Forumin paikalla oli ennen? Sekin autioitui :D Taisi olla joku Casino leffateatteri ja Seppälä silloin kauan sitten. Mutta se ei ollut katettu tila.

    • skanssiakka

      Skanssi...on ykkönen. Ilmaista parkkitilaa aina.

    • iottti

      Syy on törkeät kerjäläiset kuka sinne viittii mennä.

    • EiRopoakaan

      Niin, kerjäläiset... Suomi ja Ruotsi ovat ainoat EU-maat, jotka eivät ole laittaneet minkäänlaisia rajoituksia (järjestäytyneelle) kerjäläisrikollisuudelle.

      Kaikissa muissa maissa on jo ymmärretty asia = kadulla kerjäävät ovat orjia, alinta kastia erittäin hierarkisessa organisaatiossa, joka m.m. pitää huolen siitä, etteivät lapsikerjäläiset koskaan pääse oppimaan luku- tai laskutaitoa. Voisivat silloin ymmärtää, kuinka heitä hyväksikäytetään.

      Ei enää senttiäkään kerjäläiselle!

    • silipatijuu

      Kaarinan keskustassakin helppo asioida ja parkkitilaa löytyy. Olen tämän tänne jo kerran kirjoittanut, mut laitetaan uudelleen: Jos parkkimaksut turun keskustasta poistuisi vapautuisi enemmän parkkitilaa sitä myöden, ettei ihmisten tarvitse turhaan juosta lisäämään parkkiaikaa vaan lähtevät pois sitten kun saavat asiansa hoidettua, tämän lisäksi myös säästettäisiin muilta turhilta kuluilta kuten parkkipirkkojen palkat ja asiakkailla olisi paremmat mahdollisuudet sinne saapua autolla.

      Myös sielä on liian kalliit vuokrat yrityksille, eli monella tarpeellisella yrityksellä ei sielä ole varaa olla. Ja tämän vuoksi eivät tuotteiden oieat hinnat myöskään pysty kohtaamaan asiakasta. Samaan aikaan kuitenkin suuret yritykset viettävät ahneutensa juhlia ja ovat saaneet suomenmaassa aivan liian suuren vallan. Ja samaan aikaan annetaan turhia tukiaisia samanlaisille pienyrityksille jotka takuuvarmasti tulevat menemään konkurssiin joa olisi ihan luettavissa siitä miten edellisille samanmoisille on käynyt. Tälläinen tukiaispelleily ei ole rehellistä peliä, vaan pienemmille yrityksille pitää luoda mahdollisuus menestyä.

      Jonka myötä tässä ihan itsenäni sanon, että on miellyttävämpää käyttää sitä samaa liikettä joka on ollut vuosikymmenet samassa paikassa vaikka harvoin tarvitsisit sen palveluja, mutta tuttu ja turvallinen on menestyksen yksi salaisuus. Yksi sellainen on piruetti eerikinkadulla, aina löytyy kun jotain tarvitsee. Kun taas vaihtuu nuo paikat, niin sellaista liikettä ei aina jaksa seurata. Eli sillä todellakin on merkitystä jos luotettava liike sijaitsee samassa paikassa eikä hötkyile jokaisen tuulen viemänä sinne tänne ees taas. Se lisää myös perusturvallisuutta ja luottamusta.

    • JärjenHäivä

      On kyllä surkuhupaisaa Turun kaupungin kerjäläisooppera: kun ei muka kerjäläisille voi mitään, niin suljetaan sitten yleiset vessat, jotta kunnon kansalaisetkaan eivät niihn pääse! Idiootit!

    • Turkkunen

      Miettikääpä vähän: Menet pizzalle Turun keskustaan. Ostat pizzan hintaan 9.90 eur ja maksat parkkirahaa 2,50 eur. Pizzan hinta onkin äkkiä 12.40 eur. Ei kuulostakaan enää kovin halvalta! Kyllä ihmiset tämäkin ottavat huomioon, ja suuntaavat suosiolla laitakaupungille.

      Suurin tyhmyys on tämä toriparkki, joka tulee olemaan ainakin yhtä kallis kuin Julia. Ja vaivalloinen käyttää. Asioin siis edelleen muualla kuin keskustassa.

      • JärjenHäivä

        Nopsaanpa saat hotkia, jos meinaat keskustan ryöstöhinnoilla ehtiä 2,50 parkkirahalla kävellä autolta valitsemaasi pizzapaikkaan, odottaa, että pääset tilaamaan, odottaa, että tilaamasi pizza valmistuu, syödä pikapikaa (pikaruoan usi merkitys:), odottaa, etä saat laskun, maksaa ja kävellä takaisin autollesi (jota toivottavasti romanikerjäläiset eivät ole turmelleet). Ei muuta kuin onnea yritykselle!


    • OhiMennen

      Kyllä olisi kovan fundeerauksen paikka siitä, mitä siellä Turun keskustassa voi kannattavasti myydä.

      Ja kaupungille tärkeä paikka miettiä, kuinka taata yrittäjille kelvolliset olosuhteet yrittämiseen.

      Nykyiset ylihintaiset vuokrat yhdistettynä kerjäläisiin ym., notkujiin ovat väärä yhdistelmä.

      Boikotoin Turun keskustaa kunnes asialle on saatu järkevä ratkaisu.

    • Toivottavasti koko vitun Turku kuihtuu ja kuolee pois rasittamasta meitä. Koko kaupunki on niin paskaa ja paskoja ihmisiä täynnä, että siperiassakin olelee mieluummin. Työntäkää kaikki paikalliset jokeen ja palataan sitten asiaan!

    • Paritorkki

      Turun keskustan tuhon syy on Maaret Nermes ja muut viherhippi/kukkahattu valittajat jotka ovat jarruttaneet keskustan kehittämistä.

    • Autoalla-ajelen

      Ei Turkuun voi mennä shoppailemaan kun koko ajan saa hypätä lisäämässä rahaa parkkimittariin ja parkkipirkko kyttää kulman takana kamera kädessä, että saisi laittaa sakkolappua. Olenkin alkanut käydä Raisiossa, Naantalissa, Kaarinassa ja Liedossa jossa on tosi hyvä lihakauppa. Saa käydä pizzalla ja vaatekaupoissa ihan rauhassa ja ajan kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1756
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1367
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      5
      1292
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1253
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1250
    6. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      11
      1157
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1156
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      601
      1114
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      7
      1027
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      964
    Aihe