PS suurin puolue!

kylläkansatietää

Politiikka
Perussuomalaiset nousi ohi keskustan vaalipäivänä
Sami Metelinen
eilen klo 14:43 (päivitetty eilen klo 15:48)

Oikeusministeriön äänestystiedoista tiedoista selviää, että perussuomalaiset nousivat varsinaisena vaalipäivänä Suomen suurimmaksi puolueeksi.

LKS 20150419 - Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää puhetta ja juhlii puolueväen kanssa puolueen eduskuntavaalien vaalivalvojaisissa Helsingissä 19. huhtikuuta 2015. ... The Finns Party's Chairman Timo Soini giving a speech and celebrating at the party's parliamentary elections reception in Helsinki, Finland on April 19th, 2015. Finland voted in parliamentary elections on today Sunday. LEHTIKUVA Martti Kainulainen

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.
(Martti Kainulainen)

Ennakkoäänestyksen ja vaalipäivien puoluekohtaisista ääniosuuksista selviää, että ennakkoäänestyksen ja vaalipäivän välillä puolueiden kannatuksessa tapahtui poikkeuksellisen suuria muutoksia.

Perussuomalaisten kannatus ennakkoäänestyksessä oli vaatimaton 16 prosenttia, mutta varsinaisena vaalipäivänä perussuomalaiset nousi Suomen suurimmaksi puolueeksi 19,0 prosentin kannatuksella.

Keskustan kannatus sen sijaan romahti ennakkoäänestyksen 23,6 prosentista vaalipäivään mennessä 18,9 prosenttiin. SDP:n kannatus hiipui myös selvästi. Vielä ennakkoäänissä SDP keräsi 17,9 prosentin ääniosuuden, mutta vaalipäivänä kannatus hupeni 15,3 prosenttiin.

Perussuomalaisten ohella vaalipäivän selvä nousija oli kokoomus, jonka kannatus vahvistui ennakkoäänestyksen 17,6 prosentista 18,7 prosenttiin.

Pienemmistä puolueista vasemmistoliiton kannatus putosi ennakoista vaalipäivään tultaessa 7,7 prosentista 6,7 prosenttiin. Vihreät nostivat kannatusta 7,0 prosentista 9,8 prosenttiin. Myös RKP:n kannatus kasvoi selvästi: 4,2 prosentista 5,5 prosenttiin. Kristillisdemokraateilla kannatus putosi 3,9 prosentista 3,2 prosenttiin.

3

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lemu1

      Nii se on aina jos heiltä kysytään.

    • Halla-ahon_äänestäjä

      HALLA-AHO KOMMENTOI MYÖS OULUN TILANNETTA ALLA

      http://www.halla-aho.com/scripta/vaalitulosten_tutkailua.html
      Halla-aho: Turkulainen Li Andersson lienee puolueen tuleva johtaja, mikä on ainakin kilpailijoiden kannalta hyvä asia, koska tämä asemoi vasemmiston entistä lujemmin militanttiin anarkismiin.

      http://www.halla-aho.com/scripta/vaalitulosten_tutkailua.html
      Halla-aho: Keskustan mediapersoona Abdirahim Husu Hussein olisi tietysti ollut paljon "varsinaisempi" kuin Nasima tai Ozan, mutta hän ei Helsingin Sanomien ja Ylen kovista ponnisteluista huolimatta tullut valituksi. Hänen äänimääränsä (1346) oli kuitenkin enemmän kuin se, mitä hänelle ennustin, joten onnittelut Husulle! Huomattavia tapahtumia ovat lisäksi demareiden Päivi Lipposen ja keskustan Paula Lehtomäen putoaminen eduskunnasta. Lipponen tosin antaa varmasti mielellään tilaa Razmyarin raikkaille monikulttuurisille tuulahduksille.

      http://www.halla-aho.com/scripta/vaalitulosten_tutkailua.html
      Halla-aho VARSINAIS-SUOMESTA: Erityisistä yhteistyökumppaneistani Vilhelm Junnila sai 4773 ääntä ja hävisi muutamalla sadalla äänellä vaalipiirin viimeisen paikan vasemmistoliiton Annika Lapintielle, mikä on suuri harmi.

      http://www.halla-aho.com/scripta/vaalitulosten_tutkailua.html
      Halla-aho SAVO-KARJALASTA: Mainitsemisen arvoisia putoajia ovat keskustan Eero Reijonen, kokoomuksen Pekka Ravi (joka hoiti puhemiehen tehtävää kiitettävällä arvokkuudella) ja demareiden Tuula Väätäinen (joka oli huolissaan mm. jihadistien oikeussuojasta). https://www.suomenuutiset.fi/sdpn-kansanedustaja-huolestui-jihadistien-tapaturmasuojasta/

      http://www.halla-aho.com/scripta/vaalitulosten_tutkailua.html
      Halla-aho: Oulun oli ainoa vaalipiiri, josta perussuomalaiset menettivät paikan. Jatkokaudelle valittiin Pirkko Mattila (6577 < 3947), Olli Immonen (4875 < 6419) ja Ville Vähämäki (3799 < 5534). Eduskunnasta putosi Pentti Kettunen (1806 < 3990). Opettavainen esimerkki siitä, että menestystä saavutetaan joukkuepelillä, ei omia kampittamalla

    • juhlatjatkuu

      taas sauna lämpiää ja parasta wsop pöydäss

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe