Sdp syynä omaan häviöönsä

LoppuunKuljettuTie

Punalinjan häviöön, eli Sdp:n ja vasemmistoliiton heikkenevään kannatukseen vaaleista toiseen on selkeät syyt.

Maailma on muuttunut ja toisekseen toiminta ennemmin nimenomaisen kannattajakuntansa haitaksi kuin hyödyksi on jälkeenjäänen toiminnan ohella aivan varmasti syy pitkään jatkuneisiin ongelmiin. Ehkä Sdp suurien ikäluokkien jäädessä pois työelämästä tai kuollessa on kutistunut joko pienpuolueeksi tai lakkaa olemasta?

Mutta kolmatta vaalikautta (siis 12 vuotta) syöksyssä olleen Sdp:n jonnekin viime vuosisadalle 1970-luvulle jääneet toimintamallit, mantrat ja argumentit maailmassa, joka on muuttunut noista ajoista kauan sitten, ei vaan millään enää pure. Ja Sdp verojen ainaisena korottelupuolueena on asialtaan ennemmin työntekijöiden vihapuolue kuin alkuperäiseltä ajatukseltaan työntekijöiden etupuolue. Korkean verorasitteen ja pienen ostovoiman alla kärvistelevät ihmiset eivät varmasti lisäilahtuneet myöskään Sdp:n valtiovarainministeri Urpilaisen laittaessa verorahat Kreikkaan kotimaan sijasta ja hänen seuraajansa Rinteen puolustaessa tätä sekä ajatusta antaa Kreikan velkoja anteeksi.

Suomen kokonaisveroaste on http://www.novasigma.com/wp-content/uploads/2014/03/Suomen-veroaste.png on korkein maailmassa; toisin sanoen taloustieteellisesti oikea termi julkisen talouden ja verosteen ollessa yli 50% on SOSIALISMI. Sdp:n ajama verojen korottelutie on kuljettu aikaa sitten loppuun, sen aiheuttamat tuhot on nähty Suomessa jo pitkään. Ja jos ei joku historiasta ole kyseisen talousmallin ongelmia huomannut, voi mennä kokeilemaan elämää vaikka Pohjois-Koreassa?

Kun samaan aikaan Suomessa palkan ostovoima on Euroopan alhaisimpia, eli sillä verojen jälkeen käteen jäävällä rahalla saa kaikkein vähiten, vrt. kuva http://tiedostot.taloussanomat.fi/files/panorama_PalkkaOstovoima.jpg On siis kylmä tosiasia, että erityisesti Sdp:n maassamme ajama malli ei toimi.

Suomessa koko verotaakka on pääasiassa työntekijöiden harteilla, joita työttömyyden lisääntyessä sekä väestön ikääntyessä on koko ajan vähemmän. Kun samaan aikaan yritysten ja vaikkapa suurmaanomistajien verotaakkaa on kevyt; 1990-luvulta saakka vaikka Lipposen hallitukset kasvattivat tuloeroja (kiinteällä prosentilla pääomavero ja verovapaus tiettyyn summaan saakka); kiinteistöverovapaus metsätalousmaan ja peltomaan omistajille, korkeat yritys- ja maataloustuet; jossain vaiheessa kapea veropohja kostautuu verojen korottelua ja julkisen sektorin lisäkasvattamista ajavalle puolueelle. Työn tekijöiden verorasite, tuloverorasite (josta maksetaan niin ylisuuren julkisen sektorin lisäksi yritystuet kuin maataloustuetkin) on nimenomaisesti Sdp:n toimien takia kohonnut liian korkeaksi rasitteeksi, kun suurien ikäluokkien muuttuessa raihnaisiksi ja sairaiksi samalla nousevat koko ajan yhteiskunnan menot...

Sdp on ollut meillä paljon hallitusvastuussa, eikä ole kyennyt korjaamaan vaan ennemmin pahentamaan tilannetta. Ja se, että puolueen aktiiveista suuri osa on ajanut verojen korottelua vastuussa ollessaan eivätkä ole kyennyt tekemään mitään korjausliikkeitä julkisen sektorin kulurakenteen pienentämiseksi tai veropohjan laajentamiseksi/tuloerojen pienentämiseksi, on aikaansaanut katastrofin. Ongelmat ovat siis itse aikaansaatuja.

Itse en voi äänestää Sdp:tä, tulen äänestämään vain sellaisia tahoja, jotka pienentävät työntekijän verorasitetta ja tehotonta julkista sektoria. Sdp:n linjaan ovat vuosikymmeniä kuuluneet julkisella puolella poliittisten suojatyöpaikkojen lisääminen "palkkioina", toisin sanoen verorasitteen kasvattaminen tavallisille ihmisille. Sanon suoraan, että en voi hyväksyä tätä.

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vuosituhatvaihtui

      demarit ja vassarit eivät aikanaan uskaltaneet avata ovea 2000-luvulle saati astua siitä sisään. siinähän saavat sitten.

      • TARKKAnäköinen

        Kyllä demareilla sarkaa riittää kynnettäväksi. Jos todella olette vähempiosaisen SUOMALAISEN puolella. Alkakaa töihin sanon vaan vaikka tiedän, demarit sieltä luottamusmiehistä alkaen ovat täydellisesti työtä vieroksuvaa rupusakkia.Kannatuksen ei missään tapauksen pitäisi olla kuin rkp:n tasolla. Sen jälkeen kun kannatus on mainitulla tasolla kestää vielä VUOSIA ETTÄ SAADAAN KUNNANTALOT YM.ORGANISAATIOT PUHDISTETTUA NÄISTÄ VERORAHOILLA ELÄVISTÄ LAISKUREISTA!!!!!!!!!!


      • kymmeniävuosia
        TARKKAnäköinen kirjoitti:

        Kyllä demareilla sarkaa riittää kynnettäväksi. Jos todella olette vähempiosaisen SUOMALAISEN puolella. Alkakaa töihin sanon vaan vaikka tiedän, demarit sieltä luottamusmiehistä alkaen ovat täydellisesti työtä vieroksuvaa rupusakkia.Kannatuksen ei missään tapauksen pitäisi olla kuin rkp:n tasolla. Sen jälkeen kun kannatus on mainitulla tasolla kestää vielä VUOSIA ETTÄ SAADAAN KUNNANTALOT YM.ORGANISAATIOT PUHDISTETTUA NÄISTÄ VERORAHOILLA ELÄVISTÄ LAISKUREISTA!!!!!!!!!!

        niin, suomessahan virkamies on käytännössä erottamattomissa, vaikka tekisi mitä virheitäkin. sdp on harrastanut kymmeniä vuosia, varsinkin niissä kunnissa missä on ollut enemmistöpuolueena (kuten imatra), ns. poliittisia virkanimityksiä. kai niitä voi sanoa jonkinlaisiksi palkkioviroiksi. pöytä alkaa puhdistua vasta, kun nämä ihmisten selkänahasta hyvinvointinsa repivät lokoilijat jossain vaiheessa eläköityvät?


    • Persuun

      Katsotaan neljän vuoden päästä mitä porvarit saavat aikaan. Alkaa huuto ja hätä kun duunareilta yritetään viedä viimeisetkin oikeudet herrojen pussiin. Kyllä suomen duunarit ovat tyhmää porukkaa kun äänestävät persuja ja kepua,ei mitään tajua näitten puolueiden ohjelmista. No sitä saa mitä tilaa. Hyvä kun nyt nähdään näitten puolueiden todelliset teot.

      • KepuapusakkiSdp

        Kepu on tavoitellut ja tavoittelee paluuta takaisin isäntä-torppari -yhteiskuntaan, kehitys on aloitettu Kepun ollessa vallassa 1990-luvulla; Esko Ahon hallitus eriytti tulo- ja pääomaverotuksen 1990-luvulla. Katso seuraus kaaviosta http://www.taloussanomat.fi/img.php?f=Reaalitulokehitys.jpg&w=800
        Mutta tilannetta pahensi Sdp:n oma Lipponen hallituksillaan I ja II ottamalla käyttöön tasaveroja, vaikka energia- ja haittaveroja sekä arvonlisäveron merkittävät korottelut. Eli köyhät kyykkyyn, koska tasaverot rankaisevat eniten pieni- ja keskituloisia. Toisin sanoen Sdp innolla on auttanut yhteiskuntamme muuttamista takaisin Kepun haaveilemaan 1800-luvun malliin, jossa köyhällä on paikkansa ja rikkaalla hyvinvointinsa.
        Toisin sanoen Sdp on ollut Kepu asiaa ajava tukipuolue. Ja onhan Sdp ollut varmistamassa vaikka ökyisäntien jättimaataloustukia, jotka työntekijöiden selkänahasta revitään; samoin kuin suurmaanomistajien tukemista pitämällä voimassa pelto- ja metsätalousmaan verovapaus kiinteistöverosta ja maksattamalla kaikki kiinteistövero vaikka mökin mummoilla pikku eläkkeistä ja vuokra-asunnoissa asuvilla kohonneina vuokrina. Vai mistäs ajattelette kohonneiden kiinteistöverojen tulevan, kun veron piirissä vain rakennustontit?
        Sdp:lle on aivan oikein kannatuksen kuihtuminen, he ovat aiheuttaneet merkittävää vahinkoa hyvinvointiyhteiskunnalle tuhoamalla sen.


    • 35345

      ei temarit ole duunaripuolue...............

      • Fasistinen

        Niin, demarit on hyvätuloisten fasistien puolue. Toimintamalli on ollut viimeiset parikymmentä vuotta sellaista, että oikeistolaisempi ja lisäksi epädemokraattisempi kuin vaikka kokkareilla.


    • nokelainen

      Demarit saa tapella keskenään ! me emme mene hallitukseen

      Rinteeläiset vastaan Urpalaiset


      ensimäinen e r ä :
      - avustajat ulos kehästä-

    • u.tiainen

      temarit on sekaisin hehehehehehehe

    • artoahonen

      Hei Kärnä ! kerro vituttaako ? ja jos niin miksi ?

      • Persulassi

        Ei Kränällä mitään hätää ole, suunnitelmissa on Imatralaisen mukaan palata SAK:n hyväpalkkaiseksi politrukiksi. Tehtävänkuvaa muotoillaan parhaillaan. Eli suomeksi sanottuna koitetaan keksiä jotain puuhastelua kymppitonnin palkkaa vastaan.


      • imararyhmä
        Persulassi kirjoitti:

        Ei Kränällä mitään hätää ole, suunnitelmissa on Imatralaisen mukaan palata SAK:n hyväpalkkaiseksi politrukiksi. Tehtävänkuvaa muotoillaan parhaillaan. Eli suomeksi sanottuna koitetaan keksiä jotain puuhastelua kymppitonnin palkkaa vastaan.

        Kärnä on tyypillinen suojatyöpaikkainen luuseri damari......................


    • Muutos-nyt

      SDP-puolue on ajanut ainoastaan julkisen sektorin kasvattamista. Hyvä veli- ja hyvä sisko-systeemillä on järjestetty hyviä työpaikkoja tutulle. Nepotismi on myös kukoistanut. Toivon todella, että sdp:tä ei ole enää seuraavien vaalien jälkeen. Puolue joutaa historiaan.

      Nyt maahan pitää saada nopeasti porvarihallitus, ja sen on alettava purkaa tätä hullua julkista sektoria. Jokapaikassa on niin paljon henkilökuntaa, että päät kolisevat yhteen. Juoruamiseen ja omien asioiden hoitamiseen käytetään työaika ja oikeista töistä ei ole tietoakaan.

      • demarikateus

        Sdp:n kateellisuuspolitiikan takia asiat, joita suuremmat (ja pienemmätkin) yritykset aikaisemmin tarjosivat bonuksina työntekijöilleen nimenomaisesti yrityksen tuottavuuden ja työntekijöiden hyvinvoinnin (myös heidän perheidensäkin) takia, on hävinneet. Sen takia mielestäni Sdp on enemmän haitta työntekijöille ja ihmisten työllistymiselle, kuin etu. Kai se on sitä, että Sdp:n sakki on ajatellut heille olevan etu, että yhteiskunnassa on riittävä populaatio työttömiä?

        Otan esimerkiksi työsuhdeasunnot; niin terästehdas kuin paperitehdas vaikka tarjosivat työntekijöille aikaisemmin asunnot; samoin kuin julkisella puolella Imatralla vaikka varuskunta ja maakunnassa sairaanhoitopiiri. Kyseisten laitosten lähipiiriin kuului työntekijöille rakennetut asunnot, jotka helpottivat lisäksi työvoiman liikkuvuutta: mahdollisesti toiselta paikkakunnalta tuleville oli asunto tarjolla eikä tarvinnut hankkia omaa. Työn päättyessä pystyi vaihtamaan helposti sitten paikkakuntaa toisen työnantajan leipiin, koska sielläkin oli työsuhdeasunto.

        Sitten asiaan tapahtui muutos, erityisesti verojenkorottelupuolueena tunnettu Sdp vaati työsuhdeasuntojen tiukempaa verotusta, ja sen läpi saatuaan 1970- ja 1980-lukujen vaihteessa työsuhdeasunnoista (ym. työnantajien tarjoamista palveluista myös) muodostui työntekijöille ennemmin taloudellinen rasite kuin hyöty. Tuolloin monet työnantajat ryhtyivät ajamaan alas työsuhdeasuntojärjestelmää ja muita vastaavia, koska niitä ei työntekijöiden kannattanut taloudellisessa mielessä hyödyntää enää. Verottaja rankaisi työsuhdeasunnosta enemmän, kuin millä sai vapailta markkinoilta vuokrakämpän Hesan ulkopuolella. Kutsuisin Sdp:n tuolloin yhteiskunnassamme ajamaa muutosta kateellisuusveroiksi.

        No nyt ollaan sitten tilanteessa, että työntekijöiden on vaikeampi vaihtaa paikkakuntaa. Koska työsuhdeasunnon sijasta on yhteiskunnan käytäntöjen takia ollut hankittava oma asunto ja ollaan jumiuduttu sille paikkakunnalle, jonne ollaan menty töihin. Ja Imatralta vaikka omistusasuntoa on aika vaikea myydä järkevään hintaan eteenpäin, varsinkin, kun kaikki muutkin haluaisi saman tehdä. Ei tulisi vaikka rempoista mitään korvausta jne.

        Maailma on muuttunut, mutta onko kaikki muutos hyvästä? Aikaisemmin osa työnantajista tarjosi myös työntekijöiden lapsille vaikka päivähoidon ja työntekijöille ja heidän perheilleen sairaanhoidon; Imatrallakin paperitehtailla oli oma sairaalakin. Ei ole enää, kun kateellisuus tappoi sellaisen...


    • extemari

      SDP:n idelogia jäi valitettavasti talvi-ja jatkosotaan ja s en aikaiseen jälleenrakennuskauteen >>>>>> Muutosta ei ole osattu päivittää,,ja tulos on tämän päivän kaltainen.

      Vai syökylasku onnistuu !

    • itsetehtytilanne

      demarien uudempi sukupolvi on aika naivia sakkia ( vrt. vihreä-super naivismi ). Homoilu ja muu idealismi kukkii. -Arki ja työ ei kiinnosta.-oman kansan hyvinvointi ja esim. massa-työttömyys ei kiinnosta. Mutta jos homoilua voi edistää, niin se kiinnosstaa koulutettua demaria, homo homo homo.. aah aah ihanaa... Ja jos on mahdollista rahaa haaskata jonnekin esim kreikaan tai afrikkaan, niin heti sinne rahat.... rosvojen tukeen....

    • 423423432

      kärnä oli hyvä...se oli sit hyvä ei hitsi,,,se sen kalju ...siihen kun s ais sen temari logon... naamahan s illon jo punane... ai hitsi...mie soitankii jollei kynäruiskumaalarille...tekisköhä se ?

      • huonosperma

        sulle vosi tatuoida otsaan; huonot geenit ja vähä älyä. sorry vaan


      • 24242423

        Miul on jo !

        Mut sie oot pelkkä tapaturmavahinko ja mie ostan siulle kanta-asiakas-kortin Honkaharjun ensiapuun...mee jo !>>>>>>>>>>>


    • ENSKASUULASVUO

      Tuon alemmaksi DEMARIT ei pääse ------ilman lapiota HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE

    • MinteriSakkonen

      Kai eniten tässä huolestuttaa se aivopesu, mitä siellä SDPn kentällä tehdään. Koko ajan sieltä on tulossa väkeä, joilla on aina ne samat ääliömäiset aatteet. Yleensä lapsi oppii kerralla, että pakkasella ei kannata pissiä housuun. Demari ei tätä tajua.

      Samat jargonit (yleensäkin kaikilla vasemmistopuolueilla): Pitää huolehtia vähäosaisimmista, ei saa leikata köyhien etuja, rikkaat saavat kustantaa yhteiskunnan jne. jne. Jos työnteon etuisuuksia ei oltaisi junailtu nykyisen kaltaisiksi ay-liikkeen tuella/kanssa, vähäosaisiakin olisi vähemmän ja heistä huolehtivia olisi enemmän. Firmat veivät työpaikat ulkomaille ja edes siitäkään ei opittu. Pitäisikö SDPn jättää poliitikointi viisaammille? Hehän voisivat ulkoistaa sen...

    • norsunluunyrkki

      Rinne on suomen surkein politiikko

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      280
      3104
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1565
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1291
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1207
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe