80/90-luvun Orimattila - KOVA PAIKKA?

Oi_niitä_aikoja

Kyllä oli " kyyti kylmää" otsikossa mainituilla vuosikymmenillä Orimattilassa.

Joka viikko oli murtoja liike- ja teollisuustiloihin, viikonloppuisin lyötiin useampaakin kulkijaa nokkaan ja muutenkin meno oli villiä.

Ravitsemusliikkeitä oli useita ja niissä riitti asiakkaita oli Sopinkulma, Heltta, Matin Kellari, Orihovi ja Hopeakannus - Niin ja Heinämaalla Tatari baari.

Heltta oli paikka jonne kaikki eivät edes uskaltaneet mennä koska kyseistä paikkaa hallitsivat 60- luvulla syntyneet "kovat jätkät" joita pelättiin ja kunnioitettiin - muistatko vielä näitä kundeja?

Mitä sinulle on jäänyt mieleen Olan menneistä vuosikymmenistä jolloin paikkakunnalla oli vielä "elämää", toisin kuin nyt?

61

1792

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ent.gangsteri

      Aika kippee oot ku kaipaat moisia aikoja. Sivistymätöntä ja mouikkamaisuutta.

      • voirassukkaa

        kantsii kattella vaa telkkarista tuota kohellusta. saat siitä paremmat henkisetorkut kui täältä.


    • katkeruutta.ilmassa

      Kyllä on paljon hyviä muistoja varsinkin ajalta 1985 - 1995, silloin olin vielä nuori ja tulevaisuudelta odotin paljon, juuri mikään toive ei ole toteutunut.

      En ole katkera, mutta kuitenkin.

    • alkuperäiskansaa

      Kerronpa teille tällai tiivistetysti, millaista oli elämä Olassa, kun itse olin teini. Tytöt ei turhia pihtailleet, jos teit heille palveluksen, maksu tuli pyytämättäkin, luonnossa tietty. Paraimmillaan niitä "maksajia" oli saman aikaisesti useampi. Heltassa oli kinginä siihen aikaan "lasse", eikka, lättänaama, moukka ja jokunen muukin. Pojat rähjäs nuoruuden innolla ja haastoivat riitaa kaikkien kanssa. Hilluminen kuitenkin loppui, kun J.B. ampui lättänaamaa kaasupyssyllä suoraan silmään. Moukka haastoi riitaa H.N kanssa niin kauan, kunnes viimeksi mainittu ampus pistoolilla vessan kattoon. Totisesti, jos vertaa entiseen, niin nykyiset Olan kingit (lue räkänokka lökähousut ja pissaliisat")ei pysty millään ilveelläkään samaan. Onneksi! Ainoa mikä on ehkä entisellään, on se, että "tavaraa" on tarjolla entiseen malliin. Sitä tullaan jopa tyrkyttämään. Kulkee ehkä geeneissä.

      • oikeassa.olet

        Taidat tietää mistä puhut ja tarinat ovat pääpiirteissään totta.
        Onko tämä H.N. tumma?
        Kuka on Eikka?
        Kuka tämä Lasse oli?

        Tytöt varmaan olivat " anteliaita" ja nyt tuolla kylällä on pyörimässä näiden silloisten tyttöjen lapsia ....


    • heltta

      voi pojat ottakaa vähän pakkia,ootteko kuulleet isoilta pojilta nämä.

    • Slarbakröbi

      Niin se vaan on ipanat, että tosimiehet ei kehuskele, ku niitten ei nääs tartte egoaa pullistella niinku teirän kusihousujen.

    • oli.se.aikaa

      Otsikon vuosikymmenet muistan hyvin. Silloin "kasarilla" täällä oli menoa iltaisin ja varsinkin viikonloppuisin. Matin kellariinkin oli jonoa! Jenkkiautot ja Opel asconat, Ford taunukset ja sata-amppeerit kierisivät pillurinkiä Erkontiellä, yhdessä Solifer Suzukien ja Honda Monkien kanssa. Tyttöjä oli tyrkyllä paljon ja lahteen mennessä sai valita kenet niistä liftaavista otti kyytiin, samoin kun Lahdesta Olaan takaisin tullessa.
      Tappeluja täällä riitti joka viikonlopulle ja Orimattilaa pidettiinkin väkivaltaisena paikkana.
      Kasarilla töitä riitti Orimattilalaisille hyvin, niin täällä kun kauempanakin - pääkaupunkiseudun rakennuksilla ja telakalla esimerkiksi.
      Silloin otsikon vuosikymmeninä tyhjiä liiketiloja ei ollut samaan malliin kun nyt, huoltamoita kahvioineen oli joka makuun.
      Kahdeksankymmentä luku oli Orimattilan parasta aikaa, kaikilla mittareilla mitattuna ja uskon että ihmiset olivat tyytyväisiä elämäänsä.

      Sitten tultiin " ysärille" ja kaikki muuttui sen vuosikymmenen aikana. Tuli "isolama" ja suurtyöttömyys, sitä seurasi nousukausi jota kestikin sitten pitkälle 2000 luvulle, mutta Orimattila ikään kuin näivettyi niinä vuosina. Tyhjiä liikehuoneistoja, palvelujen alasajoa ....

      Kyllä Ola oli " kova paikka" kasarilla ja vielä ysärilläkin ... Toisin kun nyt.

    • Kasariolihyvä

      Mutta sitten kokomus tuli ja tuhosi kaiken Hennoineen. Samat päättäjät olleet jo 20 vuotta,joten sen siitä saa mitä tilaakin.

    • Eisikka

      Kylmää kyytiä, ruumiit tarakalla orimattilassa, muistaakos tätä kukaan?

      • onnetontaoloa

        Ei todellakaan muista. Muistaako joku 1800-luvun kovia kahakoita, joissa veri lensi Käkelässä? Ruumiita tuli enemmän kuin Harlinin elokuvissa. Voi poijaat niitä aikoja. Oli se hurjaa meininkiä Orimattilassa. Nykytouhu on käpyleikkiä.


      • oliseaikaa

        Mun mummu muistaa. Se oli mukana 1930-luvulla kun pirtua myytiin Tönnön myllyn takana ja trokarit tulivat komeilla pika veneillä Porvoonjokea pitkin. Nimismieskin oli mukana juonessa ja juomassa kuin tämä Jari Aarnio nykyisin. Veri lensi siksi se myllykin on nykyisin punainen kun piti saada roiskeet piiloon tappeluitten jäljiltä. Mummu ihan kaiholla muistelee kuinka silloin Orimattilan miehetkin olivatten komeita ja salskeita ei mitään kaljamaha juoppoja kuin nykyisin. Tuskin nyt panemaan pystyvät.


    • oipoijaatvaa

      Muistan tuon 70-80 lukujen vaihteen olise kovaa aikaa Orimattilassa. Pyöräntarakalla vietiin ruumiita kun ei saatu ruumiautoja tarpeeks ajoon. Kahvila korvan nurkissa heilui lihakirveskin ja Palojokea pitkin lähti tajuttomat ja osa hukkui ja niitä sitten naarattiin tai napattiin kiinni patoluukuilta. Olise aikaa se. Nyyhkyä on nykyään ei ole enää kuin ennen. Hanskikin kerrankin veti turpaan niin kaveri jotui teholle ja koko purukalusto jouduttii paikkaamaan luuita myöten. Ja Pekka. Oli ne hurjia jätkiä.

      • Huh.huh.huh

        Oliko " Boa Pekka"?


    • kesäjotulee

      Onneks tulee Henna. Siellä ei ainakaan ole tappeluja kuin on keskustassa. Hennassa siellä on perhosia ja kaikilla hyvämieli.

    • peräsuoli

      Heltasta en Eikkaa muista,mutta oli kaksi Lassea.Ninja Lasse ja se toinen joka on totaalisesti rauhoittunut omaksi onnekseen,taitaa olla ainoa lajissaan.
      Kaikkihan nämä yleensä nuorena delaa kun polttaa kynttilää molemmista päistä.
      esim.Moukka

      • juuu-u

        Mitään Eikkaa ei Heltassa tainnut ollakaan ja kukas tuo Ninja Lassekin on?


      • Peräsuoli

        Lasse K.Pyöritteli biljardikeppiä aina pelatessaan ninjamaisin ottein.


      • Viisitoista
        Peräsuoli kirjoitti:

        Lasse K.Pyöritteli biljardikeppiä aina pelatessaan ninjamaisin ottein.

        Olisko ollut Kuusiston Lasse??


      • Viisitoista
        juuu-u kirjoitti:

        Mitään Eikkaa ei Heltassa tainnut ollakaan ja kukas tuo Ninja Lassekin on?

        Kyllähän kuule oli,montakin Eikkaa....vaikka Kauppisen Eikka....


      • vai.niin_
        Viisitoista kirjoitti:

        Kyllähän kuule oli,montakin Eikkaa....vaikka Kauppisen Eikka....

        Kuusiston Lasse ja Kauppisen Eikka ... En ole kuullutkaan heistä.


      • jukolautpoijaat

        Oli Kaukokin. Eikka oli kanssa. Ja Hanski. Juma kun olivat kovanyrkkisiä. Siinä jätkä putos laakista.


      • Vaittenniin
        jukolautpoijaat kirjoitti:

        Oli Kaukokin. Eikka oli kanssa. Ja Hanski. Juma kun olivat kovanyrkkisiä. Siinä jätkä putos laakista.

        Kuka Kauko, entä Eikka ja kukas tää Hanski ol? Tais olla tosi kovii tyyppei?


      • jukolautpoijjaat

        Kauko makaa jo mullan alla, sai vankilassa yliannostuksen. Eikan omaiset vielä täällä joten ei viitti paljaastaa ja Hanski muuttu Hesaan heti 90 luvun alussa. Ei taida olla henkissä hänkään. Nyky nuoret on mamanpoikia verraten Kakeen Eikkaan ja Hanskiiki.


    • Oliparankkaa

      Joo o mutta Henna se ennen vasta oli kova paikka. Verta lensi ja ruumiita oli pitkin poikin kuin Raatteen tiellä. Syynä oli, että yrittivät jotain helkutan kaupunkia alkaa sinne suunnittelemaan ja rakentelemaan.

      • rajuaoli

        Juu siellä kirves heilu ja raatoa tuli kun enemmistö oli sitä mieltä että järjetön hanke. Ei olisi moista kuuna kullan valkiana enää uskonut tulevan.


      • Eikömitäänopita

        Sehän on se sanonta, että historia toistaa itseään.


      • ohmotonttu

        Onko Orimattilassa sitten ennenki ollu nui hullua touhua? Päättäjät vailla järkiä?


    • Hennankovikset

      Hennassa oli Kalppi,Jarppa ja Aippa ja Törppis. He tappoivat kaikkea liikkuvaa yhtä hyvin niin talossa kuin puutarhassakin. Kukaan ei saanut sanoa pahaa sanaa Hennan persläpi kylästä ja jos niin tapahtui niin itku ja parku niiltä pääsi. Oli ne pelottavia veikkoja. Sama meininki taitaa huhujen mukaan olla vieläkin menossa.

      • Kovaameininkiäoli

        Olen kuullut juttuja kans noista rankoista kavereista. Jarppiski ol kerran tappanu jopa 2 metsämurkkua ja yhden hyttysen kokonaisen vuorokauden aikana. Muut noista kavereista eivät koskaan pystyneet moisiin hirvittäviin tekoihin. Viäläkin sitä päivää muistelevat kuinka kova jätkä se oli silloin ja likkojakin yökötti koko sakki.


      • Olenkooikeassa

        Pitääkö toi em. Sakki jotain poliittista Henna kerhoa nykyään jos oikein ymmärsin?


      • Liekösamathenkilöt

        Pitävät joo. Yks heistä leikkii junilla ja jarppis pystyy tappaa vieläkin muutaman murkun pihaltaan ja sisältä vuodessa. Noi kaks muuta koheltaa ties mitä. Huhujen mukaan mutukkeja haalaavat Orimattilaan.


    • Asuin-siellä-minäkin

      Muutin Orimattilasta pois 1993 ja olen usein miettinyt mitä silloisille " Kylän julkkiksille" nykyisin kuuluu .... Sakke, Mikko, Inssi, V:n veljekset ja monet muut .... Ovat jo keski-ikäisiä miehiä .....

      • tonihalme

        Eivät enää ole katukuvassa nuo hepput. On osa jo autuammilla metsästysmailla.


      • taso_kuin_taso

        Joo keski-ikäisiä vuosissa mitattuna, henkisesti edelleen 15v tasolla. Olivat samalla tasolla myös vuonna 93.


      • Kunnollisia_miehiä

        Nuo mainitut henkilöt ovat jo rauhoittuneet ja suurin osa heistä elää rauhallista keski-ikäisen miehen elämää ja käy ansiotöissä.


      • hullunahyväolla

        Joo, miksi repiä vanhoja, kun ei niitä enää kukaan täysjärkinen kaipaa. Hullu taitaa olla se joka niitä kaihoten muistelee. Kylähullu.


      • Pellejä-kaikki
        Kunnollisia_miehiä kirjoitti:

        Nuo mainitut henkilöt ovat jo rauhoittuneet ja suurin osa heistä elää rauhallista keski-ikäisen miehen elämää ja käy ansiotöissä.

        Se ei muuta tosiasiaa, että tyypit on syvältä siis TOSI syvältä


      • ai.jaaa
        Pellejä-kaikki kirjoitti:

        Se ei muuta tosiasiaa, että tyypit on syvältä siis TOSI syvältä

        Millä tavoin?


      • lopettakaapliis

        Mun sukulaisia oli noissa "koviksissa" mukana ja ei ole kiva lukea niitten koohojen jutuista täällä uuvestaan. Jos jollain on sellainen psykotauti niistä nauttia niin kantsis mennä psykiatrille ja kertoa Kovan paikan juttujaan. Vois saada lääkityksen.


    • lieri

      Oli ainakin siskolleni joka seurusteli 1988 yhden narsisti naisten hakkaajan kanssa .En tiedä muistaako joku sen narsistin ja asuuko se vielä orimattilassa.

      • Kerro_lisääääää

        Vaikea sanoa muistaako kukaan häntä kun et muuta kerro kun että se on narsisti ja naistenhakkaaja ... hieman lisää infoa kiitos.


      • tietoa-löytyy
        Kerro_lisääääää kirjoitti:

        Vaikea sanoa muistaako kukaan häntä kun et muuta kerro kun että se on narsisti ja naistenhakkaaja ... hieman lisää infoa kiitos.

        Kaikki Olan EX kovanaamat ovat akanhakkaajia ja narsisteja


      • lotharinkaveri

        Naistenhakkajat on raukkoja. Hyi helvetti. Jos tiedän jonkun niin täältä pesee.


      • sallimunnauraaaaaaa
        tietoa-löytyy kirjoitti:

        Kaikki Olan EX kovanaamat ovat akanhakkaajia ja narsisteja

        Mikäs mikki hiiri se sinä olet kun noin rumasti orimattilan ( ex) kovista kundeista kirjoitat? Et tainnut uskaltaa aikoinaan/vieläkään edes katsoa heitä kohti ..

        pelkuri olet ja olit


      • Kovajätkä
        sallimunnauraaaaaaa kirjoitti:

        Mikäs mikki hiiri se sinä olet kun noin rumasti orimattilan ( ex) kovista kundeista kirjoitat? Et tainnut uskaltaa aikoinaan/vieläkään edes katsoa heitä kohti ..

        pelkuri olet ja olit

        Kova jätkä on se joka omalla työllään pitää perheensä kasassa ja tuo ruokarahat vaimolle, auttaa lapsiaan harrastusten pariin, pitää talonsa kunnossa ja lämpöisenä ilman sossun apuja, se on tosi kova jätkä. Pullistelijat keskikalja räkälässä on mun silmissä samaa kuin koiranpaska Erkontiellä.


    • motti8

      jos en väärin muista niin 90 luvun alun alibissa oli juttu kuvan kanssa jostain naisen ja lapsen pahoinpitelijästä muistaakseni se mies oli joko orimattilasta tai lahdesta.

    • terppa7

      Naisten hakkajat on pelkureita jos eteen sattuu miehinen mies niin he juoksevat pakoon paska lahkeesta valuen .Eivät he uskalla käydä kun heikomman päälle.

      • Hauis-iso-aivot-pienet

        Niinhän olan "kovat" jätkätkin teki, pienempiää hakkas ja sillä ylpeili, aivovammaisia koko sakki, voi kun noutaja pian hakis helvettiin tuon tyhjänpäiväsen paskasakin.


    • Lieri

      Siskollani on vieläkin raumoja tuosta ajasta ei ne mu..päät tajua että kun hakkaavat ja pitävät pelon alla että ihminen saattaa olla loppuikänsä sisältä rikki.Sen mulkun etunimi on juha.

      • ahaa.vai.nii

        Vai että joku Juha olisi ollut ilkeä ja milläs kirjaimella tän "Juhan" sukunimi alkaa, entä mikä on syntymävuosi?

        Siskos halusi tietenkin jonkun ns. jännän miehen seuraa joka oli mahdollisesti Orimattilassa joku kova nimi joka oli kovassa huudossa Orimattilan naisten keskuudessa ja sitten kävikin niin kuin kävi - olenko väärässä?


    • Lieri

      Vai jännä mies kyrvästä hirteen vedettävä hyypiö.sukunimi alkaa H lla

      • Juha_oli_kovisko

        Juha H on Olassa täysin tuntematon nimi. Milloinkas tämä herra on syntynyt ja lisää vinkkejä sukunimestä kaivattaisiin niin saatettaisiin tietää jotakin.


    • czx

      Taas joku muistelee vahoja ja värittää tarinoita

    • ölitit

      Orimattila ei oo ollut koskaan kova paikka

      • cnbht

        Olassa ei nykyään ole kuin kaljaa imeviä tuppimulkkuja. Töissä ei olla käyty vuosiin kun niitä ei ole. Viimeinen järjissään oleva muutti Keravalle vuonna 93.


      • kusisukat

        Ainoa joka muistaa on Poliisi, eikä sekään hyvällä. Noista kun aika jättää kukaan ei jää kaipaamaan, paitsi velkojat.


      • Toukolanpajatso

        Kymmen vuoden päästä kysytään muistaako kukaan mehmediä, ahmedia tai mohammedia, ne on ne 2016 orimattilan kovat jätkät


    • Kyytiäkyytiä

      Oli miten oli......nyt ei ole enää Suomessa mitään kovaa paikkaa......kaikki suomalaiset ovat paskahousuja nykyään. Suomalaisella sisulla ei ole enää mitään muuta arvoa kuin historia. Ja historiaa on aivan turha enää muistella Orimattilankin kohdalla. Nyt on nyt, ja valitettavasti Orimattilalaisetkin ovat nykyään vaippahousu porukkaa. Ottakaa vaan turvapaikanhakijoita tekin onnettomat.

    • Buutsi

      Nimimerkki kovajätkä tuo on oikean miehen puhetta nostaisin sinulle hattua jos tuntisin sinut.Naisten hakkaajat ovat minunkin silmissä paskaa.

    • kovvoohommoo

      Veturi-Ville oli kova ukko ja joulupukki oli myös, pelottava tosin. Boa oli olan Chuck Norris. 90-luvulla oli vielä ihan hurjaa meininkiä mutta siitä se taisi taantua ja hyvä niin. Siinä vaiheessa kun hoikat veljekset alkoivat kävellä sämpylät kainalossa leikkien kovia jätkiä, meni viimeinenkin uskottavuus

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      415
      4634
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      248
      2314
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1730
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      162
      1467
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      318
      1435
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1157
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1141
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      80
      1110
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1085
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      995
    Aihe