Mistä termi "feminismi" tulee?

feminiinisti

Eikö "-ismi"-pääte sanassa tarkoita kyseistä sanaa ideologiana. Eli feminismi olisi naisten jutuista ja naisnäkökulmasta, naisten arvoista kiinnostumista, niiden kannattamista kenties suureen ääneen. Vähän niin kuin naisvalta tai matriarkaatti.
Mutta useimmin olen kuullut termiä "feminismi" käytettävän siitä, että naisia miesten töihin, miesten ammatteihin, miesten rinnalle. Eikö se olisi jotakin sellaista kuin "maskulinismi"?
Perinteisen roolijaon kannattaminen, naiset naisina ja miehet miehinä, kukin yksilöllisen luonteensa mukaan, olisi "perinteismi" tms., kenties sovinnaisuus-ismi eli "sovinismi". Miksi ihmeessä sovinnaisuus tarkoittaisi, että naisten olsi oltava miesten vallassa, jos kerran naiset ovat ymmärtäväisempiä ja enemmän suuria sosiaalisia ja elämänviisaudellisia kysymyksiä hallitsemaan kykeneviä?
Voisiko näitä ottaa yksilön omia toiveita kuvastavina termeinä eikä kannanottoina yhteiskunnassa kaikille pakollisiksi vaadittavista linjauksista? Että osa niin naisista kuin miehistäkin on feminiinisiä ja osa niin naisista kuin miehistäkin on maskuliinisia esim. toiveammattinsa, puhetyylinsä ja arvojensa osalta. Silloin maskulinisti sanoisi koko ajan että mies sitä ja mies tätä ja puhuisi miesvallasta, mutta tarkoittaisi oikeastaan itsensä kaltaisten eli maskuliinisten valtaa, tai siis käytännössä heidän oikeuttaan elää onnellisina maskuliinista elämää maskuliinisin elämänkuvioin. Ja feminiinisti puhuisi naisten viisaudesta ja siitä, miten yhteiskunta on naisten varassa ja miten musikkaliset miehet oavt fiksumpia kuin muut miehet, mutta oikeastaan vain toivoisi saavansa elää feminiinistä elämää feminiinisissä elämänympyröissä, missä naiset/feminiiniset päättävät feminiinisiä vahvuuksia vaativat asiat yhteiskunnassakin. Ja jollekin sitten sopisi välimuoto ja hän puhuisi tasa-arvosta.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mies-aviomies-isä

      Aika kapea näkemys miehistä sinulla. Me miehet omaamme kyvyn ajatella ja kokea asioita kuten naisetkin. Monet miehet peitävät sen vain kovuuden alle, koska nykyään enenmässä määrin voisi sanoa että se on tarpeen, olla kova. Olin töissä työpaikassa, jossa heikot miehet pääsivät nais-johtajan suosioon, mutta maskuliiniset jäivät taka-alalle, koska tämä nainen halusi perässä vedettäviä versioita, elikkä alistaa miehiä. Kyllä sitä myös sellaisia naisia löytyy jotka alistavat ja arvottavat miehiä. Minusta jos rehellisiä ollaan tämä nainen oli alistaja ja itse en hyväksy sellaista. En hyväksy että kumpaakaan sulupuolta alistetaan minkään asian teemoilta, mutta huonoa johtjuutta tämä nainen osoitti.

      Hyvä johtaja on omasta mielestäni positiivisuutta ja enemmänkin huomionottavuutta korostava, eikä autoritäärinen. Minulla oli yksi miespuolinen pomo, joka kannusti ja myöskin osasi antaa negatiivista palautetta, mutta samalla määrin antoi positiivistakin. Monet naiset ja miehet ovat pelostakäsin johtajia, sillä heillä ei todellisuudessaole valtaa, muutakuin alsitamalla tulevaa, siksi johtaja on se joka osaa johtaa koko erityyppisten ihmisten porukkaa ja antaa arvoa kaikenlaisille ihmisille.
      Nykyään johtotehtäviin pääsevät röyhkeimmät ja narsistisimmat persoonat ja siksi tämä yhtieiskunta voi pahoin.

      Itse pidän Feminismiä ja Maskulinismia huonona aate suuntana, koska me tarvitsemme kumpiakin, mutta väitän että haavat ihmisessä tekevät ihmisen sellaiseksi negatiiviseksi joka katsoo vain sukupuoleen ja ei voi ymmärtää että ihmisinä me olemme moninaiset, kuin on ihmisiä. Itse pidän itseäni tosi miehenä, joka osaa itkeä kun pitää ja osaa olla rohkea kun pitää, mutta osaa rakastaa lähimmäsitä, kuten itseään ja kunnioittaa kaikkia, vaikka he sylkisivätkin kasvoille, sillä se että rakastaa vain jotka sinua rakastavat ei rakenna ketään, mutt se joka rakastaa oikesti rakastaa myös niitäjotka häntä vihaavat.

      Monet puhuvat siis vain vihan lähtökohdistaan ja yksipuoleisesti. Itse myönnän olleeni naisen, puolisoni henkisen ja fyysisen väkivallan uhri, mutta olen antanut senkin anteeksi, koska olen löytänyt elämääni sisällön ja suunnan. Se jota seuraan sanoi joskus: "Rakasta lähimmäistä niinkuin itseäsi ja Jumalaa yli kaiken..."

    • Aboriginaali

      Narsisti jallittaa sosiaalityöntekijöitä ja juristeja.

      MTV3 uutiset 28.10.2011.

      Pitkän linjan juristi uskoo, että narsismi on huomattavasti luultua useamman oikeudessä käsiteltävän riitajutun takana.

      Asianaja Markku Salon mielestä erityisesti huoltajuusperusteluja käsittelevät sosiaalityöntekijät ovat alttiita narsistien pyöritykselle. Vahva narsistinen persoona saattaa vakuuttavuudellaan kääntää asiat päälaelleen.

      – Tällaiset häirikköihmiset työllistävät erityisesti oikeuslaitosta huomattavasti enemmän kuin niin sanottu normaaliväestö. Sama kuormitus kohdistuu sosiaalitoimeen ja poliisiin, uskoo 30 vuotta asianajajana toiminut Markku Salo.

      Hän sanoo olleensa mukana noin 500 oikeudenkäynnissä, jossa hänen arvionsa mukaan osallisena on ollut persoonallisuudeltaan häiriintynyt ihminen. Salo korostaa ettei hän ole psykologi. Hän kuitenkin perustaa arvionsa siihen, että näissä tapauksissa maallikon ja juristin silmin henkilön toiminta näyttää poikkeuksellisen itsekeskeiseltä.

      Salon mielestä narsistit puhuvat mustan valkoiseksi erityisesti huoltajuuskiistoissa.

      – Kiireiset sosiaalityöntekijät tekevät olosuhdeselvityksen muutaman tunnin tapaamisen perusteella. Sen jälkeen oikeuteen lähtee arvio siitä, ovatko vanhemmat tai toinen heistä riittävän sopivia huoltajaksi. Näissä tilanteissa narsistin harjoittaman manipuloinnin vaara on suuri.

      – Normaali ihminenkin pystyy hämäämään hyvin sosiaalityöntekijöitä. Erityisen helppoa se on häiriöiselle ihmiselle, jolle valehteleminen on melkein ammatti.

      Salon mielestä psykologeja pitäisi aiempaa useammin saada mukaan huoltajuuden arviointeihin.

      Markku Salon mukaan narsistit saattavat puhua itsensä sananmukaisesti puhtaiksi myös oikeussaleissa.

      – Ei ole lainkaan harvinaista, että tällaisen kokonaisuuden seurauksena tulee vääriä ja huonoja päätöksiä.

      --------------------

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3249
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      552
      3063
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2426
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2012
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1832
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1825
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1652
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      109
      1332
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1215
    Aihe