Ahdistava romantiikka.

Henk.kohtaisesti täytyy sanoa etten ole koskaan oikeastaan seurustellut romanttisen miehen kanssa ja ajatus sellaisesta ritarillisen romanttisesta miehestä on jotenkin todella ahdistava.
Tästä esimerkkinä ns. 'romanttiset kynttiläillalliset' missä käytte hienossa tai vähemmän hienossa ravintolassa, tilaatte eri ateriat ja syötte toistenne lautasilta tms. Mä tulen vihaiseksi jos mies vie ruokaa mun lautaselta. :( Romanttiset rantakävelyt? Ei toimi, haluaisin vain etsiä aarteita rannalta. Sopivasti läheisyyttä, tarpeeksi tilaa. Se toimii. Mitä ajatuksia muilla on? :)

38

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • romanticdiipadaapa

      Sanoit että ahdistaisi. Osoitettiinko sinulle lapsena hellyyttä kotona? Entä vanhemmat toisilleen? Romanttisuus voi vaatia tietynlaista rentoutta ja lapsenmielisyyttä. Taidat olla vakava ihminen?

      • Hmm, ei oikeastaan. Kasvoin uhkaavassa ja ajottain väkivaltaisessa ilmapiirissä. Meillä ei saanut edes nauraa liian kovaa koska se 'ärsytti'. Vanhemmat erosi ja toisesta tuli täysipäiväinen alkoholisti ja toisesta tuurijuoppo. Nyt kun sen sanoit niin olen aika vakava, mutta en aina! Olen hyvässä seurassa eritäin rentoutunut, sosiaalinen ja lapsenmielinen. ^.^


      • Tunnevammainen

        Oletko koskaan ajatellut olevasi tunnevammainen.
        Itselläni samanlainen perhetausta. Huomasin myöhemmällä iällä olevani tunnevammainen.
        Romantiikka tai miehen kohteliaisuus tuntui tosi oudolta ja halveksin sitä!


      • Ei oo käynyt mielessä. o___o .. mistä sen tietää? Kai mä oon. Olen päässyt monesta lapsuudesta johtuvasta ongelmasta eroon, siitä hyvänä esimerkkinä ihan järjetön raivostuminen pienistä asioista. Kunnes ymmärsin miten turhaa energian tuhlausta se on ja miltä se näyttää / tuntuu muista. Mutta taidat olla nyt jonkin jäljillä. Täytyy tutkistella tätä.


      • Tunnevammainen
        spacedementia kirjoitti:

        Ei oo käynyt mielessä. o___o .. mistä sen tietää? Kai mä oon. Olen päässyt monesta lapsuudesta johtuvasta ongelmasta eroon, siitä hyvänä esimerkkinä ihan järjetön raivostuminen pienistä asioista. Kunnes ymmärsin miten turhaa energian tuhlausta se on ja miltä se näyttää / tuntuu muista. Mutta taidat olla nyt jonkin jäljillä. Täytyy tutkistella tätä.

        Meillä kotona oli usein pelon ilmapiiri ja tunteita ei näytetty. Se kyllä jättää oman leimansa persoonalliseen kehitykseen.
        Elin vuosikausia ahdistuksessa.
        Nyt olen parantunut, ja voin hyvin:)


      • Hui, kuulostaa pelottavan tutulta. Hyvä että voit paremmin!!:)


      • sissssssi

        Mulla vähän sama juttu. Mua ei vois vähempää kiinnostaa mikään hempeily ja ruusut sun muut jutut. Seksinkin kuuluu olla rajua eikä mitään hempeilyä. Siksi olenkin suosiolla vain harrastanut seksisuhteita mm. http://www.panemua.net sivuston kautta. Ei musta oo tosiaan rantakävelyille.


      • 20plus16
        spacedementia kirjoitti:

        Hmm, ei oikeastaan. Kasvoin uhkaavassa ja ajottain väkivaltaisessa ilmapiirissä. Meillä ei saanut edes nauraa liian kovaa koska se 'ärsytti'. Vanhemmat erosi ja toisesta tuli täysipäiväinen alkoholisti ja toisesta tuurijuoppo. Nyt kun sen sanoit niin olen aika vakava, mutta en aina! Olen hyvässä seurassa eritäin rentoutunut, sosiaalinen ja lapsenmielinen. ^.^

        Eli tämä on siis totta mitä Friendien Joe tekee ;

        https://www.youtube.com/watch?v=hxQeAG0c1Qo

        :DD


      • jeeeep

      • Nadja-72

        Apua! Minäkin taidan olla tunnevammainen. Mua ei halittu lapsena enkä ole osannut halata lastanikaan. Mua ärsyttää romanttiset läpertelyt, mutta kuitenkin tuntuu, että jään niin paljon paitsi...tarttis tehrä jotain!


      • namujussad

      • Sauna rentouttaa hyvä ruoka ja kynttilät riittää


    • romanticdiipadaapa

      Mä tarviin romanttisen miehen. En soisi toisen lautaselta ravintolassa, kahden kesken kotona okei. Pidän romanttisista jutuista vaikka toiset pitää minun ajatuksia lapsellisina. Sinulle voisi sopia että etsisit rannalta muumien tyyliin aarteita, kumpikin omalla tahollaan rantaa ja välillä näyttäisitte toisillenne omat aarteenne. Läheisyys pelottaa sinua koska kotona sellaista ei ollut.

      • Mä en tykkää jakaa lautastani edes kotona.:( Miks lapsellisina? Hah, toi kuulostaa kyllä minulta. ^^ Toi muumijuttu siis! En tiedä kumpaa se on pelottavaa vai ahdistavaa vaiko molempia. Olen siis hyvässä parisuhteessa missä saan olla paljon omassa rauhassa ja saan hellyyttä yms. aina kun sitä tarvitsen ja tottakai toisinpäin. En vaihtaisi mihinkään. <3


    • kotisohvapsykologi

      En pitäisi sua tunnevammaisena. Joillekin vaan liiallinen läheisyys on liikaa. Ei se edes tarvia mitään romantiikkaa olla. Itse en esimerkiksi pystynyt tyttöystävästäni pitämään katsettani irti ja mielummin olin aina lähellä. Tietty en koko aikaa. Rannoilta varmaan kumpikin etsi niitä aarteita ja syötiin omilta lautasilta. Rakastin häntä, mutta luulempa, että olin silti hänelle liikaa. En vaatinut häneltä samaa, mitä itse tein hänelle, tein sen kaiken siksi, että rakastin ja osoitin sen niin. Hänestä vaan tuntui, että vaadin sitä ja kaikkea mahdollista häneltä. Eli jonkinlainen alemmuuskompleksi. Jos pidät itseäsi jotenkin jäykkänä ja luotaantyöntävältä, on vaikea hyväksyä toiselta läheisyyttä ja hellyyttä. Ennemmin niin kuin tunnevammaisuus...Se on minusta jonkinsorttinen narsisti...et vaikuta sellaiselta, koska sellaiset ei edes myöntäis mitään itsessään...

      • kotisohvapsykologi

        Ja sit just lukaisin tuon sun yllä olevan kirjoituksen just...että viimeistään uskon, että sä vaan et ymmärrä sitä romantiikkaa niin, niinkuin siitä yleisesti kirjoitetaan. Sehän sun tapauksessa on just muumina näkinkenkien etsiskelyä, kirjanlukemista eripuolilla sohvaa...mitä liekään...mutta uskon, että sä just olet romanttinen ihminen...et vaan pidä sellaisena itseäs. Hattaramaisuus vaan yököttää sua. :o) Ei kai sen kummempaa. :o)


    • romanticdiipadaapa

      Mun romanttisia juttuja ei aikuiset enää tee. Ei ainakaan mun tutut eikä niiden tutut. Mua pidetään nuoruuteen jämähtäneenä kakarana kun annan tunteiden viedä.

      • romanticdiipadaapa

        Mun tutut ei halua hattaraa kuin huvipuistossa. Mä haluaisin mun elämän olevan hattaraa.


      • olisiihanaajos

        Elämä olisi kuin hattaraa. niin pehmoista ja makeaa :)


    • harhaaturhaa

      Romanttinen rakkausharha pitäisi oikeastaan kieltää.

      • pilvistätippunut

        Ainakin siitä (elämän realiteeteista)tulisi kouluissa olla opetusta,niin säästyttäisi todella monilta ongelmilta jälkeenpäin..


    • romance35m

      Suomi täynnä tunnevammaisia naisia se on ihan koettu juttu.Parempi ottaa joku latino nainen niissä on kaikki kohdillaan : ) Ei pahalla : )))

      • No ota ihmeessä jos sellaisen löydät. :)


    • muumijuttu

      on erilaisia tapoja olla romanttinen, esim. minulle juuri tuo muumi tyylinen juttu on romanttinen asia... ja sitä paitsi paljon hauskempi kuin kävely kuutamossa yms.
      se mikä on romanttista riippuu täysin persoonasta, itse en myöskään ymmärrä romanttisia illallisia, mikä niistä tekee romanttisen?? ne pari kynttilää vai mikä?

    • jermuilija

      - silloin ku mä vietin romanttista suhdetta nuorikkoni kanssa ,poliisi oli alati ovella,puhelimet soi ,sireenit ulvoi ja mustamaija renkaat ulvoen kurvaili kylän raitilla -ihan kaihoten muistelen nuoruuden hurjaa, romanttista elämää siellä maaseudulla.

    • jakusaw

      Suomalaiset naiset ovatkin kuin miehet niin mieleltään kuin pukeutumiseltaan ei sytytä.Pitää ottaa häppää että viittii ees viilata

      • No ehkä sun kannattaa sit katella kans noita latinoita ton yhen kaiffarin kans? *naur


    • kukaolisimestarisyntyään

      Ne älykkäät kännykät ei kuulu trilogiaan.

    • sebolsi

      Entäpä jos sinun romantiikan tyyppisi ei ole rantakävelyt auringon laskuun siirappi sokerissa tai kyntilä illaset keskuskustellen kypsiä filosofistia lässynläätä mahdolisimman moterialisesti (luksus ravintolat yms)vaan esimerkiksi koet kaipuuta ja kyyneliä erossa yms... Synkän romantisempaa .... katkeran suloisuutta ns.
      Tai se he saivat viimeinkin toisensa tyyli.....
      Tai sitte et vain kaipaa klise krumeluureja suurieleisesti vaan arvostat ko se mussukka nappaa sinut lähelleen kun sitä tarvitset. Tai han vaikka sanoo keskellä arkea jotain ihanaa tai tekee jotain kivaa.... jopa kotona valmiina odottava ruoka on joillekin mitä suurinta romantiikaa. Ei Kaikkien tartte pitää kaikesta. Jokainen tavallaan... Taas on kyse siitä mitä pitää romanttisena .

      Ei ole siinäkään varää tapaaa.... Media ja yhteiskunta vain muokkaa ihmiset ajattelemaan että vain yksi tapa on se oikea.... ja sen seurauksena ihmiset sekoaa ja lääkeyhtiöt rikastuu ko se yleinen muotti ei sovikkaan jokaseen 7miljardiin ihmiseen.

    • hfthvbjuujnk
    • Mies36vuot

      Minun mielestäni romanttisempaa on ihan arjen jutut. Yleistä hulluttelua tai vaikka aarteen etsintää rannalla mieluummin kuin pönötystä hienossa ravintolassa lässyttämässä latteuksia. Samalla rahalla saa vaikka mitä oikeasti hauskaa aikaiseksi ja lahjaksi vaikka kreisin mutantti kaktuksen vaimolle.

      Muutenkin ollaan yhdessä kuin perse ja paita. Rentoilu on kivempaa ja omaa aikaa saa ja pitää olla myös.

    • määnc

      Romantiikkaa parempi on romanssit ja niitähän riitti kesällä : )

      • Toivottavasti käytit edes kumia, hrrr.


    • eimeillä

      No ei käydä illallisilla, syödään mieluummin kotona ja jouluna on kynttilät ei muulloin. Rannalla käydään silloin koira mukana, käydään siis kaukana virallisista uimarannoista. Mies ei ole mikään ritallinen, sentään kantaa ruokakassit ja muut painavat. Se on katsos itsestä kiinni minkälaisen valitsee. En kyllä mitään kynttiläillallisia kaipaakaan. Näin on pärjätty yli 20 vuotta.

    • arkiromantiikkaa

      Samansuuntaisia ajatuksia minulla kuin aloittajalla ja monella muullakin. Itse en innostu kliseeromantiikasta, kuten kynttiläillallisista tai ruusukimpuista. Toisen huomioiminen ja ilahduttaminen vähän yllättäen ja molemmille mieluinen hulluttelu on mielestäni parasta romantiikkaa.

    • vuosien-arki

      se mikä voi olla romantista suhteen alussa ei välttämättä ole sitä enää 10 vuoden päästä kun vasta puolet tuntevät jo toisensa niin mitään yllättävää mistä arki olisi poissa on vaikemanpi kehitellä.

    • rthye

      Joo tylsiä tuulipuku suomalaisia elämä tylsää kuin vessassa käynti vaikka eihän sitä tiedä mitä on tulossa : )

    • romanttinenfaija

      "Apua! Minäkin taidan olla tunnevammainen. Mua ei halittu lapsena enkä ole osannut halata lastanikaan. Mua ärsyttää romanttiset läpertelyt, mutta kuitenkin tuntuu, että jään niin paljon paitsi...tarttis tehrä jotain!"

      Nadja-72, tunnetaito-kursseja järjestetään opistoissa, niihin voi mennä yksin tai puolison kanssa. :) Niistä voi olla apua. Hyvä, että tunnistat itsessäsi jonkin puuttuvan.

      "se mikä voi olla romantista suhteen alussa ei välttämättä ole sitä enää 10 vuoden päästä kun vasta puolet tuntevät jo toisensa niin mitään yllättävää mistä arki olisi poissa on vaikemanpi kehitellä."

      Riippuu ihmisistä. :) Kehittelykykyinen keksii 10 vuoden päästäkin romanttisia asioita. Riippuu haluaako puoliso niitä. :)

      Spacedementia, en sovi vastaajaksi koska olen mainitsemasi ahdistava mies. :) Ilman romantiikkaa ei ole hyvä. Jonkun mainitsemat muumien rantakeräilyt ovat kivoja, mutta niihin tarvitsen läheisyyttä aarteen etsinnän jälkeen. Läheisyyttä muulloinkin. Usein. Sinua ahdistaisi. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe