Velkajärjestelystä

myyty

Oon käyny velkaneuvojalla ja siel laitettiin velkajärjestelyhakemus vireille. Tietääkö joku, että kuin kauan siinä menee että saa tietää, miten mun käy?

22

886

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyllähän siinä varmasti loppuvuoteen menee. eiköhän neuvojalla olisi ollut sekin tieto?

    • VJ2015

      Aluksi velkojilta pyydetään vastine, osa varmasti on sitä mieltä että sinulle ei tulisi velkajärjestelyä myöntää. Sen jälkeen menet oikeusaputoimistoon ja pyydät että tehdään lausuma/vastine, että miksi pitäisi saada velkajärjestely.. se sitten lähetetään velkojille ja käräjäoikeuteen... oikeuden tuomari tekee sitten päätöksen! Jos olet työtön niin asia etenee nykyään nopeammin kuin ennen. Esteestä huolimatta voidaan myöntää jos on painavia seikkoja jotka puoltavat velkajärjestelyä. Sitten tuomari määrää sinulle selvittäjän! Se on joku asiansa tunteva lakitoimisto josta pyydetään viimeisimmät saldot veloista jne sinun ei tarvitse tehdä mitään. Aikanaan sieltä tulee sinullekkin maksuohjelman luonnos jonka katsot läpi että onko kaikki ok vai ei! Sama luonnos lähtee myös velkojille. Sama paperi lähtee taas tuomarille joka vahvistaa maksuohjelman ja homma on sillä selvä. Aikaa kuluu noin 6 kuukautta hakemuksen laittamisesta velkajärjestelyn alkamiseen.

      Voi olla että termit ja asiat hieman erilaisia mutta tuossa homman rytmi näkyy ja asiat mitä tapahtuu.

      • jfjjfgjgjgj

        "Esteestä huolimatta voidaan myöntää jos on painavia seikkoja jotka puoltavat velkajärjestelyä."

        Tuomioistuimet ovat tässä suhteessa joskus aika lepsuja: kevytmielinen velkaantuminenkin (kulutusluotot) on hyväksytty velkajärjestelyyn. Näin velkajärjestelyyn päässyt saa runsaasti taloudellista verotonta etua niihin verratuna, jotka pyrkivät elämään kukkaronsa mukaan.


    • Qwerty23

      "10 a § (19.12.2014/1123)
      Velkajärjestelyn myöntäminen yleisestä esteestä huolimatta

      Velkajärjestely voidaan 10 §:ssä säädetystä esteestä huolimatta myöntää, jos siihen on painavia syitä ottaen erityisesti huomioon velallisen toimet velkojen maksamiseksi, velkaantumisesta kulunut aika ja muut velallisen olosuhteet sekä velkajärjestelyn merkitys velallisen ja velkojien kannalta."

      Niin laki sanoo noin. Esteitä lueteltu aikamoinen liuta lakitekstissä. Ja voidaan olettaa, että velkojat aina haluavat estää velkajärjestelyn. En ymmärrä miksi, koska velkajärjestely esimerkiksi motivoi tekemään työtä.

      • jfjjfgjgjgj

        Mikä se sellainen laki on, että ensin kielletään jokin asia ja sitten sallitaan tuomarin tehdä poikkeuksia "painavista syistä"? Ihmiset joutuvat eriarvoiseen asemaan, tuomarista riippuvaiseksi. Mielestäni piittaamaton velkaantuminen pitäisi olla aina ehdoton este velkajärjestelylle. Laki on tässä suhteessa lepsu. Tuomioistuimilla olisi mahdollisuus vetää tiukempaa linjaa, mutta käytännöt vaihtelevat.


      • Qwerty23

        Ehkä tuomarin on tarkoitus tehdä velkavankeudessa olevista ihmisistä yhteiskunnan tuottoisia jäseniä eikä ikuisesti ulosottokierteessä olevia, yhteiskunnantuilla eläviä ihmisraunioita! Tämä ihan mutu tuntuma mutta osittain varmaan oikea.

        Rikosasioissakin on seikkoja jotka lieventävät tai koventavat tuomiota. Ikuinen velkavankeus on elinkautinen toisin kuin vaikka murhasta saatu elinkautinen.


      • nomoreloan

        Ei vaan tarkoitus on se, että asiat kuseen ajaneet pääsevät taas ottamaan lisää velkaa yms. Todella hankalassa olevilla ihmisillä ei ole välttämättä velkaa vaan ongelmat on muunlaisia ja se ei kiinnosta ketään. Joskus tippuu pari latia jostain lotosta ja sillä ei pelata kuin vähän lisää ja hävitään....

        Se on käsittämätöntä, että joillakin velat armahdetaan ja sitten ne on sen ikäisiä, että on vielä 20v aikaa velkajärjestelyn jälkeen aikaa touhuta ja 10v päästä voi hyvällä lykyllä olla taas velkaneuvonnassa hakemassa järjestelyä.Sitä miksi ihmiset menee kujalle ei haluta estää!


      • jfjjfgjgjgj
        Qwerty23 kirjoitti:

        Ehkä tuomarin on tarkoitus tehdä velkavankeudessa olevista ihmisistä yhteiskunnan tuottoisia jäseniä eikä ikuisesti ulosottokierteessä olevia, yhteiskunnantuilla eläviä ihmisraunioita! Tämä ihan mutu tuntuma mutta osittain varmaan oikea.

        Rikosasioissakin on seikkoja jotka lieventävät tai koventavat tuomiota. Ikuinen velkavankeus on elinkautinen toisin kuin vaikka murhasta saatu elinkautinen.

        Jos on runsaasti velkaa, mennään töihin ja maksetaan se mitä pystytään.


      • odotetaanvaan

        en tiedä mistäpäin olet mutta HML :ssä ainakin kestää ja kestää. hakemus jätetty vuosi sitten huhtikuussa. sanottiin ettei ennen kesälomia ainakaan mitään kuulu. lokakuussa tuli täydennyskysely johon oli viikko aikaa vastata. sen tein. marraskuun lopulla kysyn miten etenee niin sanottiin että ei ennen joulua kun on monia juttuja kesken. tammikluun lopulla sanottiin että kyllä ihann kohta on käsittely. maaliskuussa kysyn joko on pian käsittely. käsittelijä on nyt sairaslomalla sanottiin mutta ihan on asiasi seuraavana meneossa. huhtikuun puolessa välissä sanottiin että ei tule käsittelijä enään töihin joudutaan ottamaan tuuraaja. viime viikolla sanottiin että kyllä ihan pian tulee joku päätös. siis se päätös että otetaanko järjestely käsittelyyn käsittelyyn vai ei. Eli toista vuotta itsellä mennyt odotteluun siitä aletaanko järjestelyasiaa hoitamaan vai ei, sitten en tiedä kauanko itse päätös järjestelystä kestää kun on noi kesälomat taas alkamassa ja sitten tulee taas se joulukin.Mutta odotellaan ja maksellaan UO lle


    • AkkaSavosta

      ikävä kertoa mutta meillä meni yli vuosi hakemuksesta päätöksen tuloon...:(

    • Nurkkakamaripoika

      Velkaneuvojalta tai kirjastosta saa ilmaiseksi kun pyytää:
      TEITOA Velkojen järjestelyistä ja velkajärjestelyistä.
      Siinä on aika selkeästi esitetty asiat.
      Tietoa löytyy kirjastosta ja netistä.

    • Nurkkakamaripoika

      1. Hakemus KÄRÄJÄ OIKEUDELLE sisään yksityishenkilön velkajärjestely hakemus
      2. Vastineen anto mikäli KÄRÄJÄ OIKEUS kysyy onko kevytmieleisesti velkaannuttu ?
      3. Vastine eli vastauksen anto KÄRÄJÄ OIKEUDELLE / VOIT VASTA SÄHKÖPOSTILLA
      4. KÄRÄJÄ OIKEUS antaa päätöksen Velkajärjestelyn aloittaminen
      5. PÄÄTÖS SISÄLTÄÄ maksukielto ajan 1-5 kuukautta et saa maksaa mitään ulosottoon etkä perintätoimistoille mikäli lähettävät laskuja laita mappeihin laskut.
      Etkä saa velkaantua lisää. KÄRÄJÄ OIKEUS MÄÄRÄÄ selvittäjän joka selvittää kaikki velkasi ja selvittäjän kanssa kannattaa tehdä yhteistyötä ja olla rehellinen.
      6. KÄRÄJÄ OIKEUS ANTAA ilmoituksen ratkaisun antamisesta
      7. Siitä noin 1 kuukausi tulee KÄRÄJÄ OIKEUDESTA PÄÄTÖS maksuohjelman ratkaisusta.
      8. LOPUT VELKANEUVOJA TAI SELVITTÄJÄÄ NEUVOO MITEN MAKSAT velkojasi ja sitä
      KÄRÄJÄ OIKEUDEN PÄÄTÖSTÄ kun noudatat prikuuleen ja kunnioitat on OK, MUTTA MIKÄLI ilmenee virheitä selvittäjä ja velkaneuvoja kuka teli velkasaneeraus hakemuksesi auttavat sinua ilmaiseksi tämmöinen Laki on Suomessa.
      NUUKA KANNATTAA OLLA.

      • HUÖDYNMAA

        HYVÄ KIRJOITUS JA LÖYTYI APU SINUN KIRJOITUKSEN KAUTTA


    • Nurkkakamaripoika

      Varaa yksityis lääkäriltä aika ja pyydä lääkärin lausunto yksityis henkilön velkasaneerausta varten tai yrittäjän konkurssi saneeraus .
      Puoltava lausunto ja laita myös hakemuksen mukana oma näkemys miksi velkaanuit oma lauselma pyyntö KÄRÄJÄ OIKEUDELLE kun fiksu tuomari ymmärtää asiasi.

      • Ainoa_oikea_tietäjä

        Käräjäoikeus, ei käräjä oikeus!


    • VJ2015

      odotetaanvaan nimimerkille kysymys, että onko asia edennyt jo?

    • Itse aattelin ottaa jossain vaiheessa kasan kukutusluottoja ja vippejä. Kaikki omaisuus vaimon nimiin. Sitten haen veka jäjestelyä niin saan suuren osan velkaa anteeksi. Tavarat kuitenkin jöä meille.

    • Nurkkakamaripoika

      Miten on sinun asiasi edennyt velkomus asioissa ?

    • velanmaksaja

      Tässä asiallinen vastaus: haettiinko sinulle vapaaehtoista velkajärjestelyä? Jos, niin mulla ainakin haettiin viime lokakuussa ja aloitin maksamisen joulukuussa. Joka ikinen sentti tulee maksettua vähän yli kolmessa vuodessa, 1500 €/kk. Kaikki velkojat eivät heti suostuneet, joten heidän kanssaan piti neuvotella uudemman kerran. Tajusivat perustelut siitä, että saivat rahansa näin nopeimmin. Jos tämä ei olisi onnistunut, olisimme hakeneet velkaneuvojan kanssa käräjäoikeuden päätöstä. Varmaan viimeistään silloin olisin saanut velkajärjestelyn, sillä velkataakkani oli liian suuri, eikä lyhentynyt korkojen vuoksi juuri ollenkaan ulosotossa.

      • 332

        Nurkkakamarin poika vastaus on asiallinen ja selkeä ohjeistus.


    • odotetaanvaan

      no, täällä hämeessä päästy eteenpäin. Lopulta heinäkuussa tuli päätös että velkojia kuullaan ja siellä vastustivat intum justitia ja lindorff. vastineessa oli vääriä päivämääriä ja väitteitä niistä ja näistä asioista. Halusin suullisen käsittelyn la sen lopulta sainkin. Käräjätuomari päätti aloittaa velkajärjestelyn ja nimitti selvittäjän. Sitten velkojat lähettivät selvittäjälle saldojaan ja itse yritin muistaa että kaikki velat mukana. Sitten tuli ensimmäinen maksuehdotelma. Siinä oli useita päällekäisyyksiä: esim. alkuperäinen velkoja sekä nykyinen velkoja intum justitia lähettivät molemmat omat saldonsa. niitä oli useita päällekäisyyksiä koska velkoja oli myyty teenpäin ja kaikki siinä ketjussä laittoivat omat saldonsa. Tein ison homman ja kaivoin kaikki laskut ja lainojen siirtoilmoitukset esiin ja ilmoitin ja kopoin niitä selvittäjälle. ohjeena kaikille säästäkää kaikki laskut ja siirtoilmoitukset(niistä selviää laksun ym. numerot ja lainan nostopäivä sekä alkuperäinen summa) Nyt on kolmas ehdotus mennyt kaiketi läpi velkojilta ja asia on jätetty päätettäväksi käräjäoikeudelle. Nyt odotellaan kuinka käy.

      • Niin_SeMenee

        Intrum ja Lindorff vastustaa aina, koska ne ovat ostaneet ko velat alkuperäiseltä palveluntarjoajalta eivätkä halua saada takkiin vaan tehdä voittoa repimällä ne velkaisen selkänahasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe