Alanko - Ketkä tulevat valittamaan?

minäenvalittaisi

KUKA TAI KETKÄ TULEE VALITTAMAAN ALANGON KAAVASTA??? KENEN INTRESSEISSÄ ON KAATAA KOULURAKENTAMINEN LAPUALLA? SANOKAA NYT IHMEESSÄ, JOS ON POKKAA??? PUSKISTA HUUTAA RAUKAT ILKIÄT IHMISET!!!

80

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaaranpaikat

      Älä huuda! Ei kukaan taatusti oo kouluja vastaan mutta minne koulut sijoitetaan siitähän nyt kinastellaan. Itse en ymmärrä miksi koulu täytyy työntää yrityksille varatulle alueelle, jos se on heille tärkeä alue. Yrityksiä tarvitaan että kunta pysyy pystyssä ja ihmisillä on töitä. Kannatankin lähikoulumallia. Turvallisempi vaihtoehto olisi myös mukuloille. Sinnekö haluat lapsesi cittarin ja teollisuushallien viereen? Siellä liikkuu isoja rekkoja ja on muutakin vaaraa.

      • teollisuustontti

        Ei siellä kovinkaan suuria rekkoja oo näkyny Alangos. Sitä paitsi, novaparkin alue sopii hyvin teollisuudelle, on jo kaikki valmiina, kunhan Panu kumppaneineen nöyrtyy ja myöntää tappionsa siinäkin asiassa ja saadaan kaava vaihdettua takaisin teollisuusalueeksi.


    • mitäeurojaneon

      Miksi tätä viisatta ei Ole huomattu hankleen alkuvaiheessa. Myt on suunnitteluun ja piirustuksiin mennyt kymmeniätuhansia

      • niinpähyvinkin

        Hyvin kysytty. Joku kaupunginviisas varmaan asialla.


      • Sylttytehdas

        Kysykää sitä joka kävi listan kanssa hakemassa yrittäjien nimiä vastustamaan Alangon kouluhanketta. Keppihevoseksi valittiin tonttimaan varaaminen kaupalle ja teollisuusyrityksille. Joku allekirjoittamisesta kieltäytynyt voisi paljastaa nimenkerääjän henkilöllisyyden. Jäljet johtavat varmasti sylttytehtaalle.


      • Aikakuluutaas
        Sylttytehdas kirjoitti:

        Kysykää sitä joka kävi listan kanssa hakemassa yrittäjien nimiä vastustamaan Alangon kouluhanketta. Keppihevoseksi valittiin tonttimaan varaaminen kaupalle ja teollisuusyrityksille. Joku allekirjoittamisesta kieltäytynyt voisi paljastaa nimenkerääjän henkilöllisyyden. Jäljet johtavat varmasti sylttytehtaalle.

        Miksi ei lukiolle kelpaa lukion tontti? Aika kuluu.


    • lähikouluAlanko

      Asuuhan siellä ihmisiäkin lähellä omakotitaloissaan ja kauppa koulun vieressä on aivan magee juttu! Koulu siihen viereen ei voi olla paha.
      Ritamäen ja Liuhtarin lapset asuisi kaikki kahden kilometrin säteellä.
      Lähikoulu se Alankokin olisi.
      Nytkin on meiltä Ritamäen kouluun se parisen kilometriä. En ymmärrä tätä, että teollisuudelle pitää varata tuo alue. Se alkaa olla kohta kaupungin keskusta!

      • manimanimani

        Rahalla on jumalainen valta ja sitä muutamat poliitikot palvovat.


      • päätökseen_pettynyt

        Vois edellinen katsoa tarkemmin Lapuan karttaa...uusilta ritavuoren asuntoalueilta tulee alankoon matkaa yli 5 km. Kaupungille lisäkustannuksia koulukyydeistä. Eipä ole tätä kustannustakaan kukaan esittänyt


    • bumerangivalittajat

      Millä perusteella tuosta koulusta edes voi valittaa? Sanokaa ny ihmeessä viisaammat? Valituksessako lukee: En halua, että tuonne 200-500 metrin päähän mun firmastani tulee koulu!?
      Miten sellainen menisi edes läpi oikeusasteissa. Veikkaan, että tulisi bumerangina takaisin.

    • Naapurinraja

      Etpä ole oikein asioista perillä.

      • minenvaantiedä

        Siksi varmaan kysynkin! Olisi hyvä tietää millä perusteilla voi ja saa valittaa. Voiko esimerkiksi tuon koulun kaava-alueen ulkopuolella oleva kuntalainen/yrittäjä/joku taho valittaa, ettei halua koulua Alankoon? Kertokaa nyt ihmeessä!


      • Vain_Lapualla

        Niin ja miten muka kauppa voi sitten olla alueella, luulisi että niillä on vähintään yhtä kovat vaatimukset kuin koululla? Täysin tuulesta temmattu juttu.


      • vääräpaikka
        Vain_Lapualla kirjoitti:

        Niin ja miten muka kauppa voi sitten olla alueella, luulisi että niillä on vähintään yhtä kovat vaatimukset kuin koululla? Täysin tuulesta temmattu juttu.

        Onko Halpa-Hallikin ollu väärässä paikassa lähellä koulua. Ei kukaan oo siitä vaatinu.


    • Nesteeltä

      Se kuka valittaa, saa saman tien ELY keskusksen ympäristöviranomaiset ottamaan maa- ja vesinäytteet maa-alueista ja juoksutusvesistä. Ne kun pitää nykyaikana olla erittäin puhtaita että yritystoimintaa saa jatkaa.
      Näin Nesteellä sivukorvalla kuulin...

    • Uhosit

      Mikä yritys alue hakalan pellot on??

      • kaksviis

        Jos viitsisit katsoa kaupungin sivuilta oikeusvaikutteista yleiskaavaa, niin tietäisit. Teollisuus- ja yritysaluetta koko rakennettu ja vielä rakentamaton alue Isorintalantiehen asti.


    • Nurkkakivi

      Nurkkakivihän yleensä valittaa kaikesta. Järjen on voitettava ja Alangon suunnitelma todettava käsitellyksi merkinnällä, " ei aihetta enempään" vai kuinka se meni?

    • yrittäjienpuolesta

      Valituksia on tulossa ja se on huomioitava joskun Alanko hanketta viedään eteenpäin. Ne puheet ettei valituksia olisi tulossa, on tähän valtakamppailuun liittyvää propagandaa. On ymmärrettävä yrittäjiä ja heidän intressejään, sitä suunnitelmaa joka alunperin alangon alueelle on tehty. Ei ole oikein että yrittäjiä julkisestikin mollataan. Heidän on ajateltava yrityksiään ja niiden tulevaisuutta.

      Kaupunkilla on ollut selkeät suunnitelmat, että lähikoulut pidetään pystyssä ja lähellä on myös päiväkodit. Alanko on tullut kuvioon Lepistön aikana. Nyt halutaan suurta ja komiaa.

      • Vain_Lapualla

        Kumma homma kun nyt yhtäkkiä keskustan autioituminen (jo valmiiksi melko autio) ei merkitsekään enää mitään kun Alangon alue halutaan kaavoittaa teollisuus- ja kauppatonteiksi. Joen yli saatiin uusi silta ja pian liikenneympyräkin, josta pääsee helposti suoraan keskustaan katselemaan tyhjiä näyteikkunoita. On tämä merkillistä venkoilua luokattomilta päättäjiltä.

        Ja jos olette viitsineet tutustua valittajien materiaaliin, niin koko alueen millä tahansa mittarilla mitattaessa, suurin yritys ei ole mukana näissä listoissa. Sen edun mukaista olisi ollut alkuperäisen kaavaehdotuksen mukaan eteneminen. Että se yrittäjyyden tukemisesta, toiselle hyvä ja toiselle huono.

        Taisin jo jossain toisessa kohtaa todetta, että mikä koulussa on niin ihmeellistä että juuri se aiheuttaa valituksia. Luulisi saman olevan todennäköistä myös kauppakiintöistöjen kanssa. Vai onko se muka OK, että "kumi ja öljy" haisee City-marketin lihatiskillä. Asian puollustajien mielestä ilmeisesti on.


      • Vain_Lapualla

        Ja sitten suora lainaus kaupungin hallituksen pöytäkirjasta 30.3. Pykälä 6 (http://julkaisu.lapua.fi/dweb/kokous/20151127-6.HTM):

        " Mielipiteiden esittäneiden yritysten kanssa käytiin vielä nähtävillä olon jälkeen kahdenkeskisiä keskusteluita, joissa ilmeni, että suurin vastustus koskee Yrittäjäintien katkaisemista varsinkin yhden yrityksen kohdalla. Muiden kannanotoissa esille otettujen asioiden osalta (kaupalliset suuryksiköt ja koulu-päiväkotihanke) ei juurikaan nähty
        haittaa oman yrityksen toimintaan. Yksi yhteismielipiteen allekirjoittajista kieltäytyi keskusteluista. "

        Minä saan tästä sen käsityksen, että eivät alueen yrittäjätkään ole vastaan koulu-päiväkotihanketta. Toki heidänkin joukkoon sisältyy erilaisia näkemyksiä ja se heille ilman muuta sallittakoon. Joten kun näillä foorumeille huudellaan toisten puolesta mitä tahansa, niin koitetaan kuitenkin turvautua oikeaan tietoon. Ei ole oikein että alueen yrittäjät leimataan täysin politisoituneen hankkeen takia.


    • Myrkkymartta

      Miksi pitää koulu väkisellä saada sinne keskelle kauppoja ja yrityksiä?
      Onhan täällä maata muuallakin. Lakeutta kilometri kaupalla. Mikä päähänpinttymä tämä Alanko nyt alueena on?

      Muutama vuosi ja sitten vanhemmat tajuaa että maaperässä on myrkkyjä kun siellä on ja tulee olemaan yrityksiä.

      Tätä en ymmärrä. Tätä päätöntä pakkoa juuri Alankoon. Siksi lähikpulumalli on parempi. Lukio sedun yhteyteen.

      • jompikumpi

        Niin, riidelläänkö tässä rakennuspaikasta vai rakennuskokonaisuudesta.


    • Yksiköksi

      Yksikin valittaja riittää!

      • Yksinkertaisestinäin

        Asian luulisi olevan tällä selvä.


    • rekkakuski2000

      minä ainakin valitan se alue on teollisuusaluetta ei sovi pikku koululaisille siel liikkuu isoja autoja ja sun muutakin

      • hyiolokoon

        No laurilako se yksi pääepäilty on, rekkakuskeineen?


      • eryehre

        KYLLÄ


      • minentykkää

        Miten se voi valittaa kaavasta, joka on eri alueella (kolmeen jaetulle kaava-alueella) kuin sen oma tontti? Hyi!


      • tiedoksi

        Laurilan kuljetusliike ei ole edes kaava-alueella.


      • Vaillaviisautta

        Mistä on peräisin Lukion siirtämishanke? Kuka vastaa Lukion siirtämisen alullepanosta. Ajatus on perinpohjin vailla viisautta.
        Toivon sydämeni pohjasta valittajille sitkeyttä saada Lukion siirto torpattua joksikin aikaa. Uusien kuntavaalien jälkeen Tilanne selkeytyy. Keskustan ryhmä uusiutunee.


      • noottejasataa

        Sinä se vaan valitat vaikka syksyllä ei ole enää tilaa kaikille oppilaille. Parakit ja muut väistötilatkin on jo täynnä. Jos asiaa ei hoideta nopeasti, niin me saamme nootin opetushallituksesta.


      • Valitustatulee

        Sielta saisikin tulla nootti. Kepulaisille. Meidän kepulaiset eivät ole kunniaksi keskustaliikkeelle.


    • Kertausonopintojenäiti

      Alangon teollisuusalue ulottuu yli koko jo rakennetun ja vielä rakentamattoman peltoalueen. Sen on teollisuusalueeksi kaavoittanut ihan oma kaupunginvaltuustomme ja sen mukaan alueelle on jo investoinut iso määrä yrittäjiä. Heillä on oikeus edellyttää, ettei heidän toiminta- ja laajentamismahdollisuuksiaan vaaranneta varsinkin, kun kouluja varten samaisessa yleiskaavassa on valtuusto varannut hyvät ja riittävät alueet. Sivumennen sanoen epäilen, ettei kustannusarvioissa ole mitenkään otettu huomioon niitä kustannuksia, jotka kaupungille tavalla tai toisella tulisi yritysten pois häätämisestä tai toiminnan vaikeutumisesta.

      • Vain_Lapualla

        Niin on:

        Ja sitten suora lainaus kaupungin hallituksen pöytäkirjasta 30.3. Pykälä 6 (http://julkaisu.lapua.fi/dweb/kokous/20151127-6.HTM):

        " Mielipiteiden esittäneiden yritysten kanssa käytiin vielä nähtävillä olon jälkeen kahdenkeskisiä keskusteluita, joissa ilmeni, että suurin vastustus koskee Yrittäjäintien katkaisemista varsinkin yhden yrityksen kohdalla. Muiden kannanotoissa esille otettujen asioiden osalta (kaupalliset suuryksiköt ja koulu-päiväkotihanke) ei juurikaan nähty haittaa oman yrityksen toimintaan. Yksi yhteismielipiteen allekirjoittajista kieltäytyi keskusteluista. "

        Minä saan tästä sen käsityksen, että eivät alueen yrittäjätkään ole vastaan koulu-päiväkotihanketta. Toki heidänkin joukkoon sisältyy erilaisia näkemyksiä ja se heille ilman muuta sallittakoon. Joten kun näillä foorumeille huudellaan toisten puolesta mitä tahansa, niin koitetaan kuitenkin turvautua oikeaan tietoon. Ei ole oikein että alueen yrittäjät leimataan täysin politisoituneen hankkeen takia


      • totuuskestää

        Hyvä kun kaivoit oikeaa tietoa.


      • kolmekolme

        Eiköhän tuo kaavamuutos ymmärretä laittaa tuossa muodossa roskakoriin ilman valituksiakin ja ilman yrittäjien/yrittäjän syyllistämistä.


    • Näinmenee

      Alangon kaavaa ei ole vielä hyväksytty. Jos valtuusto sen joskus hyväksyy, se laitetaan kansalle näytteille. JOKAINEN LAPUALAINEN voi valittaa! Ei tarvitse omistaa edes maata sieltä, eikä ole tarvinnut siitä kenellekän etukäteen kertoa. Eka valituspiste on Vaasassa, aikaa menee noin 1,5 - 2 vuotta, sitten voi valittaa Hesaan, jossa käsittelyaika on ainakin pari vuotta.
      Voitte tutkia asiaa vaikka mistä mutta tämä on totuus.
      Valituksia tulee.

      • Nimet

        Mutta ne on onneksi julkista tietoa kuka valittaa,se voi ehkä vähän laimentaa sitä touhua kun nimi tulee julkisuuteen.


      • äläolehölmö

        Älä ole hölmö. Jokainen, joka niin pitkälle menee että valittaa, tekee sen ottaen vastuun toimestaan. Mitä sitten teet niille, jotka valittavat? Asiasta valittamisella on perustuslain oikeutus.


    • Valituskierre

      Kun on tällainen henkeen ja vereen riita päällä varmasti valitetaan. Kerätäänhän jo nyt julkisia nimilistoja.

    • ihmettelenedelleen

      Miksi kukaan haluaa valittaa koulurakentamisesta?

      • äänestetäänjaloilla

        Jos joku yrittäjä valittaa Alangon kaavasta, niin äänestetään jaloilla eikä käytetä sen yrittäjän palveluja. Mä ainakin teen niin.


      • boikottia

        Yrittäjät eivät ole kaupunginvaltuusto. Jos lähtevät jarruttamaan koulurakentamista, kaivavat omaa hautaansa.


      • Siitävaaaan

        Juuri näin. Kuka yrittäjä valituksen tekee, kävelytän maa- ja vesinäytteen ottajan paikalle ja näytteet syyniin. Loppuu pisnetti äkkiä, kun valumavedet ja maaperä todetaan saastuneeksi.

        Ja se puhdistus sitten muuten maksaa paljon...


      • Miettikää
        äänestetäänjaloilla kirjoitti:

        Jos joku yrittäjä valittaa Alangon kaavasta, niin äänestetään jaloilla eikä käytetä sen yrittäjän palveluja. Mä ainakin teen niin.

        Kyllä yrittäjien kannattaa todella miettiä kahteen kertaan mitä valituksista seuraa. Vaikka on miten kova poika, yrittäjä niin a s i a k k a i t a tarvitsee.

        Uskotaan, että seuraukset ymmärretään ja typerä uho hellittää. Uho leimaa
        myös sellaisetkin yrittäjät, jotka eivät vastusta .


      • kaivavatomaahautaansa
        Miettikää kirjoitti:

        Kyllä yrittäjien kannattaa todella miettiä kahteen kertaan mitä valituksista seuraa. Vaikka on miten kova poika, yrittäjä niin a s i a k k a i t a tarvitsee.

        Uskotaan, että seuraukset ymmärretään ja typerä uho hellittää. Uho leimaa
        myös sellaisetkin yrittäjät, jotka eivät vastusta .

        Näin se on!! Ne yrittäjät jotka mahdollisesti tekevät valituksen, jota en toivo, kaivavat omaa hautaansa. Lapualaiset ovat heidän asiakkaitaan. Jos he todella vaikeuttavat kaupungin hankkeita, niin asiakkaat kaikkoaa. Minä en ainakaan sen jälkeen tarvitse valittajien palveluja. Kehotan muitakin tekemään samoin.


      • Pelikesken

        Totta kai yrittäjät saavat valittaa!
        Äänestyskin meni aika fifty fifty joka kertoo että kaupunki on puolet vastaan ja puolet puolesta! Voimia vaan yrittäjille ja rohkeutta. Maamme on vapaa js meillä saa valittaa. Ei mukulat sinne isojen autojen sekaan sovi.


    • Muhinu

      Olen jo kauan odottanut, koska Kivisaari tulee ulos "kaksoisedustuksestaan!"

    • asasdwa

      Miksipä siitä nyt kukaan asiallinen valittaisikaan. Ja valtuutetut taisivat luvata etteivät ole operoimassa niitä valituksia. Tuskin kukaan alkaa sanaansa syömään. Sellaiset leikit on tarpeettomia ja niistä kyllä jää kiinni.

    • Entiedäaikanäyttää

      Ritavuorella asuu petetyiksi itsensä tuntevia nuoria perheitä. Nyt oli vaihtoehtona mahdollisuus lähikouluun lupausten mukaisesti. Valituksia tulee. Alangon teollisuusalueen yrittäjiltä saattaa tulla valituksia. Yksikin riittää, jolla ainakin ritavuorelaisille jää toivonkipinä omasta koulusta.Valitusperuste on jokaisella ainakin Alangon teollisuusalueen kaavamuutoksessa.

      • Siitävuan

        Lukeeko Ritavuoren tontin kauppakirjassa että koulu on naapurissa?

        Ellei lue, pettymys on täysin turhaa. Toisaalta, maailmaan sopii hyvin paljon mielensäpahoittajia, joten olkoot vaan pettyneitä


      • KMT

        Ritavuorella asuu myös melkoinen määrä nuoria perheitä, jotka kannattavat Alankoa ja ovat tehneet niin koko ajan. Alankoon ei todellakaan ole niin tuskaisan pitkä koulumatka edes Ritavuoren uusimmilta alueilta. Väitän, että useimmat perheet haaluavat vain hyvät, terveet koulutilat ja nopeasti.


    • eiymmärrä

      Täytyy olla sydämetön ihminen yrittäjä kuntalainen, joka lasten pääsemistä terveellisiin ja turvallisiin koulutiloihin haluaa estää. Ei lapsia pidä rangaista, aikuisten päätöksistä! Lapsistako haluttaisiin tehdä vallan välikappale prosessin pitkittämiseksi??? JULMAA OLISI!

      • ymmärtää

        Misttä olet päätellyt, ettei nykyisen lukion korjaaminen ja lisärakentaminen olisi terveellistä ja turvallista?


    • siinäilmoitushirmuista

      Lapuan Sanomat:
      "Ennen äänestyksiä valtuuston puheenjohtaja Kai Pöntinen toi vielä esiin Alangon yrittäjien jättämän kirjelmän. Siinä todetaan, että "tulemme käyttämään kaikkia lain sallimia keinoja nin pitkään kuin se on mahdollista, että Alangon alueella olevat yritykset voisivat jatkaa yritystoimintaansa ilman, että kaavalllsesti rajoitettaisiin yritysten toimintamahdollisuuksia"."

    • minäainakin

      Tuun valittamaan loppuun asti täs asias se on varma se

      • Opettajavalta

        Valitan myös. En rakentamista vaan aivan virheellisesti valittuja rakennustontteja. Minkämoista tunareita olemme äänestäneet. Seuraavissa vaaleissa pitää pitää kunnon tenttaukset, että opettajavalta saadaan purettua.


      • yrittäjienvalta

        Eiköhän kaikki viittaa siihen, että yrittäjät pyrkivät hallitsemaan jos ei muuten niin valittamalla. Olettavat itsestään ememmän kuin ovat.


    • Nurkkakivi

      Valitukset kohdistuvat ensisijaisesti keskustan joukkotyhmyyttä vastaan. Samoin valittajien tyhmyys vaikuttaa.

    • Näinkin

      Nämä tontit on kaupunki aikoinaan myinyt yrittäjille teollisuustontteina, kyllähän sen ny jokaisen pitää ymmärtää että yrittäjät pitävät firmojensa puolia. Ja minkälaisia rajoituksia tulee yrityksille koulun valmistumisen jälkeen. Täällä yrittäjiä mollataan kyseisestä asiasta, jos olisi oma firma kyseisellä alueella ja koulua alettaisiin tekemään kyseiseen paikkaan siirtäisin firmani välittömästi Seinäjoelle tai Kauhavalle. Siinä menisi verot samalla naapurikuntiin mutta siihenhän Lapualla näyttää olevan varaa.

      • lapuansanomat

        Olisko nyt aika lapettaa se valituksilla elämöiminen. Te puhutte koko ajan joidenkien yrittäjien suulla, ette omalla. Jopa LS:n päätoimittajakin hettäytyi taas puolueelliseksi elämöiden yrittäjien mahdollisilla valituksilla. Pitää muistaa ettei valituksia ole olemassa. Jotkut on uhkaillu, mutta tarvitsevat kyllä asiakkaita firmoilleen tulevaisuudessakin.


      • Näinkin

        Eikös siellä kokoukses luettu yrittäjien kirje jossa luvattiin valittaa kaikkia laillisia reittejä niinkauan kun vaan mahdollista. Ei kai ne turhaa tälläisiä kirjeitä lähettele. Ja ymmärrän asian täysin kun siinä saattaa olla omasta elinkeinosta kyse. Lapuakin, vaikka pikkuusen paree muka onkin, tarvitsee myös yrittäjiä. Jos ei ole työnantajia niin pian ei ole koululaisiakaan.


      • Näinkin
        lapuansanomat kirjoitti:

        Olisko nyt aika lapettaa se valituksilla elämöiminen. Te puhutte koko ajan joidenkien yrittäjien suulla, ette omalla. Jopa LS:n päätoimittajakin hettäytyi taas puolueelliseksi elämöiden yrittäjien mahdollisilla valituksilla. Pitää muistaa ettei valituksia ole olemassa. Jotkut on uhkaillu, mutta tarvitsevat kyllä asiakkaita firmoilleen tulevaisuudessakin.

        Ei kai nyt voi vielä valituksia ollakkaan kun ei oo kaavamuutosta vielä tehtykään.


    • Älkäämenköasioidenedelle

      Turha tässä on arvuutella eikä ainakaan syyllistää ketään arvausten perusteella. Valitusoikeus kaavasta on jokaisella Liuhtarin ja Ritamäen koulupiirien alueella asuvalla lisäksi jokaisella Alangon teollisuusalueen nykyisellä yrittäjällä jokaisella Alangon teollisuus-liike-koulualueen naapurilla. Aika näyttää montako valitusta tulee. Toki myös koulupäätöksestä voi jokainen koulupiiriläinen erikseen tehdä valituksen.

    • Kuninkaathävis

      Ja mikä kaikkein hienoita asias on niin ne valitukset pitää olla relevantteja,ja sellaiseksi ne ei niitä saa kukaan alueella oleva yrittäjät,toki valitus oikeus heillä on mutta paistaa kauas että on kiusantekoa,ja silloin pelaavat tosi rohkeaa peliä jo olemassa olevalla omalla asiakaskunnalla ja heidän tuleviin ostospäätöksiin/käyttäytymiseen,mitä epäilen suuresti että monikaan ei loppuviimein tule tekemään sitä valitusta,ja 100% kannatusta yrittäjien puolesta ei ole nytkään valituksiin niinkuin annetaan joka tuutista ymmärtää, niin sekin paljastaa aika paljon tarkoitushaun asias mitä on eräillä,vituttaa varmasti mutta ei aina voi voitta vaikka olis kuinka kylän kunigas omasta mielestään.

      • AjatteleLisää

        Käyttäydyt niin kuin et ymmärtäisi, että noin puolet kaikesta väestä vastustaa Alanko-ratkaisua ja sitä myöten antaa tukensa ja sympatiansa yrittäjille/valittajille. Me jatkamme kyseisten firmojen kannattamista. Mene sinä rauhassa Seinäjoelle asioimaan, me jäämme Lapualle.


      • Sellaane

        Sama täälä, tulen ehdottomasti käyttämään valituksen tehneiden yritysten palveluja. Ei Lapualla oo oikeen montaa yrittäjää varaa menettää, on pian Alangon koululuakat tyhjillään


      • Laskukaava

        Tämä asia repii Laupan asukkaiden mielipiteet kokolailla tasan,jos esim.esim.virmalla A:lla on 300 Lapualaista asiakas kontaktia,B:llä on 1000 asiakasta,C:llä noin 3000 jne.niin miten luuletta käyvän,sillä ei ole mitään merkitystä mitenkä te just Alangon koulua vastustajat käyttäydyttä,vaan niillä mahdollislla asiakas menetyksillä jotka puoltaa Alangon koulua,matematiikka on kulkaa aikas helppoa,sitä ei meistä kukaan voi/eikä osaa sanoa käviskö näin mutta mahdollista on,ja tosi jukurapäinen yrittäjä pitää olla joka tätä ei omassa liiketoiminnassa ota huomioon.


      • Hehhehhehy

        Harva käy laurilan isolla autolla ajelemassa tai siellä tankkaamassa. Ihan ei laskusi pidä paikkaa.


      • Päätöksiäodottava

        Mutta silläpä ei olekkaan niitä relevantteja perusteitä kun ei ole edes rajanaapuri ja mitään muutakaan millä pystyy torpaamaan,miten pidemmälle valitukset etenee niin sitä kauvempana päätökset tehdään ja nillä tuommareilla ei ole silloin minkäänlaista yhteyttä Lapualaisiin,eli sielä pitääkin sitten olla tosi faktaa jos meinaa että valitys menestyy,näin se vaan on,ei auta että sanoo muttakuin.


      • Kaheksantoistaja

        Otahan nyt selvää, keillä kaikilla on valitusoikeus. Äläkä ala leimaamaan yksittäisiä yrityksiä tai ihmisiä asiasta, jota ei ole tapahtunut. Kaavaprosessi on ihan oma juttunsa eikä mitenkään riipu koulun laajuudesta tehdystä päätöksestä. Jos uusi yleiskaava ja sen mukainen asemakaava haittaa jonkin/jonkun toimintaa, on Suomessa sentäs vielä oikeus puolustaa itseään.


      • vaarinhousut
        Laskukaava kirjoitti:

        Tämä asia repii Laupan asukkaiden mielipiteet kokolailla tasan,jos esim.esim.virmalla A:lla on 300 Lapualaista asiakas kontaktia,B:llä on 1000 asiakasta,C:llä noin 3000 jne.niin miten luuletta käyvän,sillä ei ole mitään merkitystä mitenkä te just Alangon koulua vastustajat käyttäydyttä,vaan niillä mahdollislla asiakas menetyksillä jotka puoltaa Alangon koulua,matematiikka on kulkaa aikas helppoa,sitä ei meistä kukaan voi/eikä osaa sanoa käviskö näin mutta mahdollista on,ja tosi jukurapäinen yrittäjä pitää olla joka tätä ei omassa liiketoiminnassa ota huomioon.

        Laskukaavat on sopivaa wappuhupailua. Saattaa olla jostain vapun huumorilehdestä. Yhtä paljon todellisuuden kanssa tekemistä.
        Koulupäätös ei jaa kaupunkia ollenkaan kahtia. Muutamia jäi valtuuston päätös harmittamaan. Valtaosa kaupunkilaisista hurraa, jotta kouluasiat menee eteenpäin. Hyvin harva aikuisten oikeasti haluaa tulla sotketuksi omalla nimellään valitusten tekemiseen, jotka on haittamielessä tehty. Oikeat haitat kun pystytään kyllä melko helposti hoitaaa kuntoon. Ei niiden takia tartte hyvänen aika koulujen tekemistä laittaa jäihin. Pikkuusen nyt oikiaa mittasuhdetta asioohin.


    • Sopupelitt

      Jokainen lapualainen voi valittaa. Muutkin tulee valittamaan kuin yrittäjät! Saattepa nähdä. Sitä saa mitä tilaa, sanotaan.

      • yksikaikkienpuolesta

        Tottakai voi valittaa monista päätöksistä ja niin pitääkin olla. Se on sitten toinen juttu kuka lähtiä ihan tietooseen jarrumiehen rooliin pelleilemään, koska asialliset valitusperusteet on vähissä. Kunnanvaltuutetutkaan eivät lähde valitusprosessia tukemaan, koska kaikki luapsivat ennen äänestystä, jotta siinä pysytään eikä lähdetä kiukuttelemaan. Eiköhän nyt keskitytä vapun viettoon ja lähdetä ensi viikosta lähtien puhaltamaan reilusti yhteen hiileen.


    • Envoiymmärtäätätäkylää

      On tää jumalauta kylä,esimerkiksi se alikulku mikä tehtiin sinne ritamäelle niin joku siitäkin hinnasta valitti,no tais kyllä olla joku kilpaileva yritysi kyseiselle voittajalle,mikä oli lopputulos,kun tarjouskilpailu suorittettiin toistamiseen niin voittajan hinta oli noussut 100 000 eurolla hänen edelliseen voittaneeseen tarjoukseen,ja vain sen valituksen takia kun eivät päässeet aloittamaan töitänsä alkuperäisen aikataulun mukaan ja talvi tuli vastaan joka nostattaa kustannuksia,itse kyseisellä Alangon alueella jos toimisin niin tarkaan punnitsisin omaa valitusta olisko se tarpeellista ja miksi se olisi,sen jälkeenkin kyllä miettisisin erittäin tarkaan mitä siitä mahtaa olla seuraamuksia ja jos vieläkin näyttäis siltä että tässä viedään nyt minun elinkeino niin ei muutakuin valitus sisään ,vaikkakin sillä uhalla että siihen aivan viereen saattaa tulla myöskin minun oman alan kilpailija kun se on vapaata tonttitilaa yrityksille,sellaista nyt ei varmaankaan tässä tapaukses kävisikään kun ei taida kyseiselle alueelle olla rakennettu 30 vuoteen mitään paitsi se saksan kauppa,mutta sekin niin että purettiin toinen kauppa alta pois tieltä.,mutta mahdollista on aivan täysin että joku yritys siihen haluaisi,olis muuten aivan surku hupaista jos niin kävis että jonkun valittajan valitus menestyisi ja heti perään saisi siihen naapuriin kilpailian :D

      • Hyvähuomio

        On muuten aika hyvä huomio toi että mahdolliset valittajat saatavat saada siihen viereen oman kilpailiansa jossain vaihees tulevaisuutta,jos niitä nyt edes on niitä alueella olevia valittajia niin tuskin edes tätä mahdollisuutta ovat tohkeissaan edes ajatelleet saatika ottaneet huomioon,vai onko ne kaikki niin merkittäviä yrittäjiä että saavat sitten sanella mikä yritys siihen tulee niinkuin nyt haluavat sanella että saako siihen koulu tulla,ja jos oiken ymmärrän suunnitelmaa niin se ei tulisi aivan siihen kauppatien vieres oleviin yrityksiin kiinni vaan se on Isorintalantien viereen liitetty ja jää pitkä kaistale vielä joutomaata näille valittajille sinne omalle reviirille.


    • riittää-valituksia

      Valtion tarkastajat valittavat.
      Eivät hyväksy valtionapua ylisuurelle koripallohallille.
      Myös ELY valittaa liikennejärjestelyistä ja
      Thermopolis, kun sammakkoja jää koneiden ja rakennusten alle, kuten Annalassakin ?

    • Erkki1

      En valita!

    • NäinKävi

      Vituttaa ja oksensin hieman suuhuni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3505
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      83
      1640
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe