Omaehtoinen opiskelu työttömänä vaarallista

JTU2

Jouduin työttömäksi 9/2013. Hakeuduin tutkintoon tähtäävään isänöinnin ammattitutkinnon suorittamiseen heti ja työvoimatoimisto katsoi 2 pv / kk olevat luennot kokopäiväiseksi opiskeluksi. Opiskeluun tarvittiin siis TE-toimiston päätös, vaikka monila muilla koulutuksessa mukana olleilla sitä ei vaadittu. Koulutus osoittautui täysin huuhaaksi, arvosanat tekaistuiksi, tunteja ei ollut, mutta sain kiitettäviä opinto-oteeseen, joka toimitetiin TE-toimistolle. Kesällä 2014 minulle tarjottiin työtä, jonka TE-keskus kielsi ehdottomasti ja uhkasi periä takaisin kakiki maksetut ansiosidonnaiset ( n. 3400 e/KK brutto) jos menisin töihin . Neljän kuukauden aikana kesällä olisi ollut 2 luentoa!. Koulutuksen kautta saatavaan IAT-tutkintoon olisi vaadittu 3 kk harjoittelu isänöinti-toimistossa, mutta sitä en onnistunut saamaan, koska isännöintitoimistot ottavat vain alle 30v. opiskelijoita ja ylpeilivät sillä kun soitin niihin. Koska en saanut harjoittelupaikkaa, soitin vanhalle työnantajalleni ja he tarvivat minut miltei heti. Soitin te-keskukseen, joka yritti taas estää töihin ja sysäsi vastuun kassalle. Kassa taas suorastaan suuttui, siitä että olisin mennyt töihin, ja sen sijaan minun olisi heidän mielestään pitänyt jatkaa toivotonta harjoittelupaikan etsimistä 1,5 vuoden jälkeen edelleen! Uhasin julkisuudella, jolloin kassan virkailija kysyi esimieheltään, voisinko menä töihin, ilman että 1,5 v ansisidonnaiset peritäisiin takaisin. Sain luvan tappelun ja kiivaan keskustelun jälkeen. Pyysin te-keskusta telemään opiskelun tilapäisen keskeytymispätöksen, jonka he lupasivat vastahakoisesti puhelimessa. Tuota päätöstä ei koskaan tullut ja työttömyyskassa lopetti korvauksen maksamisen koska menin töihin 4 viikoksi! Kyselyihini ei vastattu , eikä emaileihin.

Samaan aikaan työttömiä parjataan tiedotusvälineissä ja puhutaan työnteon tekemisestä houkuttelevammaksi kuin työttömänä pysymisen. Työttömät syyllistetään työt vieroksuviksi , vaikka itse viranomaiset estävät töihin menmistä. Milloin kukaan herää te-keskusten orwellimaiseen käytökseen. jossa korkea työttömien määrä takaa heille omien työpaikkojen säilymisen ja siten heidän kannaltaan onkin parempi mahdollisimman korkea työttömyys.

En suosittele kenellekkään työttömälle tilapäisen työn tai opiskelun aloittamista vaan korvausten nostamista niin kauan kuin työ löytyy tai siten korvaukset loppuvat ja peruspäiväraha alkaa. Suuret ongelmat alkavat siinä vaiheessa kun olet yhteydessä työvoimatoimistoon tai kassaan!

Mielestäni koko TE_keskus ja "Työnvälitystoimisto"-järjestelmä pitää yksityistää kuten monissa menestyvissä maissa ; USA:ssa, Singaporessa jne. Maksaisin mielihyvin esim 2 % palakstani seuraavan 1-2 vuotta jos pysyvä työpaikka löytyisi.

Onnekseni työnantajani tarvitsee nyt minua seuraavat 4-7 kk ja pääsen taas ansiosidonnaiselle. En aio todellakaan enää mennä koulutukseen, vaan nautin korvausta niin kauan kuin se jatkuu ,...ja haen itse pysyvää paikkaa.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rauhanministeriö

      Miten työvoimatoimisto voi kieltää jotakuta menemästä töihin? Tosiaan orwellimaista epäkieltä on sen nimi silloin. Ai niin, sehän onkin TE-Palvelut nykyisin. Suuttuminen on ydinosaamistamme.

    • PerustuloPelastaa

      Niin juuri tämä on demarien luoman passivoivan nykysysteemin pahin ongelma.

      Perustulo ratkaisisi tämänkin ongelman! Voisit opiskella ihan vapaasti perustulolla, ilman pelkoa sen takaisin perinnästä!

      Mutta koska demarit vastustavat viimeiseen saakka perustuloa, niin sitä EI tule niin kauan kuin demarit ovat vallassa.

      Toivottavasti Sipilä tekee oikean ratkaisun ja jättää SDPn oppositioon.

      • onkohan.nyt.totta

        Käsittääkseni kesän aikana ei ole mitenkään kiellettyä menemästä töihin koska silloinhan yleensäkin oppilaitokset ovat kiinni. Kummallista tuo toiminta melkein luulisin että olet sepittänyt tuon kaiken. Kesän ajaksi vain katkaistaan päivärahan haku ja jatketaan taas sitten kun kesätyöt loppuu. Tällöin se päivärahalla opiskeluaikakin pitenee kun ne kesän ajalta olevat päivät jää käyttämättä. Enpä oikein tiedä uskoako tuota.


    • Trolliko_se_siellä

      Kirjoitit saaneesi ansiosidonnaista n. 3400 euroa/ kk brutto, mikä tarkoittaa, että tulosi olisivat olleet lähes 1200 euroa / kk!!! Mahtaako siis muukaan tekstisi pitää paikkaansa?

      Työttömänä opiskeluun tarvitaan aina TE-toimiston päätös, ellei opiskelu ole sivutoimista. Silloinkin päätös kannattaa hakea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe