vaatteet päällä uinti

onlynen

Onko muita jotka käyvät uimassa vaatteet päällä.itse ainakin aion "harrastaa" uimista farkuissa,ja nahkatakissa.Märät vaatteet vaan tuntuu niin kiihottavalta päällä.On kiva kulkea kaupungilla märät tiukat farkut jalassa,ja nahkatakki päällä...ihan mukavasti kerää katseita ohikulkijoita!!!

120

4579

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täällä yksi. farkuissa joo ja kumivaatteissa tai sadeasussa mukavaa touhua.. pks.

    • Wet_Lady

      Kyllä sitä on tapahtunut useita kertoja. Päällä on ollut toppi, farkut/mekko/leggingsit ja jalassa avokkaat/korko nilkkurit sekä korko saappaat, joskus ballerinat.
      Aina yhtä hauskaa.

      • whitejeanslover

        Valkoset farkut ja nahkasaappaat siinä on paras uimavarustus ikinä ;)


    • Muli

      Useasti tulee vaatteet päällä mulittua. Nyt lähdössä rantaan kurahousut ja kumpparit jalassa veteen kahlaileen...

      • fetissini

        en tiedä niin uiminenkaan vaimoni måärään sukkikset jalassa suihkuun ja ihailen näkemääni märkien sukkisten läpi porhöttävä karvakolmio rinnat paljaina seisoo,seisoo,seisoo niin kauan kun saa nuoltua märän vitun ja naitua"mahtavaa"


    • märkäonmuotii

      Ite kävin just heittään "talviturkin" pois,eikä tietenkään uimapukua mukana.Uikkareina toimi sit h&m:n snadi nahkatakki jonka alla poolopaita jalassa tiukat onlyn rodeot kenkinä maiharit ja tietty alusvaatteet.Tuntuu hyvältä ja näyttää sexyltä...Nyt ollaankin loppupäivän märät päällä...Aivan ihquu!!!;-)

      • märkäonmuotii

        Mikä sen mukavampaa,ku mennä uimaan kuumana kesäpäivänä kaikki vaatteet päällä.viilentää ihanasti,ja näyttää hyvältä,ja todellakin tuntuu hyvältä.Just kävin taas uimassa,ja kuteet oli samat ku edellises viestis.(Vähäx muut katto ku nousin vedestä ylös noi kuteet päällä yleisellä rannalla!!!)


    • Mä ainakin pidän vaatteet päällä uimisesta!!

    • wetjeans1970

      Lomaa odottelen että pääsee taas uimaan farkuissa ja t-paidassa. Kiihottavan tuntuista. Mukavaa on myös esim lämmittää saunaa ja kantaa vedet märissä vaatteissa, käydä välillä hakemassa vähän halkoja märissä vaatteissa ja pulahtaa taas uimaan. Tai sitten vaan pulikoida rantavedessä vaikka lasten uimaleluilla. Mahdottoman upean tuntuita ja näköistä. Jes, kohta taas kastutaan!

      • wetjeans1970

        Mökillä käyty ja uimapuku oli taas farkut ja t-paita kuten ennenkin. Nyt sain vaimonkin mukaan samassa asusteessa, ja oli kiva katsella (itsekin märkänä) kun vaimo nousee siniset farkut ja t-paita läpimärkänä vedestä. Voi vitsi mikä näky! Halattiin kun vettä oli noin polviin asti, ja vaimo tunsi kaikki kovat yksityiskohtat varmasti välissämme. Muita harrastuksia oli saunan lämmittäminen, farkuissa hain taas vettä kahlaten vähän pidemmälle ja pidemmälle, lopulta olin läpimärkä ja oli mukavan tuntuista olla vaan märissä vaatteissa.

        Tällä kertaa tuli tehtyä sekin, että vieraiden aikana menin vaatteet päällä uimaan. Katselivat vähän pitkään, mutta ei se haitannut. Hankalaahan tuohan on tietty siinä mielessä, että se tuntuu niin kiihottavalta ja pitää häveliäisyyden vuoksi vähän hillitä leikkejä, ettei kovasti päällepäin näy mitä jalkojen välissä tapahtuu.

        Kylmä uintisää tietty rajoitti hauskuutta. Paitsi lapsilla, jotka näyttävät oppineen jo oikean uimapukukoodin!

        Vaatteet päällä uinti (varsinkin farkuissa) on niin hienon tuntuista, että ärsyttää kaikki kliseeväittämät että ei voi kun tulee kylmä, ei voi kun vaatteet menee pilalle, ei voi kun sitä ja tätä. Sinne vaan, vaatteet päällä molskis!


      • wetfinn

        Viimeiseen kappaleeseen toteaisin, että niin sanovat he jotka eivät ole kokeilleet vaatteet päällä uintia sillä mielellä, että miltä se tuntuu, voisiko se olla hauskaa. Ei puhdas vesi vesipestäviä vaatteita pilaa, ei edes sopivia kenkiä. Vuodesta 2008 uintikäytössä olleet Converset ovat yhä ehjät, vähän haalistuneet tosin. Uintikertoja varmasti toista sataa.


    • Tääl olis....

    • vainfarkut

      Tiukat farkut,ja tiukka paita on kyl mitä mukavin "uimapuku".Ja tuntuu mukavalta viel uimisen jälkeenkin.Voi vaan hengailla uimisen jälkeen kylillä,ja antaa niiden kuivua päälle.

    • sivustaseurannut

      Kerran näin kun äiti oli lasten kanssa uimarannalla.lapsilla oli kyllä uimapuvut,mut äiti vaan kahlasi rantavedessä farkut jalassa ja toppi päällä.kävi myös uimassa pari kertaa,eikä näyttänyt haittaavan märät vaatteet yhtään,vaikka rannalla oli muitakin.Hetken päästä myös kolmen tytön porukka meni uimaan kaikki vaatteet päällä.Oli ihan kiva näky täytyy myöntää

      • kjkhjgh

        En itse käy uimassa, mutta mun mielestä märät vaatteet naisen päällä on seksikkäät ja varsinkin märät farkut.


      • 720

        Täällä myös mies, jota kiihottaamärät vaatteet naisen päällä.


    • pohjalainenmusu

      Vaasassa on musu naisille oma uinti-ilta viikottain, siellä uidaan(jos osataan) ryysyt päällä , tulee pyykkipäivä hoideltua samaan aikaan.

    • jeans71

      mä 43v mies hesasta...mua kiihottaaa varsinkin märät farkut...olisko muita seuraksi..

      • Mua kiinmnostas mut etsit naisseuraa???


      • Mä voisin olla..Farkut ja märät valk. t-paidat kiihottaa kovasti!!


    • Sellainen nainen jonka kanssa voisi harrastaa märkiä vaatteita, olisi kyllä unelma.

    • Moi!

      Tänä iltana vasta pääsin vaateuinnille:vaal.sininen kauluspaita,siniset farkut ja bokserit!!
      Kyl tuntu seksikkäältä!!
      Muita GayMiehiä seuraksi!!!
      Oon Hesasta!!

    • AlastiSaimaaseen

      Yäk mikä ajatus.

    • wetfinn

      Suurin osa kaikista tämän kesän uintikerroista olen uinut vaatteet päällä. Alushousut, t-paita, sukat, farkut, huppari ja Converset on pukukoodina, toki eri vaatteita vaihdellen. Lähibiitsillä alkavat jo tottua erilaiseen uimapukuun, ja muksuilla on hauskaa kun saavat roiskia vettä päälleni ja sitten työntää laiturilta mereen. Uteliaille olen vastannut, että uin vaatteet päällä siksi, että se on hauskaa ja tuntuu hyvältä. Jokaisena vapaapäivänä olen pyrkinyt uimaan ja joinakin päivinä olen kastellut kaksikin vaatekertaa. Osallistuin myös Pulahdus 2015-tapahtumaan vaatteet päällä, ainoana. Uintiseura olisi kyllä mukavaa, Turussa asustelen.

      • uimariuimari

        Siinä on tämän kesän suosikki uimahousut: http://sporttori.fi/image/cache/data/Umbro/Ross_251200_060_copy_1-700x700.jpg Nuo verkkarit kiiltää mahtavasti varsinkin märkänä, mutta kuivuu aika nopeasti vaikka on suht paksua verkkarikangasta. Verkkarit tuntuu hyvältä uidessa ja kelluessa. Housujen kaverina joku vetoketjuhuppari. Huppari on muuten hyvä, mutta kestää tosi kauan kuivua, jos ei laita uinnin jälkeen pesukoneeseen. Toinen suosikki uimapuku on adidaksen musta/hopea verkkaripuku, tuntuu ja näyttää mahtavalta märkänä. Siinä sattumalta juuri samanlainen verkkaripuku kastuu: https://www.youtube.com/watch?v=bMNFEUDHe24


    • Märkäjätkä

      Lähinnä vaatteetpäällä tulee uitua, vaatetta on paljon mulla, joten aina löytyy mukava "uintiasu".

    • freeballerboy

      Oon käyny! Helteessä tuli niin kuuma skeitti puistossa että menin farkuissa veteen skeitti puiston viereisessä rannassa. Ei viittyny yleisellä paikalla mennä munasillaan uimaan joten ainut vaihtoehto oli farkuissa ja jätin myös paidan päälle ja skeittikengät jalassa. Tuntu hyvältä ja kiihottavalta olla auringossa märissä farkuissa ja skedetossuissa. Märät siniset farkut näytti ihan ku ois jotku kiiltäväpintaset housut :p

      • uimariuimari

        Verkkarien hyvä puoli on se(kin) että ne kiiltää eroottisesti kuivana ja märkänä!
        Harmittaa että moni suhtautuu niin ahdasmielisesti vaatteet päällä uintiin, että sitä joutuu harrastaa tavallaan salaa.


      • freeballerboy
        uimariuimari kirjoitti:

        Verkkarien hyvä puoli on se(kin) että ne kiiltää eroottisesti kuivana ja märkänä!
        Harmittaa että moni suhtautuu niin ahdasmielisesti vaatteet päällä uintiin, että sitä joutuu harrastaa tavallaan salaa.

        Siinäpähän ihmettelee jos se jollekin on niin iso ongelma.

        Täytyskin joskus koittaa verkkareissa uimista. Itse asias kovin kauaa ei sitä mahdollisuutta enää ainakaan Suomessa oo tänä kesänä. Ja sama juttu pitäis olla verkkarien kans et ei mitään alla!


      • uimariuimari

        Niinpä mutta jotenkin se nolottaa kun joku näkee, kerran jo tänäkesänä pari soutuveneilijää meni 10 metrin päästä mutta ei sanonu mitään.

        Koita ihmeessä verkkariuintia ja kerro miltä tuntuu, ei siinä ainakaan mitään menetä ja minä ainakin nautin verkkaripuku tai verkkarit huppari päällä uinnista. Taas tuli illalla uitettua umbro verkkarit ja huppari ja tänään taas vaateuinnille heti kun vaan töiltä ehtii, mutta nyt unta palloon.


      • uimariuimari
        uimariuimari kirjoitti:

        Niinpä mutta jotenkin se nolottaa kun joku näkee, kerran jo tänäkesänä pari soutuveneilijää meni 10 metrin päästä mutta ei sanonu mitään.

        Koita ihmeessä verkkariuintia ja kerro miltä tuntuu, ei siinä ainakaan mitään menetä ja minä ainakin nautin verkkaripuku tai verkkarit huppari päällä uinnista. Taas tuli illalla uitettua umbro verkkarit ja huppari ja tänään taas vaateuinnille heti kun vaan töiltä ehtii, mutta nyt unta palloon.

        Niin, muuten kun uin edellämainitulla varustuksella niin alla ei ole koskaan mitään!


      • freeballerboy

        Adidas tuulihousut ja huppari ois kans yks mitä vois testaa ennenkö säät viilenee :p


      • uimariuimari

        Tänään kävin 2 kertaa uimassa. molemmilla kerroilla eri adidaksen verkkaripuku. Molemmat ensimmäistä kertaa uimapukuna, niin pitihän ne testata ja hyviksi todeta. Toinen puku oli täysin käyttämätön, mutta ei verkkarit uinnista kärsi yhtään, kun vaan kuivattaa ulkona tai laittaa normaalisti pesukoneeseen.


    • wetfinn

      Itse asiassa ihmiset eivät pääsääntöisesti suhtaudu vaatteet päällä uintiin mitenkään ahdasmielisesti. Olen hiljalleen saanut kehitettyä rohkeutta uida läheisellä yleisellä, suositulla uimarannalla vaatteet päällä myös silloin, kun siellä on enemmänkin väkeä.
      Pahimmillaankin ovat lähinnä uteliaita, kyselevät miksi uin vaatteet päällä, miksi kastelin vaatteet, millä olen liikkeellä jne. Olen vastannut, että näin on hauskempaa uida, märät vaatteet tuntuvat hyvältä päällä eikä kotimatka ole ongelma, koska asun lähellä ja kävelen tai menen fillarilla. Jotkut tutummaksi tulleet miltei odottavat kiinnostuneena minkälainen uimapuku minulla tänään on. Ei siinä sen kummempaa, ripaus rohkeutta ja keskellä päivää vaan uimaan suosikkivaatteilla. Jopa kesällä rannalla olleet uimavalvojat suhtautuvat positiivisesti vaatteet päällä uiskentelijaan kun näkevät, että homma on hallinnassa. Yhden kanssa juteltiin aiheesta, hänen mielestään vaatteet päällä uiminen on siistiä. Moni ei myöskään sano mitään, eivät välitä. Muutama kenen kanssa olen jutellut on sanonut, että pitää kokeilla, mutta en ole ainakaan samaan aikaan sattunut rannalle, jos ovat olleet vaatteet päällä uimassa. Olisi kyllä hauska nähdä joku muukin vaatteet päällä meressä.

      • uimariuimari

        Joo, niin se varmaan on. Minä uin oman suvun mökkirannalla, niin ei sinne muita uimareita tule mutta sukulaisia saattaa tulla. Eilen oli taas pari veneilijää liiikkeellä, mutta ei ollu pokkaa uida sillä hetkellä kun ne meni muutaman kerran läheltä ohi. Luultavasti kyllä näkivät kun kahlasin rantaan verkkaripuku päällä. Olis kyllä mukava uida jollakin porukalla vaatteet päällä, harmi vaan täälä tiukkojen sääntöjen luvatussa maassa ei uimahallissakaan voi uida vaatteet päällä, vaikka en ymmärrä kuinka se voi heikentää hygieeniaa jos puhtaat vaatteet päällä ui ja ottaa kunnon suihkun ennen uintia. Monet ns. normaalit uimarit luultavasti kuseksii altaaseen uidessaan, siitä niitä pöpöjä tulee jos jostakin.


      • wetfinn

        Juu, pitää mennä kauemmas että on mahdollista uida hallissa vaatteet päällä. Sandvikenissa Ruotsissa onnistuu kun ilmoittaa tulostaan hallin johtajalle ennalta ja Östfoldbadetissa Norjan Askimissa ei tarvitse edes ilmoittaa. Koska liikun ympäri Pohjoismaita pidän puhtaan vaatekerran mukana siltä varalta että jää aikaa mennä talvellakin vaatteet päällä uimaan.


    • wetfinn

      Ei kannata suotta ujostella sitä, että mieluiten ui vaatteet päällä. Olen ajan mittaan kerännyt rohkeutta uida yleisellä rannalla täysissä pukeissa ja todennut, että palaute on pääosin positiivista. Aluksi kyselijöitä oli enemmän, miksi uit vaatteet päällä, putositko mereen, eikö nuo tunnu inhottavalta, onko sulla vaihtovaatteet, millä menet kotiin jne. Olen vastannut niin kuin koen, uin näin koska se on mukavaa, menin tahallani, märät vaatteet tuntuu hyvältä, asun lähellä joten kävelen kotiin ja vaihdan siellä. Nyt lähibiitsillä on osa vakituisista kävijöistä tottunut erilaiseen uimapukuuni, melkein odottavat mitkä vaatteet tänään kastelen. Uimavalvojatkin olivat kesällä positiivisia, yksi ainakin sanoi että vaatteet päällä uinti on hänenkin mielestä siistiä.

      Rohkeasti vaan uimaan niin kuin se parhaalta tuntuu, ei siitä kukaan suutu. Muutama on sanonut, että pitääkin kokeilla uida vaatteet päällä, mutta vielä en ole nähnyt ketään muuta siellä märissä vaatteissa.

      • wetfinn

        Nonnii nyt tuli tuplana kun ensin ei näkynyt mulla. Koittakaa kestää :)


      • uimariuimari

        Joo, ei aikomustakaan lopettaa vaatteet päällä uintia, se vaan tuntuu niin hyvältä, ja märkä verkkaripuku tai vaihtoehtoisesti märät verkkarit huppari näyttää niin hyvältä varsinkin auringonpaisteessa. Siihen on valitettavasti pitkä matka että uskaltaisin yleisellä rannalla uida vaatteet päällä. Muut perheenjäsenet tosin tietää että uin vaatteet päällä mutta se on kaikille aivan OK. Olit vissiin mukana yhdellä pulahdus 2015 videolla, siinä joku juoksi veteen housut ja punainen huppari päällä, Muut oli tylsästi normi uintivarustuksella. Harmi kun tämäkin uintikausi alkaa pikkuhiljaa loppua.


      • wetfinn

        Jep, minä se olin :) Oli hauska tehdä se tuollaisessa tapahtumassa. Joku kysyi jälkikäteen, että unohdinko uikkarit, vastasin että nää on ihan parhaat uikkarit.


    • missäpäin käyt wetfinn?

    • wetfinn

      Kyllä tuntuu taas hyvältä, kun kävin uimassa. Alushousut, t-paita, sukat, punainen huppari, tummansiniset farkut ja punaiset Converset päällä uin meressä jotain 300m ja nautiskelin muuten vaan. Sen jälkeen maleksin laiturilla ja annoin enimmän veden valua pois ennenkuin lähdin kävelemään kotiin päin. Nyt ei millään malttaisi riisua märkien vaatteiden hyväilessä ihoa...

      • uimariuimari

        Minä lopetin uintikauden jo viime viikolla, kun pienehkön järven vesi jäähtyy äkkiää ja töitäkin on niin paljo, että ei oikein ehtisi uimaan. Taas menee valitettavasti piiiitkä aika ennen seuraavaa uintikautta, mutta onneksi on kuvia ja videonpätkiä tältäkin kesältä mitä katsella pitkän talven aikana.
        oletko wetfinn uinu yhtään verkkarit päällä tänäkesänä?


      • wetfinn
        uimariuimari kirjoitti:

        Minä lopetin uintikauden jo viime viikolla, kun pienehkön järven vesi jäähtyy äkkiää ja töitäkin on niin paljo, että ei oikein ehtisi uimaan. Taas menee valitettavasti piiiitkä aika ennen seuraavaa uintikautta, mutta onneksi on kuvia ja videonpätkiä tältäkin kesältä mitä katsella pitkän talven aikana.
        oletko wetfinn uinu yhtään verkkarit päällä tänäkesänä?

        Kävin alkukesällä juoksulenkin lopuksi uimassa verkkarit päällä ja lenkkarit jalassa. Oli sateinen päivä ja pukeuduin sinimustaan Adidaksen verkkapukuun jota en ole tainnut koskaan riisua kuivana, jalassa oli Inov8:n maastojuoksukengät ja alla jotain keinokuituista. Lenkin lopussa olin osittain sateen kastelema joten käväisin uimassa riisumatta mitään. Vesi oli silloin vain noin kymmenasteista joten pitkään en uinut, mutta uinnin jälkeen oli mukava hölkätä läpimärkänä kotiin. Erikoinen materiaali siinä verkkapuvussa kun se tuntuu oikein lämpimältä läpimärkänäkin.


      • uimariuimari
        wetfinn kirjoitti:

        Kävin alkukesällä juoksulenkin lopuksi uimassa verkkarit päällä ja lenkkarit jalassa. Oli sateinen päivä ja pukeuduin sinimustaan Adidaksen verkkapukuun jota en ole tainnut koskaan riisua kuivana, jalassa oli Inov8:n maastojuoksukengät ja alla jotain keinokuituista. Lenkin lopussa olin osittain sateen kastelema joten käväisin uimassa riisumatta mitään. Vesi oli silloin vain noin kymmenasteista joten pitkään en uinut, mutta uinnin jälkeen oli mukava hölkätä läpimärkänä kotiin. Erikoinen materiaali siinä verkkapuvussa kun se tuntuu oikein lämpimältä läpimärkänäkin.

        Kuulostaa hyvältä. Verkkarit ei kovin herkästi tunnu kylmältä märkänäkään. Olis mukava nähdä tuokin verkkaripuku märkänä, koska märkien verkkarien kuvia tai videoita ei voi koskaan olla liikaa ja verkkarit on oma suosikkivaate ihan kuivanakin. Youtubesta löytyy onneksi jonkin verran videoita märistä verkkareista esim. käyttäjältä https://www.youtube.com/user/adiwet löytyy suosikeista paljon videoita ko. aiheesta.


    • kiinnostaaaa

      Onko kaikilta vaateuintikausi 2015 loppunut jo?

      • Kylmääoli

        Tänä kesänä ei kärsinyt uida vaikka olisi ollut koko vaatekaappi päällä.


      • uimariuimari
        Kylmääoli kirjoitti:

        Tänä kesänä ei kärsinyt uida vaikka olisi ollut koko vaatekaappi päällä.

        Kyllä elokuulla oli yllättävän lämmin vesi, sai käytyä monta kertaa vaatteet päällä uimas.


      • wetfinn

        Ei vielä, ostin Stadumista kohtuuhintaisen kuoriasun jonka aion ottaa käyttöön uimalla se päällä meressä. Alle merinovillaa niin on mukava olla märissä vaatteissa. Lenkkarit jalkaan ja merinovillaiset sukat, kävelee lenkin että saa lämmön päälle, sitten uimaan ja uinnin jälkeen voi vielä jatkaa lenkkiä.


    • Upeeta lukea että uitte vaatteet päällä, kiihottava ajatus. Oletteko kokeilleet villapaidan kanssa? En ole yleisellä rannalla, mutta se vasta on höpöö kun villis löystyy ja kelluu ja ylös noustessa valuu ja pitenee! Kokeilkaa - ois kiva tulla katsomaan. - Ohut t-paita naisten päällä on tietysti huippu juttu, uimaan vaan.

    • eilen kävin vesijärvessä baari-illan jälkeen kaverin kanssa vaatteet päällä ja runkkailuksihan se meni,..

      • Moi g_p!!
        Oliko vesi kylmää?Vieläkö kehtais men
        vaateuinnilleOotko Hesasta??

        Terv.teme0576 (Helsingistä)!


    • Bikerman71

      Kesällä tuli käytyä pariinkin otteeseen motonahkat päällä uimassa. Hanx:n musta nahkatakki, pitkävartiset nahkahanskat, mustat nyörinahkahousut ja mustat varsikengät jalassa. Alla merinovillainen alusasu, kädessä nahkahanskojen alla mustat villasormikkaat ja kaulassa nahkainen kauluri. Ekalla kerralla pääsi ajon aikana pissat nahkahousuihin, pariinkin otteeseen, ja sitten järveen peseytymään.

    • Jape7

      Eihän vaateuintikausi vielä ole päättynyt. Järvet ovat vähän viileitä, mutta meri on saaristossa vielä 17C. Ja täällä pääkaupunkiseudullakin vielä 15C. Kivaahan tuo vielä on...

    • wetfinn

      Merinovillakerrasto-kuoriasu-kombo oli hyvinkin toimiva, jalassa oli gore-lenkkarit ja villasukat, käsissä merinovillasormikkaat ja päässä fleecepipo. 13-asteinen vesi ei tuntunut pahalle ja uiminenkin oli aika helppoa kunhan kengät olivat kastuneet kunnolla. Ylös noustua oli oikein miellyttävä olo, niin miellyttävä että piti kävellä vähän pidempi reitti kotiin. Pitää kokeilla vielä kun vesi jäähtyy lisää.

    • Vieläkö voi vaatteet päällä uintia harrastaa??

      • wetfinn

        Pue villaa alimmaiseksi niin kyllä se vielä onnistuu.


      • Kiitos neuvosta!!!Ja mukavaa syksyä Sinulle!!


      • wetfinn

        Tilasin ullmaxin merinovillakerraston ja uitin sen heti tuoreeltaan, tuntui erittäin pätevältä uima-alusasulta ja piti ryhtinsä erinomaisesti. Siihen päälle fleeceasu ja talvityövaatteet, talviturvamaiharit villasukilla jalkaan ja avantouimapuku on valmis! Pahus vieköön, pitäisikö sitä illalla käydä kastelemassa tuo setti...


    • wetfinn

      Østfoldbadet testattu! Sattui sopivasti että oli näkyvissä vapaa ilta Askimissa ja konepestyt uintivaatteet mukana, joten kysyin sähköpostilla varmistuksen sille, että saan uida niissä vaatteissa mitkä olen sitä varten ottanut mukaan. Sain vastauksen, että kaikki käy, kengätkin, kunhan ovat puhtaita.
      Tuumasta toimeen, vaatekassi, pyyhe ja shampoo mukaan ja kohti uimahallia. Aikuisten lippu maksaa NOK145, eli onhan sillä hintaa mutta näitä tilaisuuksia ei tule yhtenään. Pukuhuoneessa riisuuduin, kävin peseytymässä, kuivasin itseni ja pukeuduin uima-asuuni. Alushousut, t-paita, farkut, sukat, converset ja huppari. Kaapin avain taskuun ja pesuhuoneeseen suihkuun. Suihkun jälkeen katselin ympärilleni ja päätin aloittaa ponnahduslaudalta. Hyppäsin veteen jolloin viimeinenkin mahdollisesti kuiva paikka kastui. Altaasta noustessani uimavalvoja tuli kysymään olenko sopinut vaatteissa uinnista, sanoin että olen ja sekä vaatteet että kengät ovat puhtaita. Homma ok, ei muuta kuin nauttimaan. Hypin muutaman kerran, uin vähän matkaa, kävin virtausaltaassa ja kiipeilyseinällä. Aallokkokone käy muutaman minuutin puolen tunnin välein, siitäkin nautin useamman kerran. Tulin hypänneeksi myös 5m hyppytornista vai olisiko ollut korkeampi, yhtä pikkusälliä neuvoin katsomaan suoraan eteenpäin niin ei jännitä niin paljon hypätä. Onnistuihan se ja poika kiitti jälkikäteen.
      Lähes kaksi tuntia tuli pulikoitua ja nautittua märistä vaatteista, vähän aikaa valuttelin vesiä asustani ennenkuin lähdin vaihtamaan kuivaa päälle ja kohti majapaikkaa.
      Todella kiva ilta, toivottavasti joskus osuu toistekin kohdalle.

      • uimariuimari

        Kyllä tuollaisia uimahalleja pitäis löytyä kotimaastakin, mutta turha toivo. Jos olisin rikas niin rakennuttaisin oman miniuimahallin ja uisin sielä joka päivä verkkaripuku tai verkkarit huppari päällä. Laskin "huvikseni" että siitä on pari kuukautta kun viimeksi tarkeni uida vaatteet päällä ja "enää" vähintään 7.5kk että tarkenee taas uida! Kyllä on lottovoitto syntyä suomeen....


    • uimariuimari

      Onko kenlläkään uusia vaatteet päällä uintikokemuksia? Minä käyn välillä verkkaripuku päällä suihkussa, mutta ei se uintia korvaa vaikka mukavalta tuntuukin. On tämäkin outo fetissi, muuten oon kyllä ihan normaali tyyppi.

      • wetfinn

        Kävin äsken meressä kastautumassa. Piti kokeilla miltä se taas tuntuikaan...merinovillakerrasto, fleecekerrasto, merinovillasukat, villasukat, toppa-avohaalari ja toppatakki (työasu), talvimaiharit, talvihanskat ja pipo päällä. Onhan se aika villi tunne, mutta hauskaa! Jälkikäteen on kamala määrä vaatteita kuivattavana, mutta eipä se lopulta iso vaiva sekään ole.

        Hallissa käydessäni toivoivat enemmänkin keinokuituvaatetusta, joten nyt on netistä tilatut vesiurheilukengät saapuneet, näyttävät ihan tavallisilta tennareilta mutta ovat sellaista materiaalia että kestävät kastua ja kuivuvat nopeasti. Keinokuituinen huppari on tulossa, paitoja, alushousuja ja sukkia on ennestään. Farkuista en välttämättä silti tingi...


      • uimariuimari
        wetfinn kirjoitti:

        Kävin äsken meressä kastautumassa. Piti kokeilla miltä se taas tuntuikaan...merinovillakerrasto, fleecekerrasto, merinovillasukat, villasukat, toppa-avohaalari ja toppatakki (työasu), talvimaiharit, talvihanskat ja pipo päällä. Onhan se aika villi tunne, mutta hauskaa! Jälkikäteen on kamala määrä vaatteita kuivattavana, mutta eipä se lopulta iso vaiva sekään ole.

        Hallissa käydessäni toivoivat enemmänkin keinokuituvaatetusta, joten nyt on netistä tilatut vesiurheilukengät saapuneet, näyttävät ihan tavallisilta tennareilta mutta ovat sellaista materiaalia että kestävät kastua ja kuivuvat nopeasti. Keinokuituinen huppari on tulossa, paitoja, alushousuja ja sukkia on ennestään. Farkuista en välttämättä silti tingi...

        Joo vaatteiden kuivatus onkin näiden vesileikkien tympein homma, jos ei heitä suoraa pesukoneeseen. Tosin kesällä on helppo uinnin jälkeen kuivattaa pihalla esim. huppari joka kestää pirun pitkään kuivua. Verkkarit kuivuu näppärästi talvellakin kun on lämmin pesuhuone, nyt viimeksi suihkussa käyttämäni verkkaripuku oli muutamassa tunnissa kuiva kun väänsi enimmät vedet ensin pois.
        Kyseessä oli juuri tällainen adidaksen puku:
        http://www.teamausstatter.de/WebRoot/Store6/Shops/61651481/4DA3/1516/025E/E552/D6A8/C0A8/28BB/7350/V38039.jpg


    • wetfinn

      Östfoldbadet ilmoitti, ettei käyttämäni kaltainen vaatetus ole ihan sitä mitä toivovat, käytännössä sanoivat ei jatkokäynneille. Harmi juttu, mutta hauskaa oli.

    • H2OtaPöksyissä

      Jep, on täällä vielä ainakin yksi, joka ei ole tähän ketjuun vastannut.

      Tykkään mennä vaatteet päällä veteen mökillä omassa rauhassa keskellä kesää, jos on kunnolla lämmintä. Minulla on sama juttu, kuin tulla aiemmin kerrottiin, eli (toisinaan) lähtee seisomaan (mistä sitten johtunekaan) ja siksi mieluimmin omassa rauhassa. Silloin, jos tuntuu, niin voi sitten runkkaillakin, ihan kuten tuolla aiemmin kerrottiin. Märkiin housuihin on tullut kerran jos toisenkin vuosien kuluessa.

      Suosin nopeasti kuivavaa vaatetta, eli käytännössä verkkarihousut ja t-paita (ja alkkarit tietty). Sloggi For Men on minulla suosikkialkkarit tähän hommaan. Olen kokeillut useita malleja. Näissä kangas tuntuu tarttuvan mukavasti nahkaan märkänä.

      Poikkean otsikosta kertoakseni vielä sen verran, että olen nyt talven aikana löytänyt kuntopyörän uudelleen. Parhaimmillaan hikoan kuin pieni eläin ja alushousut ovat hiestä kauttaaltaan märät. Kun poljen kotioloissa ilman paitaa, niin paita ei ime hikeä, vaan kaikki valuu mahaa ja selkää myöten alas - arvelen. Siksi myös verkkarit ovat joskus takaa märät kuin olisi lätäkössä istunut ja edestäkin munia myöten märkänä. Näistä asetelmista kun hyppää suihkuun, niin mukavaa on. Jos tuommoisen hikimäärän jättäisi vaatteisiin, niin haju olisi varmaan melkoinen. Kun kamppeiden pesu on joka tapauksessa seurauksena, niin sama kai se on olla itse treenikamppeet päällä huuhtelun/pesun ajan - välillä levitän pasuainettakin ja joskus tietty oikea pesu sitten pyykkikoneessa. Hölmöintä tässä on tietysti se, että minulle palkinto ei ole kuntoilun tuoma hyvä ja virkeä olo, vaan lupa kastella verkkarit ...

      • uimariuimari

        Mukavaa että on muitakin märistä verkkareista tykkääviä. Sen neuvon voisin antaa että korvaa se t-paita verkkaritakilla, kuivuu paljon nopeampaa kun t-paita ja on mukava uidessa.


      • H2OtaPöksyissä

        Takki on myös ollut joskus harvoin mukana (ja paita siitä huolimatta), Vedestä pois tultua takista valuu vettä pitkään ja se on sillä tavalla "kiva".


      • uimariuimari

        Minä laitan "uimapuvun" eli verkkaripuvun tai verkkarit hupparin jo kotona päälle ja sitten autolla pari kilometriä järvelle ja uimaan. Uimisen ja kellunnan ym. jälkeen sitten kuivat vaatteet ja takaisin. Jäi viimekesän superlyhyellä uimakaudella kokeilematta täydessä vaatetuksessa uinti eli "uimapuvun" alle alusvaatteet ja sukat kengät.


      • H2OtaPöksyissä

        Olihan se tosi lyhyt uintikausi - kävin uimassa elokuussa vain muutamana päivänä.

        Jos aurinkoisena päivänä vähänkin utulee, niin ohuen T-paidan saa aika äkkiä kuivaksi - paksut ovat tietty sitkeämpiä. Joskus on ollut tilaisuus mennä mökille suoraan töistäkin. Jos tontilla ei ole muuta sukua paikalla, eikä perhettä mukana, niin olen käynyt uimassa niissä vaatteissa kun on päällä ollut. Toki tilanne ei ole täysin yllätyksellinen, kun aamulla on kuitenkin tiennyt mökille pääsevänsä ja siksi töihin päälle laitettavat vaatteet vähän siinä valikoituvat. Alushousut on minulle "must" - eli aina mukana. Lisäksi muuta vaatetta fiiliksen ja tilanteen mukaan - useimmiten kolmen kappaleen minimisetti, eli lisäksi housut ja paita, jotka riittävät minulle fiilikeen pääsyyn. Housut on useimmiten ne verkkarit, kuten jo oli puhetta. Minulla on ohuemmat ja vähän paksummat verkkarihousut. Molemmille on mökkirannan vesi kyllä tullut tutuksi,


      • uimariuimari

        Minä käytän oikeastaan vain adidaksen tai umbron http://sporttori.fi/image/cache/data/Umbro/Ross_251200_060_copy_1-700x700.jpg verkkareita, umbrot on paljon paksumpaa kangasta mutta kuivuu silti nopeasti. Adidaksen verkkaripuvut on selvästi ohuempaa kangasta. Kummankin merkin kankaat kiiltää yhtä hienosti kuivana ja märkänä ja tuntuu mukavalta päällä. Itellä on minimivarustus tosiaan verkkaripuku tai verkkarit ja huppari. Huppari vasta onkin sitkeä kuivattava jos ei uinnin jälkeen laita pesukoneeseen. Monia eri mallisia adidaksen verkkareita on tullu uitettua vuosien mittaan. Kesäisin on paljon enemmän työkiireitä mitä talvella mutta aina pitää löytää aikaa uinnille jos vaan vesi on siedettävän lämmintä.


      • H2OtaPöksyissä

        Kiitos Umbro-vinkistä. Ohuet verkkarit ovat Karhut, jotka ostin automarketin kesätarjouksesta muistaakseni vajaalla kympillä. Ne ovat ajaneet asiansa esimerkiksi nyt talvella aiemmin puheena olleessa kuntopyörätreenissä - kävivät mm. tänä aamuna taas kerran suihkussa. Paksummat on Adidakset ja ovat ties miten vanhat. Luja tavara, eikä kulu, paitsi nyt on vyötärönarun kanava paikoin reikiintynyt ja kunhan naru lopulta rupeaa tulemaan ulos, niin peli on selvä ja nuo on sitten pakko uusia. Sitten voisi vaikka tuota Umbroa kokeilla.


      • uimariuimari
        H2OtaPöksyissä kirjoitti:

        Kiitos Umbro-vinkistä. Ohuet verkkarit ovat Karhut, jotka ostin automarketin kesätarjouksesta muistaakseni vajaalla kympillä. Ne ovat ajaneet asiansa esimerkiksi nyt talvella aiemmin puheena olleessa kuntopyörätreenissä - kävivät mm. tänä aamuna taas kerran suihkussa. Paksummat on Adidakset ja ovat ties miten vanhat. Luja tavara, eikä kulu, paitsi nyt on vyötärönarun kanava paikoin reikiintynyt ja kunhan naru lopulta rupeaa tulemaan ulos, niin peli on selvä ja nuo on sitten pakko uusia. Sitten voisi vaikka tuota Umbroa kokeilla.

        Noita umbron ross mallin verkkareita ei valitettavasti valttämättä enää saa juuri mistään, tosin näytti tuolla sporttori.fi verkkokaupassa olevan S M ja L kokoa, voi jostain poistomyynnistä myös löytää. Itellä juuri tämän mallin verkkareita monet, osa vielä käyttämättömiä. On hyvät verkkarit uintiin ja ihan normaaliin käyttöön, tosi kestävät ja mukavat jalassa. Nämä verkkarit muuten näyttää jostain syystä käytössä paljon hienommilta kun noissa esittelykuvissa. Verkkaripuvut onkin sitten lähes kaikki adidaksen ja kaikki on 2000-luvulta. Tuntuu taas uintikausi kaukaiselta kun mittari näyttää -20 ja järvet paksussa jäässä.


      • uimariuimari

        Onko kenelläkään mitään uutta kerrottavaa vaateuintirintamalta?


      • Anonyymi

        En malta, ostan itselle lisää jos vaikka torista löytyy joskus sopivat.


    • wetfinn

      Eilisiltana satoi oikein reilusti vettä ja tuulikin jonkin verran, juuri sopiva keli lähteä vähän ulkoilemaan. Alle merinovillakerrasto ja -sukat, päälle verkkarit, sitten villasukat, siniset olkainsadehousut, punainen sadetakki, punaiset kumisaappaat, pipo, sininen sydvesti, merinovillasormikkaat ja siniset kurarukkaset. Kävelin lätäköissä loiskutellen rannalle, missä oli ihan rannan puolella iso, tasainen, veden peittämä jääalue. Oli hauska luistella siinä kun vesi roiskui. Sitten menin vesirajaan katselemaan, jää rannassa oli aivan heikkoa, petti kun siihen laski jalkansa. Löysin paksumman kohdan, siihen oli ajettu lunta ja se oli jäätynyt, se kesti nousta päälle hetkeksi, sitten se vajosi. Vettä oli sen verran että jäälautan päällä seistessä vettä oli vain nilkkaan asti. Tasapainoilin ulommas, ihan lautan päähän asti, päädyssä oli kohta joka ei antanutkaan periksi.

      Palasin takaisin kohti rantaa, kun lautta katkesi ja liukastuin sen päältä, siinä kohtaa olikin jo sen verran vettä, että Hai-saappaisiin lirahti vettä. Jatkoin kikkailua, liukastuin uudestaan ja sain lisää vettä kumisaappaisiini. Kiipesin uudestaan lautan päälle, sitten luiskahdin toiselle puolelle lauttaa, siinä kohtaa oli myös pohja jäässä joten luisuin pienen matkaa ja tasapaino horjui, otin käsillä vastaan jolloin kurarukkasiinkin pääsi vettä. Nousin vielä jäälautan päälle, hetken pysyin siinä mutta sitten luistin toiselle puolelle niin, että jouduin kyykistymään samalla kun otin käsillä vastaan, olin hetken yli polven syvyisessä vedessä kyykyssä. En kuitenkaan kastunut kovin paljon lisää, sillä kuravaatteet suojasivat minua.

      Kävelin laiturille ja mietin pitäisikö ihan kastautua. Totesin etten mitään perusteellista viitsi, mutta käyn nopeasti hartioita myöten vedessä, katson paljonko sadeasun sisään ehtii tulla vettä. Jonkin verran sitä tulikin mutta suurelta osin pysyin kuivana.

      Kävelin kotiin ja laitoin suihkun päälle, suihkun alla riisuuduin ja samalla kastuin vähän lisää. Oli ihan hauska käydä ulkoilemassa, kesällä täytyy jälleen koittaa ehtiä uida sadevaatteet päällä ja kumisaappaat jalassa sillain rauhassa.

      Huomenna pitää mennä tekemään yksi harjoitus altaalla, varaan kuivapuvun alle nuo samat verkkarit ja katsotaan jos siinä päätyisi altaaseen myös ilman sitä kuivapukua...

      • wetfinn

        Tänään pääsin kouluttamaan pelastautumista ihan altaalla. Tarkoitus oli käyttää pelastuspukuja ja koulutettaville oli ohjeistettu että uikkarit ja pyyhe mukaan. Puku on kuitenkin mukavampi jos välissä on joku ohut vaatekerta, joten laitoin verkkarit sinne alle, sukat jalkaan. Vaikka puku sattuisi vuotamaan, se ei haittaisi mitään. Koulutus meni tosi mukavasti ja pelastuspukukin sattui olemaan aivan tiivis, olin sukkia myöten kuiva kun riisuin puvun. Puvut menevät vasta keväällä huoltoon tarvittaessa.

        Pukua riisuessani laitoin jalkaan "vesilenkkarit", vetisiin olosuhteisiin tarkoitetut ihan normaalin näköiset lenkkarit joissa on tyhjennysaukot pohjassa ja muutenkin materiaalit on toistuvaan kastumiseen sopivat.

        Kehuin siinä, että pysyinkin ihan kuivana vaikkei olisi haitannutkaan kastua. Yksi kaveri totesi, ettei kuivana pysyminen niin varmaa ole, ja sitten mentiin :D Oli kyllä todella mukava uida lämpimässä altaassa vaatteet päällä ja kengät jalassa, kunpa pääsisi useammin...


      • uimariuimari
        wetfinn kirjoitti:

        Tänään pääsin kouluttamaan pelastautumista ihan altaalla. Tarkoitus oli käyttää pelastuspukuja ja koulutettaville oli ohjeistettu että uikkarit ja pyyhe mukaan. Puku on kuitenkin mukavampi jos välissä on joku ohut vaatekerta, joten laitoin verkkarit sinne alle, sukat jalkaan. Vaikka puku sattuisi vuotamaan, se ei haittaisi mitään. Koulutus meni tosi mukavasti ja pelastuspukukin sattui olemaan aivan tiivis, olin sukkia myöten kuiva kun riisuin puvun. Puvut menevät vasta keväällä huoltoon tarvittaessa.

        Pukua riisuessani laitoin jalkaan "vesilenkkarit", vetisiin olosuhteisiin tarkoitetut ihan normaalin näköiset lenkkarit joissa on tyhjennysaukot pohjassa ja muutenkin materiaalit on toistuvaan kastumiseen sopivat.

        Kehuin siinä, että pysyinkin ihan kuivana vaikkei olisi haitannutkaan kastua. Yksi kaveri totesi, ettei kuivana pysyminen niin varmaa ole, ja sitten mentiin :D Oli kyllä todella mukava uida lämpimässä altaassa vaatteet päällä ja kengät jalassa, kunpa pääsisi useammin...

        Kateeksi käy, no hyvä että edes joku pääsee altaaseen verkkarit päällä.
        Hemmetti kun olisin rikas niin perustaisin vaateuimareille oman uimahallin.


      • wetfinn

        Olisi sulla ainakin yksi asiakas, ahkera sellainen :D Tulisin aamulla mukanani iso kassillinen kuivia vaatteita ja lähtisin illalla mukanani iso kassillinen märkiä vaatteita :D


      • uimariuimari
        wetfinn kirjoitti:

        Olisi sulla ainakin yksi asiakas, ahkera sellainen :D Tulisin aamulla mukanani iso kassillinen kuivia vaatteita ja lähtisin illalla mukanani iso kassillinen märkiä vaatteita :D

        Jep. =) Minä itte olisin kans oman hallini kanta-asiakas. Noh täytyy toivoa että tulis kunnon kesä että pystyisi uimaan mahdollisimman paljon ja uimavarustuksena tottakai verkkaripuku tai verkkarit huppari.


    • uimariuimari

      Tuli mieleen että mahtaisiko kukaan vaateuimari muistaa yhtä ohjelmaa mikä tuli joskus aivan 90-luvun alussa. Olin sillion n.6 vuotias ja muistan silloin jo märkien vaatteiden kiinnostaneen.

      Elikkäs se oli joku lauantai-illan(?) kotimainen viihdeohjelma jossa aina välillä joku pudotettiin vaatteet päällä vesialtaaseen pallonheitolla ta jollain muulla systeemillä (en muista). Välillä sitten taisi olla jonkun live esiintyjän musiikkia.

      Muistikuvat on aika hatarat mutta jos joku noilla vinkeillä muistaisi niin olis mukava kuulla mikä ohjelma se oli ja jos vaikka löytyisi videoklippiä ko. ohjelmasta. Sen muistan hyvin kuinka odotin sitä veteen pudottamista, joku siinä tosin riisui alushousuille ensin ja siltä samalta tyypiltä tipahti silmälasit päästä sinne altaaseen pudotessa.

      • uimariuimari

        Nostellanpas vähän tätä kysymystä jos joku huomaisi ja osaisi antaa vastausken tähän...


    • H20_H2O

      Ajattelin, että kyseessä olisi voinut olla jokin Speden juttu, mutta googlaus ei tuottanut tulosta. Olen ollut pieni aiemmin, ja silloin Spede Show:ssa oli muistaakseni allas. Muistelen, että altaan yli ajettiin ainakin potkulaudalla lautaa pitkin ja lautaa kavennettiin kunnes siinä ei enää ajaja pysynyt. Arvelen, että ajajana olisi ollut ainakin Simo Salminen.

      Tuo 90-luvun juttu on mennyt minulta kokonaan ohi. Mutta jos on ollut niin, että siinä ei ole ollut naisia mukana, niin silloin en ole ollut kiinnostunut ollenkaan.

      • uimariuimari

        Saattaa olla että oli tuo spede show. En muista kunnolla mistä, millä tai miten altaasen päädyttiin. Joku muistikuva on että yksi altaassa käyneistä olisi ollut napakympin "kaitsu" mutta voi olla aivan väärä muistikuva.


    • Wetfinn

      Kelit alkavat näyttää keväiseltä ja mieli alkaa tehdä uimaan. Alkaa olla melkeinpä vieroitusoireita, vaikka ei suihkussa käynti kummoiselta tunnu, olen viime aikoina jo kolmesti käynyt vaatteet päällä suihkussa. Mukavasti siinä kastuu, mutta se vain ei ole sama asia kuin pulahdus mereen... Yhdet uudet Leviksen 501STF-farkut odottaa käyttöönottoa, päätin satsata sen verran että tilasin netin kautta (eivät ole edes kovin kalliit) sellaiset joista tulee mun ykkös-uimafarkut. Raakafarkuista tulee uimalla ja antamalla niiden kuivua päälle todella mukavat, mitä useammin ui, sen mukavammat.

      • uimariuimari

        Jep kova halu olisi jo uimaan mutta ei voi mitään kun tänne jääkylmään maahan on syntynyt. Suihkulla yritän kans korvata uintia mutta eihän se tosiaan sama asia ole vaikka märät verkkarit kiiltää hienosti kevätauringon paistaessa ikkunasta. Mutta se verkkaripuku (tai verkkarit huppari) päällä uiskentelu ja kellunta on niin rentouttavaa kiireisen kesän keskellä. Se on muuten villi homma kuinka kelluessa märkä huppu päässä äänet kulostaa jotenkin paljon voimakkaammilta ja erilaisilta.


    • uimariuimari

      Kesä lähestyy, mutta keli vaan kylmenee (koko päivän 2) Ei ole edes jäät lähteny paikallisesta järvestä. =( Muutaman kerran on taas tullut käytyä verkkarit huppari päällä suihkussa, onhan sekin ihan mukavaa ja rentouttavaa mutta uimaan olisi jo kova halu.
      Kyllä muuten esim. tuollainen paksuhko fruit de loom huppari imee hemmetisti vettä, painaa märkänä monta kiloa. Verkkaripuku olisi käytännölisempi suihkuhommiin mutta eipä se haittaa kun märän hupparin (ja verkkarit) heittää pesukoneeseen suihkun jälkeen. Verkkarit kannattaa uinnin tai suihkun jälkeen ennen normaaliin käyttöönottoa pestä pesukoneessa, on muuten tosi sähköiset, aivan imeytyy ihoon kiinni.

      • uimariuimari

        No nyt on järvi sula, vielä kun vesi joskus lämpenee pariinkymppiin niin verkkarit päälle ja molskis!


      • wetfinn

        Juuri tilasin pari uutta hupparia uintikäyttöön, vaikkei varsinaista tarvettakaan ole...Briteistä 16 eurolla, värivalikoima oli aika hyvä. Tilasin myös US of A:sta "vesiriippukeinun", vähän kuin uimapatja jossa on reunan ympäri menevä ponttooni ja keskellä verkko. Suhteellisen vakaa kapine ja siinä pysyy mukavan märkänä.

        Ajattelin siinä 10 asteen yläpuolella mennä villakerrasto kuoriasu-yhdistelmällä koittamaan uimista jo, 15 asteen yläpuolella riittää jo farkut ja hupparikin...


      • uimariuimari

        Mulla ei erikseen uintikäyttöön ole vaatteita, vaan samat vaatteet uintiin ja muuhun käyttöön, toki suosikkivaatteita uintiin on. Se on jotenkin hienon tuntuista käyttää vaatteita jotka päällä on välillä käynyt uimassa ja sitten taas normaalikäytössä, pesukoneen kautta tosin aina. Pitäisi kans hankkia joku uimapatja jolla saisi kellua märissä verkkareissa auringon lämmössä.


      • uimariuimari

        Niin ja meinasi unohtua että SUP-lauta olisi mukava, ei haittasi yhtään vaikka tasapaino pettäisi välillä..


      • wetfinn

        SUP-lauta on muuten erinomaisen vakaa kapistus, siinä täytyy ihan tarkoituksella kikkailla jos haluaa sen nurin tai pudota kyydistä. Sinänsä kyllä ihan hauska laitos, kun kävin kokeilemassa ensimmäistä kertaa mulla oli päällä alushousut, t-paita, sukat, farkut, huppari, converset ja kelluntaliivit, toki sellaiset jotka saa kastua, enkä tosiaankaan tullut rantaan kuivana. Siirtymällä riittävän kauas perään sen saa lopulta painumaan niin että siitä lipeää kyydistä :)


      • wetfinn

        Katso ebaysta hakusanalla float hammock, sellainen sininen soikio missä on verkko keskellä on se minkä tilasin. Siinä pitäisi pysyä mukavasti märkänä, ja se saattaa pysyä pystyssä vaikka kääntää kylkeäkin jotta saa pidettyä vaatteet märkinä paremmin.


      • uimariuimari

        Joo olisihan tuo mukava vesilelu. En oo koskaan ebaysta mitään tilannut, kun luottokorttia ei ole tullu hankittua enkä oo tuohon paypal systeemiin perehtynyt. Jonkun näköinen uimapatja pitää kyllä hankkia. Vesiskootterikin olisi mukava "lelu" mutta mainoksessa näytti olevan hinta 15 000€ eli aivan järkyttävän kallis. Ei voi muuta kun toivoa että tulevana kesänä lämpöä riittäisi toisin kuin viime kesänä. Oma uimavarustus on vain verkkaripuku tai verkkarit huppari ei mitään alla, sillä
        varustuksella saa sen märkien vaatteiden hienon ulkonäön ja tunteen iholla, mutta ei ole niin paljoa riisuttavaa ja kuivattavaa. Pitäisi kyllä kesällä viimeinkin kokeilla mennä kenkiä myöten täydessä vaatetuksessa uimaan.


      • wetfinn

        Paypal on ihan hyvä systeemi, sinne saa laitettua rahaa pankkitililtä jolloin voi ostaa tavaraa esimerkiksi juuri ebaysta.

        Lopulta se ei ole niin iso vaiva kuivattaa täyttäkään vaatetusta, kun ajattelee vastapainoksi sitä, että on pukeutunut kuin minne tahansa menossa ollakseen, mutta sitten meneekin uimaan, ja kaikki mitä päällä on, kastuu läpimäräksi. Riisuminen nyt ei ole kummoinen homma muutenkaan, ellei jotain tositiukkoja farkkuja käytä.


      • uimariuimari

        Joskus tullut haaveiltua, että kun olisi lämmin sää ja sopivasti aikaa niin yhdistäisi lenkkeilyn ja uinnin. Verkkaripuku tai verkkarit huppari ym. varusteet päällä ja tuohon parin kilometrin päähän järvelle kävellen, sitten kunnon uinnit ja samassa vaatetuksessa takaisin.

        Ei se märkien vaatteiden riisuminen muuten hankalaa ole mutta joku t-paita on aika hankala kiskoa päältä pois.


    • Mustat_kontiot

      Itse käyn kesäisin suolla rämpimässä ja yleensä uin suolammessa pienen lenkin. Farkut, t-paita ja jalassa kumisaappaat.

      • wetfinn

        Missä päin touhuat? Olisi hauska saada seuraa suolla rämpimiseen, mulla on suoseikkailuja odottamassa jenkkiläinen BDU-maastopuku ja viidakkomaiharit, jos se ei ole kenttäkelpoinen asu niin ei mikään. KEstävä, kevyt ja mukava märkänäkin, lika ei näy ja on ihan uskottavan näköinenkin, myös märkänä.


      • Mustat_kontiot
        wetfinn kirjoitti:

        Missä päin touhuat? Olisi hauska saada seuraa suolla rämpimiseen, mulla on suoseikkailuja odottamassa jenkkiläinen BDU-maastopuku ja viidakkomaiharit, jos se ei ole kenttäkelpoinen asu niin ei mikään. KEstävä, kevyt ja mukava märkänäkin, lika ei näy ja on ihan uskottavan näköinenkin, myös märkänä.

        Keski-Suomessa nykyään. Mulla on yleensä mustat farkut, mahdolliset vastaantulijat ei huomaa märkiä vaatteita niin helposti. Lähietäisyydellä tietysti saappaista kuuluva ääni paljastaa, välillä saa vähän outoja katseita. Eipä tietysti pitäisi muiden ihmisten ihmettelyistä välittää.


    • Veteenvaatteetpäällä

      Mulla oli lapsena 2-8v välillä tapana juosta vaatteet päällä veteen, ja kastella itseni kokonaan. Mutta äitini ei ymmärtänyt sitä, ja haki mut joka kerta pois, ja otti pojalta kaikki vaatteet pois, ja puki uima housut mulle jalkaan ja päästi mut takasin veteen. Mutta kun olin 8v vanha mun äidiltäni palo proppu, Ja kun juoksin taas vaatteet päällä veteen, ja äitini haki mut pois ja riisui mut alasti, niin se vei mut lähelle pajuvitsa puskaa, ja otti sieltä yhden vitsan ja antoi mulle selkään. Sanoi tämä on vain alkua kotona saat enemmän selkääsi tuhma poika. Ja kun mentiin kotiin otti äitini multa vaatteet pois, ja minä odotin tulevaa piiskausta turhaan. Äitini ei piikannut minua, mutta seuraavalla kerralla kun menen vaatteet päällä veteen saan tupla annoksen piiskaa rannalla sekä myöskin kotona. Sanoi mun äitini mulle silloin. En tiedä onko tosissaan, mutta en viitsi myöskään tarkistaa sitä.

      • uimariuimari

        Jaa-a onkohan tuo totta vai trolli, mutta jos on totta niin en ymmärrä mikä hemmetti siinä on toisille niin kauheaa jos joku haluaa uida vaatteet päällä.


      • Märätvaatteet

        Kuka joutuu pesemään ne vaatteet. ÄITI


      • uimariuimari

        Mutta pitäähän sitä pyykkiä aina muutenkin pestä, oli sitten uitettu vaatteet tai ei.


      • wetfinn

        Ottaen huomioon, että lasten fyysinen kurittaminen on ollut kiellettyä jo yli 30 vuotta oletan sinun olevan yli 38-vuotias. Toivottavasti et enää ole äitisi tossun alla. Aikuisena ei tarvitse aivan kaikkea äidille tilittää, en minäkään ole äidilleni kertonut, että kesäisin uin lähes aina vaatteet päällä.

        Anna mennä jos tuntuu siltä että mieli tekisi, vaatteet kuivuvat kyllä.


    • wetfinn

      Kauden ensimmäinen uinti vaatteet päällä on takana. Kävin "Rivieran" hiekkakuopilla tänään, vesi oli vähintäänkin 15-asteista, pinnasta varmaan liki 20. Päällä alushousut, farkut, sininen t-paita, sininen huppari, sukat ja siniset converset, tuntui mielettömän hyvältä astella veteen ja nähdä vaatteiden kastuvan. Paikalla on hyvin kirkas vesi joten kengät erottuivat vielä silloin kun vettä oli kaulaan asti. Kokeilin ostamaani "lötköpötkötuolia", kellutti juuri sopivasti niin että vettä oli kaulaan asti. Huomenna ajattelin mennä eräälle järvelle ja ottaa sen "vesiriippukeinun" mukaani. Eri vaatetus kuitenkin, ettei tule yksitoikkoista :)

      • uimariuimari

        Pitäis mitata paikallisen järven lämpötila joko pystyisi uimaan. On tosin ollu niin hemmetin kiirettä että ei olisi ehtinyt juurikaan uinnille. Kesän ensimmäinen uinti tuntuu kyllä parhaalta.

        Onko sulla wetfinn mitään galleriaa mihin voisit laittaa uintikuvia ja onko uintireissuilta kuvia? Lähinnä verkkariuinnit kiinnostaa. Löytyy toki itseltäkin vuosien varrelta suurehko määrä uintikuvia mutta en viitti julkaista niitä kuitenkaan, jotenkin tuntuu että haluaa pitää ne yksityisenä asiana.


      • wetfinn

        Ei minulla tällä hetkellä ole käytössä mitään sellaista, eikä siellä verkkareissa uinneista oikein mitään olisikaan, on niin vähän kuvia. Pitäisi kyllä mennä nuo uudet Adidakset uittamaan jossain välissä.


    • usein tulee ryvettyä ensin mudassa tai lehmänpaskassa ym jonka jälkeen ihanaa mennä vaatteet päällä uimaan.

      • wetfinn

        Mutaleikit olis kivoja, tuo lehmänpaska voi olla mulle vähän turhan extremeä. Tarkoitus onkin mennä suolle rypemään joku kerta, sitä varten on parit vanhat farkut, halpis-canvastossut ja vanha huppari.


    • wetfinn

      Tänään lähdin sitten käymään siellä järvellä, siellä oli porukkaa ja joku sanoi että vesi on varmaan vähän yli 10-asteista. Lähdin sitten sinne hiekkakuopalle, missä vesi olikin lämmintä. Mukana oli se vesiriippukeinu, puhalsin sen täyteen ja menin veteen, ajattelin katsoa paljonko jää kuivaa kun siihen asettuu makuulle. Kovin paljon ei jäänyt, mutta hiukan kuitenkin. Oikein mukava siinä oli makoilla, siinä pysyi kivasti pintavedessä, mikä onkin lämpimintä. Uin myös hiukan matkaa, kyllä se tuntuu niin luontevalta uida täysissä pukeissa ettei sitä oikein edes ajattele enää.

      Päällä oli alushousut, uusi keltainen t-paita, sukat, tummahkot siniset farkut ja uusi oranssiin vivahtavan keltainen huppari sekä converset. Erittäin mukava uima-asu.

      • uimariuimari

        Tulee itsekin katseltua niin paljon vaatteet päällä uinti/vesileikki videoita youtubesta että se tuntuu jo täysin luonnolliselta uintitavalta. Minä en ainakaan meinaakkaan uida koskaan muuten kuin vaatteet päällä, se vaan tuntuu niin hyvältä.
        Mutaleikit ei itseä kiinnosta, ei senkään takia kun käytän aina hyväkuntoisia verkkareita uintiin koska ne näyttää märkänä parhaalta, enkä halua että ne menisi mutaleikeissä pillalle, kuset tosin annan tulla verkkareihin juuri ennen uintia ja uinnin aikana koska sekin tuntuu rentouttavalta ja kyllä se sielä vedessä huuhtoutuu housuista pois.
        Tuosta lehmänpaskasta voin sanoa vaikka itsellä ei lehmiä ole, niin kokemuksesta tiedän että jos sitä joutuu vaan käsille niin kädet haisee monta päivää paskalta vaikka millä aineella pesisi.
        Harmi jos ei verkkarikuvia ole, mutta onneksi netistä löytyy kun etsii. Ei muuta kun käy uittamassa adidakset. =)


    • wetfinn

      Olihan hauskaa tänään! Pukeuduin keinokuituisiin alushousuihin, keinokuitu-t-paitaan, työsukkiin, maastopukuun ja viidakkomaihareihin. Kävelin pienen lenkin, jonka loppupuolella on suo, joka on ollut ojitettu. Normaalisti siellä kuljetaan pitkospuita pitkin, mutta minä päätin toisin. Leveät umpeen kasvaneet ojat ovat kasvustosta huolimatta vetisiä ja paikoin upottavia. Aluksi löysin paikkoja missä vajosin noin polven syvyyteen, sitten lähdin etsimään oikein pehmeää ja parhaimmillaan olin vyötäröä myöten suossa. Siitä ei pääse ylös kuin ryömimällä, joten upouuden maastopukuni housut olivat kokonaan märät ja takki etupuolelta, niinikään uudet maiharit saivat kasteen. Turvetta tuli aika läjä vaatteiden ja kenkien mukana. Pitäisi tehdä tuota enemmän, käy nimittäin treenistä kun mönkii ylös suosta. En vain uskalla tehdä sitä ilman kaveria, jos tulee joku tilanne ettei yksin pääsekään ylös. Olisi hauska kokea miltä tuntuu olla kainaloita myöten siellä sotkussa...
      Suossa rämpimisen jälkeen kävelin hiekkakuopalle, missä marssin niine hyvineni veteen ja uin yli 20 minuuttia. Varusteet puhdistuivat ja kastuivat perusteellisesti, mutta mukava niillä oli uida. BDU-maastopuvun materiaali on yllättävän tiivistä, lahkeisiin jäi vedestä noustessa aika paljon vettä, joka sitten valui kenkään ja kengän vedenpoistoreiästä ulos. Oikein hyvä varustus, mutta nuo on alunperin suunniteltu Vietnamin sodan aikana, juuri soisessa maastossa kulkemiseen.

      Mahtaisiko löytyä kaveria seikkailemaan suolle ja veteen? Puhtaana ei tuolla pysy, eikä kuivana, lisäksi vaatteisiin voi tarttua vieno suon tuoksu, paras varustus lienee tuon tyylinen kuin mulla tai esimerkiksi vanhat farkut tai ehkä verkkarit ja pitkähihainen pusero, jalkaan kengät jotka pysyvät varmasti jalassa, esimerkiksi conversen tyyppiset lyhytvartiset nauhakengät. Kumisaappaat ovat varmasti hauskat, mutta voi olla että ne lähtevät jalasta liian helposti. Vaatteet saa huuhdottua hiekkakuopalla, vaihtovaatteet on tietysti otettava mukaan. Vesi on mukavan lämmintä, suo vielä lämpimämpi. Paikka on 15km Turusta.

      Kuka lähtee pariksi tunniksi pitämään hauskaa?

      • uimariuimari

        Harratihan myllylän mika vainaakin suojuoksua kun treenasi hiihtokautta varten. Taisi olla hiihtopuku varustuksena.


      • uimaanVaan

        Ehdottoman hauskan kuuloista touhua. Toivottavasti saat oikeamielistä seuraa mukaan, melkein voisin lähteä itse mutta voisi olla kotiväelle turhan paljon selittämistä miksi isäntä tulee mutaiset ja märät vaatteet repussa kotiin.

        Joskus nuorempana tuli harrasteltua melkolailla samanlaista Vantaan metsikössä. Farkuissa, lenkkareissa ja t-paidassa soiseen metsikköön jossa oli ojia. Vesi oli tummaa, lähes mustaa eikä koskaan tiennyt miten syvää vesi on. Siellä sitten rämmittiin ja märäksi tultiin, lopulta vaihdettiin vaatteet.

        Märkää kesän jatkoa.


    • Märkäpoika

      Oli kavereiden kanssa veto kuka menee vaatteet päällä veteen. Meillä oli vara vaatteet mukana. Ja minä ilmoitin halustani, mutta kuinka paljon maksatte mulle siintä että mä kastun kokonaan. Yksi tyttö lupasi mulle pillua, Ja minua vietiin veteen, juoksin niin pitkälle että pääni jäi veden ylä puolelle. Ja sen jälkeen takasin ja äkkiä kaikki vaatteeni pois ja kuivaus ja lopuksi kuivat vaatteet päälleni. Ja otin tyttöä kädestä oletko sanasi mittainen tyttö, Ja hänestä tuli mun vaimoni myöhemmin.

    • wetfinn

      Vapaapäivä, luvassa lämmintä ja aurinkoista. Aamiainen syöty. Olen juuri pukeutunut, ylläni on uudet tummanvihreät alushousut, uusi musta t-paita, uudet mustat Helly Hansen-sukat, uudet Levi's 501 Shrink to fit-farkut, uusi tummanharmaa Everlast-huppari ja uudehkot tummansiniset Conversen hi-topsit. Erinomainen vaatetus sikäli, että olen lähdössä uimaan.

      • uimariuimari

        Tuntuu järvet lämpenevän vauhdilla, hyvä niin. Itsellä pitää niin kiirettä että ei ehdi ainakaan ennen loppuviikkoa uinnille. Huomasitko muuten että aloitin jo ketjun tämän vuoden uinneille? Jos viittit niin kirjoita uudet uintikokemukset sinne.


      • Anonyymi
        uimariuimari kirjoitti:

        Tuntuu järvet lämpenevän vauhdilla, hyvä niin. Itsellä pitää niin kiirettä että ei ehdi ainakaan ennen loppuviikkoa uinnille. Huomasitko muuten että aloitin jo ketjun tämän vuoden uinneille? Jos viittit niin kirjoita uudet uintikokemukset sinne.

        Oletteko kokeilleet kompressiotrikoita märkänä? On ihan parhaat.


    • Tartsuvetclothesnheels

      Mäki kävin tänä kesänä vaatteet päällä uimassa (naisten vaatteissa): tiukat siniset farkut ,ylipolve nahka saappaat ,korkkarit ,talvitakki ,huppari jne.. On aika kiva ;)

    • Anonyymi

      ONLYNEN käyhän kattoon muutkin s24 uudemmat keskustelut ja kerro siellä lisää uusimpia uimisiasi olet ihana nainen

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe