Miksi Suomi ei kieltänytvenäjää pommittamasta kaup

miksii

unkejamme?
http://yle.fi/uutiset/uutta_tietoa_talvisodasta_suomen_ilmavoimia_kiellettiin_pommittamasta_kaupunkeja_talvisodan_aikana/7949507

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ö-Öö

      Olen minäkin joitakin Joppe Karhusen kirjoja lukenut, hyllyssäkin kai ainakin pari. Mikäpä siinä, keskiverto kirjailija, mutta kun enenpi dokumenttia, kuin fiktiota, erittäin kiinnostavia. Hah, näin korkeanpaikan kammoisena ihmisenä olen aina ollut pikkasen kiinnostunut ilmasodasta, en niinkään lentokoneista, tai jostain hiton lentosimulaattoreista. Lentokone kuitenkin tärkeä keksintö ihmiskunnan historiassa ja just sodissa aikanaan näytellyt erittäin suurta roolia. Ehkä edelleenkin, joskin kybersota on enenpi nykypäivää ja lähitulevaisuuttakin, kuin pommeja pudottelevat potkurilentokoneet.

      öö, se alustuksesta.

      Vastaus aloitukseen: Sodan lait.

      Niitä ei oikein missään ole kirjoitetttuna. Mutta noin perusidea on, kun soditaan, soditaan herrasmiesmäisesti. Eli just, ei tapeta siviilejä, ei tuhota historiallisia muistomerkkejä, eikä yleensäkään tehdä ylimääräistä tuhoa vastustajalle, vain tarpeellinen.

      Asian nyt voi käsittää, ihan miten tahansa. Tosiasia kuitenkin on, aika vähän kirkkoja pommitettu maantasalle, tai sairaaloita. Siis periaatteessa. Sitten on tämä toinen puoli. Yleensäkin sodissa tarkoitus voittaa. En usko mistään löytyvän miltään, tai keneltäkään komentoa siihen, että vihollissotilaat pitää tappaa ja kaikki naiset raiskata. Noh, se kuitenkin vanha sotimisen keino, mitä ei virallisessti kukaan hyväksi. Mutta ideahan selkeä, mitä enenpi vastapuolen ukkeleita kuolee, sen vähemmän siittävät vatapuolen jengiä ja mitä enenpi vastapuolen naaraat tekevät itselle lapsia, sen parempi.

      Ja noista keljumaisista teoista, siviilien tappamisista, kulttuurin tuhoamaisesta, niistähän löytyy esimerkejä, ysingiskaanista hitlerin kautta vaikkapa paljon nyt taptilla olevaan isikseen. Niitä sanotaan barbaareiksi, vaikka toisaalta ne vaan käyvät sotiaan, tosin erilaisilla säännöillä, kuin jotkut muut. Mitä jenkit muuten touhusivat vietnamissa, tai miten kiinassa jne lie sodittu, se myös asia erikseen.

      Että suomella oli sodissaan omanlaisensa lait. Mutta pitää muistaa, ei suomen itänaapurikaan tuhommut jotain tsadia kokonaan. Eikä toisaalta puhuta siitäkään, mitä suomen valloitusarmeija puuhasteli Äänislinnassa.

      Suomi oli silloin nuori valtio, sotaopit olivat suurten maitten peruja, saksa, ruotsi venäjä. ei pidä unohtaa, Mannerheim oli vanha tsaarin upseeri. pelisilmää löytyi, Kyseessä tässä pommitusasiassa oli nimenomaan siitä. Kun me ei aleta sotaa siviilejä vastaan, ei itänaapurikaan ala tuhoamaan suomen kaupunkeja. Ok, oli juu iskuja, paljonkin, pitää muistaa, kostotoimet suome kohtaan olisivat olleet massiiviset.

      Kuka muuten muistaa, itänaapuri tehnyt aikanaan paljon sotaretkiä suomeen, jokin Oulu poltettu useampaankin kertaan, että aika suhteellisia on sotalait.

      Eli mitä aloituksella hait? Olisitko halunnut, että suomi olisi hyökännyt Leningrdiin ja pommittanut sen tuusan nuuskaksi, jotta suomi olisi vallattu ja suomalaisia olisi pidetty nykyisin barbaareina, vaiko mitäkö?

      =DW=

      • alloitt

        ei kun sitä tarkoitin, että Suomi olisi ilmoittanut NL:lle että Suomen kaupunkeja ei sitten saa pommittaa.


      • ö-Öö
        alloitt kirjoitti:

        ei kun sitä tarkoitin, että Suomi olisi ilmoittanut NL:lle että Suomen kaupunkeja ei sitten saa pommittaa.

        Stibido.
        "ilmoittanut"? Ainoa keino ilmoittaa sodassa kenellekään mitään on omat teot. Suomi ei alkanut kostoksi pommittamaan itänaapurin kaupunkeja, vastavuoroisesti itänaapuri sitten ei pommittanut suomen kaupunkeja, vältyttiin kierteeltä, eikä suomi hävinnyt sotaakaan kovin pahasti.

        =DW=


    • kukauskoi

      Pommitusten väitteisiin Neuvostoliitto ilmoitti maailmalle ettei ole pudottanut pommeja, vaan ruokapaketteja.

      • ö-Öö

        Näinhän se menee.

        Venäjä ei ole tällä hetkellä sotimassa Ukrainassa. Ja usa:han on jatkuvasti ollut auttamassa vieraita valtioita hyvää hyvyyttään, tosin unohtaen mainita ölymarkkinat ja poliittiset etupiirit.

        Pitää muistaa sekin, ei luterilaiset miekkoja heilutellen valloittaneet suomea ristiretkiä tekemällä, net tekivät lähetystyötä. Tätä metodia kai läytetty kaikista eniten valloitussodissa.

        =DW=


    • att2

      Suomi on Venäjä myös 2015

    • Perkel

      Isomummu,mummu, ja äitee joutuivat karjalasta evakkoon, ei muuta kun Natoon ja rautaa ja jalkaväki miinoja rajalle jumalauta !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe