Faktabadabra

OlkaapaHyvä

58

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aikakysyä

      Saanen kysyä, oletko itse ollut vaihtarina? Minkä järjestön kautta? Mitä sinulle tapahtui?

      • KiitosKysymästä

        Hei! Kokemukseni on yksi tällä palstalla olevista kauhutarinoista. Yksi niin törkeä, että joku jopa epäili sitä provoksi. Painajaisemme jälkeen oli pakko ottaa selvää näistä järjestöistä ja jakaa löytämääni tietoa tälläkin palstalla.


      • Yksihuijatuista

        Hei, palstallahan on useita vakkarikirjoittajia...


      • TervetuloaKaikille

        Juu meitä on...meihin saa yhteyden kuka haluaa tai tarvitsee vertaistukea yms.


      • Hommathoitoon
        Yksihuijatuista kirjoitti:

        Hei, palstallahan on useita vakkarikirjoittajia...

        Jos yritykset hoitaisivat asiansa paremmin ei näitä kirjoituksia näin paljon olisi. Osa kirjoittaa kerran, osa useampaan kertaan. Itse aloin hakemaan tietoa kun nuorin lapsistamme joutui pulaan syksyllä 2015 eikä Exploriukselta tukea ja sitä palvelua mitä luvattiin tarjottu. CETUSA: n kontaktihenkilö haukkui ja uhkaili kotiinlähettämisellä (mitään syytä siihen ei ollut). Tosi epäammattimaista ja törkeää toimintaa. Aion varoitella muita jatkossakin ja olen mielelläni vakkarikirjoittelija.


    • ArvokastaTietoa

      Kiitos aloittajalle tästä loistavasta linkista!!!!
      Siinäpä sitä faktaa, joka tulee yrittäjienkin vinkkelistä katsottuna puolueettomalta taholta. Arvokasta tietoa ja arvokkaita vinkkejä heille, jotka kenties vielä suunnittelevat vaihto-oppilaaksi lähtöä! Ottakaahan vinkistä vaari, se kannattaa..!

    • NoMercyy
    • FaktaaNimillä
      • Hirveitäkokemuksia

        Ihan hirveitä kokemuksia!!!!


    • Kuluttajansuojasta
      • ÄlkääLuottakoJärjestöihi

        Joo, lukekaa edellisen artikkelin kommentit! Siellä lisää FAKTAA!


    • SurullistaFaktaa

      Lisää surullista faktaa vaihto-oppilastoiminnasta.. Alaikäinen nuori on alttiina useille erilaisille vaaroille vaihto-oppilaana ollessaan. Sivuilla on lukemattomia esimerkkejä pedofiilin uhreiksi joutuneista nuorista ja siitä, kuinka järjestöt laistavat vastuusta. Varattomat, onnettomat ja likaiset kodit ovat arkipäivää oppilasvaihdossa. Perheitä, joilla ei ole mitään edellytyksiä ottaa vaihto-oppilasta, värvätään erilaisin houkutuksin isäntäperheiksi, koska järjestöt haluavat rahansa - Sen kymppitonnin, jonka nuoren vanhemmat ovat säästäneet lapsensa hyväksi.
      Enemmän pitäisi tuoda julki näitä erilaisia hyväksikäytön muotoja, joita nuoret joutuvat kohtaamaan vaihdossa ollessaan.. Yksi ryhmä ovat nämä vahvat uskonnolliset ryhmittymät, jotka saattavat aiheuttaa todella pitkäaikaisia ja traumaattisia seurauksia nuorille.
      Tässä esimerkkinä tanskalaisen vaihto-oppilastytön kauhukokemus. Isäntäperhe pakotti hänet osallistumaan sairaisiin uskonnollisiin seremonioihinsa ja pelottaviin rituaaleihin. Toinen vastaavassa tilanteessa ollut vaihtari ei kyennyt edes puhumaan asioista jälkeenpäin.
      http://theseoultimes.com/ST/?url=/ST/db/read.php?idx=4737
      Kirjoitus on surullista luettavaa. Tälläkin hetkellä useat nuoret kärsivät vaihdossa ollessaan. Toivottavasti he kotiin selvittyään jaksavat vanhempineen viedä asiat eteenpäin korvausten saamiseksi ja ennenkaikkea tuoda kokemansa julki, jotta tämä mielipuolisuus saadaan loppumaan!!!!
      Hyvää Vappua kaikille, kaikesta huolimatta!!

    • JärjestötVähättelee

      Nuorten vuosikausia jatkunut hyväksikäyttö tässä kuvottavassa vaihtaribisneksessä jatkuu edelleen ja entistä karmeampia uutisia saadaan lukea...
      Miten on vaihtaribisneksen pyörittäjät, Mira, Anu, Harriet, Mikko ja muut... Miksi mikään ei muutu??!! Nämä jatkuvat uutiset, dokumentit, riitaprosessit ym. kertovat, että olette valmiita täysin laskelmoidusti uhraamaan nuorten ihmisten hyvinvoinnin ja terveyden tässä ahneessa bisneksessänne!!
      Eikö teillä todellakaan ole mitään muuta sanottavaa kuin vähättelynne, ettei kukaan jaksa näitä negatiivisia juttuja lukea ja toistuva toteamus, kuinka on hyviäkin kokemuksia...?? "Nimimerkkien takaa huutelulla", olette myös pyrkineet vähättelemään ja mitätöimään vakavien asioiden merkitystä...
      HÄVETKÄÄ !!!!!!!!

    • YhteydetKatkaistaan

      Yksi pahimpia törkeyksiä vaihtaritoiminnassa on vaihtarin yhteydenpidon rajoittaminen omiin vanhempiinsa.
      Järjestöjen edustajat saattavat kieltää kokonaan yhteydenpidon asettamalla tuntuvat sanktiot (sääntörikkomus > erottaminen ohjelmasta > kotiin lähettäminen) Yhteydenpidon estämiseksi aluevalvojat ja manitzerit saattavat myös takavarikoida vaihtarilta läppärin, kännykän ja jopa pankkikortin..!!!
      Laitonta mutta totta!!
      Tässä surullinen videoklippi, jossa vaihtari on skypessä äitinsä kanssa. Hostäiti kuitenkin estää yhteyden, koska ei ymmärtä kieltä, jota vaihtari puhuu äitinsä kanssa... https://m.youtube.com/watch?v=xD-FM9QVfks

      • Varautukaa

        Tuskaa, turvattomuutta, pelkoa ja hätää..!!! Sitä on tämänkin vaihtarin ja hänen vanhempiensa tunteet "elämän parhaimpana vuotena".
        Järjestään kaikki vaihtariyritykset lupaavat turvaverkoston 24/7, oppilaan tukena olevan aluevalvojan ja apua niin kohteesta kuin kotimaastakin. "Olemne apunasi ja tukenasi niin vaihtoon valmistautuessasi, sen aikana kuin sen jälkeenkin" (STS). Näillä lupauksilla ei vaan ole katetta. Varsinkin ogelmien ilmetessä alkaa järjestön edustajien piileskely. Puheluihin eikä viesteihin vastata kuin ympäripyöreitä rutiinivastauksia "selvitämne asiaa" tms. Vastauksia ei tule eikä ongelmatilanteita edes pyritä ratkaisemaan. Todennäköisemmin taustalla valmistellaan vaihtarin kotiin lähettäminen, joka on se järjestön ratkaisu.
        Tilanne on painajaismainen niin oman onnensa nojassa olevalle vaihtarille kuin hänen vanhemmilleen, jotka järjestö pitää tarkoituksellisesti etäällä ja mahdollisimman tietämättöminä vaihdossa ilmenevistä ongelmista.
        Kysymys vaihtarijärjestöille: MIKSI kiellätte nuorelta yhteydenpidon omaan perheeseensä, jopa omaan äitiinsä..??? Selittelynne koti-ikävästä on pelkkää valetta, minkä itsekin tiedätte!!! Totuushan on, ettette halua vanhempien ryhtyvän esittämään teille mitään vaateita sopimukseen vedoten. On helpompi sulkea nuoren vaihtarin suu ja kohdella häntä mielivaltaisesti. Ala-arvoista ja sairasta touhua!!!!!


      • Elllaa

        Miks hostmaman olis pitäny ymmärtää ja saada tietää mitä vaihtari puhuu äitinsä kanssa? Tais olla ongelmia joista ei halunnu vanhempien tietävän. Tosi törkeesti katkas yhteyden.


    • VaihtarinElämää

      "Elämän paras vuosi" saattaa hyvinkin alkaa näin: http://www.sfweekly.com/thesnitch/2009/06/02/welcome-to-america-please-ignore-the-dog-shit-sf-based-foreign-exchange-student-organization-ensnared-in-housing-scandal
      Vaihtaria kuljetetaan talosta taloon ja kysellään, josko joku haluaisi alkaa hostaamaan, ruokana päivittäin vain sardiineja, asuintalo asuttavaksi kelpaamaton jne. Kirjoituksessa on nostettu esiin myös Ayusan (mm. Exploriuksen yhteistyökumppani) toistuvat pedofiiliskandaalit, joista on kirjoitettu ja linkitetty useita juttuja tälläkin foorumilla.

    • SaksalDokkari

      Vastaavia dokumentteja kuin YLE:n MOT "Vaihto-oppilas heitteillä" pyörii nykyisin vähän joka maassa. Samat asiat toistuvat, mistä tälläkin foorumilla varoitetaan: Vaihtarijärjestöjen katteettomat lupaukset ja esitteiden luomat valheelliset mielikuvat, järjestöjen pitkäikaiseen kokemukseen vetoaminen, hostperheiden siivottomuus ja asuinkelvottomat olosuhteet, yhteydenpidon kontrolloiminen ja rajoittaminen, sukupuolinen ahdistelu jne.
      Tämä saksalainenkin dokkari kertaa samoja asioita ja esittelee Annan tapauksen (INTO) sekä Oliverin (EF). Likaista hökkeliä ja ahdistelua..
      https://www.youtube.com/watch?v=aoOQHvvIQhM#t=426

    • HirvittävääBisnestä

      Tässä surullinen tarina taas yhdestä vaihtarista, jota palloteltiin kolmeen eri perheeseen, joistaa mikään ei ollut asianmukainen. Vaihtari tunnustaa valehtelevansa kokemuksistaan, koska ei halua olla se jolla menee huonosti. Tämä on varmasti erittäin yleistä.
      Vaihtarien vanhemmille neuvoisin uskomaan omaa lastanne. Järjestöt juuri yrittävät rikkoa vanhempien ja nuorten välit. Älkää hyvät vanhemmat uskoko näitä järjestöjen haaskoja. Älkää jättäkö lastanne heidän armoilleen.

      • Shameless

        Olen itsekin huomannut, että kun itse vastaan kyselyihin vaihtarivuodesta totuudenmukaisesti niin saan usein kuulla kertomuksia vastaavista kokemuksista.

        Näitä törkeitä kokemuksia ei välttämättä ymmärrä sellainen, joka ei itse ole joutunut niitä kokemaan tai näkemään läheltä.

        Viimeksi eilen kaukaisempi tuttavani kertoi oman nuorensa kokemuksista heti kun olin maininnut oman nuoreni karmivista, törkeistä kokemuksista. Hänen nuorensa seurasi järkyttyneenä, kun toinen samassa perheessä asuva vaihtari lähetettiin kotiin perusteettomasti. Sen jälkeen tämä toinen vaihtari halusi muuttaa toiseen perheeseen, jossa hänellä olisi seuraa, niin siitähän vasta draamaa seurasi. Ja jossain hornan tuutissa ihan kuusessa asustelivat eikä päässyt mihinkään.


      • Voivoivoi

        Olisko sulla jotain "rakentavaa" sanottavaa tähän kokemukseen, vai haluaisitko siirtää puheen sinun onnistuneeseen vaihtovuoteesi?


    • Blindtrust

      Ohessa pohdittavaa!
      Ei riitä järjestöjen katteettomat lupaukset ja toteamukset, että hyviäkin vaihtokokemuksia on..!!

      "You would not send your child to a house at the end of your street if you knew nothing about the person living there. Yet on the strength of a glossy brochure, the payment in some cases of vast sums of money, and an assumption that someone else has asked the right questions, we send our children thousands of miles across the world to stay with strangers.

      The companies, organisations and individuals that abuse this blind trust cannot be allowed to continue to profit from it and we must all take responsibility for the care and safety of our young people." (Chris Gould)

      • TosiOnn

        Näi on!


    • HyviäkinKokemuksiaOn

      Lisää todellista faktaa vaihto-oppilastoiminnasta sitä kaipaaville:
      http://www.csfes.org/wst_page4.html
      Koska vaihtarijärjestöjen edustajat ovat osoittaneet todellisen luonteensa näilläkin sivuilla, haluaisin kysyä heiltä:
      Mitä luulette, olisiko em. uhreja lohduttanut tieto, että on hyviäkin vaihtokokemuksia ja olisiko se tieto kompensoinut kaikki kärsimykset??

      • HyödyllisiäBlogeja

        Hienoja aitoja kokemuksia tämäkin ketju täynnä!


      • KivaBlogi

        Tässä realistinen jutska.


      • Kwsjxboj

    • MaksetuistaBlogeista

      Jokainen medialukutaitoinen varmasti ymmärtää erottaa ja tiedostaa mitä keinoja nykyisin käytetään, mainonnassa ja markkinoinnissa... Vaihto-oppilasjärjestöt ohjaavat mieluusti hankkimaan "tietoa" omista infoista ja esitteistään sekä lukemaan vaihtarien blogeja. Uskomattoman moni nuori on itse kertonut, kuinka järjestöt ovat heiltä PYYTÄNEET POSITIIVISIA BLOGEJA vaihdossa oloajalta KORVAUSTA VASTAAN!!!! Samoin järjestöt pyytävät heitä kertomaan positiivisesti vaihtokokemuksistaan kouluissa!!
      On selvää, ettei nöyryytetyillä nuorilla, joita on uhkailtu ja joille on jaettu varoituksia, erotettu ohjelmasta, saati käytetty hyväksi tms. ole suuremmin haluja blogeja näistä kärsimyksistään kirjoitella...

    • TotuusTässä
      • FAKTAA

        MOT dokumentti "Vaihto-oppilas heitteillä" nähtävissä youtubella kahdessa osassa. YLE:n sivuilla myös luettavissa ohjelman käsikirjoitus, jossa on käännettynä STS:n silloisen johtajan John Cedergårdhin ja CSFES:n perustajan Danielle Grijalvan haastattelut.
        Surullista faktaa, mutta kannattaa ehdottomasti katsoa!!


      • KiitosDanielle

        Danielle Grijalva, CSFES , tekee arvokasta työtä nuorten hyväksi!


      • SSuosittelen
        KiitosDanielle kirjoitti:

        Danielle Grijalva, CSFES , tekee arvokasta työtä nuorten hyväksi!

        Danielle oli korvaamaton apu ja tuki. Entinen aluevalvoja siis, joka ei voinut hyväksyä järjestöjen tapaa toimia nuorten kanssa.


      • Kwbdijxb
        KiitosDanielle kirjoitti:

        Danielle Grijalva, CSFES , tekee arvokasta työtä nuorten hyväksi!

        http://www.csfes.org/

        Uudet sivut!


    • Mother

      Kuopuksemme haaveili vaihtoon lähdöstä. Luettiin tarkkaan yhdessä tätä palstaa ja amerikkalaisen Grijalvan sivustoja. Poikamme luopui suunnitelmastaan ja päätettiin säästää ja sijoittaa rahat, reilusti yli 10.000€ ASP-tilille ja omaan asuntoon aikanaan. Yhdessä arvioitiin riskit vaihtoon lähtemisessä liian suuriksi ja rahasumman liian suureksi hävittäväksi. Nyt ei tarvitse pelätä ja jännittää tulevaa vaihtoa ja se on huojentavaa. Kunpa järjestöt vielä jättäisivät rauhaan ja uskoisivat, että päätös on tehty.

      • HelvetistäHitaastiToipuv

        Hyvä päätös! Eli emme turhaan tänne kokoa näitä asioita. Näillä kertomuksilla on myös helpompi perustella nuorelle, miksi ei päästä häntä lähtemään...
        Olisinpa itse hoksannut.


      • NiinTotta

        Nostanpa tätä hienoa ketjua!


    • UskoonVaikkaVäkisin
      • MormoninakoTakaisin

        Kuinka moni lapsensa vaihtoon lähettämistä suunnitteleva vanhempi on tietoinen pedofilian lisäksi vaanivista muista riskeistä? Uskontojen ja lahkojen vaikutusta maailmalla ei esim. valmennustilaisuuksissa eikä infoissa tuoda lainkaan esiin!! Lukemattomat suomalaisvaihtaritkin ovat joutuneet hostperheissään alistetuiksi ja kohtaamaan jos jonkinlaisia uskonnollisia menoja, tapoja ja rituaaleja.
        http://exmormon.org/phorum/read.php?2,442549,442693#msg-442693


      • VaihtarinSopeuduttava

        In another post about EFY I wrote,

        "I remember when I went, one of the Mormon families had a French foreign exchange student that they also made go. She was miserable, and I remember the adult councilors getting all bent out of shape over the "immodest" things that she had brought to wear. I think my mother was the only one that tried to even be understanding of what the girl was going through.

        "It was the first time I realized how weird Mormons looked to outsiders, and why. I also remember the cute French girl putting her foot down, possibly after calling her parents, and going to Catholic Mass every Sunday after that with a neighbor, with the possible threat of a lawsuit if the family tried to make her do any more weird Mormon stuff."

        Anyone else know of TBM families abusing systems, where kids are placed under their care, to try and convert the kids?


      • RahanahneetJärjestöt

        Vaihto-oppilasjärjestöillä ja mormoneilla on toimiva yhteistyösuhde. Molemmat hyötyy. Järjestöt saavat perheitä, joiden ulkoiset puitteet ovat kunnossa, joten voivat ottaa lisää vaijtareita, joilta perivät sen kymppitonnin. Mormoniperheet taas toteuttavat käsittääkseni uskontoon kuuluvaa käännytystä. Ja vaikka järjestöjen säännöt kieltävät käännytystoiminnan, eivät järjestöjen säännöt meinaa mitään kun kerran itse jumala on määrännyt tuon käännytystehtävän.

        Ja järjestöt nyt ovat luoneet sääntönsä oman etunsa mukaisesti eivätkä piittaa niistä tarvittaessa senkään vertaa kuin mormonit, kuten täältä olemme saaneet lukea.


      • TruthToThePeople

        Uppelispuppelis


      • OnkoNäinn

        Explorius-Asse ja Sts taitaa olla Suomen huonoimmat?


      • SuomenHuonoimmat
        OnkoNäinn kirjoitti:

        Explorius-Asse ja Sts taitaa olla Suomen huonoimmat?

        Oikeassa olet! Näin on monellakin mittarilla mitattuna!
        EF kuuluu samaan sarjaan myös Suomessa, mutta piti paussia vaihtarimatkojen järjestämisestä, jotta sai hieman putsattua mainettaan ja siivottua vanhoja riitoja pois alta. EF jatkaakin taas ihmisten huijaamista monenlaisilla kielimatkoilla, joille on keksitty jos jonkinlaisia nimikkeita.. ja Bertil Hult hieroo käsiään yhteen, kun tulee taas lisää rahaa hyväuskoisilta ihmisiltä, jotka haluavat sijoittaa lastensa kielitaitoon..


      • EiYhtäänHyvää
        OnkoNäinn kirjoitti:

        Explorius-Asse ja Sts taitaa olla Suomen huonoimmat?

        Kaikki ihan yhtä ala-arvoisia!!!


    • Totuudenlähteillä

      Teille, jotka kenties vielä harkitsette nuorenne lähettämistä vaihto-oppilaaksi, ettekä tyydy pelkkään vaihto-oppilasyritysten mainontaan, vaan haluatte tietää totuuden tästä bisneksestä...
      Tässä muutamia kuluttajariitalautakunnassa ratkottuja STS-riitoja.. Samat ongelmat toistuvat, samat likaiset toimintamenetelmät ja sama nuorten törkeä kohtelu...
      Perehtykää ja tiedostakaa, että tämä voi olla edessä kenellä tahansa kielimatkalle lähtevällä...
      Lainattu kirjoitus:

      "Hyvät ihmiset,

      Näilläkin sivuilla on jaettu melko runsaasti tietoa vaihto-oppilastoiminnasta, siihen liittyvistä riskeistä sekä vaaroista. On myös linkkejä luotettaviin tiedonlähteisiin kuten esim. Danielle Grijalva/CSFES.

      Lukemattomilla suomalaisnuorilla on muistona kauhukokemukset painajaismaisesta vaihtovuodesta, kenties loppuelämän trauma.

      Harkitkaa tarkoin, minkä arvoiseen arpapeliin lähdette. Monikaan arpa ei voita tässä pelissä!!

      Mainittakoon muutamia kuluttajariitalautakunnassa käytyjä STS- kielimatkariitoja, joiden päätökset ovat julkisia. Nämä jo antavat teille hyvän käsityksen järjestön toimintatavoista: Rahanahneudesta, vilpillisyydestä ja härskiydestä:

      Dnro 3703/2013, Dnro 4650/35/2012, Dnro 3745/35/2010, Dnro 1571/35/2010, Dnro 2293/35/2009, Dnro 2016/35/2009, Dnro 02/35/944, Dnro 00/35/2105, Dnro 00/35/241 etc.

      Lisää juttuja löytyy, on vireillä tälläkin hetkellä ja tulee jatkossakin maajohtaja Mira Silvosen vastatessa toiminnasta.

      Seuraamme juttuja ja tuomme niitä julki tälläkin foorumilla!"

    • VarokaaSTS
      • RahaRatkaisee

        Kulttuurinvaihtoako hyvästä sydämestä..? Vapaaehtoitoimintaa..? Vastikkeettomasti..? Eehei!!!
        Hyväuskoisilta vanhemmilta ennakkoon perityt (ryöstetyt) rahat toimivat pelivälineenä tässä likaisessa bisneksessä! Rahan sekä matkabonusten perässä tehtäväänsä hakeutuneet aluevalvojat kuittaavat $700-800 jokaisesta värväämästään hostperheestä!! Suostuttelussa käytetään katteettomia lupauksia, rahaa jne. Perheen soveltumattomuudella hostperheeksi ei ole merkitystä, koska rahantulo ratkaisee kaiken . Tämäkin kriminaali kelpasi hyvin hostisäksi ha AR sai siitä palkkionsa.
        Lainattu STS Foundationin sivulta:
        "Do I get paid as an AR?
        Area Representatives are reimbursed for all their activities, based on a schedule. The activities can be sourcing a new Host Family (HF), interview and home inspection of a new HF, providing ongoing support to the student and HF (minimum of one contact per month and one meeting per term) with monthly reports to send to the Regional Manager, assisting the students at arrival or departure, etc."


    • InfoToThePeople

      elizabeth a.
      Oakland, CA
      2 friends
      14 reviews
      Share review
      Compliment
      Send message
      Follow elizabeth a.
      1.0 star rating 12/21/2015
      I am SO SORRY I allowed my daughter to participate in this horrendous program and, like others here, STRONGLY urge parents to avoid this like the plague.
      My daughter did the research and chose this program because it offered a high school semester in Ireland as an option, and others did not. I was so proud of her for doing the work & raising the money, that I didn't do my due diligence as a parent & I feel awful about it.
      We were very, very close to filing a lawsuit against this organization, and I'm not entirely convinced that we won't still.
      This program will gladly take your money ($13k for one HS semester) and then leave your child on their own, to fend for themselves with ZERO opportunity to actually travel within the country. They provide no support and no cultural immersion programmatic opportunities. DO NOT USE THEM."

      YELP:istä poimittua. Asiakasarvio Ciee:stä, STS:n yhteistyökumppanista.
      Kehoittaa välttämään kuin spitaalista ja harkitsee oikeusjutus nostamista.

      • hjhij

      • HyväKetju

    • Pkentcpkn

      Jepjep. Tällaista se on tämä bisnes? Kuinka ylimielinen ja suoraan sanottuna päästään vajaa täytyy olla, jos kaikkien näiden lukemattomien "kokemusten" jälkeen vielä menee järjestöjen lankaan uskoen, että "juuri minun lapseni on parempi kuin muut lellityt pissikset"?

      • TyhmyydestäSakotetaan

        Vaihto-oppilastoiminnasta on niin paljon varoiteltu viime vuosina eri medioissa, että jos on niin tyhmä ettei vanhempana ymmärrä mitä bisbes on, niin so what! Tavallaan on sitten ihan oikein, että nuoret kokee mitä kokee ja vanhemmat menettävät maksamansa rahat!!


    • PEDOFIILEJAtoiminnassa
    • AamulehdenJuttu
    • Järjestötsensuroi

      Paljon oli poistettu kommentteja tästäkin ketjusta.. Näin järjestöt vaativat totuutta pois ihmisten silmistä.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1378
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1185
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1135
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      15
      1091
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      32
      1034
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1023
    Aihe