vanhus asuu kylmässä, eikä maksa laskujaan

vaikeavanhus

Apua! Mitä teen äidilleni? Jäi leskeksi viime kesänä ja nyt asunut yksin. Jatkuvaa taistelua on ollut laskujen maksusta, kun kaikki rahat häviää van johonkin, kuulemma laskuihin? Mutta, kun ne laskut ei ule maksetuksi, vaan ne maksetaan vasta jälkikäteen, ja perintämaksuilla korotettuna.
Sellaista se hedelmäpeliriippuvaisuus tekee.
Otettu yhteyttä sosiaalipuoleen maistraattiin, että tähän saisi edunvalvojan ja kaikki menisi laillisesti kun mikään ei auta. Ei saa apua ellei ITSE halua, oli vastaus!
Nyt oli jättänyt öljyn tilaamatta ei ENÄÄ kuulemma tilaa öljyä! Oli vain päättänyt. Varmaan on sähkölaskutkin maksamatta? Ei syö kunnolla. Talo sisältä vuorattu lakanoilla, ettei vedä seinistä. Ei voi käydä suihkussa, kun tulee kylmää vettä pelkästään. En ymmärrä mitä teen vai jätänkö hänet vaan sinne jäätymään ja liassa elämään kun joka kerta häädetään ulos kun siellä käyn?
Talo on perikunnan ja äiti asuu siellä hallintaoikeus vai mikä?Miten äiti johonkin hoitoon saataisiin sillä ei hän tällainen ole ennen ollut. Minulla ole rahoja hänen elättämisekseen siellä, joten. Hän saa eläkettä 1200€ kkssa eli kyllä sillä pitäisi toimeen tulla?

40

622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kirjoituksestasi ei käy ilmi minkä ikäinen äitisi on.
      75vuotta täyttäneillä on oikeus kotihoidon tuen kartoitukseen.
      Mene äitisi kotikunnan nettisivuille, sieltä pitäisi löytyä joku kotihoidosta vastaava, jolle voit kertoa tilanteesta.
      Laskujahan voidaan myös laittaa suoraan tililtä menemään.

      • hoit_su

        Älä rupea edunvalvojaksi, hae edunvalvojaa virallista tietä. En epäile ettet pysty siihen, vaan saat elämäsi riekaleiksi. Pommita viranomaisia yhteydenotoillasi kaikenaikaa. Pidä myös itselläsi eräänlaista päiväkirjaa äitisi oloista, laita siihen päivittäiset asiat.Juuri noin niinkuin tuohon ylöskin kirjoitit. Tsemppiä sinulle.


    • juiytr

      Lääkäri se on joka määrittää tarvitseeko henkilö edunvalvojan. Jos tarvitsee niin silloin rahaasiat voisi olla sinulla Antaa pelirahaa sen verran kuin riittää pakollisten menojen jälkeen.

      • 17-4

        Lääkäri antaa vain oman lausuntonsa, jolla on tärkeä merkitys, mutta päätöksen tekee joko maistraatti tai tuomioistuin.

        Näinkin vaikeassa tapauksessa tarvitaan tuomioistuimen päätös ja edunvalvojaksi kannattaa ehdottomasti ottaa yleinen edunvalvoja jolla on kaikki ammattitaito tehtävään ja jonka kanssa ei voi tulla mitään sukulaisuusdraamaa.


      • apkirjoittaja

        Rupeaisin mielelläni äidille edunvalvojaksi, koska nämä edunvalvojat eivät kuulemma "ole ilmaisia"? Mutta, en siihen tuosta vaan voi ruveta, kuten jo edellä kerroinkin...Monta kertaa miettinyt, että äidin alkoholismikin olisi helpoimmin parannettavissa kuin tämä peliriippuvuus, ehkä...? Ymmärrän sen, ettei hänellä paljon iloja elämässä ole, ja pelikoneet tuovat vaihtelua ja jännitystä elämään, mutta SE että se vie kaikki rahat!! Kun ei osaa lopettaa!


      • 17-4
        apkirjoittaja kirjoitti:

        Rupeaisin mielelläni äidille edunvalvojaksi, koska nämä edunvalvojat eivät kuulemma "ole ilmaisia"? Mutta, en siihen tuosta vaan voi ruveta, kuten jo edellä kerroinkin...Monta kertaa miettinyt, että äidin alkoholismikin olisi helpoimmin parannettavissa kuin tämä peliriippuvuus, ehkä...? Ymmärrän sen, ettei hänellä paljon iloja elämässä ole, ja pelikoneet tuovat vaihtelua ja jännitystä elämään, mutta SE että se vie kaikki rahat!! Kun ei osaa lopettaa!

        Edunvalvojan korvaus ei ole kovin iso. Eihän hän kovin paljon joudu edes tekemään työtä. Edunvalvonnassa olevan henkilön rahat vain ovat hänen kontrollissaan Hänen työnsä säästäisi äidillesi huomattavan paljon rahaa. Ennen kaikkea hän saa toimivaltuudellaan ohjattua äitisi elämän todella paljon paremmalle perustalle.

        Yleisen edunvalvojan etu on ammattitaito ja sukulaisuussuhteiden puuttuminen jolloin ei pääse syntymään mitään draamaa sinun ja äitisi välille.

        Edunvalvojan palkkiosta määrätään laissa ja perusmaksu on 440 euroa vuodessa. Vähävaraiselle (tuloja korkeintaan 14 000 euroa vuodessa) se on 280 euroa.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2012/20120696?search[type]=pika&search[pika]=696/2012


      • kymasa

        Teet maistraattiin edunvalvonta tarve ilmoituksen. Lääkäriin kutsutaan ja vaikka ei vapaaehtoisesti menisikään se ei estä edunvalvonnan määräämistä. Maistraatista edustajat käyvät äitisi kotona sitten tekemässä tarkastuksen. Edunvalvonta määrittyy tätä kautta. Näin ainakin pari vuotta sitten äitini kohdalla meneteltiin.


      • kunnioittaen

        "Jäi leskeksi viime kesänä ja nyt asunut yksin." sureva äitisi ei pysty toimimaan järkevällä tavalla. Suru ja yksinjääminen sekä pelko ovat päällimmäisiä asioita mielessään. Hän tarvitsee rakastavaa ymmärtäväistä rauhallista keskustelua ja yhdessä olemisen meininkiä. Kenelle vaan kaikkien isontalon asioiden hoitaminen voi olla liian suuri urakka. Jos työt ovat jaettu ennen, niin voisiko niitä jakaa edelleen? Jos äitisi haluaa asua tuossa talossa. Vaikka aika pontevasti ilmaisi ettei Voisi asua enään talossa. Syyt voi olla syvällisiä kuten suru. Parempi olisi koti jossa olisi seuraa ja huolenpitoa.


      • apkirjoittaja

        Äiti oli asunut yksin jo ennen isän kuolemaa. Isä oli halvaantunut ja äiti oli hänen omaishoitajanaan kolmisen vuotta, ennen isä tilanteen huononemista ja äidin voimien vähentymistä. Sitten äiti vain ilmoitti ettei jaksa hoitaa isää,kun tämä sairaalaan joutui; minkä erittäin hyvin kyllä ymmärrän. Isä oli ollut vuodeosastolla ennen kuolemaansa.

        Eli, hän asui yksin, mutta tulot tulivat kahdelta taholta, eikä isän hoitokaan niin paljon vienyt, lääkkeet kylläkin; mutta äidillä oli rahaa kuluttaa tuolloin.
        Nyt kun hän joutuu tuleen toimeen tuolla 1200€:n eläkkeellä on se hänelle "pieni" raha, kun sitä oli tullut tuplasti ennen. Siksi, hän ei osaa pelaamistaan suhteuttaa nykyiseen yksinasumisen oltotilaansa. Eli tiedä, mitä täytyy ensiksi maksaa ja ostaa, ja mikä jää sitten vasta pelaamiseen.
        Ensimmäisenä hälle tulee pelaaminen ja senjälkeen muut, mikäli rahaa riittää, ja yleensä se ei riitä.

        Kuten kerroin, äiti ei todellakaan ole niitä sosiaalisempia ihmisiä.Monet kerrat on poisajettu kun sinne ollaan menty. Jouluna laittoi ovet lukkoon, ei vastannut puhelimeen, ei koputuksiin ikkunan takana, vaikka nähtiin, että sisällä on. Velipoika meni ovesta läpi, kun ei vastausta saanut. Luultiin, että jotain on sattunut, kun ei vastaa! Ei hänellä mitään hätää ollut. Istui tupakka suussa TV:tä katsoen, kun menimme kuvainnollisesti ovenkarmit selässä sisään!
        Kertoo paljon hänen luonteestaan.....


      • Anonyymi

        Terveyskeskus antaa läheteen keriatria plk.Jossa tarkasti tutkitaa muisti sairaus ja kykenekö henkilö enää itse huolehtia elämästä laskut ymm. Useinmiten siellä tulee esille edunvalvonta ja sen paikan läkäriltä saa lausunnon edunvaljojaa tarvii.Joten laitat vaan viralinen edunvalvoja.piste


    • 17-4

      Sinulla on oikeus tehdä käräjäoikeudelle hakemus edunvalvojan määräämiseksi äidillesi.

      Maistraatin kuuluisi kenen tahansa ilmoituksesta selvittää edunvalvonnan tarve, ja tarvittaessa sitten järjestää edunvalvonta. Mutta maistraatti haluaa holhota lähinnä työikäisiä henkilöitä, joten tehokkainta on jättää hakemus käräjäoikeudelle. Kuten huomasitkin niin maistraatti ei täytä velvollisuuksiaan.

      Jos äitisi terveydentilaa tarvitsee selvittää tarkemmin niin viranomaiset hoitavat sen asian. Sinun ei tarvitse suostutella äitiäsi mihinkään, ei myöskään lääkäriin.

      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00365

    • 17-4

      Ja koska asunto on perikunnan omistama niin perikunnalla on oikeus varmistaa ja huolehtia että kiinteistön hoitoa ei laiminlyödä tai että asukas ei aiheuta kiinteistölle vahinkoa.

      Lämmityksen lopettaminen ja kaikenlaisten viritysten tekeminen on vastoin perikunnan etua ja oikeuksia. Lämmittämättömyys ja vedonsuojalakanat esimerkiksi voivat aiheuttaa homeongelman.

    • 17-4

      Edunvalvojan saaminen on varmasti ensisijainen auttamiskeino, mutta sitten on näitä peluuria sun muita joista voi saada jotain apua. Tällainen apu edellyttää peliriippuvaisen omaa halua tehdä yhteistyötä auttajien kanssa, toisin kuin edunvalvonta johon voidaan määrätä henkilön tahdosta riippumatta.

      https://www.thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riippuvuudet/rahapelit/rahapeliongelman-hoito-ja-tuki

      http://www.peluuri.fi/

    • 17-4

      Se että äitisi ei lämmitä taloa ja käyttövettä tarkoittaa sitä että kunnan terveydensuojeluviranomainen voi esim sosiaalihuollon tai kenen tahansa ilmoituksella saamansa tiedon perusteella määrätä talon ja käyttöveden lämmitettäväksi. Jos äitisi ei noudata määräystä niin talo voidaan määrätä asumiskieltoon kunnes epäkohdat korjataan.

      https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1994/19940763#L7

      Ja tosiaan äidilläsi on velvollisuus asua taloa siten ettei hänen asumisestaan aiheudu vahinkoa kiinteistölle ja sen omistavalle perikunnalle.

      Tämä asia on myös saatava kuntoon ennen syksyä. Edunvalvonta olisi varmasti tehokkain apu tähänkin ongelmaan mutta jos äitisi ei edunvalvonnassakaan lämmittäisi taloa ja käyttövettä niin voit ilmoittaa siitä kunnan terveydensuojeluviranomaiselle.

      • surettaa

        Pelaamisesta on tullut äidillesi elämän sisältö, etkö saisi häntä kiinnostumaan vaikka netistä, täälläkin voi pelata jos on tili, mutta tiliä ei
        pidä silloin laittaa, ehkä nuo ilmaispelit auttaisi.

        Minä olen nyt jäänyt kiinni näihin keskusteluihin mutta tämä on ilmainen huvi ja kun yhteiskunnan asiat kiinnostaa niin tulee tuota tietoakin hankittua,
        lisäksi tämä pitää aivotoiminnan vireänä se on vanhana tärkeää.

        en uskonut tätä käyttöä oppivani ja omat juttunsa tässä on ollut mutta
        lapset auttoi ja opetti, eikä tätä niin paljon tarvitse osatakaan,
        mutta mukavaa ajankulua saa, ilmaiseksi, no maksaahan tämä liittymä
        30 ekk,dessa mutta lehdet luen vain täällä.

        Yritä saada äidillesi jotain muuta kiinnostuksen kohdetta,
        vaikka teatteriretket ja muuta mitä eläkeläiset harrastaa,
        äitisi tarvitsee nyt apua vaikka vastaan haraakin kun ei muuta osaa.


      • apkirjoittaja
        surettaa kirjoitti:

        Pelaamisesta on tullut äidillesi elämän sisältö, etkö saisi häntä kiinnostumaan vaikka netistä, täälläkin voi pelata jos on tili, mutta tiliä ei
        pidä silloin laittaa, ehkä nuo ilmaispelit auttaisi.

        Minä olen nyt jäänyt kiinni näihin keskusteluihin mutta tämä on ilmainen huvi ja kun yhteiskunnan asiat kiinnostaa niin tulee tuota tietoakin hankittua,
        lisäksi tämä pitää aivotoiminnan vireänä se on vanhana tärkeää.

        en uskonut tätä käyttöä oppivani ja omat juttunsa tässä on ollut mutta
        lapset auttoi ja opetti, eikä tätä niin paljon tarvitse osatakaan,
        mutta mukavaa ajankulua saa, ilmaiseksi, no maksaahan tämä liittymä
        30 ekk,dessa mutta lehdet luen vain täällä.

        Yritä saada äidillesi jotain muuta kiinnostuksen kohdetta,
        vaikka teatteriretket ja muuta mitä eläkeläiset harrastaa,
        äitisi tarvitsee nyt apua vaikka vastaan haraakin kun ei muuta osaa.

        Äiti ei osaa käyttää nettiä ja hän on sellainen, ettei edes halua, vaikka olen monasti häntä houkutellut...Päättäväinen kuin mikä!
        Hän on sen luonteinen, ettei ikinä käynyt missään kodin ulkopuolella. Erakkoluonteinen, joka viihtyy yksikseen, eli, mitkään eläkeläisten pippalot ei tule kysymykseen, vaikka itse olen häntä sinne agiteerannut...Se on valitettavaa...Hän on jotenkin katkera elämälle, ja syyttää muita elämänsä pilaamisesta, vaikkei ymmärrä, että hän itse on elämästään tehnyt näköisensä, ei muut. Isän kuoleman jälkeen syytti isää elämänsä pilaamisesta. Muut ovat syyllisiä, ei hän.Tää on niin surullista...


    • Eläjaannaelää

      Olet apuasi tarjonnut.Anna äitisi elää rauhassa omaa elämäänsä. Haluatko sinä että sinun asioihisi puututaan. Suomessa on paljon ihmisiä, jotka mielellään asuvat vaatimatttomasti mieluummin erakkoina kuin esim. kerrostalossa tai vanhainkodeissa. Peliautomaatit pitäisi poistaa! Ruotsissa poistettiin jo vuosia sitten.

      • Puhupukille

        Meinaatko oikeasti että vanhan seonneen ihmisen pitää saada tehdä mitä mieleen juolahtaa vaikka tekemisissä ei ole päätä eikä häntää eikä järjen hiventäkään?


      • Anonyymi
        Puhupukille kirjoitti:

        Meinaatko oikeasti että vanhan seonneen ihmisen pitää saada tehdä mitä mieleen juolahtaa vaikka tekemisissä ei ole päätä eikä häntää eikä järjen hiventäkään?

        Ei, ne on politikkoja . Peliautomaattien poisto tuli kärkihankeeksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei, ne on politikkoja . Peliautomaattien poisto tuli kärkihankeeksi

        Immeisen ongelma ei ole enää peliautomaatti, jos hän ei maksa laskujaan, ei pidä kotiaan lämpimänä, ei syö eikä peseydy. Politiikonko nämä asiat pitäisi hänelle hoitaa?


      • Anonyymi
        Puhupukille kirjoitti:

        Meinaatko oikeasti että vanhan seonneen ihmisen pitää saada tehdä mitä mieleen juolahtaa vaikka tekemisissä ei ole päätä eikä häntää eikä järjen hiventäkään?

        Hei kai hänelle on haettu leskeneläke ja takuueläke


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei kai hänelle on haettu leskeneläke ja takuueläke

        Miksi kysyt tuolta kommentilta, jolla ei ole asian kanssa mitään tekemistä?


    • tytär

      Tuo on mennyttä aikaa,että jätettiin oman onnensa varaan,ja tietäähän sen miten siinä sitten käy.Kyllä nykyaikana kuitenkin välitetään ja huolehditaan ihmisistä,kyseinen ihminen on hyvinkin avun tarpeessa,ei vain ole enää kykenevä hakemaan hänelle kuuluvia palveluita,silloin läheisten on huolehdittava niistä,eikä häntä pidä jättää oman onnensa varaan!Minunkin äitini yritti pitkään selviytyä itsekseen,kunnes alkoi tulla sairaalareissuja kun kaatuili nälissään,ei ymmärrä yhtään rahan päälle,pihiys on vain pahentunut,vaikka menot on pienet ja rahat riittää hyvin elämiseen.Nykyisin huolehdin hänen raha-asiat,ruuat,pesut,pyykit,ja käyn päivittäin kotiavun lisäksi ulkoiluttamassa häntä.On myöntänyt ettei selviäisi enää ilman apua,vaikka sen asian myöntäminen otti luonnolle.

    • onkohan_näin

      Aiheeseen liittyen jonkin verran; Onko mahdollista omaisella päästä näkemään edunvalvojan vuosiraporttia edunvalvottavasta jonka hän on velvollinen toimittamaan maistraatille?
      kun ei oikeen löydy miten on,, kiitokset vastauksista!!

    • järjestely-kysymys

      Muuta asumaan äitisi kanssa tai ota kotiisi. Niin minä tein ja hoidin äitini loppuun asti.

    • Nimix

      Huomioi kuitenkin, että ei edunvalvoja äitisi etua valvo vaan kunnan ja viranomaisten etua valvotaan, että ne saavat omansa.Edunvalvonta on sitä, että laskut maksetaan ja sehän ei iso homma ole.
      Eikö äitisi saanut leskeneläkettä? Jos isä oli sairaalassa, siitä luulisi olleen paljonkin kuluja ja nyt pitäisi olla väljempää.

      • Anonyymi

        Edunvalvojan pitäisi huolehtia juuri leskeneläkkeen(kin) hakemisesta yms. tukien, johon on oikeus.


    • Anonyymi

      Jos on vielä hengissä niin nyt noihin vaaditaan tunnistautuminen. Vaippahousulle vaan pelikielto päälle niin loppuu.

    • Anonyymi

      Toimitä äitisi muistihoitajalle muistitestiin ihan ensin,voi olla kyllä vaikeaa jos ei halua mutta voit itse ensin käydä puhumassa hoitajalle.Nuo on vaikeita asioita,vaikka hänet todettaisiin muistisairaaksi niin hänellä säilyy itsemääräämisoikeus joka asiassa.Taistelen itse juuri samanlaisen asian kanssa,voin sanoa että yhtä helvettiä on välillä ollut.Paras kun saisi lukkojen taakse lääkitykseen niin kaikilla olisi helpompaa.

      • Anonyymi

        Aloitus on vuodelta 2015, eiköhän asia ole jo ratkennut jotenkin. Kiva kun kuitenkin nyt neuvoit ;D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloitus on vuodelta 2015, eiköhän asia ole jo ratkennut jotenkin. Kiva kun kuitenkin nyt neuvoit ;D

        Melkein vuoden takaa tuokin kommentti on, jolle vastaat.


    • Anonyymi

      fawes

    • Anonyymi

      Äitisi rahat on menny muille sisaruksille,meillä kans nostaa rahaa joka viikko ja sanoo ostavansa lääkkeitä.jemmailee rahoja asuntoon ja sitten kun lellilapset käy kylässä niin on palkkapäivä jokaisella.se joka lähimpänä asuu niin saa vain vittuilut ja haukkumiset kun hoitaa hänen sotkujaan.eikä näille kukaan mitään voi kun on tämä "itsemääräämislaki"olemassa. Muistisairaat voi tehdä ja touhuta ihan mitä huvittaa,eikä hoitajia kiinnosta pätkänvertaa omaisten kärsimykset näitten hullujen kanssa tapellessa.

    • Anonyymi

      . Vanhukset jätetään hoitamatta kun rahat menee pakolaisille. Vanhukset jotka tämän maan on nostanut jaloilleen nyt heitteillä

      • Anonyymi

        "Heitteillä" osa vanhuksista voi todellakin olla, mutta eivät pakolaisten takia.


    • Anonyymi

      Onko suomessa vanhuksia ? Yhteikunta ei halua nähdä , ei hoitaa vanhuksia

    • Anonyymi

      Sisarusten välitkin menee huonoksi, voi jopa katketa. Olen kokenut tämän ja siksi ei pidä uhrautua jos ei jaksa.

    • Anonyymi

      Aloittaja selvästi huolissaan omasta perinnöstään...joka hupenee silmissä.

      • Anonyymi

        Totta kai jokainen järki-ihminen on huolestunut, jos huollettavan tasoinen tyyppi saa ja voi heittää säästönsä ja tilinsä kankkulan kaivoon. Snaijannetko?


    • Anonyymi

      eikä näille kukaan mitään voi kun on tämä "itsemääräämislaki"olemassa. Muistisairaat voi tehdä ja touhuta ihan mitä huvittaa,eikä hoitajia kiinnosta pätkänvertaa omaisten kärsimykset näitten hullujen kanssa tapellessa.

      Niin, myös hoitajien on noudatettava lakia, urpo.
      Ja hoitajat eivät hoida omaisia ja näiden ongelmia, aikuinen ihminen osaa kaiketi asiansa järjestää ihan itse -ja jos ei osaa, hoitajienko se pitäisi tehdä? Kyllä kuule tässä riittää töitä ihan tarpeeksi muutenkin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      68
      6783
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4400
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2813
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1091
    Aihe