Kukkapenkkien reunustaminen

ellu_x

Vinkkejä kukkapenkkien reunustamiseen kaivataan. Muovinen vihreä nauha ei houkuttele. Pienistä puupaloista koottu nauhakaan ei nyt nappaa. Vinkkejä kiitos.

13

1065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Landscaper

      Vinkkejä olkaapa hyvät ? Luonnonpuu käy ihan hyvin, taikka luonnon kivet.
      Monet käyttävät kyllästettyä puuta, mutta siitä valuu sateella multaan
      arseniikkia. Monet tiiliskivien eri värit sopivat myöskin. Valettuja laattoja
      voi ostaa taikka tehdä puulaatikko ja valaa ne itse sementistä. Vanhasta
      puretusta talosta aoit saada kaikenlaista materiaalia reunustaksi, kunhan
      on hoksottimet paikallaan.

      • eiarsenikkia

        Ei arsenikkia sentään. Arseenikyllästeellä kyllästettyä kestopuuta ei ole enää moneen vuoteen saanut myydä eikä luovuttaa kuluttajille, arsenikkia ei siis tarvitrse ainakaan pelätä. Tietenkin eri asia, jos sinulla on jostakin säästynyt vanhaa kestopuuta joka voi olla arsenikkipitoista, mutta ei enää nykyaikaan.


    • hullunaperennoihin

      Minulla monet ns. penkit rajautuvat ihan luonnostaan laattakäytäviin ja laatta-alueeseen. Nurmeen rajoittuvat penkit kanttaan eli terävällä lapiolla, onhan siihen olemassa se kanttausrautakin- mutta lapiolla saa saman aikaiseksi pieni oja penkin reunaan ja sittenpä on kesällä helppo saada reuna pysymään siistinä, kun voi kelaleikkurin toinen rengas ojassa ajella. Toinen kanttaus joskus kesällä tilanteen mukaan. Reunusnauhat olen hylännyt vuosikymmeniä sitten rumina ja ihan turhina. Minun silmään tuo kevyt ojarajaus on siisti ja kaunis.

    • 4455

      vanhoista sähköpylväistä on tehty 25v sitten ja vielä pelittää....eikä ole kukaan kuollut, kun ei nuoleksita niitä pylväitä.

    • ellu_x

      Kyseessä luomutila enkä mielelläni puhelinpylväitä tänne ota. Ja siis kyseessä maatalon piha eli meillä ei ole laattakäytäviä. Muovinen reunusnauha tuppaa menemään rikki herkästi kun ajetaan leikkurilla eikä sitä reunaa saa sitten kuitenkaan siistiksi. Siimaleikkurilla siistimen myös rikkoo herkästi tuon muovisen reunusnauhan. Pitänee varmaan suunnitella lautojen käyttöä. Kestäisi sitten siimaleikkurinkin.

    • ehdottelija

      Itse laittaisin viistoten penkinreunat ja kaksi vaihtoehtoa siihen, jos pidät sepelistä niin siitä voi tehdä reunuksen ja tasoitella sopivasti. Taikka hankit värjättyä haketta joka sopii jo siksi että se torjuu rikkaruohoa, sen alle kun laitetaan sille tarkoitettu matto. Tässä meillä on talon vierusta siitä ja hyvin on pysynyt heinät loitolla samalla jatkuvasti siistikin. Sepelin väliköistä kyllä kasvaa heinät aikaa myöten joten tuo hake on parempi. Hakkeita on eri värisiä jota myydään säkeittäin.

    • pihahommaset

      Olen käyttänyt turveharkkoja, ovat kyllä aika hintavia (yli 25 euroa kolme palaa) puoliksi sahaamalla (sahataan kosteana) riitti 2m reunukseen. On siisti ja luonnonmukainen, vanhemmassa penkissä harkot ovat alkaneet jo sammaloitua hienosti. Jos sammaloitumista haluaa nopeuttaa voi kaataa piimää harkkojen päälle. Harkot kiinnitetään yhteen puutikuilla ja kolot tilkitään vaikka kastellulla turpeella.

    • pölkkyreunus

      Minä laitoin puupölkyistä sahattuja "laattoja". Eli isosta pöllistä sahataan noin 5 cm leveitä "laattoja" ja ne puoliksi, tulee siis puoliympyröitä. Sitten se tasainen puoli maata vasten. Kun lahoavat, voi tehdä uudet. Tulee kauniit reunukset. Lehtikuusesta saa kestävimmät. Mutta mänty ja kuusi sekä koivukin käyvät.

      • ellu_x

        Hauska idea. Voisi toimiakin meillä.


    • Peikonlehti

      Luovuin kokeilujen jälkeen kaikista reunusvirityksistä. Olivat rumia. Tein katepolun kaikkien kukkapenkkien ympäri. On pysynyt siistinä, ei haittaa kukkien näkyvyyttä eikä ruohonleikkurilla ajoa. Siis paksu kerros sanoma- ja aikakauslehtiä tiukaksi poluksi, kastelu, polkeminen ja päälle reilu kerros - aika paksu - katekuoriketta ja uusi tallominen. Pysyy koko kesän kunnossa. Jos haluaa, voi keväisin lisätä ohuelti polulle samanväristä kuoriketta.
      Ettei unohdu: kanttasin ensin penkin lapiolla.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Meillä käytetään isoja hieman pitkulaisia mukulakiviä. Ovat kauniita ja kestävät tuhansia vuosia. Ja enemmänkin.
      Sammaloituvat kyllä vuosien myötä, mutta kivistä sammal lähtee halutessa hyvin pois, eikä kiviin tule vaurioita. Kestä päryyttää siimapäälläkin, niin paljon kuin sielu sietää ja kivet sen kuin kestää vaan.
      On meilläkin kokeiltu puuta reunoissa, mutta on muutakin tekemistä, kuin vaihdella niitä uusiin, joten nyt olleet kivet jo useampia vuosikymmeniä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe