kielellä puhumisesta

siansaksaako

Onko tullut vastaan näitä jumalan armolahjan saaneita kielellä puhuneita mitä uskovaiset pitävät "ihmeenä"?

42

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joo,kyseessähän on jonkinlainen Psykoosin kaltainen tila.Kun ihminen alkaa niinsanotusti
      puhumaan kielillä,hän on vain sekavassa tilassa.

      • LumiukonPoika

        Et ole näköjään vielä saanut pähkinää purruksi :)

        Eli olet kujalla koko asiassa.

        Ei ulkona, kuin lumiukko /akka.


      • todellinenAteisti
        LumiukonPoika kirjoitti:

        Et ole näköjään vielä saanut pähkinää purruksi :)

        Eli olet kujalla koko asiassa.

        Ei ulkona, kuin lumiukko /akka.

        Paskaa jauhat. maapähkinä summasi koko asian täydellisesti.


      • A.Teisti

        Se kielilläpuhuminen on vain itseaiheutettu suggestio eli sekopäisyyskohtaus (tai pelkkää esitystä), ei siinä oikeasti puhuta mitään kieltä. Shamaanit, noitatohtorit ja poppamiehet tuota ovat tehneet iät ja ajat, siitä käytetään yleensä nimitystä loveenlankeaminen eli kyseessä on eräs yleinen s**t*nan palvomiseen liittyvä temppu...


      • itsesuggestoija

        Kyseessä on todellakin itsesuggestio jota esiintyy muuallakin kuin uskonnollisissa liikkeissä,

        https://www.youtube.com/watch?v=wSLc0Q51rfY

        Tässä aika koominen esimerkki itsesuggestion "voimasta" Huomatkaa miten tuo yksi jannu ei kaadukaan, koska hän ei itsesuggessoi itseään. Kaveri on ihan paska jäykkänä, mutta yrittää säilyttää kokoajan tasapainonsa.


      • TäyttäHulipumppaa

        Onhan TÖKERÖ ESITYS. Ei se noin toimi. Eihän "aloittaja tee mitään tosissaan" ?
        Jos otetaan telttalaiset kuvioon niin ne vasta poppamiesten konsteja ovat. Yhtään
        parannusta ei ole heidän "herätys-hoilauksissaan" koskaan kyetty todistamaan
        lääketeteellisesti. Jos he kerran luulevat parantavansa sairaita Jeesuksen tavoin,
        niin silloin heillä pitäisi myöskin olla taivaallinen voima herättää kuolleista ? Silloin
        he jo tekevät itsestään vielä enemmän "naurunalaisia". Poista paha keskuudestasi.


      • Aada-a

        nim.maapähkinä
        "Joo kyseessähän on jonkinlainen psykoosinkaltainen tila."
        Psykoosi on kyllä ihan toisenlainen tila.Mielestäni kyse on ennemminkin jonkinlaisesta meditaatiosta. Näin ainakin omalla kohdallani asian ajattelen. Kuka tahansa kykenee puhumaan sanoja jotka eivät tarkoita mitään, ei se sen kummempaa ole. Enää en usko Jumalaan, kielillä puhumisen armolahjaan tai muihinkaan armolahjoihin, että ne olisivat jotain jumalan lähettämiä lahjoja. Kristinuskon ylisluonnollisuus uskomiset kun olen jättänyt.

        Rakastamisen ja varsinkin lähimmäisen rakkauden sekä itsensä rakastamisen taidossa on jokaisen hyvä kehittyä. Hyvä olisi myöskin asennoitua itseensä ja kanssaihmisiin armollisesti, ei vikoja etsien. Tällä tavalla yhteiselämä on helpompaa kaikkien kanssa.


    • timpaa

      Entäs ne kaatumis seremoniat?

      • scatmanholiness

      • A.Teisti

        Se kaatumisjuttu on vain pelkkä tavallinen psykologinen temppu, jolla saadaan heikkomieliset kuvittelemaan, että nyt tässä muka tapahtuu jotain erikoista... :)


      • A.Teisti kirjoitti:

        Se kaatumisjuttu on vain pelkkä tavallinen psykologinen temppu, jolla saadaan heikkomieliset kuvittelemaan, että nyt tässä muka tapahtuu jotain erikoista... :)

        Itse olen elänyt naisen kanssa, joka höpisi omituisia "kielillä puhuessaan". Hän myös meni aina kaatumaan. Minä testasin tilanteen: menin kaatumaan, mutta päätin olla kaatumatta, vaikka kaikki muut lakoisivat heti. Minä pysyin pystyssä,vaikka minua alettiin jopa tyrkkimään kumoon.

        Koen nämä sekopäisyytenä.


      • A.Teisti
        torre12 kirjoitti:

        Itse olen elänyt naisen kanssa, joka höpisi omituisia "kielillä puhuessaan". Hän myös meni aina kaatumaan. Minä testasin tilanteen: menin kaatumaan, mutta päätin olla kaatumatta, vaikka kaikki muut lakoisivat heti. Minä pysyin pystyssä,vaikka minua alettiin jopa tyrkkimään kumoon.

        Koen nämä sekopäisyytenä.

        Sekopäisyyttähän se on.
        Ne, jotka menevät kokouksiin kaatumaan, tietysti kaatuvat helposti. Sinä tietoisesti vastustit kaatumista ja "temppu" ei silloin toiminutkaan. Voin kuvitella, että kaatajaa harmitti... :)


      • Kastamatonvieläkin
        scatmanholiness kirjoitti:

        Meininkiä uskonnollisissa yhteisöissä rajojen takana:

        https://m.youtube.com/watch?v=295KeA1MTJc

        Muuten hyvä esitys, jonka viimeinen viesti on aina saada henkilö liittymään heidän
        "järjestöönsä" luettuaan heidän tuottamiaan raamatun apukirjoja. Raamattu ei tarvitse mitään "mausteita" myydäkseen uskontoa paremmin. Esityksen loppulauseeksi jäi, puolitotuuksien ilmaisut. Näissä esityksissä jää aina avoimeksi
        kysymys KUKA ON SINUT VALINNUT julistamaan evankeliumia kenellekkään ?
        Välimiehiä on maapallolla miljoonia, kuitenkin Jeesus sanoi, löytääkö HÄN yhtään
        uskoa maan päältä tullessaan ? Kenelläkään meistä ei ole pyhänhengen lahjaa,
        se aika on takanapäin. Nyt meidän on odetettava messiaan palaamista, ottaakseen
        ohjakset käsiinsä kaikella komeudella. Ei muuta.


    • Onhan nuita tullut vastaan useinkin, varsinkin vapaiden suuntien kokouksissa heitä on. Ei me uskovaiset sitä pidetä "ihmeenä", vaan se on kuten Raamattu asian ilmaisee armolahja. Puhuja rakentaa puhuessaan itseään ja seurakuntaa. Ei meille uskovaisille siinä mitään kovin ihmeellistä ole ilmiönä, aika tavallinen ilmiö se on.

      • A.Teisti

        Nimenomaan vapaiden suuntien eli sekopääseurojen juttuja... :)
        "Oikeiden uskovien" pitäisi sanoutua moisesta s**t*n*npalvonnasta jyrkästi irti, ettei heitä pidettäisi yhtä sekaisin olevina.


      • A.Teisti kirjoitti:

        Nimenomaan vapaiden suuntien eli sekopääseurojen juttuja... :)
        "Oikeiden uskovien" pitäisi sanoutua moisesta s**t*n*npalvonnasta jyrkästi irti, ettei heitä pidettäisi yhtä sekaisin olevina.

        Heh, no vapaissa suunnissa se painottuu enemmän. Ev.lut kirkossa se ei ole niin isolla sijalla. Itselläni kyseistä armonlahjaa ei ole, ainakaan vielä :)


    • hurmostahanseon
      • Kielillä puhuminen on yksi vanhimmista uskonnollisista toimituksista, samoin kuin niinsanottu kanavointi, missä ihminen menee transsiin ja puhuu joko itse jumalten/henkien viestinvälittäjänä. Tai tällä on joku avustaja tulkitsijana. Intiassa tuollaista henkien kanssa viestittelijöitä löytyy Naga Sadhuista, toinen tunnettu on ns. Theyaam. Köyhälistöstä valittu henkilö joka esiintyy pyhänä olentona.


        http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1f/Bali_theyyam,_Payyannur.jpg


      • kieliä.pukkaa
        atac kirjoitti:

        Kielillä puhuminen on yksi vanhimmista uskonnollisista toimituksista, samoin kuin niinsanottu kanavointi, missä ihminen menee transsiin ja puhuu joko itse jumalten/henkien viestinvälittäjänä. Tai tällä on joku avustaja tulkitsijana. Intiassa tuollaista henkien kanssa viestittelijöitä löytyy Naga Sadhuista, toinen tunnettu on ns. Theyaam. Köyhälistöstä valittu henkilö joka esiintyy pyhänä olentona.


        http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1f/Bali_theyyam,_Payyannur.jpg

        Onko muuten näiden intialaisten kielillä puhuminen samanlaista käsittämätöntä höpöhöpöä kuin länkkäreidenkin?

        On se kumma, että kukaan ei tiedä mitä ne puheet tarkoittavat ja haiskahtaa kyllä henkien metkuilta. Hengethän paljastuisivat jos ne puheet ymmärrettäisiin. Omituinen huumorintaju näillä hengillä ja kieltämättä olen itsekin joskus ollut huvittunut, kun olen jotain uskovien videoita katsellut.

        Eikä se "puhe" edes kuulosta oikealta kieleltä, koska siitä puuttuu täysin aksentti ja oikeastaan kaikki muukin oikealle kielelle ominainen tunnistettava rakenne. Jokainen voi kokeilla samanlaista "kielillä puhumista" alkamalla hokemaan täysin tuulesta temmattuja äänteitä.

        No, olen kyllä itsekin muutaman kerran myös "puhunut kielillä" ja ne olivat vielä ihan oikeita, ihmisten puhumia kieliä, koska tunnistin saksan, englannin ja venäjän kielet, sekä luultavasti jonkun intiaanikielenkin. Sen verran osaan kahta ensimmäistä, että tiedän mitä sanoin. Sopivat muuten siihen tilanteeseen missä silloin olin. Ehkä olinkin silloin jonkin hengen vallassa, en ole aivan varma. Sen vielä jotenkin ymmärrän, että esi-isäni ovat taitaneet saksaa, englantia ja venäjää ja kyse voisi olla jotenkin geneettisestä jutusta, mutta intiaanikieli menee kyllä aika rankasti yli. Todennäköisin vaihtoehto lienee, että olen katsellut niin paljon elokuvia, että olen tavallaan oppinut nuo kielet jotenkin alitajuntaisesti. Ja kun olen tehnyt sitä vielä jp aivan pienestä lapsesta saakka, niin ehkä olen vain oppinut ne kielet siinä samalla, kun olen lukenut käännöstekstiä suomeksi. Aivothan ovat ihmeellinen kapistus ja niiden oppimismekanismeja ei varmasti tiedetä vielä kovinkaan hyvin. Se tiedetään, että jo pelkkä katselu aktivoi saman alueen avioissa kuin itse tekeminenkin.


      • "Onko muuten näiden intialaisten kielillä puhuminen samanlaista käsittämätöntä höpöhöpöä kuin länkkäreidenkin?"


        Kyllä se ainakin aikoinaan Rikun ja Tunnan Madventures ohjelmassa puhtaalta älämölöltä ja mongerrukselta kuulosti, kun jonkun ihmisruumita syövän taikasieniukon kanssa jutustelivat Intiassa käydessään. Kun se alkoi ottamaan henkiin yhteyttä.


        "No, olen kyllä itsekin muutaman kerran myös "puhunut kielillä" ja ne olivat vielä ihan oikeita, ihmisten puhumia kieliä,"


        Veikkaisin kyllä kanssa jonkin tavallisen asian olevan taustalla. Eihän monestikkaan kielilläpuhumisessa ole muuta pointtia, kuin älämölötä sekavia hyvän tuntuisessa transsitilassa. Ainakin videoiden puolesta näyttäisi siltä. Ja tuskin tuota kukaan edes harrastaisi, ellei siitä edes jonkinlaista hyvänolon tunnetta saisi. Mutta onhan niitä dopamiinin laukaisevia asioita paljon muitakin.


      • kieliä.pukkaa
        atac kirjoitti:

        "Onko muuten näiden intialaisten kielillä puhuminen samanlaista käsittämätöntä höpöhöpöä kuin länkkäreidenkin?"


        Kyllä se ainakin aikoinaan Rikun ja Tunnan Madventures ohjelmassa puhtaalta älämölöltä ja mongerrukselta kuulosti, kun jonkun ihmisruumita syövän taikasieniukon kanssa jutustelivat Intiassa käydessään. Kun se alkoi ottamaan henkiin yhteyttä.


        "No, olen kyllä itsekin muutaman kerran myös "puhunut kielillä" ja ne olivat vielä ihan oikeita, ihmisten puhumia kieliä,"


        Veikkaisin kyllä kanssa jonkin tavallisen asian olevan taustalla. Eihän monestikkaan kielilläpuhumisessa ole muuta pointtia, kuin älämölötä sekavia hyvän tuntuisessa transsitilassa. Ainakin videoiden puolesta näyttäisi siltä. Ja tuskin tuota kukaan edes harrastaisi, ellei siitä edes jonkinlaista hyvänolon tunnetta saisi. Mutta onhan niitä dopamiinin laukaisevia asioita paljon muitakin.

        Sääli, että Intiassakin on sama pelleily kuin täälläkin. TIetysti jos sekoilee huumeiden kanssa ja muutenkin hengailee liikaa "negatiivisen" voiman kanssa, niin kielillä puhuminenkin on sitten sitä samaa siansaksaosastoa.

        Joukossa lienee ihan aitojakin kielilläpuhumisia, minkä omakohtainen kokemuskin vahvistaa. Yksi teoria voisi olla vielä sekin, että reinkarnaatio on totta ja silloin ihminen saattaisi osata välillä puhua kieliä, joita hän on osannut puhua jossain edellisistä elämistään. Itsehän pidän reinkarnaatiota erittäin todennäköisensä vaihtoehtona ja ehkä uskoni on jo niin vahva, että kykenen joskus, sopivassa mielentilassa puhumaan kieliä, joita olen edellisissä elämissäni puhunut. Mitään huumeita en ole koskaan käyttänyt, vaan olen erittäin päihdevastainen. Henkiset jutut on kiinnostaneet ihan penskasta asti ja olenkin pyrkinyt aina kehittämään henkisiä kykyjäni. Itämaisia lajeja yms.

        Jenkeissä oli muuten tapaus, jossa täysin amerikkalainen mies alkoi puhua ruotsia ja väitti olevansa täysin ruotsalainen henkilö. Muutti vielä Ruotsiin asumaankin. Kummia asioita tapahtuu...


      • Annat mielikuvan, että pidät reinkarnaatiota aitona asiana. Tuossa vain on se, että reinkarnaation olemassaolosta ei ole mitään konkreettista näyttöä, joten kyseessä on lähimmin hypoteesi eikä teoria. Eikä sellaista kannata tällaisita asioista edes käyttää.


      • kieliä.oukkaa
        atac kirjoitti:

        Annat mielikuvan, että pidät reinkarnaatiota aitona asiana. Tuossa vain on se, että reinkarnaation olemassaolosta ei ole mitään konkreettista näyttöä, joten kyseessä on lähimmin hypoteesi eikä teoria. Eikä sellaista kannata tällaisita asioista edes käyttää.

        Konkreettista näyttöähän ei ole juuri minkäänpuolesta. Reinkarnaatiossa on vain se puoli, että siinä on edes jotain järkeä. Tietenkin jos haluaa ajatella kylmän materialistisesti ja pitää ihmistä pelkkänä biologisena koneena, niin sittenhän pitää. Elävät olennot ovat kuitenkin mielestäni enemmän kuin pelkkiä koneita tunteineen, taiteineen ja tieteineenkin.

        Ja jos jostain olisikin konkreettinen näyttö, niin sehän voisi sekoittaa maailman aivan sekaisin. Ehkä siksi onkin hyvä, että emme tiedä. Vapaaseen tahtoomme selvästi liittyy sekin, että voimme valita jopa harhan, ehkä valheenkin, jos se vaan on hyödyllisempi kuin todellisuus/totuus. Reinkarnaatioon liittyy ajatus "sielun evoluutiosta" eli siitä, että me kasvamme ja kehitymme elämä elämältä. Ihan niinkuin kasvamme näissä kehoissamekin vauvasta vanhukseksi. Sielu on tietenkin vähän eri juttu kuin tämä materiaalinen kehomme, mutta periaate on kuitenkin aika lailla sama. Oishan siinä järkeä, vai mitä mieltä olet?

        Usko yhteen elämään on jotenkin helppoa, ei tarvitse vaivata aivojaan sillä, että mitäpä jos??? Ihmiset kun menee mielummin valmiin pöydän äärelle. Ovat usein laumasielujakin, jotka haluavat vain miellyttää toisiaan, vaikka se vaatisikin jopa sitä valheessa elämistä.

        Itse ainakin haluan uskoa, että jokin järki tätä kaikkea kuitenkin ohjaa ja kaikelle on tarkoituksensa. Monia asioita on myös hyvä välillä unohtaa. Kaikki pysyy mielekkäänä ja uusia näkökulmiakin avautuu, kun joutuu kertaamaan asioita. Olen pohtinut näitä asioita lähes 40 vuotta ja ehkä olen jotain oivaltanutkin siitä mikä saattaisi olla kaiken tämän takana.

        Haluuko ihmiset kuitenkin mennä massan mukana ja uskoa uskontoihin, ismeihin ja ideologioihinkin enemmän kuin itseensä? Ihmekös, että maailma on näin sekaisin.

        Ihmiset aina valittaa kun niitä lokeroidaan johonkin lokeroon, vaikka ne tekee sen usein ihan itse ja vielä vapaaehtoisesti. Sitä se laumasieluisuus on. No, ei se yksin oleminenkaan mitään herkkua ole, joten ymmärrän kyllä sen miksi ihmiset menee lauman mukana. En lähde ketään tuomitsemaan, mutta ihmisten pitäs kuitenkin vähän enemmän ajatella ihan ite!


      • JaBaDaBaDuunaa

        Mene ruumishuoneelle seuraamaan kuolleen kropan siirtymistä. Ainoa siirtyminen on krematorioon, eikä sieltä lennellä mihinkään muuhun olentoon.
        Tunsin kaverin joka nousi vaomonsa kanssa joka aamu neljältä rukoilemaan polvillaan muutamaksi tunniksi. Hän sanoi olevansa uudesti syntynyt. Ilmeisesti
        helluntalainen ? Kertoi puhuvansa KIELILLÄ, ilman koulutusta ? 54 vuotiaana sai
        aivoihin kasvin joka leikattiin, ja leikkaus onnistui, mutta potilas kuoli pöydälle.
        Kiivas kielillä puhuminen oli tehnyt tuhonsa, niin päättelisin.Muuten mukava kaveri.


      • "Konkreettista näyttöähän ei ole juuri minkäänpuolesta. Reinkarnaatiossa on vain se puoli, että siinä on edes jotain järkeä."


        Kuten mitä?


        "Ja jos jostain olisikin konkreettinen näyttö, niin sehän voisi sekoittaa maailman aivan sekaisin. Ehkä siksi onkin hyvä, että emme tiedä."


        Eli jos 1 1=2. Sekoittaako tuo todellisuudenkäsityksesi vai mitä tarkoitat tuolla?

        "Vapaaseen tahtoomme selvästi liittyy sekin, että voimme valita jopa harhan, ehkä valheenkin, jos se vaan on hyödyllisempi kuin todellisuus/totuus."

        Tuohon en ala tässä keskutelussa vastaamaan pitkästi. Vapaa-ajatus on loppujenlopuksi liian monimutkainen asia. Tuossa asiaan vähän havaintopohjaa mitä ajan takaa.

        http://images.sodahead.com/polls/002205665/5918444678_1249502207630s_xlarge.jpeg

        "Reinkarnaatioon liittyy ajatus "sielun evoluutiosta" eli siitä, että me kasvamme ja kehitymme elämä elämältä. Ihan niinkuin kasvamme näissä kehoissamekin vauvasta vanhukseksi. Sielu on tietenkin vähän eri juttu kuin tämä materiaalinen kehomme, mutta periaate on kuitenkin aika lailla sama. Oishan siinä järkeä, vai mitä mieltä olet?"


        Ei tuossa ainakaan itsestäni juuri järkeä ole. Jos kerta synnymme, elämme, vanhenemme ja kuolemme. Ja näin myös "sielun evoluution" kanssa. Tuohan ei käytännössä ole mitään kehitystä. Nyt varmasti on helppo vastata, että ei tietenkään. Että kyse on jostain jatkumosta. Mutta yhä vähemmän näen koko jutussa mitään pointtia. Jos kerta ruumis voi sairastua Alzheimeriin silloin tuon säännönmukaan myös sielu unohtaa kaiken ja kuolee pois. Eli koko jutussa on siis sääntö joka kumoaa itse itsensä. Eli saman kuin koko asiaa ei olisi, tai on sama olla uskomatta siihen.


        "Usko yhteen elämään on jotenkin helppoa, ei tarvitse vaivata aivojaan sillä, että mitäpä jos??? Ihmiset kun menee mielummin valmiin pöydän äärelle. Ovat usein laumasielujakin, jotka haluavat vain miellyttää toisiaan, vaikka se vaatisikin jopa sitä valheessa elämistä."

        Ehkä näin yhden elämän uskomisen kanssa. Mutta mitä se yksi elämä voi sisältää luonnontieteiden, biologian, kosmologian tai historiantutkimuksen jne. tutkimusta. Voi sen sisältö olla paljon monimutkaisempaa oppimista kuin valmiisiin huuhaisiin uskomiset.



        "Itse ainakin haluan uskoa, että jokin järki tätä kaikkea kuitenkin ohjaa ja kaikelle on tarkoituksensa. Monia asioita on myös hyvä välillä unohtaa. Kaikki pysyy mielekkäänä ja uusia näkökulmiakin avautuu, kun joutuu kertaamaan asioita. Olen pohtinut näitä asioita lähes 40 vuotta ja ehkä olen jotain oivaltanutkin siitä mikä saattaisi olla kaiken tämän takana."


        Ja se on sinun vapautsei niin asiat nähdä ja uskoa.


        "Haluuko ihmiset kuitenkin mennä massan mukana ja uskoa uskontoihin, ismeihin ja ideologioihinkin enemmän kuin itseensä? Ihmekös, että maailma on näin sekaisin."


        No eikö tuokin ole jo yksin vanhimmista ja laajimmin tunnetuista uskomuksista maanpäällä. Mm. muinaiset keltit uskoivat uudelleen syntymiseen, Buddihen ja Hindujen ohella. Joten todnäk. kyseessä on vain muilta kopioitu asia. Vähän kuin nuori joka haluaa erottua massasta, pukeutuu rennosti ja kutsuu itseään hipiksi koska haluaa olla erillainen vaikka on juuri itse osa jotain massaa.



        "Ihmiset aina valittaa kun niitä lokeroidaan johonkin lokeroon, vaikka ne tekee sen usein ihan itse ja vielä vapaaehtoisesti. Sitä se laumasieluisuus on. No, ei se yksin oleminenkaan mitään herkkua ole, joten ymmärrän kyllä sen miksi ihmiset menee lauman mukana. En lähde ketään tuomitsemaan, mutta ihmisten pitäs kuitenkin vähän enemmän ajatella ihan ite!"


        Se on vain inhimillinen piirre ihmisen ymmärtää ympäröivää yhteiskuntaa ja siinä ilmeneviä asioita.


      • kieliä.pukkaa
        JaBaDaBaDuunaa kirjoitti:

        Mene ruumishuoneelle seuraamaan kuolleen kropan siirtymistä. Ainoa siirtyminen on krematorioon, eikä sieltä lennellä mihinkään muuhun olentoon.
        Tunsin kaverin joka nousi vaomonsa kanssa joka aamu neljältä rukoilemaan polvillaan muutamaksi tunniksi. Hän sanoi olevansa uudesti syntynyt. Ilmeisesti
        helluntalainen ? Kertoi puhuvansa KIELILLÄ, ilman koulutusta ? 54 vuotiaana sai
        aivoihin kasvin joka leikattiin, ja leikkaus onnistui, mutta potilas kuoli pöydälle.
        Kiivas kielillä puhuminen oli tehnyt tuhonsa, niin päättelisin.Muuten mukava kaveri.

        En tiedä kenelle kirjoitit, mutta vastataan silti.

        Kroppa palaa tietenkin sinne mistä oli tullutkin, eli maahan ja sielukin sinne mistä tuli, jonnekin sinne, mistä vain harvoilla meistä on edes jonkinlainen näkymä.

        http://www.near-death.com/experiences/reincarnation01.html

        Tämä ukkeli teki elämäntyönsä alan pioneerina ja 100 vuoden päästä voi olla, että hänen työtään arvostetaan aivan eri tavalla kuin tänä päivänä. Tiede menee eteenpäin ja ihmisen mysteerikin tullaan ratkaisemaan.

        Tutkijat ovat sitä mieltä, että uskonnollisuuskin johtuu aivotoiminnasta. Itse näkisin, että kaikilla ihmisillä on tavallaan oma uskonto, vaikka se ei ole sitä sanan varsinaisessa merkityksessä. Yksi palvoo rahaa, toinen kroppaansa, kolmas älyään ja neljäs ehkä sitä Jumalaakin. Ihminen, joka ei palvo mitään, taitaa olla varsinainen harvinaisuus, jos sellaista edes on olemassakaan.

        http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/06/02/kaynti-rajan-toisella-puolella

        Ja kaikenlainen kiihkoilu on aina merkki siitä, että ihminen on oikeasti kovin epävarma asiansa oikeellisuudesta. Totuus ei kaipaa kiihkoilijoita puolustamaan itseään.

        Uskonnoissa arvostan sitä, että ne ainakin puhuvat jotain arvoista, moraalista ja viisaudestakin. Kun se kaikki kiihkoilu vain poistetaan, niin kyllä niidenkin kanssa jo ihan hyvin toimeentulee. :)


      • kieliä.pukkaa
        atac kirjoitti:

        "Konkreettista näyttöähän ei ole juuri minkäänpuolesta. Reinkarnaatiossa on vain se puoli, että siinä on edes jotain järkeä."


        Kuten mitä?


        "Ja jos jostain olisikin konkreettinen näyttö, niin sehän voisi sekoittaa maailman aivan sekaisin. Ehkä siksi onkin hyvä, että emme tiedä."


        Eli jos 1 1=2. Sekoittaako tuo todellisuudenkäsityksesi vai mitä tarkoitat tuolla?

        "Vapaaseen tahtoomme selvästi liittyy sekin, että voimme valita jopa harhan, ehkä valheenkin, jos se vaan on hyödyllisempi kuin todellisuus/totuus."

        Tuohon en ala tässä keskutelussa vastaamaan pitkästi. Vapaa-ajatus on loppujenlopuksi liian monimutkainen asia. Tuossa asiaan vähän havaintopohjaa mitä ajan takaa.

        http://images.sodahead.com/polls/002205665/5918444678_1249502207630s_xlarge.jpeg

        "Reinkarnaatioon liittyy ajatus "sielun evoluutiosta" eli siitä, että me kasvamme ja kehitymme elämä elämältä. Ihan niinkuin kasvamme näissä kehoissamekin vauvasta vanhukseksi. Sielu on tietenkin vähän eri juttu kuin tämä materiaalinen kehomme, mutta periaate on kuitenkin aika lailla sama. Oishan siinä järkeä, vai mitä mieltä olet?"


        Ei tuossa ainakaan itsestäni juuri järkeä ole. Jos kerta synnymme, elämme, vanhenemme ja kuolemme. Ja näin myös "sielun evoluution" kanssa. Tuohan ei käytännössä ole mitään kehitystä. Nyt varmasti on helppo vastata, että ei tietenkään. Että kyse on jostain jatkumosta. Mutta yhä vähemmän näen koko jutussa mitään pointtia. Jos kerta ruumis voi sairastua Alzheimeriin silloin tuon säännönmukaan myös sielu unohtaa kaiken ja kuolee pois. Eli koko jutussa on siis sääntö joka kumoaa itse itsensä. Eli saman kuin koko asiaa ei olisi, tai on sama olla uskomatta siihen.


        "Usko yhteen elämään on jotenkin helppoa, ei tarvitse vaivata aivojaan sillä, että mitäpä jos??? Ihmiset kun menee mielummin valmiin pöydän äärelle. Ovat usein laumasielujakin, jotka haluavat vain miellyttää toisiaan, vaikka se vaatisikin jopa sitä valheessa elämistä."

        Ehkä näin yhden elämän uskomisen kanssa. Mutta mitä se yksi elämä voi sisältää luonnontieteiden, biologian, kosmologian tai historiantutkimuksen jne. tutkimusta. Voi sen sisältö olla paljon monimutkaisempaa oppimista kuin valmiisiin huuhaisiin uskomiset.



        "Itse ainakin haluan uskoa, että jokin järki tätä kaikkea kuitenkin ohjaa ja kaikelle on tarkoituksensa. Monia asioita on myös hyvä välillä unohtaa. Kaikki pysyy mielekkäänä ja uusia näkökulmiakin avautuu, kun joutuu kertaamaan asioita. Olen pohtinut näitä asioita lähes 40 vuotta ja ehkä olen jotain oivaltanutkin siitä mikä saattaisi olla kaiken tämän takana."


        Ja se on sinun vapautsei niin asiat nähdä ja uskoa.


        "Haluuko ihmiset kuitenkin mennä massan mukana ja uskoa uskontoihin, ismeihin ja ideologioihinkin enemmän kuin itseensä? Ihmekös, että maailma on näin sekaisin."


        No eikö tuokin ole jo yksin vanhimmista ja laajimmin tunnetuista uskomuksista maanpäällä. Mm. muinaiset keltit uskoivat uudelleen syntymiseen, Buddihen ja Hindujen ohella. Joten todnäk. kyseessä on vain muilta kopioitu asia. Vähän kuin nuori joka haluaa erottua massasta, pukeutuu rennosti ja kutsuu itseään hipiksi koska haluaa olla erillainen vaikka on juuri itse osa jotain massaa.



        "Ihmiset aina valittaa kun niitä lokeroidaan johonkin lokeroon, vaikka ne tekee sen usein ihan itse ja vielä vapaaehtoisesti. Sitä se laumasieluisuus on. No, ei se yksin oleminenkaan mitään herkkua ole, joten ymmärrän kyllä sen miksi ihmiset menee lauman mukana. En lähde ketään tuomitsemaan, mutta ihmisten pitäs kuitenkin vähän enemmän ajatella ihan ite!"


        Se on vain inhimillinen piirre ihmisen ymmärtää ympäröivää yhteiskuntaa ja siinä ilmeneviä asioita.

        Kun et ole asiaa itse pahemmin selvästikään pohdiskellut, niin voin sanoa, että en ala sinua mihinkään myöskään käännyttämään. Toteutat vapaata tahtoasi täysin vapaasti ja enkä oikeastaan halua siihen edes kovinkaan paljon puutua. Keskustelua pitää aina kuitenkin ylläpitää, koska näin voimme parantaa omia näkemyksiämme entistäkin paremmiksi, mutta myös hylätä ne, jos katsomme sen olevan paikallaan.

        1 1=2

        Totta!

        Matematiikka ei ole kuitenkaan koko elämä, tarkoitus ja totuus, vaikka eksaktina asiana toki kovin mukavaa onkin.

        Jos siis tietäisimme varmasti sen mitä kuoleman jälkeen seuraa, menettäisimme vapaan tahtomme, koska ei olisi enää vaihtoehtoja mistä valita. Tämähän on oikeastaan ihan siis matematiikkaa. Kuulostaa ehkä mielestäsi zen-buddhismilta ja ehkä se vähän sitä onkin. Matemaattisesti ajattelevana tiedät varmaan senkin, että elämä maailmankaikkeudessa perustuu pienelle epäjärjestykselle.

        Ja jos ajattelemme miten lapsi kasvaa ja kehittyy, niin tiedämme, että osa tiedosta on vielä sen verran vaikeaa, että lapsi ei kykene sitä vielä oppimaan. Siksi tietoa annetaankin ensin vain murusina. Mielestäni tässä kaikessa on kysymys aivan samasta ilmiöstä. Me kehitymme tiedon ja ymmärryksen murusista, kunnen olemme valmiit johonkin parempaan, suurempaan, no johonkin hienoon kuitenkin. Tällä kaikella on siis tarkoituksensa ja merkityksensä.

        Vertaukseni "vauvasta vaariin" olikin puutteellinen ja tarkoitin sillä enemmänkin sitä, että vanhuksella on vain se etuasema lapseen verrattuna, että hänellä on kokemusta, tietoa, ymmärrystä ja niiden tuloksena vielä viisauttakin, mutta lapsella on sekin kaikki vielä edessä. Ja unohdetaan nyt nuo alzheimerit. Ja reinkarnaatiossa vanhushan palaa vielä takaisin lapseksi, joten homma ei ole aivan simppeli. Sielu on myös tavallaan ajaton, joten ajalliset vertaukset eivät sen kohdalla kovinkaan hyvin edes toimi. Sielultamme olemme oikeastaan ikinuoria, siis lapsenkaltaisia.

        Ja onhan se kerrassaan hienoa, että voimme opiskella biologiaa, kemiaa, matematiikkaa, fysiikkaa ja kaikki yhden elämämme aikana. "Kovat" tieteet eivät ole kuitenkaan ainoa autuaaksi tekevä asia. On myös henkisiä asioita ja niitäkin voimme opetella vaikka filosofian kautta. Elämää pitää kuitenkin myös kokea ja kokemus onkin se mikä olisi reinkarnaationkin takana. Sanot nyt tietenkin, että emmehän me muista mitään mistään sellaisesta. Tarvitseeko sitä kuitenkaan edes muistaa sitä miten asioita joskus aikoinaan oppi? Muistatko miten opit lukemaan tai laskemaan? Itse en muista noista tapahtumista oikeastaan paljon mitään, mutta silti homma sujuu ihan kohtuullisen hyvin lähes 40 vuoden jälkeenkin noista tapahtumista. No, kyse ei ole nyt varsinaisesti mistään lukemisesta tai laskemisesta. On kuitenkin yksi vihje, joka voisi viitata siihen, että asioita on opeteltu ehkä jopa aiemmissa elämissä ja se on lahjakkuus. Sinulle tulee tietenkin kaikenlaisia protestoivia ajatuksia tästä mieleen ja ymmärrän se aivan hyvin. Annetaankin asioiden jäädä vähän hautumaan.

        Oikeastaan paras vihje jälleensyntymän puolesta taitaa kuitenkin olla se, että ihmiset ovat niin eriarvoisessa asemassa suhteessa toisiinsa. Toiset ovat suuressa kurjuudessa ja toiset taas rikkaudessa ja suuri osa vielä jossain siinä välissä ja kun vielä unohdetaan kaikki ihmisten henkiset ominaisuudetkin. Mutta jos se osa onkin osa isompaa kokonaisuutta, niin siinä ei välttämättä olekaan enää mitään ongelmaa. Kehitykseen kuuluu niin kurjat, tavalliset, kuin paremmatkin elämät. Tämä kokonaisuus on tietenkin aika massiivinen ja sen selittämiseen menisi pitkä aika, asiaa voisikin rinnastaa maailmankaikkeuden rakenteen selittämiseen. Ihmisen mysteeri ei ole ihan pikku juttu.

        Myös yksilöllisyyden korostaminen voi olla laumasieluista. Tässä ajassamme on omat ongelmansa ja näksiin, että ne ovat jopa paljon haastavampia kuin ennen muinoin. Kehitykseen tietenkin kuuluukin se, että asiat muuttuvat vain haastavimmiksi. Jokainen vähänkin älykkäämpi haluaa kaikenlaisia pulmia ratkaistavaksi. Maailma kokonaan ilman haasteita olisi tylsä paikka elää. Ongelma on enemmänkin se haasteiden yksipuolisuus, monipuolisuus on myös haasteissa parasta. Mutta eihän nyt ihan kaikkea tarvitsekaan yhdessä elämässä oppia ja miten voisikaan oppia. Kaikesta ei voi saada kokemustakaan vain yhden vaivaisen elämän aikana. Minäkään en voi kokea lapsen synnyttämisen kokemusta, koska olen mies. Pitäisikin syntyä seuraavaksi naiseksi.

        Eikä se laumasieluisuuskaan nyt aina ole ollenkaan huono juttu. Rakkauttakin on vaikea kokea jos on täysin yksin. Väitetäänhän, että olisi olemassa sieluperhe ja sielukumppani. Eikä kukaan voi lähteä liikoja sooloilemaankaan, ei se johda muuhun kuin kaistapäisiin diktatuureihin ja muuhun suurempaan sählinkiin.

        Eikä reinkarnaatiokaan ole minkään pyörän uudelleen keksimistä, vaan pelkkä päivittäminen riittää. Ken tietää...


      • "Kun et ole asiaa itse pahemmin selvästikään pohdiskellut, niin voin sanoa, että en ala sinua mihinkään myöskään käännyttämään."


        Ja mistä sinä nyt senkin keksit?
        Tuollahan on jo isoläjä kysymyksiä sinulle joista osan jätät vastaamatta.


        "Matematiikka ei ole kuitenkaan koko elämä, tarkoitus ja totuus, vaikka eksaktina asiana toki kovin mukavaa onkin."


        Itseasiassa se on absoluuttisissa asioissa ainoa totuus. Ja tuokin oli vain yksi "konkreettinen" esimerkki monista asioista täällä.


        "Jos siis tietäisimme varmasti sen mitä kuoleman jälkeen seuraa, menettäisimme vapaan tahtomme, koska ei olisi enää vaihtoehtoja mistä valita."


        Tätä vähän ole ajanut takaa (mikäli jos vilkaisit kuvaa). Jos kerta meillä on aivot jotka toimivat omalla sähkökemiallisilla reaktioilla. Niin mitä silloin on vapaa tahto?
        Kerta olemme aivojemme orjat.

        "Tällä kaikella on siis tarkoituksensa ja merkityksensä."


        Mutta tuohan kumoutuu siinä, kerta muistikin katoaa.



        "Vertaukseni "vauvasta vaariin" olikin puutteellinen ja tarkoitin sillä enemmänkin sitä, että vanhuksella on vain se etuasema lapseen verrattuna,"


        Eikä vain ainoastaan siinä..


        "Sielu on myös tavallaan ajaton, joten ajalliset vertaukset eivät sen kohdalla kovinkaan hyvin edes toimi. Sielultamme olemme oikeastaan ikinuoria, siis lapsenkaltaisia."


        Eli kyse on taas enempi intuitioihin ja uskomuksiin perustuvasta asiasta, kuin mistään järkiperäisestä.


        "Elämää pitää kuitenkin myös kokea ja kokemus onkin se mikä olisi reinkarnaationkin takana. Sanot nyt tietenkin, että emmehän me muista mitään mistään sellaisesta. Tarvitseeko sitä kuitenkaan edes muistaa sitä miten asioita joskus aikoinaan oppi? Muistatko miten opit lukemaan tai laskemaan?"


        No mutta tuohan vain taas on pahasti sitä vastaan, että mitä iloa on oppia tai vaikka ymmärtää vauvaa paremmin, kerta joudut kuitenkin unohtamaan kaiken.



        "On kuitenkin yksi vihje, joka voisi viitata siihen, että asioita on opeteltu ehkä jopa aiemmissa elämissä ja se on lahjakkuus. Sinulle tulee tietenkin kaikenlaisia protestoivia ajatuksia tästä mieleen ja ymmärrän se aivan hyvin. Annetaankin asioiden jäädä vähän hautumaan."



        No jos töykeästi vastaisin, yhtähyvin voisi joku mainostaa olleensa meren pohjassa kalaihmisenä Cthulhun opetettavana. Ja siksi muistaa asioita edellisestä elämästä.
        "on helpompi laukoa perustelemattomia väittämiä kuin todistaa ne". - Joku viisas joskus jossain.



        "Oikeastaan paras vihje jälleensyntymän puolesta taitaa kuitenkin olla se, että ihmiset ovat niin eriarvoisessa asemassa suhteessa toisiinsa. Toiset ovat suuressa kurjuudessa ja toiset taas rikkaudessa ja suuri osa vielä jossain siinä välissä ja kun vielä unohdetaan kaikki ihmisten henkiset ominaisuudetkin."


        Kyllä ainakin itsellä alkaa skeptisyys ampua kovaa tässäkohti.

        Tuohan on käytännössä samaa uskisten kauraa. "maailmassa on kurjuutta, koska Saatana ja siksi Raamattu..." Vain hiukan erimuodossa. Kuka vain voisi ampua tuonkin fraasin ulos.


        Loppukohdat eivät herättäneet esoteerisiä ärsykkeitä auraani vastaamaan kirjoittamiisi kohtiin.


      • kieliä-pukkaa
        atac kirjoitti:

        "Kun et ole asiaa itse pahemmin selvästikään pohdiskellut, niin voin sanoa, että en ala sinua mihinkään myöskään käännyttämään."


        Ja mistä sinä nyt senkin keksit?
        Tuollahan on jo isoläjä kysymyksiä sinulle joista osan jätät vastaamatta.


        "Matematiikka ei ole kuitenkaan koko elämä, tarkoitus ja totuus, vaikka eksaktina asiana toki kovin mukavaa onkin."


        Itseasiassa se on absoluuttisissa asioissa ainoa totuus. Ja tuokin oli vain yksi "konkreettinen" esimerkki monista asioista täällä.


        "Jos siis tietäisimme varmasti sen mitä kuoleman jälkeen seuraa, menettäisimme vapaan tahtomme, koska ei olisi enää vaihtoehtoja mistä valita."


        Tätä vähän ole ajanut takaa (mikäli jos vilkaisit kuvaa). Jos kerta meillä on aivot jotka toimivat omalla sähkökemiallisilla reaktioilla. Niin mitä silloin on vapaa tahto?
        Kerta olemme aivojemme orjat.

        "Tällä kaikella on siis tarkoituksensa ja merkityksensä."


        Mutta tuohan kumoutuu siinä, kerta muistikin katoaa.



        "Vertaukseni "vauvasta vaariin" olikin puutteellinen ja tarkoitin sillä enemmänkin sitä, että vanhuksella on vain se etuasema lapseen verrattuna,"


        Eikä vain ainoastaan siinä..


        "Sielu on myös tavallaan ajaton, joten ajalliset vertaukset eivät sen kohdalla kovinkaan hyvin edes toimi. Sielultamme olemme oikeastaan ikinuoria, siis lapsenkaltaisia."


        Eli kyse on taas enempi intuitioihin ja uskomuksiin perustuvasta asiasta, kuin mistään järkiperäisestä.


        "Elämää pitää kuitenkin myös kokea ja kokemus onkin se mikä olisi reinkarnaationkin takana. Sanot nyt tietenkin, että emmehän me muista mitään mistään sellaisesta. Tarvitseeko sitä kuitenkaan edes muistaa sitä miten asioita joskus aikoinaan oppi? Muistatko miten opit lukemaan tai laskemaan?"


        No mutta tuohan vain taas on pahasti sitä vastaan, että mitä iloa on oppia tai vaikka ymmärtää vauvaa paremmin, kerta joudut kuitenkin unohtamaan kaiken.



        "On kuitenkin yksi vihje, joka voisi viitata siihen, että asioita on opeteltu ehkä jopa aiemmissa elämissä ja se on lahjakkuus. Sinulle tulee tietenkin kaikenlaisia protestoivia ajatuksia tästä mieleen ja ymmärrän se aivan hyvin. Annetaankin asioiden jäädä vähän hautumaan."



        No jos töykeästi vastaisin, yhtähyvin voisi joku mainostaa olleensa meren pohjassa kalaihmisenä Cthulhun opetettavana. Ja siksi muistaa asioita edellisestä elämästä.
        "on helpompi laukoa perustelemattomia väittämiä kuin todistaa ne". - Joku viisas joskus jossain.



        "Oikeastaan paras vihje jälleensyntymän puolesta taitaa kuitenkin olla se, että ihmiset ovat niin eriarvoisessa asemassa suhteessa toisiinsa. Toiset ovat suuressa kurjuudessa ja toiset taas rikkaudessa ja suuri osa vielä jossain siinä välissä ja kun vielä unohdetaan kaikki ihmisten henkiset ominaisuudetkin."


        Kyllä ainakin itsellä alkaa skeptisyys ampua kovaa tässäkohti.

        Tuohan on käytännössä samaa uskisten kauraa. "maailmassa on kurjuutta, koska Saatana ja siksi Raamattu..." Vain hiukan erimuodossa. Kuka vain voisi ampua tuonkin fraasin ulos.


        Loppukohdat eivät herättäneet esoteerisiä ärsykkeitä auraani vastaamaan kirjoittamiisi kohtiin.

        Kaikkeen ei ehdi millään vastaamaan ja entisetkin vastaukset poikii vaan lisää kysymyksiä, mutta niinhän se aina on kun alkaa kertoa omista näkemyksistään. Ja painotan, että kysymyksessä ovat todallakin vain omat näkemykseni asioista. Samanlaisia käsityksiä löytyy tietenkin muiltakin ihmisiltä, aika vaikea kuitenkin lähteä keksimään sitä pyörää uudelleen.

        Materiassa olemme todellakin monienkin asioiden "orjia". Siitähän se kaikki erilaisen kokeminenkin lähtee. Onneksi voimme kuitenkin huomata tämän tilanteemme ja lähteä sitä kautta korjaamaan sitä. Jos saisit luoda kokonaan uuden maailman, niin loisitko siitä täydellisen, ilman mitään korjattavaa, vai tekisitkö siitä epätäydellisen, jossa olisi kaikenlaista korjattavaakin? Itse taitaisin sortua tuohon jälkimmäiseen. Olen pohtinut sen niin, että epätäydellinen maailma voisi synnyttää aivan uudenlaisia asioita ja muotoja, jotka olisivat ilo luojallekin. Sitä tietenkin aina välillä miettii, miksi tämä maailma on tällainen kuin se on, mutta jotenkin sitä aina päätyy samaan lopputulokseen, että näinhän sen ehkä täytyykin olla. Luo itse parempi maailma ja katso mitä siitä seuraa. Itse en lähtisi ihan heti kyllä kokeilemaan.

        Muisti onkin jännä juttu ja emmehän me tällä hetkellä muista oikeastaan yhtään mitään, koska aivomme eivät kestäisi kuormitusta, jos kaikki muistuisi mieleen saman aikaisesti. Ja paljonhan asioita unohtuu samalla lähes samantien. On kuitenkin ollut tapauksia, että kaikki mitä koemme tallentuisi johonkin "korkeampaan" muistiin ja olisi sieltä myös jotenkin palautettavissa. Ns. filminauha, joka nähdään välillä kuolemanrajakokemuksien yhteydessä.

        Olet siis kaikesta päätellen eksakti-ihminen ja ymmärrän kyllä, että kaikki muu menee vähän taikauskon piikkiin. Mainitsinkin jo aiemmin sen, että ilman pientä epäjärjestystä, ei meitäkään olisi olemassa ja ehkä se epäjärjestys on vähän hankala asia joillekin. Sanotaan, että joku ihminen on järjestyksen ihminen ja joku taas ei ole. Tekoälyn kehittäjät ovat jo pitkään käsittäneetkin sen asian, että koneeseen pitää ohjelmoida pieni epäjärjestys, jotta siitä voitaisiin tehdä mahdollisimman "elävä", Ehkä muutaman vuosikymmenen päästä tiedämme, onko meillä sitä sielua vai ei, jos kone pystyy luomaan ja tuntemaan kuten ihminenkin. Silloin on ehkä pakko alkaa uskomaan siihen, että mekin olemme vain tekoälyä ja pelkkiä biologisia koneita.

        Ihmisten kohtalotkin ovat siis mielestäsi vain sattumaa yms. Ihan kuten vaan haluat asian nähdä!

        Reinkarnaatiossahan ei ole helvettiä ja paratiisia, muuta kuin sellaisena kuin ne täällä maan päällä esiintyvät. Ketään ei tuomita mistään ja kaikki on vain kehittymistä varten. Intiassahan jälleensyntyminen nähdään karmallisena rangaistuksena tai palkintona, mikä on vain osittain oikea näkemys. Kehitykseen kuuluu välillä rankaisu ja palkitseminen, mutta ne eivät ole itsetarkoitus.

        Mitäs "kauraa" sä haluaisit sitten kuulla?

        Jotain "out of this world"?

        Pahasti pelkään, että näin pelkkänä ihmisenä ei ole kyllä kenellekään tarjota mitään "ybersupertotuuksia", joita ei kukaan ole koskaan, missään aiemmin kuullut. Onhan se jännä nähdä mihin tämä maailma vielä kehittyy. Aika hurjia visioita saattaa olla luvassa, tai sitten tätä ikuista "hyvä vs paha" juttua vaan. Mitä jengi nyt yleensä haluaa??? ;)

        Ja tarviiko sitä edes tietää kaikkea, että vois elää hyvän elämän?


    • auktoriteettiuskoa
    • Minusta eräs Raamatun kirjoitus, jossa kerrotaan Baabelin-tornin tarinaa ja vihoissaan Jumala sekoitti ihmisten puhutut "kielet". Ja nuoret joutuvat pänttäämään pakkoruotsia.
      Allah ei tainnut katsella alas kun Burj Khalifa ibn Zayid rakennettiin ja voi hitsi korkeus on noin 830 m. Olisi ollut mielenkiintoista havaita se kun taas olisi kielet sekoitettu ja Dubain porukka olisi ruvennut puhumaan Rauman gielt.

    • närkästynyt

      Ovat opetelleet hepreaa muutaman lauseen ja näin sitten kertovat ummikoille että tässä me nyt puhuttiin kielillä,ja sitten toinen tulkkaa sen heprean kielen taas ummikoille.
      Kielillä puhumistahan se on vaikka veden kieltä puhuis tai "sian saksaa"

      • EtsiTietoaJosHaluat

        Voi sua. Etpä näy tietävän mitään.


    • puhumisellaharjoittelemi

      Jos kyseessä on samanlainen käytös kuin vauvoilla jotka opettelevat vasta puhumaan.

    • onkohanhyytävää

      Voisiko joku linkata videoita tästä kielellä puhumisesta.

      • Nättiraamattu

      • pallitonko
        Nättiraamattu kirjoitti:

        Pistä:
        http://www.evl.fi/raamattu/
        ja ala lukea. :)

        5. Moos. 23:1 "Älköön kukaan, joka on kuohittu musertamalla tai leikkaamalla, pääskö Herran seurakuntaan."

        Kannattaa aloittaa tästä missä tämä ikuinen ja viisas jumaolento näyttää sairaalloisen kiinnostuksensa paimentolaismiehen jalkoväliin. Eunukkeja tämä paimentolaismiehen keksimä jumalaolento ei sietänyt :D


    • Kyllä siinä karvat nousi pystyyn kun olohuoneesta hellareitten seuroista kuului kielilläpuhumista...

    • Hihhulihihhii

      Hellariperheessä kasvaneena tuli useinkin kuultua sitä mongerrusta. Eiväthän nuo mitään tunnistettavaa kieltä koskaan puhuneet, pelkkää siansaksaa vain. Ainoa tunnistettava sana siinä hyperventilaatiossa ja hirveässä kakomisessa oli Jeesus. Äänitin joskus salaa sitä mekastusta kaseteille ja soitin huvikseni mm. yliopiston kielitieteiden opiskelijoille ja opettajillekin. Kukaan ei kyennyt tunnistamaan siinä kakomisessa mitään tunnistettavaa kieltä tai edes yksittäisiä sanoja tai edes lauserakenteisiin viittaavaa järjestystä. Mikä sama asia on todettu monissa tutkimuksissakin:

      http://en.wikipedia.org/wiki/Glossolalia

      Hihhuleiden säälittävän epätoivoiset seliseli-selitykset asialle ovat, että kyseessä olisi jokin muinainen kieli jota kukaan ei enää puhu (ja jossa ei ole mitään lauserakenteita?) tai että kyseessä on yliluonnollinen "enkelten" kieli jota kukaan ihminen ei voi ymmärtää. Molemmat selitykset ovat yhtä typeriä kuin säälittäviäkin, mutta niinhän hihhuleiden selitykset aina ovat. Hirvittävää kuunneltavaa moinen itsesuggestiolla aiheutettu hyperventilaatio kuitenkin on, eikä sellainen ruma kakominen todellakaan kuulosta miltään "enkeleiden kieleltä".

    • possu_slangia

      "kielellä puhuneita"
      Se on paremmin sanottuna siansaksaa. Sitähän se kristitty sika, Hitlerkin, puhui aivan sekopäänä.

    • fda

      Onneksi ainoastaan nettivideoilla. Kerran yksi yritti alkaa sönköttää, mutta olisiko johtunut siitä että oli epäilijöiden seurassa että se epäonnistui.

    • armasaallontie1

      Juu puhumme vaimoni kanssa kielillä aina rukoillessamme, puhumme tietysti myös ihan suomenkielllä, Jumala antaa usein myös selityksen kieliin, niin että ymmärämme mitä Jumala meille Pyhän henkensä kautta haluaa puhua.
      Olemme kyllä ihan täydessä ymmärryksessä, tähän ei liity mitään sukkerointia tai jotain transsia.
      Jumala ei tee väkivaltaa, eikä vaivuta transsiin tai muuhun sellaiseen, sellaiset jutut ovat täyttä potaskaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4853
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4613
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      621
      4220
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3197
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2721
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2223
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      223
      2196
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      348
      2168
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1807
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe